маймунската тема

• 133 752
  • 974
  •   1
Отговори
# 705
  • София
http://vbox7.com/play:9ff66b1c

Мъжа ми го качи във вбокса.
Мег, ако имаш нещо против, ще го махне.

# 706
Въобще не!!! Даже много се радвам, че сте го намерили и качили!! Лично аз го харесах и мисля, че звуча убедително; т.е. надявам се все повече хора да започнат да гледат на раждането като на нормален физиологичен процес, създаден да носи радост и удоволствие Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 707
Мег, браво! Много хубаво се е получило интервюто... На няколко пъти се хващам, че се просълзявам като гледам малкия и ти така спокойна и уверена. Peace

Замислям се сериозно второто си дете да го родя в къщи.

# 708
Мег, прекрасни сте! Hug  bouquet Звучиш много добре спокойна и си много красива. Юнака е обаче най-красивото нещо там. Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesПу-пу.

# 709
Отдавна следя темата,но сега се включвам,за да кажа на Мег,че съм и голяма фенка Heart EyesИнтервюто беше страхотно,а ти беше много убедителна!

Аз имах невероятно раждане,сравнимо с това в домашни условия и като имам повече време,ще разкажа за него!

# 710
Така, копирам си мнението от една друга тема, там не се сдържах, сега и тук искам да си кажа..
Мег, поzдравления!!!
Eто, zначи намерили сте вратичка. Браво   bouquet Само дето е малко сложничко така, но надявам се скоро нещата съвсем ще се наредят. Явно вървят натам. Така си е нормално, всичко zапочва с една стъпка..  bowuu
И понеже zа първи път успях да гледам твое интервю(от отдавна много исках, но все иzпусках или не намирах до сега), поzдравявам те и zа него. Страшно ми допадна търпението, спокойствието и увереността , с която говориш.
Абе иzобщо много стиснати палци, това което правите да се увенчава винаги с успех....
  bouquet Praynig Hug

# 711
Мег, поздравления и от мен!!!  bouquet
Освен, че изглеждаш страхотно, си и много чаровна!
Наистина излъчваше заразително спокойствие Peace като те слуша човек и му се приисква и на него да роди по този начин Wink
Определено си спечелила не един и двама...

# 712
Мег, много хубаво и положително усещане носиш на всички около себе си!  Peace Невероятно ясно, точно и с добър изказ предаване! Мисля, че спечели доста мами за каузата...

# 713
Момичета, благодаря ви!!!  bouquet Hug

Наистина, целта ми не беше да убеждавам хората, че раждането у дома е правилната опция, а по-скоро да покажа, че това е едно прекрасно изживяване, носещо много радост и удовлетворение, когато е оставено да се развива сперед собствената си скорост, с много подкрепа и уважение към майката и бебето от страна на околните (били те близки, акушерки или лекари), а интервенциите трябва да се запазят само за наистина наложителните случаи. Един вид, ако съм могла сама вкъщи да постигна висчко това, защо да не е възможно в болница, при все всичките й допълнителни екстри като техника и персонал за спешни случаи?!?!
И друго важно според мен нещо - подготовката за раждането започва още преди забременяването - има много работа, която трябва да се свърши за да бъде то безопасно, безболезнено и напълно удовлетворяващо Simple Smile

(Брит, благодаря... аз само се каня да се захващам с моя проблем с писането и то все така си остава....)

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 14:40 от Meg!

# 714
безполезнено  hahaha
Безболезнено искаш да кажеш Simple Smile. Меги,   bouquet  Много ми хареса.

# 715
Meg!, поздравления и от мен! Къде мога да намеря повече информация за ненапъването по време на раждане?

# 716
Мег, и на мен много ми хареса интервюто. Благодаря и на съпруга на Били-сан, че го качи тук, за да го гледаме всички!
Интересно ми е какви са коментарите на мамите-привърженички на болничното раждане... Thinking

# 717
Влез в другата тема и ще разбереш какви смехории се изписаха.  

Като това: "Дори след като гледах по ТВ7 една майка, която разказа на дълго и на широко, как си родила у тях, и два дни раждала и после тя сама си вързала пъпната връв, и как плацентата и паднала след 4-5 часа, и мъжа и хванал бебето и всичко било много лесно и красиво. Мерси съм, за този красив филм разигран на дивана в хола."

"Но трябва да се спре това абсурдно раждане със съпруга, децата, в хола на дивана..."

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424129.600

# 718
Meg!, поздравления и от мен! Къде мога да намеря повече информация за ненапъването по време на раждане?

Мога и да синтезирам в 2-3 изречения, но ако искаш прочети записките ми от разговорите с традиционната акушерка Клер Лопринци. Там, има и много други неща за раждането, но мисля, че някъде към края на текста е; като цяло всички по-начими моменти са болдвани за по-лесна ориентация. Качила съм ги тук: http://megyd.multiply.com/journal

Иначе има много англоезични сайтове, поддържани от акушерски организации, в които има обяснено защо не се напъва и кога все пак може да е от полза Simple Smile

Аз съм чела за два случая, където на майите много им се е напъвало, въпреки, че са знаели, че ще се разкъсат; и в двата случая бебето се ражда с омотана пъпна връв и леко синьо (без последизи за бебета по-късно Simple Smile) - т.е. когато инстинктът на майта подсказва, че трябва по-бързо да изкара бебето, тогава е добре и тя да помага на напъните.

# 719
Мерси, Мег! Ще разгледам!

"Но трябва да се спре това абсурдно раждане със съпруга, децата, в хола на дивана..."

Това и аз го прочетох и не мога да промумея как има хора, които наистина си мислят, че хилядите безмислени интервенции при раждане са по-нормални.

Общи условия

Активация на акаунт