Срещате ли се с приятели откакто родихте

• 2 330
  • 26
  •   1
Отговори
Задавам този въпрос защото аз за съжаление почти не се виждам със старите си приятелки откакто имаме бебе. Получава се така, защото ние с мъжа ми си гледаме детето съвсем сами и единствения човек на когото мога да го оставя за да излеза е той. Той естествено е на работа през седмицата, така че дефакто съм сама 6 дни в седмицата. Вечер като се прибере съм прекалено изморена да ходя където и да било, а и къщата е наопаки . Да не говориме че от 1 година насам не сме излизали сами двамата дори е така на кафе, просто защото няма кой да гледа детето. Липсват ми срещите с приятели, но детето не бих оставила на чужд човек за да излеземе, нито пък на неподходящ.Не че можете с нещо да ми помогнете ама аз просто така да си споделя Simple Smile

# 1
и аз не излизам никъде без детето.Ако се виждаме с приятели съм пак с него.

# 2
Моя приятелка яко я беше треснала следродилната депресия и като роди сина си го оставяше на майка си за по 1-2 часа, да се вижда с мен и други приятели, защото иначе щеше да изкрейза.....  Peace

# 3
Миналия уикенд за пръв път излизахме само двамата откакто се роди чавето. Иначе напоследък излизам 1 път в месеца с приятелки на клуб.

# 4
Децата не трябва да са причина,да се забравите с приятелите.А те къде са ,всъщност ,щом са приятели?

# 5
Животът ми не се е променил особено след появата на децата, с изключение на първата година, когато излизах повече с приятелки с малки деца през деня и вечер не ми се излизаше толкова, а и бях изморена.
Иначе, не сме спряли да ходим по заедения, по гостита, да пътуваме и децата в 80% от случаите са с нас. Ако мястото не е подходящо за деца, винаги сме се редували - т.е. единият ги гледа, а другият излиза и обратно. Колкото по-големи стават, толкова е по-лесно.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 20:17 от azaf

# 6
 Не сме спирали да излизаме откакто имаме дете, аз бих луднала.Въпреки, че сами си го гледаме винаги можем да извикаме някоя от бабите за няколко часа.

# 7
Не разбирам много проблемът ти..Защо не излизаш/излизате заедно с детето?
Или ако не можете/не искате - приятелите да идват у вас?

# 8
  • София
Не минава ден без да ме връхлети чувство на подтиснатост за отминалите безгрижни години, срещите с приятелите, заведенията, купоните. Обаче и не мога да си представя живота без моето дете. В повечето случаи се срещаме с приятелски семейства с деца. На заведение сядаме, ако сме без детето (супер рядко). Успокоява ме мисълта, че след година-две, когато детето поотрасне и започне да разбира (и да играе с другите дечица), ще имаме възможност да го взимаме с нас. Все пак децата порастват и стават самостоятелни  Peace

Не разбирам много проблемът ти..Защо не излизаш/излизате заедно с детето?
Или ако не можете/не искате - приятелите да идват у вас?
magarence, не знам дали имаш дете... Но както и да е, в нашия случай примерно е невъзможно да отидем и седнем някъде на кръчма с детето. На такива места човек ходи да си отпочине и отпусне, а не постоянно да тича покрай масите и да забавлява детето. Вярно, има и по-кротки деца, но моето не е едно от тях!

# 9
  Като поотрасне малко ще ви е по-лесно. Защо не ги каниш у вас?

# 10
  • София
Срещаме се. Непрекъснато. Това детенце ни е кротичко и си заспива без проблем навсякъде, и по заведения се е случвало на морето да спи в колчиката, и на плажа, и на гости - няма проблеми.
С първия ни син не беше така, т.е. знам че не всяко дете позволява да не си промениш начина на живот заради него, няма как. Канете приятели у вас. Приспивате бебето и си хапвате, пийвате до когато искате.
И не виждам защо да не се редувате чат пат с мъжа ти за излизания. Не е чак чудо голямо една вечер месечно - той с приятели на бира, ти на танци или каквото там обичаш. Аз поне иначе бих се изнервила сериозно.

# 11
Ако въпросните хора са ти приятели, винаги ще намерят начин и удобно за теб време, за да се видите.

Не сме спирали да се виждаме с приятели, понякога с детето, понякога без него.

# 12
Откакто се роди дъщеря ми просто я взимаме с нас. Същото и ако съм сама. Когато се виждаме с приятели, които нямат или не харесват деца ги предупреждавам, че тя ще е с нас, за да си намерят извинение ако им е чак толкова досадно или неприятно. Не съм имала никога проблеми с излизането. Тя е нощна птица и няма проблем с прибиране от ресторант към 23.00-24.00 часа. На първия си рожден ден седя до 3 часа сутринта с компанията. Само на клуб не е ходила още, но е била на събиране със свирене на китари и други инструменти,  съпроводено с пеене и беше първа писта пак до ранните часове.

# 13
много е важно да излизаш! Питаш го кога му е удобно да гледа детето и се уговаряш с приятелка. Моя съпруг не обича да излиза и обикновенно кани приятелите вкъщи, аз пък обичам да излизам и му оставям всичките деца да ги гледа. Е това става два-три пъти в месеца де. Приятелките ми се съобразяват с многодетното ми положение и често срещата е разходка в парк или зоологическата градина, понякога и кафе не успяваме да пием, но пък не спираме да си говорим Grinning

# 14
все още нямам бебе и не мога да говоря от собствен опит.
мисля обаче,че детето не бива да органичава толкова категорично рязко социалния живот на родителите.
не е невъзможно да имаш дете и в същото време да излизаш,да ходиш на гости и да каниш такива,да се виждаш с приятели,да си отделяте с мъжа ти нужното време само за вас.
смятам,че постоянното седене у дома над печката и над детското креватче не е задлъжителен елемент от майчинството.
може да си прекрасна майка и в същото време да живееш като нормален човек.

Общи условия

Активация на акаунт