маймунската тема

• 134 877
  • 974
  •   1
Отговори
# 495
  • Overijse, Belgie
Мен пък първия път ме боля много повече при прибирането на матката. След второто раждане пих Арника, както написах по-горе, може и това да е оказало влияние.
В Белгия дават обезболяващи (парацетамол) без да си ги просиш. Даже се чудиха защо моите стоят неизпити.

# 496
След първото раждане имах леки но не чак болезнени контракции при прибирането на матката.
След второто си бяха ужасно болезнени за няколко дена подред.
А след третото - НИКАКВИ! А след 3 дена матката си се беше прибрала вече.
Това ме навежда на мисълта, че тонуса на мускулите играе голяма роля, защото преди третата бременност имах направо плочки на корема....бях прекалила малко с коремните преси Simple Smile

# 497
  • Стара Загора
Това ме навежда на мисълта, че тонуса на мускулите играе голяма роля, защото преди третата бременност имах направо плочки на корема....бях прекалила малко с коремните преси Simple Smile

Това ми прозвуча малко странно. Rolling Eyes
След раждане болките от контракциите идват от матката, нали? А нейната мускулатура е отделна от коремните мусули и доколкото ми е известно няма как да бъде тренирана newsm78

Иначе и при мен болките бяха кошмарни при кърменето на второто дете през първите 2 дни.
Стисках зъби и блъсках с юмрук по кошарката. Добре, че бебата е "куче проклето" още оттогава, че не и пукаше за болките на майка и и не се получиха проблеми с кърменето.

# 498
Eскориал, с теб се познаваме от други много хармонични теми и ми хрумна да те питам:
Сматяш ли че липсата на болка след последното раждане е свързана с големите промени по отношение на храненето и емоционалното състояние, които беше предприела преди тази бременност? Ползва ли хомеопатия или Бахови есенции тогава?
Аз също се придържам към стил на хранене и отношение към света, които не предполагат болка.
Иска ми се и други да споделят своите наблюдения.
  bouquet

По себе си наблюдавам, че тоносът на всички мускули, зависи от бодброто кръвоснабдяване и живите хранителни вещества (каква изненада  Mr. Green). Знам как съм се чувствала преди години, включително съм имала и болки по време на цикъли и знам как нещата коренно се промениха след промяна на навиците и светогледа. Мъжът ми твърди, че съм се подмладила, а продавачките в магазините продължават да се обръщат към мес с "госпожице", въпреки че не си свалям хълката Shocked (на 33 г съм

# 499

вЕрно ли, бе?  Shocked

Извинявам се за офф-а, но това беше изненада за мен.

# 500
Сега ме хвърлихте в музиката с тия болки? Аз след секциото имах някакви болки, но едно че матката ми беше рязана и второ че ме обезболяваха първите дни. След нормалното раждане нямах никакви болки - и аз си усештах как матката се свива като курмя, прибра се много бързо, но болки никакви!И си мислех че това е защото е нормално раждане  newsm78 На леглото срещу мен беше една бразилка с второ секцио, ходеше си с епидуралната и я обезболяваха почти седмица и тя все се оплакваше от болка и се караше на сестрите че я боли а в Бразилия не я боляло като раждала първия път.Те милите се опитваха да й обяснят че втория път е по-болезнено, третия - още по, но напразно...Но аз си мислех, че това важи за секциото. Мег! може и от храненето да е - аз лежах два месеца в болница за задържане и бях на много здравословна диета - ориз на пара, зеленчуци и риба.Ноооо откъм движение и мускулен тонус - пълна скръб, от отделението можех да излизам само в инвалидна количка.

Докато си търсих болница, открих един доктор в Оказаки, който е над 70 и практикува естествено раждане. Има много нестандартен подход, но огромен процент успеваемост и при него от цялата страна отиват заплетени случаи, на които им е отказано навсякъде другаде.Моя приятелка там роди на 39 първото си детенце със септум на матката (преградена на две матка).За да те приеме, трябва да се отиде при него още в началните седмици на бременността, слага те на диета, кара те да ходиш по 3 часа на ден и да правиш по 300 клякания (няма печатна грешка) и това до деня на термина.Ражда се в старовремска дървена къща, бременните мият пода и стените с парцал (това е просто вид упражнение, прави се с цел приклякане по определен начин, не чистят наистина), цепят дърва и т.н. упражнения, които помагат да се отвори таза, стягат коремната мускулатура и смъкват плода надолу.Много лекари също го посещават - той оборва повечето постулати в обстетриката - например изражда живи бебета не до 24 след изтичане на водите, а до 4 дена!!! Има един френски филм "Premiere" който разказва за раждането по света и там го има и  доктор Йошимура. Намерих линк на английски, дано да се отваря
 http://www.ubushiro.jp/cgi-bin/yoshimura/sitemaker.cgi?mode=page … e5&category=3

това е родилната зала

това е родилната къща

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 15:29 от samuraika

# 501
  • На бял кон в Pierrefonds
samuraika отново много интересна информация от теб. Благодаря, че споделяш. Този доктор Tadashi Yoshimura изражда съвсем естествено. По-естествено - здраве му кажи. Жалко, че в днешния капиталистически свят такива хора се броят на пръстите на едната ми ръка, вероятно, и се налага сами да търсим начини да раждане нормално.

# 502
Самурайка,   bouquet че сподели за този лекар!!!
Аз също познавам една такава акушерка (американка, не работи тук!), горе-долу по същия начин работи - диета, много физически движения, йога (там клечанието си е доста  Laughing), и след две секцио приема за естествено раждане, но пак трябва отрано да те почне. За над 600 раждания в какви ли не поцизии на бебето, казва, че случаите на ръзкъсвания се броят на пръстите на 1-та ръка!!! Аз ползвах нейните съвети и нито болка съм изпитвала, нито разкъсвания имах Simple Smile

Пърли, каво да кажа?! Sunglasses

# 503
Eскориал, с теб се познаваме от други много хармонични теми и ми хрумна да те питам:
Сматяш ли че липсата на болка след последното раждане е свързана с големите промени по отношение на храненето и емоционалното състояние, които беше предприела преди тази бременност? Ползва ли хомеопатия или Бахови есенции тогава?

Да, Мег, смятам. Но не мога да кажа и че е само това. Със сигурност промяната много е повлияла, но честно казано си се бях подготвила след раждането да изпитвам отново ужасни болки при прибирането на матката. Наистина много се изненадах, когато след излизането на плацентата болките изцяло спряха и повече не се появиха.
Помня, че по време на раждането пих Rescue Remedy (бях си направила една голяма бутилка с вода с есенцията и си отпивах от време на време по малки глътки), а веднага след като бебето излезе взех Arnica. Това беше всичко. Може би и това е повлияло до някаква степен.
Както знаеш - всичко е свързано и каквото и да е случва, се случва поради много причини едновременно. Може би именно хомеопатията и есенциите са ми повлияли добре, защото съм сменила предварително мирогледа и храненето си   Wink

Jade Аз пък се замислих за мускулатурата на матката - защо да не може да бъде тренирана?
Не че съм я тренирала съзнателно, но тонуса на цялото тяло, който съм имала преди третата бремнност съм сигруна, че много е допринесъл и за тонуса на мускулите на матката. Това съм имала предвид като изразих горното твърдение.
А при другите две бременности със сигурност не съм била в такава добра форма. Особено при втората, при която когато забременях още не ми се беше прибрал корема от предната бременност, още кърмех и имах да сваля 8 кг до нормалното си тегло. И именно след второто ми раждане болките бяха най-тежки след раждането.

# 504
Meg, ако може, сподели някакви съвети от тази акушерка. Кога най-сетне и в България ще има такива хора?...
Самурайка, информацията ти е супер интересна!

# 505
Да не би да говорите за дулата, която скоро посети България? За навеждането и движението подкрепям. При навеждането бебето се "намества" на възможно най-добрата позиция по силата на гравитацията.

# 506
Ескориал, благодаря! Много е интересно при теб - вижда се доста добре връзката между физическото и емоционалното състояние и какво следва по време на и след раждането.

Ето тук съм описала част от чутото от тази жена - акушерка е, не е дула, но работата на традиционната акушерка припокрива на 80% тази на добрата дула Simple Smile
http://megyd.multiply.com/journal/item/4/4

# 507
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Тази вечер успях да кача една книга за активното раждане, която ми прати Clairette. Снимки са за момента (работя по текстов вариант) и след време ще ги махна, но се надявам, че ще ви е интересно и полезно.

Заповядайте линкче:
Active Birth
(като цъкнете върху снимката от галерията излиза оригиналния по-четим размер на снимката)

# 508
Хиляди благодарности, Lady frost,
безценна е !!!

# 509
Самурайка, много интересна информация, станах почитател на д-р Йошимура  Flutter Жалко, че има толкова малко информация в нета за него. Но пък покрай другите търсения прочетох, че се снима документален филм за него и клиниката му, сигурно ще е много интересен.

Понеже някой споменаваше за болките при и след раждането и беше дадена за пример една много страдаща бразилка, се сетих, че в разказите на една акушерка бях чела, че по принцип латиноамериканките са най-"страдащи" по време на раждането, въпрос малко и на култура и традиции. След раждането бях в една стая с една мексиканка, която също се оплакваше доста, особено като дойдеше мъжа й  Wink В същото време азиатките търпят много на болка и почти никога не се оплакват и тази акушерка посочваше, че като й се обади азиатка и каже, че вече ражда наистина е така и трябва да стигне колкото се може по-бързо при нея  Simple Smile
Колкото до мен, болки след раждането съм нямала, даже се чувствах пълна с енергия и толкова щастлива, това състояние продължи и през първите месеци. Нощем скачах като млада булка като станеше време да кърмя малките, въобще не свързвам този период с умора въпреки постоянните грижи за 2 бебета. Матката ми също се прибра сравнително бързо въпреки огромния размер, който беше придобила и не ме боля изобщо. 20 дни след раждането пак подкарах колелото  Laughing Със сигурност при мен не е свързано с никакви упражнения, защото последните месеци бях много тежкоподвижна, а вече 2 седмици преди раждането направо не можех да ходя от болки в междукрачието, така че почти само лежах  Sad Специален здравословен режим на хранене също никога не съм спазвала, нито съм пила нещо специално. Но вкъщи по принцип се храним доста добре, съпругът ми е италианец и готви божествено  Heart Eyes

Lady Frost
, мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт