маймунската тема

• 133 737
  • 974
  •   1
Отговори
# 720
  • Overijse, Belgie
Страхотно, Мег! Браво!

В Белгия също навлиза с пълна сила раждането вкъщи - при избор на тази опция, болницата праща акушерка и съответно, ако се наложи спешна интервенци - екип в дома. Разходите се покриват частично от осигурителния фонд.
Сега се замислям, че малко ги обявих за небрежни, като ни оставиха по време на раждането сами с мъжа ми и казаха, ако има проблем да звъним. А си адски права, че това е толкова интимен момент, че нямаш нужда от други наблюдатели. Разкритието се проверява, само след изрично съгласие от родилката. И не на последно място - никакъв зор да напъваш и никакви интервенции по бебето. Семо ме озадачи, че плацентата е излязла след 3 часа...при мен беше след 5 минути без нищо да са ми правили  newsm78

# 721
Семо ме озадачи, че плацентата е излязла след 3 часа...при мен беше след 5 минути без нищо да са ми правили  newsm78

Ами това е доста индивидуално, понякога, макар и рядко плацентата се ражда веднага след бебето... В моя случай не са точно 3 часа. В смисъл, че плацентата е излязла от матката, но е седяла в горната част на влагалището и понеже веднага следа като родих си взех бебето и си седнах на д-то и така изкарах 3 часа на дивана, не имало технически как да излезе плацентата, а когато станах да се разходя и вече исках да излиза, просто трябваше "да й отворя път", т.е. клекнах и дадох един лек тласък с влагалищната мускулатура и това беше...

# 722
  • Overijse, Belgie
Семо ме озадачи, че плацентата е излязла след 3 часа...при мен беше след 5 минути без нищо да са ми правили  newsm78

Ами това е доста индивидуално, понякога, макар и рядко плацентата се ражда веднага след бебето... В моя случай не са точно 3 часа. В смисъл, че плацентата е излязла от матката, но е седяла в горната част на влагалището и понеже веднага следа като родих си взех бебето и си седнах на д-то и така изкарах 3 часа на дивана, не имало технически как да излезе плацентата, а когато станах да се разходя и вече исках да излиза, просто трябваше "да й отворя път", т.е. клекнах и дадох един лек тласък с влагалищната мускулатура и това беше...

Ясно! При мен се "роди" сама, но аз бях полулегнала-полуседнала.

# 723
Аз съм чела за два случая, където на майите много им се е напъвало, въпреки, че са знаели, че ще се разкъсат; и в двата случая бебето се ражда с омотана пъпна връв и леко синьо (без последизи за бебета по-късно Simple Smile) - т.е. когато инстинктът на майта подсказва, че трябва по-бързо да изкара бебето, тогава е добре и тя да помага на напъните.

Явно аз съм единия от случаите Simple Smile
Ако не - съм третия Simple Smile

Хем знаех, че ще се разкъсам, та даже и го усетих - хем много ми се напъваше.
Карина се роди лилава с два пъти омотана пъпна връв и вместо да нададе глас, едвам проплакваше.
И аз така все съм си мислела, че този зор, който имах да напъвам беше точно заради това.

# 724
Страхотно, Мег! Браво!

В Белгия също навлиза с пълна сила раждането вкъщи - при избор на тази опция, болницата праща акушерка и съответно, ако се наложи спешна интервенци - екип в дома. Разходите се покриват частично от осигурителния фонд.
Сега се замислям, че малко ги обявих за небрежни, като ни оставиха по време на раждането сами с мъжа ми и казаха, ако има проблем да звъним. А си адски права, че това е толкова интимен момент, че нямаш нужда от други наблюдатели. Разкритието се проверява, само след изрично съгласие от родилката. И не на последно място - никакъв зор да напъваш и никакви интервенции по бебето. Семо ме озадачи, че плацентата е излязла след 3 часа...при мен беше след 5 минути без нищо да са ми правили  newsm78

Много важна за мен информация. Благодаря! Май следващите 3 години ни се очертава да сме в Белгия и искрено се надявам да имам възможността да родя в къщи и с мъжа ми второто си дете там. Той, мъж ми, и на първото ми раждане присъства, ама не е като да си си в къщи, макар, че аз си стоях с контракциите целия ден в къщи и като отидохме в болноцата ми казаха, че половината раждане ми минало...

# 725
В тази връзка мисля, че сега е ред и на ЕБХ. Предполагам, че повечето мами от тук го практикуват вече.

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:21 от Бу

# 726
Признавам си, че не го.  Laughing Нямах настройката и нервите. А нали се стремим да сме в хармония... Simple Smile За третото ще съм по-подготвена.

# 727
Вери, ми то не се иска много.
Аз съм някакаъв ултра умерен човек и никога не бих се впуснала да правя нещо, което ми се струва мъчително, само заради каузата.
Обаче се оказа, че е супер приятно да не изхвърляш омазани памперси и да не переш наакани пелени. Не съм прала такива от 1 година. Иначе с пишкането не си давам толкова зор, от време на време (2-3 пъти на ден) я слагам на гърнето и тя си знае, че там се пишка и се ака. Ама не я дебна нонстоп и нямам толкова хъс. Никола на Евридик@ е без пелени от 9 месечен, което е супер впечатляващо, ама такава амбиция не ми се намира Simple Smile

Как стигнахме до тая тема  newsm78

# 728
Браво, Мег,
и аз да те поздравя. Предаването в минало страхотно, много лежерно и всичко е право в целта.
Много ме радваш колко инициативи поемаш, за да подкрепяш домашното раждане, страхотно е Simple Smile

Аз не съм раждала вкъщи, но втория път малко съжалих, че отидох в болницата - не вярвах обаче, че ще ми не така лесно Wink след първото  Hug

Важен е обаче резултата - вижда се в линииката Simple Smile

# 729

Явно аз съм единия от случаите Simple Smile
Ако не - съм третия Simple Smile

Хем знаех, че ще се разкъсам, та даже и го усетих - хем много ми се напъваше.
Карина се роди лилава с два пъти омотана пъпна връв и вместо да нададе глас, едвам проплакваше.
И аз така все съм си мислела, че този зор, който имах да напъвам беше точно заради това.

При мен,пък,беше обратното.....
    Бебето се роди с увита пъпна връв и някои други проблеми заради забавеното излизане.
    Синичко,отпуснато.Вместо да изплаче,се изкашля.....
    А много слабо усещах напъните.(Без епидурална,но с окситоцин).

# 730
Селма, аз горните случаи ги дадох като пример, но кагато майката е оставена сама на собствените си чувства и импулси - страшно е силна интуицията по време на раждане, ако няма разсейващи фактори... просто, някак си ЗНАЕШ кое, как и защо....

# 731
  • Overijse, Belgie
Селма, аз горните случаи ги дадох като пример, но кагато майката е оставена сама на собствените си чувства и импулси - страшно е силна интуицията по време на раждане, ако няма разсейващи фактори... просто, някак си ЗНАЕШ кое, как и защо....

Аз си признавам, че изобщо не се бях подготвяла за пози по време на раждането. Ходих само при кинезитерапевт да се упражнявам да релаксирам по време на контракциите и така да ги обезболявам. КАто ни оставиха сами, се оказа, че най-удобно ми беше да стоя на колена на пода с глава върху леглото. В предаването на Гала, видях, че точно така е стояла и Роси (на едно приспособление като люлка). Това само показва как тялото си дава сигнали коя поза е най-добра в случая. По време на напъните бях клекнала. Като се замисля, през цялото време пътят на бебето е бил по вертикала Wink КАто се качих на леглото след няколко подканвания от акушерката, мъжът ми каза, че косата му вече се е виждала (а мъжът ми беше до главата ми). Добре, че склоних да легна, че да го посрещнат подобаващо, а не с цицина на главата Wink

# 732
Цитат
кагато майката е оставена сама на собствените си чувства и импулси - страшно е силна интуицията по време на раждане, ако няма разсейващи фактори... просто, някак си ЗНАЕШ кое, как и защо....
    Абсолютно съм съгласна,че така би трябвало да се получи,когато процесът на раждане  е напълно естествен.
    Предполагам,че при мен окситоцинът беше казал думата.Хем изтласква бебето(всъщност не знам какво точно прави),хем тялото на жената не е подготвено да напъва.....

# 733
Да сте чели някъде в литературата за босилека? Аз пиех чай от босилек от средата на 8-мия месец- щипла/стрък босилек в 200 мл гореща вода, по не повече от 3-4 глътки на ден. Не знам дали има отношение, че получих 6 см разкритие за о/о 2 часа, разбира се през тия два часа, се редих на опашка в банката, готвих, говорих по телефона с офиса Simple Smile, т.е. не съм стояла някъде вързана.

# 734
  • Overijse, Belgie
Да сте чели някъде в литературата за босилека? Аз пиех чай от босилек от средата на 8-мия месец- щипла/стрък босилек в 200 мл гореща вода, по не повече от 3-4 глътки на ден. Не знам дали има отношение, че получих 6 см разкритие за о/о 2 часа, разбира се през тия два часа, се редих на опашка в банката, готвих, говорих по телефона с офиса Simple Smile, т.е. не съм стояла някъде вързана.

Аз си мисля, че е и до натура. Аз получих пълно разкритие за 3 часа (от начални 3 см) и двата пъти - без системи или таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт