маймунската тема

• 133 906
  • 974
  •   1
Отговори
# 210
Eте ме и мен - имам си още едно момченце Simple Smile
Сега раждането ми мина по различно - защото раждах в болница заради проблемите които имах по  време на бременността, но пък като се изключи това, че бях в съседната стая до операционната всичко си протече като преди.
Бяхме с таткото, сложиха ме на монитор за тоновете за 20тина минути в началото да видят как е бебо - всичко беше наред и ме оставиха да си раждам. Ние си се разхождахме, аз кляках, сядах, ставах лягах  Crazy общо взето неможех да си намеря място - бяхме доста превъзбудени и двамата от предстоящата среща с малкия човек. Не ползвах обезболяване пак - нямах нужда от него. Като дойде време да напъвам мъжа ми извика акушерката да стои при нас - тя пое бебока като излиза от мен и го сложи веднага на гърдата да суче. Нямах никакви проблеми с раждането - нямах нито натъртване, нито шевове.  А и болките не съм усещала като силни - много по силни бяха следродилните контракции като сучеше бебето  Close  След раждането като се насука бебока и заспа се облякох и си взех вана докато таткото стоеше при бебето. После изчакахме да ни боцнат ваксините и си отидохме у дома. И аз като лудите  Crazy нахраних бебето в нас и отидох да пазарувам, че нямахме нищо за ядене, докато тати гледаше момчетата.  Най-големия ми проблем беше да сивкна да се цедя с електрическата помпа, ама и това е вече минало Wink бебко е само на кърма, въпреки, че ходя на работа. Денем се цедя, а вечер, нощем и сутрин е на гърдата.  Малкия не иска да яде денем като ме няма - успяват на няколко пъти да му дадат по 20тина грама само и като се прибера се залепва като пиявица за мен Simple Smile Но пък наддава повече от добре и при този режим  Hug

# 211
Честито бебче!!! Да ти е живо и здраво!!!!!!!!!!
Много се впечетлих от твоите разкази. Жалко е че тук за безболезнено раждане се разбира секцио

# 212
Темата на моменти ме разсмиваше, на моменти разплакваше... Благодаря за безценната информация и за великолепния начин на поднасяне. Няма да коментирам разликите в начина на раждане в Бг и в ЮАР. Би било прекрасно майката да говори с благоговение за този процес. А аз изобщо не мога да говоря...

# 213
Деси, честито бебче и поздравления за увлекателната тема   bouquet

Просто не е за вярване, че нещата могат и така да се случват, без страх, без болка... Страхотно е, наистина...

# 214
  bouquet
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ, мила!
Да ти е много здравичко и да сте много щастливи всички!
Темата я изчетох на един дъх цялата и ще ти кажа, че някак си имам чувството че вече си ми добра приятелка - страхотна е!
Целувки   bouquet

# 215
  • София
Разбира се и в Африка има жени които не искат да кърмят и не си кърмят децата по една или друга причина. Но тази причина не съм чувала да е "спря ми, намаля ми или нямах кърма"
Всичко е много хубаво и увлекателно. Само този пасаж малко не го разбирам. Искаш да кажеш, че на мен ми спря кърмата, защото съм виждала, че се продава адаптирано мляко и съм била спокойна ли?
Знаех чудесно за предимствата на кърмата и на кърменето, като начин на хранене, още много преди да забременея. Повече от всичко исках да кърмя детето си. Никога не съм си мечтала да го храня с шише, вместо по естествения начин, който природата е определила. Много страдах, когато кърмата ми спря. Но тя просто изчезна, въпреки всичките ми усилия за увеличаване на лактацията.
Сигурна съм, че и в Африка жените знаят за съществуването на адаптирано мляко, а също така, че и там има много такива, на които им е спряла кърмата, въпреки, че ти не си чувала за това!
Извинявай, но ме обиждат такива изказвания - нищо лично към теб  Peace

# 216
  • София, Младост 2
Лара,доколкото знам,при теб е имало много фактори,които са допринесли нещата да тръгнат не както трябва - сигурна съм,че си направила каквото е било възможно с информацията,с която си разполагала и в състоянието,в което си била.Въпросът е,че хората в цивилизованите държави вършим всичко против природата - като започнеш от раждането и продължиш с отглеждането.А това има огромно отражение върху всичко останало.
А в потвърждение на думите на Деси - ето разказ на много известна антроположка,която е изследвала племена в Мали и има книги и куп научни трудове (написаното е по повод онази известна приказка,че 3% от жените нямали физическата възможност да произвеждат достатъчно кърма):

From:         "katherine a. dettwyler"
Subject:      What should that pesky 5% be?

>Subject: 5% number
>
>I am so glad to read the debunking of this myth, since I never really
>believed that nature messes up in 5% of humans but not other mammals
. I am
>wondering, however, why we do have some legitimate problems. After all these
>years, you would think that natural selection would have bred these errors
>out, but we do have our share of women who have pituitary, thyroid, hormonal
>and hypomastia problems. Is it subtly iatrogenic? What should the real number
>be? (K. Dettwyler?)

I don't know what the "real" number would be if everything was done
properly.  I do believe there are some women with "primary mammary
insufficiency" -- all you out there in the trenches have
convinced me of that, especially in the very similar descriptions you all
gave last summer about what these breasts looked like.  Could it be that
failure of the breast tissue to develop completely is due to lack of
breastfeeding in childhood?  In susceptible women?  An interesting thought.
Certainly in Mali, I never met anyone who didn't have enough milk, or who
knew of anyone else who couldn't breastfeed,
but Mali was a country where
bottles had *not* caught on yet.
  In many other countries that have been
influenced by the multinational infant formula companies, women seem to
think they have insufficient milk in droves. 

# 217
Всичко звучи толкова хубаво и сигурна съм - възможно осъществимо, но искам да попитам къде е мястото на таткото в отглеждането на бебето? Там в Африка?

# 218
Ами според семейството ...има жени, които след раждането на 2-3тото си дете примерно остават у дома с децата- водят ги на градина, на училище и т.н. - т.е. отдават се на дома, а тати работи. Има други които немогат да си го позволят и работят. Трети пък не искат да останат у дома и градят кариера.
В моето специално таткото няма как да не се включва защото и двамата работим, а като се приберем нямам физическа възможност да погаля и целуна толкова главички едновременно  Hug Пък ако не се включваше тежко ми и горко и на мен с къщата и на мъжете с яденето  Mr. Green
остнала съм с впечатление, че татковците много помагат - дали моите познати са такива или е така, немога да споря обаче. Но предполагам че масово помагат в отглеждането, понеже масово децата са повече от 2.

# 219
Изключителна тема, не знам как съм я пропуснала от самото начало.
Благодаря на Деси за отделеното време и споделените емоции  bouquet
Имам братовчедка в ЮАР вече с 5 деца...сега разбирам как се е решила на този "героизъм".

# 220
Кефиш ме Деси! Следя темата ти още от самото начало и за много неща съм се поучила от твоите "летописи" rotfImao newsm53.Аз имам две момченца, надявам се да си имаме и трето детенце след две години  ylinfant.Разказа ти за това как си отишла почти веднага след раждането да пазарувиш ми се стори много познат. smile3521Аз още на деня на изписването ни от болницата с второто ми момченце /третия ден след раждането/ го изведох с количката заради баткото, да се разтуши/баткото де #Silly/ на детската площадка, който толкова беше превъзбуден , че чак вдигна тмпература Ill Просто горкичкият ми много се вълнуваше от прибирането в къщи на малкото си братче.   bouquet
Освен това искам да ти кажа колко много ти се възхищавам, че толкова скоро след раждането се отдели от бебнцето си и тръгна на работа. Явно наистина ти се е налагало да направиш тази жертва, за което ти съчувствам. Бог да благослови и пази теб и семейството ти!  bouquet

# 221
  • Bristol
И аз се шашнах, когато акушерката ми предложи да се изкъпя след като родих, но след това разбрах, че това е съвсем нормално!
Laughing значи не само аз съм била в това състояние. Като казаха да си взема вана и аз  Shocked казвам, че предпочитам душ, а те не трябвало вана заради шевовете, а аз имах много, защото бебка беше родена по естествен начин, 4600   Rolling Eyes

# 222
Искам да попитам Деси или друг, който знае, до каква възраст бебетата се носят по кенгуския начин?

# 223
Koлкото и на двамата ви е приятно Simple Smile

# 224
  • В сърцето на любимите мъже!
Хей, Деси!

Следих тази тема с голям интерес в началото на бременността си през септември и бях решил аподробно да си я припомня в края на бременността си, за да знам за какво да се боря като стане време да раждам.

Просто чета и не мога да се спра, копирала съм всичките ти постинги и ще ги пратя на майка ми, която... (като твоята в началото) е много шашната от подобни истории. Мъжът ми и той чете със зяпнала уста...  ooooh!

И то наближи, но се чудя дали изобщо е възможно в Майчин дом да предявявам някакви претенции и все по-често се чудя, дали да не тръгна към болницата толкова късно, че да нямат много възможност да ме пипат...

Да са ти живи и здрави юнаците и ти, че ни отваряш очите....

Общи условия

Активация на акаунт