едно кафенце от мен
мила Бизу извинявай за закъснението , но да ти е жив и здрав Ади и мн да те радва
желаем му всичко най-хубаво и щастливо детсво
честит рожден ден и на svetlaq

От ревност ли или не знам от какво, но ежедневието ми е станало кошмар. Той постоянно напада сестра си, говори страшни неща, как искал тя да умре, че ето сега вече и било време да я погребваме,....направо настръхвам, като го пиша, но подобни неща слушам постоянно. Пробвах с много любов, внимание и постоянно гушкане, отвличане на вниманието с подходящи за възрастта занимания, но просто няма как да не присъства постоянно до мен и Миши, а това го вбесява. Онзи ден нервите ми не издържаха и много нетипично за мен го грабнох за яката на ризката, метнах го на леглото и го ударих няколко пъти силно, толкова, че лицето му стана в кръв. Ужасно се изплаших, той пищеше, Миши също, понеже беше свидетел на гледката...За първи път така не успявам да се овладея. Слава Богу само долното зъбче му беше цепнало малко устната и от там беще рукнало кръв. След боя веднага го прегърнах, направо като някоя психопатка, но гневната ми реакция беше в отговор на неговият опит за пореден път да удуши сестра си. Като се поуспокои, започна да й се извинява и да й обяснява, че много я обичал и не можел да спре да я обича
Удря се силно по главата, ръцете, краката и после казва, че иска да го изхвърлим от балкона в коша, да го убием и се започват онези приказки...че не искал майка като мен, като в същото време ме стиска в задушаваща прегръдка, и тем подобни 
Той сега е за 3 дни при баба си и дядо си в Пловдив, и като го чувам само вечер, е доволен и звучи ведро, до момента, в който стане дума за Миши....
Подействаха ми зареждащо с положителна енергия в този мрачен и дъждовен ден

от мен и взимай нещата в свои ръце възможно най-скоро за да не са задълбочи проблемът още повече. Можеш да пишеш на ЛС на Морскафея, може и тя да ти даде някакъв съвет, по професионален все пак! 

, но реалната помощ ще можеш да получиш единствено от специалист. Митето е още малък и какво ли може да му роди главичката
на милото ... При нас вкъщи ревност се появява най-вече, когато външни хора му се радват повече на Калоян. Преди така беше като го водех Ники на детска и там всички го разнасяха Калоян и му се радваха. Или навън другите като му се зарадват на Калоян и Ники веднага се опитва да ги измести и той самият да го гушне или нещо подобно. Не знам ... Това, което аз самата винаги съм се опитвала да правя против подобни ревности е било да му обяснявам на Ники колко много го обича Калоян. Още докато бях бременна Ники най-много му се радваше на Калоян и обратното също - Калоян най-много на него му отвръщаше от вътре. И Ники така и си знае сега - че от всички нас Калоян най-много него го обича. И наистина е така - начина, по който сияе Калоян и му се радва на Ники, даже и към мен не е така. Съвсем не знам дали това е правилно или не, просто при нас така са нещата. За подобно нещо дори и не смея да давам съвети, защото при всеки е строго индивидуално. Аз май съм ви разказвала тук дето едно момченце на възрастта на Ники, от ревност към сестричката си малко по-голяма от Калоян, отказваше да движи десните си крак и ръка, и всичко това само от ревност и на психическа основа. Тогава майката се оплакваше, че баткото все се чуди как да я бутне или удари... Гале, не искам да те плаша, но трябва просто да се направи нещо и това нещо най-добре да го каже психолог специалист. Прегръщам те силно и си изпращам цялата ми положителна енергия към вас!!!

Не мисля, че има правилни и грешни, просто и тук решенията са си съвсем индивидуални. На мен ми е нужно едно такова обсъждане, изслушване (прочитане) на противоположните мнения и доводи и накрая вече сама да си преценя доброто за мен или за децата ми. Радвам се, че ви има
!!! 

Калоян изглежда много голям, а за каката верно мислете от сега 
,но мисля че психолог ще помогне.
,сега ще отдъхна малко до следващия.
за кафенцето,чак му усетих аромата през монитора

Иначе сега имаме една музикална маса и един охлюв , който се пълни с фигурки и с тях може да играе повече време - много са му интересни 
Пък и щом на Пуканка й е добре значи и ти трябва да си добре. Да пишеш довечера как е минал първия "учебен" ден на малката дългокоска!