Учебници втора ръка - къде във Варна?

• 13 786
  • 15
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте!

Искам да попитам някой от вас знае ли къде могат да се купят учебници на старо във Варна? До сега не ме е вълнувал този проблем, но децата на моя близка снощи ми показаха списъците с учебниците си за новата учебна година и приблизителната цена от 90-100 лв на комплект... Родителите им доста ще се затруднят да ги купят, а не биха оставили децата без учебник дори и ден след началото на учебната година! Иска ми се да им помогна някак, поне с информация. Съгласни са да си ги купят от други деца на по-разумна цена, защото вече са големи и разбират какво затруднение е това за мамаа и татко, като се имат предвид и всички разходи х2 за новата учебна година...

Помагайте, моля! Praynig

# 1
  • Варна
Малка книжарница до оградата на руското училище продава такива учебници. До Билковата аптека има книжарница Хирон, там също. И на сергиите на синия книжен пазар/зад часовника на центъра също има.

# 2
  • Варна
Много благодаря!  bouquet Още довечера ще взема списъка и утре ще мина през синьото пазарче, че ми е до работа да огледам какво може да вземем от там!  Hug

# 3
  • Варна
И на книжния пазар зад часовника изнасят стари учебници.

# 4
  • Варна
Kъде е този часовник? Аз съм от 1 г. във Варна и не съм много ориентирана още... Rolling Eyes

# 5
Kъде е този часовник? Аз съм от 1 г. във Варна и не съм много ориентирана още... Rolling Eyes
Централния подлез, голямата кула до КFS.Зад него е книжния пазар.

# 6
  • Варна
Е, това не е ли синьото пазарче?! Или аз се бъркам нещо... Мислех, че Flash* говори за него...

# 7
  • гр.Варна
Същото е пазарчето. Учебниците не са ли безплатни ?

# 8
  • Варна
Ами не, не са безплатни! Може за 1-4 клас да са, но аз говоря за 7 и 9 клас, като за 9 клас ми трябват учебници за Търговската гимназия, т.е. има и специализирани (които вероятно все пак ще трябва да се купят нови, защото едва ли ще ги намерим на старо, но пък ще опитаме Wink).
Много ви благодаря за отговрите! Hug

# 9
  • Варна
Пробвайте там , излизат доста учебници, ако не... нови, надолу в уличките разположени перпендикулярно на синьото пазарче има няколко много добре заредени книжарници.
За 9 -ти кл. и аз ще търся на зад часовника.

# 10
Най-добре е до книжарница "Хирон" до Руското училище "А.С.Пушкин".  Направо на оградата децата сами си продават старите учебници и купуват съответно. Вече списъците за учебниците ги има и след 7 септември там ще е пълно с ученици и родители.

# 11
  • Варна
Вчера ходих на синьото пазарче и купих почти всички учебници. НО! Много скъпо ми се стори! Имат отстъпка от цената, на която са купени едва 20-25%! Мислех, че ще е по-скоро 50%, но не би... Пред мен едно момченце си продаде учебниците и за 4 учебника за 9 клас му дадоха 10,10 лв! Shocked А масово ги продават по 4,50 -5,00 лв бройката, т.е тези 4 учебника вероятно ще ги продадат за около 20 лв! Големи печалбари са, ей!

Та затова си мисля: Дали да не си направим темичка, където да се купуват и продават старите учебници директно, а не да ги носят децата по сергиите и после други са ги купуват на двойна цена. Лошото е, че няма как да се разгледат и може да има недобросъвестни хора, които да продадат учебник в много лошо състояние...

Другата ми идея беше да се организираме и да направим някаква продажба на място, ама и тя ми се струва трудна за реализация, щото ще трябват разрешителни и т.н...
Така де, аз сега от яд, че тия на пазара така обират родителите взех да мисля как да се опълча  ooooh!

# 12
ако искате - качете учебниците и издадетлствата, които търсите. Ако някоя от пишещите тук мами има от децата си някои от учебниците - може да се договорите на ЛС.
По темата -  Хирон срещу руското се води антикварна, но наистина има почти всички стари издания /т.е. преди тази година/.

# 13
Dive,на мен за 9ти клас ми ги изкупиха на 25% от цената. Новите. А минала година като купувах стари не бяха на реалната им цена. И търговците трябва да печелят нещо. Сега се моля да намерим за 10ти клас,2ра употреба,че да е по-евтинко. Но още чакаме списъка.

# 14
Ами аз съм от София но този сайт е доста полезен за продаване и купуване на учебници втора ръка: http://2study.bg

Общи условия

Активация на акаунт