Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (9)

• 82 642
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Icyangel,аз няма да съм ти много от полза,защото ми откриха Хашимото когато малката беше на 1г.2мес.
Но д-р Тодорова ми каза,че при доза на л-тироксин до 100 мкг дневно може да се кърми без проблем.
Всъщност съм пила л-тироксин 25 мкг и лимфомиозот по време на кърмене само 1 месец и след това отбих детето на 1г.3мес.  за да започна да пия метформин  Confused Нямаше как.
По време на бременността качих 13 кг-6 кг оставих в болницата,останалите 7кг-2 седмици след раждането вече ги нямаше-достатъчно беше безсънието,кърменето и цеденето за да изчезнат.
Но при мен голямото качване на кг започна 5-6 месеца след раждането и тогава тръгнах по изследвания.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 00:57 от erota

# 271
icyangel, все едно моите мисли чета отпреди няколко месеца Grinning

Все още се кърмим, мисля повече от успешно, пия си Еутирокса 50/75 и нищо друго. Кърмата в никакъв случай не е недостатъчна, при положение, че почти 6 месеца бяхме само на естествено хранене Peace и малката си качва нормално. Дозата ми съъвсем малко се намали след раждането, от 75 всеки ден, сега е горе долу през ден, и редувам с 50. Само изследванията и посещениео при доки са по-честичко, както през бременността. Килограмите...ще ги свалям като спрем кърменето, че сега не може Mr. Green, останаха ми осем, от над 20, с останалите се разделих в родилния дом и до две седмици след това.
Още малко ти остана, успех Hug

мерри , и аз пих Магнезий, всъщност ендокриноложката се чудеше защо са ми го изписали без изследвания и ми бе пуснала изследване и си беше в норма, но в 8ми месец си ме беше страх от контракциите и го пиех въпреки това. А ти в кой месец си?

# 272
Момичета,много ви благодаря за отговорите  bouquet  bouquet  bouquetЖиви и здрави да сте!

Мече,другата седмица влизам в 7 мес.,и на мен не са ме изследвали,но ми го изписаха заради контракции.

# 273
Слънчева, мойта ендокриноложка казва, че хормона трябва да го държим в граници и няма да има проблем.
Пък дали ще е под 2 или над 2 няма значение просто да е в норма.
Досега два пъти коригираме дозата, в момента съм на 1.25мг., надявам се повече да не се вдига. Ти на каква доза си?

Karolin@, до сега бях на 50/75 т.е. редувам дозите, но вече минавам на 75 всеки ден и след 3 седмици нови изследвания на ТСХ и ФТ3, за да видим как са нещата. Каза ми Анти тпо въобще да не пускам, за да не го мисля излишно. Така и правя. Ендокриноложката ми каза, че по време на бременност плодът има нужда от този хормон и затова трябва да се завиши дозата и че е добре да се поддържа ниво на ТСХ под 2.

Това е от мен Simple Smile Честит празник на всички и хубава вечер Simple Smile

# 274
  • Пловдив

icyangel, аз започнах еутирокс в 32 седмица и го спрях преди да родя. След раждането хормоните  на щитовидната ми бяха в норма и нямаше нужда пия нищо . Кърма имах и имам много за няколко деца Wink. Качих 14 кг за цялата бременност , но пък бебето св роди 4030 грама и имах само корем.Излезнах от болницата 12 кг по-слаба , а лед 6 дни бях свалила още  8  кг. За жалост  на 40 ден се качих на кантара  и видях че 10 съм качила отново. И оттогава кантара не мърдааааааааааа, но пък и аз не се ограничавам  с оправданието че кърмя.От  една седмица започнах еутирокс 25 , защото ФТ4 е на долна граница и за учудване кантара показа - 3 кг,  и най-хубавото е че се чувствам  по-добре.
Иначе имах най-ужасната бременност -повръщах до края , два пъти отлепена плацента и куп други проблеми.

icyangel, няма да имаш проблеми с кърменето  Hug Hug.

# 275
icyangel,
Принципно е възможно заради заболяването да нямаш или да имаш по-малко кърма, но това си е на книга, аз нямах проблеми с кърмата. Както по-горе са казали с доза до 100 не е проблем да се кърми... Аз се притеснявах много, защото през бременността пиех доста висока доза, след раждането пък ТСХ-то ми слезе под нулата... Но още го кърмя сутрин и вечер...
Не се притеснявай и за кърменето е нужно спокойствие и колкото повече толкова повече:))) ПОвече течности приемай, предимно вода... а за останалите хапчета процедираш както и през бременността, почти нищо не може да пиеш... и за всичко се консултирай с лекар... И има няколко много хубави блога, ако имаш нужда от помощ.

За л-тироксинът и хормоните - ужасно ми играеха нагоре- надолу в ненормални граници след бременността, едва след 10 месеца горе-долу влязоха в норма, сега трябва пак да проверя какво се случва:)) Но и това е много индивидуално, просто е добре да се изследваш по-често, докато се наредят:)

За килограмите не знам какво да кажа, т.к. аз наддадох само 8 кг и почти веднага останах без тях:)

Целувки и успех:)
  bouquet

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 09:33 от PIPILOTE

# 276
Мече,другата седмица влизам в 7 мес.,и на мен не са ме изследвали,но ми го изписаха заради контракции.

мерри, пий магнезия и дано ти спрат контракциите, и да караш спокойно докрая Hug

# 277
Здравейте,
аз съм с Хашимото от 8 години, пия си еутирокса, но преди 2 дни при преглед с видеозон ми казаха, че имам киста  Shocked много се притесних, доки каза, че можело да ми е хормонално преди цикъл, да я следя...Ако някой е с киста или има информация нека сподели Praynig

# 278
Здравейте,
аз съм с Хашимото от 8 години, пия си еутирокса, но преди 2 дни при преглед с видеозон ми казаха, че имам киста  Shocked много се притесних, доки каза, че можело да ми е хормонално преди цикъл, да я следя...Ако някой е с киста или има информация нека сподели Praynig

Не се тревожи, най-вероятно е предменструална киста. Отиди на видеозон три дена след като ти е дошло, да видиш какво е положението.
Не казваш дали те боли кистата?
Ако е хормонално - при мен доста голяма и болезнена киста беше изчезнала напълно след три месеца на противозачатъчни таблетки, така че няма страшно. Важно е да се обърнеш към добър доктор, който си разбира от работата. Аз първоначално бях попаднала на един некадърник, който само ми взимаше парите, а не ми помагаше, добре че бързо се преориентирах към друг лекар. Успех  Hug

# 279
Писана, мерси за отговора, поуспокоих се малко.
Болка нямам, а по-скоро някъкво усещане не мога да го опиша точно. Ама тази докторка нищо не ми каза, ето ти си пила противозачатачни....май ще ходя и при друга.

# 280
Не избързвай! Преди да започнеш противозачатъчни (ако ти ги предпишат) първо трябва да се провери на видеозон дали кистата я има на втория, третия ден от началото на цикъла, защото при някои жени се образуват такива кисти всеки месец преди цикъл, но не са опасни и не е нужно нищо да пиеш  Peace Затова ти казвам не се тревожи чак толкова, а изчакай. Освен това щом не те боли, явно не е нищо сериозно. Hug

# 281
Момичета благодаря ви сърдечно  Hug Hug Hug
Утре съм на преглед при д-р Тодорова да видим тя какво ще каже! На мен малко ми остана, а притеснението нараства, дай боже всичко да е наред  Praynig
Сладки сънища!

# 282
  • Пловдив

icyangel Hug Hug ,всико ще е наред. А доктор Тодорова е добър специалист, така че си в сигурни ръце .

# 283
  • Варна
Здравейте,момичета!Не успях да изчета всичките теми.Ще ви кажа за моя "опит" с Хашимото.На мен ми го откриха след като родих. По-скоро сама си го открих.Предполагах,че имам проблем,защото майка ми,сестра ми и голямата ми племеница имат същата диагноза и сама реших да си пусна изследвания.След раждането здраво ме друсна следродилна депресия и нерви /по принцип съм чувствителна и неспокойна/.Иначе забременях сравнително лесно,но след като отидох далеч от всички дразнители за 40 дни  и се успокоих /преди това 6 месеца не успях/.След първото раждане веднага започнахме опити за второ бебе и вече 4 години не успявам да забременея /предполагам,че Хашимото съм го имала и преди първата бременност/.Мисля,че проблема е в натрупаното напрежение което нося, а не толкова в хормоните и антителата.А и както казват,Хашимото е проблем на тези,които са недоволни от себе си,не се обичат и не се приемат такива каквито са /автоагресия/.Пиех си старателно еутирокса,въпреки ,че доста ме разтреперва.Реших да опитам с хомеопатия и в резултат ми се отключиха депресия и паническо разстройство.Лятото сама си спрях Еутирокса,защото се усетих,че той ми увеличава "лудостта".Сега съм на антидепресант и успокоително.Ще си пусна изследванията на хормони и антитела и съм си записала час за ендокринолог.Във Варна съм ходила при д-р Любомирова /не съм доволна/,д-р Сарджева /с по-добри впечатления съм/ и съм решила да се консултирам и с доц.Христозов.Ще напиша отзиви като мина другия месец.Мисля,че може би аз мога да си бъда най-добрия лекар,ако съм спокойна и започна да мисля положително,което всъщност е най-трудно за мен.Извинявайте,ако ви отегчих!Бъдете здрави!

# 284
Здравей пасхаля, добре дошла при нас!   bouquet
Много жалко , че така се е получило при теб. Исках да те попитам, в какъв смисъл полудяваш повече от Еутирокса, да не би да си приемала висока доза и за това да ти е ставало зле. По принци е добре дозата постепенно да се увеличава, ако се даде изведнъж висока доза, човек наистина може да се почувства много, много зле.
Позволи ми да не се съглася с теб по отношение на това, че проблема ти е само и единствено в натрупаното напрежение и Хашимотото има голяма връзка според мен. Аз самата, преди да разбера че имам Хашимото бях много нерва, агресивна и дори параноична, като никога преди това не ми се беше случвало. Знам за две жени, които са стигали до психиатрия преди да се разбере, че всъщност са Хашимотки. С едната от тях се запознах лично. Тя ми сподели, че са я обявили за психично болна и са искали да я приберат в психиатрията на силни упойващи лекарства. В последния момент някакъв доктор е предложил изследване на ТСХ и това я е спасило. Сега , след много години , през които тя приема хормона е съвсем добре и никой не се съмнява, че причината някога да не е била добре е в Хашимотото.
Надявам се, че след консултация с добър специалист ще успееш постепенно да привикнеш с хормона. Естествено , ако това не стане , докторът трябва да те посъветва какво да правиш.
За това, че жените с нашата диагноза не се обичат, мисля че не е вярно, по скоро сме много взискателни към себе си и искаме на всички да угодим, освен това сме и амбициозни всичко да направим както трябва и още и още до безкрай.
Чакаме отзивите от прегледа и не си помисляй дори, че ни отегчаваш, напротив радваме се, че си сред нас!  bouquet Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт