маймунската тема

• 133 794
  • 974
  •   1
Отговори
# 180
  • София, Младост 2
В различните болници са различни практиките - те твърдят,че не хранят бебетата за това време(и наистина не носят добавки и т.н.,даже и на секцио-родилите след 3-тия ден),ама можеш ли да имаш вяра...

# 181
ама можеш ли да имаш вяра...

не можеш!  #2gunfire всеки ден на обедната конкултация с дежурния педиатър настоявах да не се дава добавка на Яна, тя го записваше усърдно в бумагите и после често си взимах нахранено детето; хранят ги сестрите, за да не плачат  #Cussing out

# 182
Добре бе, аз едно не мога да разбера - няма ли Рууминг ин система в България?
Не може ли да държите бебетата при вас? newsm78

# 183
  • Кори Селести

ми...някъде може...другаде не:)

# 184

на някои места бебетата са отделени от майките независимо как са родени
на други бебетата са с майките, ако са родени нормално, а родените секцио и родените нормално с проблеми /недоносени, с форцепс и т.н./ отиват при мамите само за хранене на 3 часа

# 185
Фиданче, това само в някои болници и то само ако си родила нормално. Аз раждах в Майчин дом, но секцио и бебка пак не беше при мен. Но още първия път като отидох да си я взема и акушерката ме пита дали имам коластра. Аз казах НЕ, защото нито ми бяха напрегнати гърдите, нито излизаше нещо като ги стиснех, но тя като ме стисна и излезе коластра. Дадоха ми бебето и ми казаха моментално да го слагам на цица (преди това бях 24 часа в реанимация), но ми дадоха и добавка за всеки случай. На второто взимане (дават ги през три часа за по 50 минути) пак ми дадоха добавка и аз реших освен от цицата да пробвам дали е гладна. Тя хапна от добавката и после я върна. Като казах това в детското отделение ме отписаха от добавка и изобщо не ми даваха. Но ги хранеха в 1 часа вечерта за последно с формула. За вода не съм сигурна, но мисля, че дават само на бебетата с по-изявена жълтеница. Защото като ме изписваха акушерката ми каза да предлагам, а ако детето не иска да не се притеснявам, защото децата на кърма обикновено не искали. Ама моята бузанка си цоква по 50-тина мл. на денонощие Wink

# 186
Това определено е ужас!
Аз едвам изтърпях 2 ч без каката - нали първескиня, ме оставиха да си почина малко, ама после изобщо не им я върнах
А за сина заявих директно че го искам при мен, ко ще турско да става.
Да оставим настрана, че и двамата засукаха още в родилна зала
Практиката е същата и с мамите с секцио - носят ти ги още щом зареват, а ако искаш си седят при теб. Повечето майки си държаха бебета при себе си

# 187
  • Стара Загора
Старозагорската болница за това я водят "приятел на бебето", защото бебетата са при майките и имаш пълна свобода - дали да кърмиш, дали да даваш вода, формула и т.н. Мисля, че дори след раждането не им предлагат изобщо формула (Хапка да потвърди, че има връзки там), а ги носят след 2-3 часа, ако е родено през деня, а ако е вечер - в 7 ч. сутринта.
Различно стоят обаче нещата при секцио, там виждаш бебето чак на 3-я ден след раждането или по-рано ако си намериш вътрешен човек да те вкара в неонатологията.

Друг е въпроса, че "приятелстовото" на болницата се състои само в това, че ти осигуряват денонощен контакт с бебето. Всичко друго е под всякаква критика.

# 188
Старозагорската болница за това я водят "приятел на бебето", защото бебетата са при майките и имаш пълна свобода - дали да кърмиш, дали да даваш вода, формула и т.н. Мисля, че дори след раждането не им предлагат изобщо формула (Хапка да потвърди, че има връзки там), а ги носят след 2-3 часа, ако е родено през деня, а ако е вече - в 7 ч. сутринта.
Различно стоят обаче нещата при секцио, там виждаш бебто чак на 3-я ден след раждането. или по-рано ако си намериш вътрешен човек да те вкара в неонатологията.

Друг е въпроса, че "приятелстовото" на болницата се състои само в това, че ти осигуряват денонощен контакт с бебето. Всичко друго  е под всякаква критика.
Майките със секцио имат свободата и възможността да ходят в отделението при бебетата от деня, следващ раждането, май. Прави се в часовете за кърмене обаче. Може да има ограничения ако има грипни епидемии, но моне миналото лято нямаше. тогава ражда моя приятелка и знам от нея.

Доколкото съм чувала, формула въобще не се дава на нормалнородените бебета, но ако се наложи ги хранят с донорска кърма. Как - идея нямам. Но кърма събират, защото аз  давах.

Приятелството с бебетата нашата болница го разбира като "всеки да прави каквото си ще, ама спасяването на давещите се знаете чия грижа е, ние нямаме пари да оборудваме отделни стаи за бебетата", тъй че според мен за икономия бебетата са при майките. Мисля си, че нашата болница е "приятелска" не за друго, ами защото толкова сме изостанали, че пак сме по модата.

# 189
Мисля си, че нашата болница е "приятелска" не за друго, ами защото толкова сме изостанали, че пак сме по модата.
Направо изби рибата  Peace

# 190
  • София, Младост 2
А,аз и двата пъти съм раждала в болинци,където бебетата са си при мамите денонощно - първия път с баткото в МД ми го донесоха 2ч след раждането и заедно ни качиха в стаята - след това са ми го взимали само за 5 мин за преобуване на памперса в съседния бокс,като мамите зяпахме през стъклото.С бебата след въпросните 12 часа през нощта също съм си била денонощно заедно,даже ги преобуваха и мереха в същата стая,където бяхме и ние,така че от момента,в който са ми я дали,никой не е имал каквато и да е възможност да й даде нещо без мое знание - само за през нощта не мога да съм сигурна какво са я правили.

# 191
Ние с мъжа ми влязохме да раждаме в една стая в болницата и излязохме оттам трима! Няма по-голямо чудо от това!

Не съм била в предродилна, родилна зала и т.н. Всичко в една стая, където останахме с мъжа ми и бебето до изписването.
В банята имаше джакузи, където чаках за разкритие до 6 см, после епидурал. Сестрата идваше да ми мери тоновете, докато лежах във водата.
Родих си на леглото- седнала. Две млади докторки изродиха - появиха се чак накрая, колкото да поеме едната бебка и да ме зашият малко. Дойде и педиатър. И така доста хора бяхме в стаята накрая.

Бебка нито за секунда не са я взимали - всички процедури се извършваха в стаята -пред мен или пред съпруга ми, ако бях излязла. Заради жълтеницата постоя малко под лампа-  донесаха и нея в стаята.

Действието се развива във Ванкувър, в една от най-старите и първи болници на града.

# 192
Айде и аз да кажа как беше при нас.

Та значи бебка я сложиха на гърдата ми веднага след като излезе,без да е къпана без нищо(ГОЛЯМО ЩАСТИЕ,повярвайте).Казаха че така по-бързо ще 'слезе' кърмата и разбира се са прави.

На мене ми биха инжекция за по барзо изваждане на плацентата,а на детето житамин К.Но всичко това след изришното съгласие от мен и бащата.Бебето е неотлъчно до мен,не се отделя нито за миг.

Тук имаш Birth plan,kойто трябва да напишеш след навлизането в 34 седмица.

Имаш избор къде да раждаш-у дома,във вода,в болницата или в кабинета на личната ти лекарка.

На раждането е само акушерката,доктор идва само ако има някакви усложнения.(при мен Слава Богу нямаше)

10 мин след като извадих плацентата и бебка се мъчи да суче,отидох да се изкъпя.През това време бебка е с бащата.След като аз се изкъпах,дойде друга акушерка да ни покаже как се къпе бебето.След това преглеждат бебето и майката и ако всичко е на ред си тръгват у дома.

Няма никакви клизми и разни такива стресиращи(поне за мен,де) рзботи.Ако искаш лежиш на земята,ако искаш на леглото,ако искаш по гръб,абе от тебе си зависи в каква поза си.Както се чувстваш най-добре.

За мен и за бащата раждането на нашата малка принцеска беше най-хубавото изживяване до сега в живота ни.

Радвам се че родих дтето си тук и по този начин.

Мислим живот и здраве,второто да раждам у дома,ако няма проблеми.

Дано скоро и в Б-я нещата се оправят и може да избирате как и къде да раждате.

Успех на всички   bouquet

# 193
  • Mediterraneo
И в шуменската болница бебетата са денонощно при мамите. Дори от родилна зала ги качват първо тях в отделението и като качат майката, бебчо вече чака в стаята. Кърмех си при най- малкото недоволство от страна на беба (а тя плачеше почти постоянно Simple Smile) и все се намираше някоя сестра да ми се скара, че кърмя по никое време. Да съм му правела режим на това бебе #Crazy

# 194
А,аз и двата пъти съм раждала в болинци,където бебетата са си при мамите денонощно - първия път с баткото в МД ми го донесоха 2ч след раждането и заедно ни качиха в стаята - след това са ми го взимали само за 5 мин за преобуване на памперса в съседния бокс,като мамите зяпахме през стъклото.С бебата след въпросните 12 часа през нощта също съм си била денонощно заедно,даже ги преобуваха и мереха в същата стая,където бяхме и ние,така че от момента,в който са ми я дали,никой не е имал каквато и да е възможност да й даде нещо без мое знание - само за през нощта не мога да съм сигурна какво са я правили.

Аз специално отидох в МД да раждам Ани, защото разбрах, че там дават бебетата 2 часа след раждането (при нормално раждане). Това е максимално краткия възможен срок без бебе в българските болници. Не исках и секунда повече от това да си оставям бебето в "лекарски" ръце, аман от "компетентни" доктори и акушерки. Обаче там със сигурност ги хранят на 1-вия час след раждането, докато ти си лежиш в следродилна и чакаш да минат 2-та часа, такава им е практиката, може вярно да е за да спрат да реват, знам ли им идиотските приумици. Оттам нататък Ани си е била все при мен, слава богу, разминала се е само с една доза формула. Така че тая работа със девственото стомахче в БГ я забрави Simple Smile И аз бях чела тая статия и си мечтаех Simple Smile Приятели на бебето... от всичко това сме далееееече далече.

Общи условия

Активация на акаунт