маймунската тема

• 134 853
  • 974
  •   1
Отговори
# 375
Мдааа ами ето затова става въпрос и затова все спорим по разни теми колко е важно бащата да е с жената през цялото време. Няма значение как раждаш, с операция или вагинално, но това е момент на толкова смесени чуства, вълнение, страх, очакване и какво ли още не, че само ръката на мъжа ми стиснала силно моята, беше онзи спасителен пристан от който имах нужда. Заливаше ме прилив на енергия и сила всеки път като погледнех в очите му.

Ако не беше до мен щях да претрепя всички лекари, честно Simple Smile Хем бяха добронамерени и усмихнати. Без мъж ми не раждам аз, има много важно значение и приложение Simple Smile.

# 376
Радос, имам три понеже сезоните се сменят и нуждите също. Един с халки от много тънък памук за лятото, но не предлага толкова удобство и положения като шала; един зимен с допълнителен слой от вата мезжду двата памучни - той е с катарама, супер-лесен за слагане и махане, особено ако не искаш да събудиш спящото бебе, но все пак да го оставш някъде, но с него тежестта пада много на едното рамо. Беше обаче незаминим по време на кризата на 12 седмици! А и с едно движени се минава от поза за носене в поза за кърмене и можеш да кърмиш с ръцете в джобовете буквално Simple Smile Колики не имал моят и затова не мога нищо да твърдя от опит, но онзи ревлив период така го спасихме Simple Smile Шалът е №1 като удобство на носене и позиции, но намотаването коства време, а и не става за лятно време (поне за мен, иначе съм виждала доста майки да си го ползват и лятото).
Аз засего държа бебето да е пред мен - по спокойно ми е така.

# 377
Мег, би ли обяснила какъв е този слинг с катарама?

# 378
Привет на всички и от нас  Hug
Здравейте Деси ,Биби и Албена  Grinning
Албена с мисля ,че с теб се познаваме
Виждали сме се при Фанта
Ние също живеем в Йоханесбург

Мег1, АннаВ, аз докато гледах бебето, не бях и чула за слингове и ползвах кенгуру. Определено имаше моменти, в които много ме болеше гърба. Сега вече поразучих въпроса със слинговете и ползата им за бебетата и следващия път ще ползвам слинг - никакви кенгури повече. А на теб Мег1 защо са ти три слинга  newsm78 А, и още нещо, със слинга бебето е пак на корема нали, това в което африканките ги носят на гръб, е пак сигурно някакъв вид слинг, но по специфичен. Допускам, че като бебето е отзад, сигурно е по-леко за гърба  newsm78
Радос ,Не е нещо специфично ,а една най-обикновена,по-голяма хавлия ,Слагат детето разкрачено на гърба ,връзват краищата и долу на кръста и горните краища.
Етърва ми ,май тъй се вика-Жената на брата на мъжа ми (ама ,че го обясних )е местна чернокожа,От нея съм виждала
Но първите три месеца повиват бебетата ,след това ги слагат на гърба.
Тя ми е споделяла ,че не тежи на гърба,по неудобно е с кенгуруто .
Не мога да немеря снимка да ги видите само -детето на гърба ,а покупките на главата  Laughing

# 379
# 380
Деси, много хубави снимки Simple Smile
Все ми се струва, че децата на снимките не са съвсем бебета, но знам ли?! Имах съседка от Ангола, момиченцето й се роди тук (в София) и на 6 месеца това дете беше толкова оформено и живо - като едногодишните от квартала! Така ,че може и да се заблуждавам...

За слинга с катарама, ето снимки:http://www.natalyoga.net/first_three.html
Детенцето на снимките е на 8 месеца, затова може да седи така. Иначе слинга е като бобова шушулка и бебето се намества вътре - има връзки за регулиране. Имаше едни моменти, когато моят юнак в къщи повече от 15 до 30 минути не спеше през деня, но в слинга е спал и по 3,5 часа  Mr. Green Имаше и рефлукс и в количката не можеше да спи, но позата в слинга му беше много удобна. Когато се събудеше навън за хранене, само леко измествах слинга и му вадех главата, за да се намести. После не се налагаше да го уригвам, защото от движението се уригваше сам.

# 381
Благорадя много, разбрах какъв е този с катарамите Simple Smile Сигурно не е лош, но засега съм решила Май Тай да си взема да пробвам, а ако взема и с катарами...направо не знам дали ще остане някакъв слинг, който да нямам Crazy

# 382
  • Pb

ихаааа, тази последната направо ме довърши. Laughing

Сега се сещам, че една мама беше ми показала как се вързва бебето на гърба по южноафрикански. Така пролетта, вързан с един чаршав носих сина ми няколоко километра - тогава да е бил около 9 kg. Беше ми удобно, само че нямам снимка да покажа...

# 383
Ето няколко съвсем реалистични, това е Кристиан с нашата жена, която ни помага в домакинството

Водим си я с нас дори по почивки, какъвто е случая с първата снимка  Grinning Връзва го с хавлиена кърпя, която много се чудих защо ми подариха роднини на мъжа ми, но после схванах приложението  Wink

# 384
  • София, България
Биби, много хубави снимки!

Дайте само някоя снимка отпред, да видим как се връзва, отзад ясно, разкрачено детенце, на кръста (ниско на гърба),  но отпред ... вижда се че е под мишниците, въпреки че аз си мислех, че ще е над рамената (сега като се замисля така ще се обесиш) ... но да видим как се връзва, та да не се изхлузи надолу  newsm78

# 385
  • Pb
ето, изрових една снимка, където Данаил е вързан по "маймунски" - Платът се пристяга над гърдите, краищата са сложени един върху друг и започва да се навиват на руло (дебелината на рулото зависи колко дълъг е плата). Долните два края се хващат  и се завързват на кръста на майката (въпреки, че съм виждала снимки, на които са свободни). Гърдите пречат вързопа да се изхлузи надолу, но и татковците е възможно по този начин да носят рожбите си, въпреки този малък техен "недостатък".

Извинявам се за лошото качество на снимката

# 386
 Водното раждане е моя отдавнашна мечта, която е на път да се сбъдне (може би). Въпросът ми е към живеещите извън Бг - вярно ли е, че късогледството не е показател за секцио в другите държави? Имате ли такива наблюдения?

# 387
matzko, това беше коментирано надълго и нашироко в една друга тема. Дейстивително в много други държави, не е показател за секцио.
Ето линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.705
Виж мнението на Котката Марта, тя е лекар, завършила е в Берлин, но работи в БГ.

# 388
  • Бургас
matzko не знам как е в другите държави, но да ти споделя личен опит от Бургас, България. Имам по 5,0 диоптъра късогледство на двете очи + допълнителна екстра астигматизъм. Раждах естествено.  Наблюдаващата гинеколожка ми даде направление за очен лекар, когато влязох в деветия месец. Очния лекар беше малко изненадан, но ме прегледа обстойно, на хиляда апарата, мисля ретина и очни дъна, и заключи, че няма да имам проблеми. Родих естествено и вече три години няма никаква промяна.
Мисля, че не самото късогледството е показател за секцио, а нещо много по сериозно, но там да се изкажат по-компетентни от мен.

Изчела съм цялата тема в продължение на много дни.   bouquet Благодаря на Деси и на всички други момичета за споделения опит и за това, че ми разясниха, какво означава това "мистично" за мен безболезнено раждане, за което говорят нашите акушерки, но което за съжаление не практикуват..... Те всъщност влагат различен от истинския смисъл в това понятие  Rolling Eyes

# 389
  Благодаря  ви, писах на котката Марта. Според очната всъщност конус миопикус е причината да не препоръчва естествено раждане. Плюс диоптъра -6.
 Аз пък я прочетох за един ден тази тема, и също съм много впечатлена от толкова човещина на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт