Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо се извършва обгаряне на ерозията на шийката на матката?
Какви са алтернативите на електрокоагулацията за лечение на ерозия на шийката на матката?
Какви са рисковете и последствията от изгарянето на цервикалната ерозия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо се извършва обгаряне на ерозията на шийката на матката?
-
Какви са алтернативите на електрокоагулацията за лечение на ерозия на шийката на матката?
-
Какви са рисковете и последствията от изгарянето на цервикалната ерозия?
Изгарянето на цервикална ерозия може да доведе до усложнения като ендометриоза, синдром на болка, нарушаване на раждането и други. Освен това многократните изгаряния могат да доведат до левкоплакия. Важно е да се отбележи, че тази процедура не предпазва напълно от развитие на рак на шийката на матката.
-
Защо лекарите се противопоставят на използването на тампони с масло от алое за ерозия на шийката на матката?
-
Какви са препоръките за жени с ерозия на шийката на матката, които планират бременност?
Преди повече от година ми правиха ДТК, защото имах раничка и постоянни инфекции бактериални. Лекаря не искаше, но аз настоях, защото ми писна. Направи ми изследвания - ПАП - 2, нищо друго. След коагулацията уж всичко беше нормално, от страх да не се "повреди" нещо, цели 6 месеца не правих секс. Пак си направих цитонамазка - пак всичко ОК. Само левкоцитите ми бяха повече, но те винаги са си ми били така. Лекаря /който между другото е доста известен в областта на онкологията и се води за голямо светило/ каза, че е доволен от резултатите и аз бях спокойна. Ама това беше само докато не започнах да водя полов живот отново. Появи ми се бяло течение, приличащо на някакви парцалчета или на мен ми прилича на остътци от тоалетна хартия намокрена/съжалявам за подробностите, но...

За този преглед платих 60 лв. Месец април ми изгориха въпросната дисплазия с лазер в Майчин дом - тогава ( 2006 г. ) струваше 50 лв. изгарянето. Сега нямам предствава колко струва??? Каквото и да решиш - пожелавам ти успех!!!!