Бойни изкуства за малки деца. Какви? Къде в София?

• 68 635
  • 255
  •   1
Отговори
# 60
  • София
В читалището до Пето училище в Павлово има карате. Още миналата година исках да запиша Ники, но ми отказаха - минимум първи клас Sad

# 61
И аз съм фен да запиша двете беснотии на таекуондо. В Слатина сме, и се "оглеждам и ослушвам" за нещо наблизо. Има още време, като чета по темата - ще дочакам 6-7 годинки. Благодаря за инфото, споделено тук!

# 62
моите младежи тренират джудо от миналата година(на 8 и 6г)
много ми допада по няколко причини:

1.ниско -травматично(много естествено малките деца падат и се търкалят ,движенията и упражненията не са резки и експлозивни,а акцентират по-скоро сила и стабилност)
2.ниско..агресивно(няма удари ,няма ритници,има хитрости и техника)
3.тренировката трае 1,5ч.,като голяма част от нея са кондиционни игри(силови,интервални,щафети)-забавно е през цялото време,като същевременно ги скъсват от движение

има реално обучение и приложение на дисциплина(поощрения при успех,наказателни упражнения при лигавене,ръчкане,бутане ит.н.момчешки работи)-децата го приемат съвсем естествено Grinning

има реално обучение и приложение на ..Уважение Simple Smile.От треньор към децата,и при децата помежду им.Падналия,победителя,слабия и силния са такива за момента,стимулира се развитието,напредъка(не егото,конкуренцията)

Дианабат,комплекс по борба,всяка вечер има тренировки в зависимост от възрастта.

треньорите са мнгоо готини ,спокойни и явно с призвание да работят с деца.

Не бих обучавала дете в стил с нападателни техники,и удари.
 Grinning

# 63
  • София

Grinning
Зависи...
В Карате се учат нападателни техники, но една от основните идеи е, че в карате няма нападение. Тоест каратиста никога не напада пръв, дори и да е сигурен, че ще го нападнат.

Някой питаше за Слатина... Мога да дам координатите на клуб по Карате в 138 СОУ - зад І РПУ

# 64
Записвам се да ви следя. И аз трябва да запиша някъде дребосъка. Като не е приет на градина...

# 65
  • Sofia
Синовете ми ходят на карате в зала Триадица. На пет и седем са съответно.
Тренировките са три пъти в седмицата, по час и половина. Доволна съм. В началото големият не бе особено ентусиазиран, но вече има голям интерес, а също и напредък.

# 66
  • София
племенникът ми ходи вече трета година на карате в Герена. Много са доволни, треньорите са много добри. Той е по-голям, стана на 12, но  са казали, че е добре детето да е на 5 години, за да започне да ходи на тренировки. Иначе например това лято беше за две седмици на лагер в Сл. бряг с гост инструктор от Япония от карате клуба.

# 67
Таекуон до за деца има в читалището до парка Заимов, точно до кукления театър. Сряда и неделя от 17:30 часа. Аз исках да запиша дъщеря ми от миналата седмица, но се разболя, така че се надявам от следващата седмица да пробваме.

# 68
  • София

Здравейте,

като ученичка съм тренирала карате до шотокан 4 години /от 6-ти до 9-ти клас/.
Вярно, че тогава вече бях голяма, но пък, ако сте чували по новините за един Виктор Азланов, който ходи да тренира в Шао Лин/даваха го на Шоуто на Слави/ той тогава беше на 4 годинки когато започна да тренира. Тогава за нас си беше просто Викторчо... отплеснах се в спомени...

Искам да ви кажа, че това не е просто заучаване на удари и ритници.
Това е силна връзка между учител и ученици и между самите ученици. Учителят ми ме научи да уважавам родителите си/имах ужасен пуберитет/, научи ни на толерантност, чувствителност, връзка със земните енергии, философия и всичко друго, но не и да се бъхтим по улиците, например..
Развивахме специални техники на дишане, искам да ви кажа, че тогава когато ни мериха в училище вместимостта на белите дробове учителката по физкултура беше много изненадана каква вместимост имам...
Не знам защо пиша това тук, просто исках да ви кажа, че много зависи от учителя на който ще попаднете. Аз имах щастието да попадна на най-добрия /поне за мен е така/.
Тогава той съвместяваше и големи  и малки в една зала, като всяка възрастова група си имаше своя "програма" и отговорник. Иначе, бяхме страхотно сплотен екип, и малки и големи.

Grinning
Зависи...
В Карате се учат нападателни техники, но една от основните идеи е, че в карате няма нападение. Тоест каратиста никога не напада пръв, дори и да е сигурен, че ще го нападнат.

Абсолютно, Лара!
Точно на това е успял да ме научи моя учител!
Калесин, това което пишеш не е точно така /за каратето по точно/! В каратето фирософията за НЕнападение е на първо място. Техниката е за укрепване на духа и тялото, но превес има СЪЗНАНИЕТО!

Моя син скоро ще навърши 4 години и вече и аз се озъртам за школа по Шотокан карате до.
Ако някой знае някоя добра в София ще съм много благодарна да каже къде.
Благодаря и че ме "изслушахте".

# 69
тренирах Шотокан 7г.,и имам 1дан.Получих всичко онова,което описвате Simple Smile,и продължавам да държа на мнението си.Децата имат  афинитет да се борят,търкалят,дърпат,бутат и други естествени движения-просто последвах тези си наблюдения,и ги насочих в посока,различна от моята.

# 70
Моля майките на деца-таекуондисти  да ми разкажат малко повече за административната страна на нещата!
Моята първокласничка тръгна с голям ентусиазъм в училище по някаква програма "Спорт за учениците" (приемрно) на Полицейския Таекуон-до Клуб, въпреки моя скептицизъм, и тъкмо се канех да свикна с идеята, и ето на - вчера ми носи някаква декларация, която ме хвърли голям душевен смут.  Как ще ме карат да декларирам, че съм запозната с рисковете, че съм направила застраховка и прочие, като нито съм запозната, нито знам за каква застраховка и какви прегледи става дума?! Едно на ръка, че ни искат лични данни и на тримата, които само пръстови отпечатъци не включват...
---
Копирам въпроса си от друга тема и моля тези, които ще го четат по няколко пъти, да ме извинят, но така се надявам на повече отговори, преди да се налага да пускам тема. Естествено, паралелно търся и друга информация, вкл. контакт с въпросния Полицейски клуб, съответната Асоциация и пр.

# 71
В университета имах колежка, която тогава (а и сега) е много активен спортист. В комбинация с докторантурата й по Педагогика ми се струва, че наистина ще бъде инструктор от по-ново поколение и с различен подход към децата и спорта. Аз бих й поверила Мите, но още му е много рано, с памперси не вземат.  Mr. Green

Знам, че води курс някъде в  Лозенец, ако някой се интересува ще разпитам. Мога да я накарам да влезе тук и да отговори на въпроси за Годжу - Рю. При нея децата започват от 4-годишни.

# 72
  • София
Аз също искам да запишем сина ни на таекуондо, още повече той има голямо желание, но едва ли разбира какво точно ще правят там, пред детската ни градина са залепили един афиш за тренировки в 26-то СОУ (това е в Княжево), та затова мисля, че ще вземат и по-малки деца.

# 73
Блаодаря на mishlentze   за подробната информация за капуейрата. Наситина ще се обадя, за да проверя как стоят нещата.   bouquet

# 74
Записах сина ми на таекуон до в 28-мо училище - Красна поляна.
Ходи с огромно желание, страшно му харесва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт