Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 833
  • 689
  •   1
Отговори
# 255
Кристалин,само бипсия би могла да каже какво точно има като изменения.

# 256
Crystalline, гъбичките може би са в следствие от тая раничка, защото наличието й е среда. Аз моята заради това толкова много настоях да ми я горят. Защото постоянно имах разни бактерии. Не мисля, че е задължително да имаш папилома вирус, щом имаш раничка. Първо трябва да излекуваш гъбите, после да изследваш раничката, защото гъбичната инфекция може да повлияе цитонамазката. Дори след като ги махнеш гъбите, може и раничката да изчезне. После вече зависи от цитонамазката и от преценката на лекаря дали е за горене или не е. През това време и партньора ти трябва да се лекува заради гъбичките, за да не ти ги предаде обратно.
А дали състоянието ти позволява да правиш секс най-добре питай лекар. Когато бях в подобно на твоето положение се въздържах  Crazy В темата за гъбичките сме обсъждали много пъти, че лубрикантите върху презервативите допринасят за развитието на гъбички....

# 257
Моите перипетии с гъбичките са от 2-3 години, така че не мисля, че има голямо значение  Tired Но сега вероятно въздейства.
А принципно, при какви положения не е наложително премахването на тази раничка? Има ли въобще такива?
Разделих се преди 3 месеца със сериозния си приятел, при предното лечение на гъбичките лекувах и него.
Почвам да се успокоявам малко по малко, благодаря ви  Hug

# 258
Дори след като ги махнеш гъбите, може и раничката да изчезне.
Няма как да изчезне раничка от само себе си !

# 259
Незнам защо си причинявате такива отрицателни емоции. За всичко си има изследвания, лекарско мнение, препоръка и съвет. Ако не вярваш на лекаря - тук и да питаш и да ти отговарят - все пак мненията са абсолютно непрофесионални и могат да доведат само до главоболие. Ето какво стана при мен: около 1998 год. при преглед лекаря ми откри раничка - взе каквото трябва за изследване, като излезе резултата каза, че не е притеснително, няма да я пипа само трябва да се следи. Така до раждането - обясни, че след раждането може и да се наложи да се гори - о.к. щом лекаря така смята ... Родих през 2002г. и след това пак нямаше проблем. Чак 2004 г. при поредния преглед каза, че е започнала някакво развитие и трябва да се изгори - добре - изгори я . След това продължи да я наблюдава. През 2008 г. при преглед нещо се намръщи, взе биопсия и след седмица каза, че стадия е много напреднал и трябва да я изреже. Ми щом лекаря така казва- ок. Когато ми каза, постъпих в "Майчин дом" - изряза каквото трябва, успокои ме, че е оставил достатъчно, за да мога да износя още бебета ако искам, след една седмица излезе хистологията - оказа се абсолютно наред и сега ходя на прегледи два пъти в годината, а не един, за да ми я следи. И през цялото това време не са ме интересували показатели, ама не трябва ли да е така, нетрябва ли да е иначе - има си лекари - за това са учили, това работят. Ако не ти вдъхва доверие лекаря при когото си отишъл - иди при друг докато си намериш твоя лекар и му имаш пълно доверие. Поне при мен стана така - утре да ми каже - лягай да режа, изобщо няма да питам какво и защо - значи това трябва!

надявам се да не те послушат много хора тук. аз предпочитам да подхождам с критично мислене и да правя информиран избор и съветът ми е момичетата повече да си обръщат внимание, защото БГ лекарите често се оказват безотговорни печалбари. мъжът ти може би доста партньорки е заразил, а ти си могла да минеш без рязане, но щом мислиш, че да те режат нахалос е нищо.. ок..  Rolling Eyes

ходенето по лекари нахалос е доста скъпо хоби, а и отнема много време. не е лошо да знае човек какво се прави "от добра практика" принципно в такива ситуации, за да се прецени дали лекаря е добър. това се опитваме да помогнем. оставяме изпълнението, тълкуването на резултати, лечението и разплитането на слжни казуси на самите лекари.

# 260
Здравейте Simple Smile За мое голямо нещастие и аз ще се наложи да ви следя близките няколко месеца (и дано да е само толкова). Преди малко бях на преглед и с колпоскоп ми откриха раничка. За капак имам гъбички(заради които всъщност тръгнах на доктор) и киста. А преди половин година ми нямаше нищо  Cry
Сега чакаме да ми дойде близката седмица и да излезе микробиологията. И да видим след цикъла как ще е кистата. Гинеколожката каза, че може и да се разсее.
Поправете ме, ако греша, но сега по ред на номерата трябва да направим следните неща :
1)лекуване на гъбичките
2)биопсия на раничката
3)горене? (лазер?)

бих казала и една микробиология и също тест за хламиди преди горенето - не трябва да има нищо болестотворно, а не е хубаво да разчиташ на преценка с просто око.

И непременно междувременно още поне 1 мнение. Сега имам снимки на раничката и на яйчника. Като гледам със сигурност ще ми трябват.
Всъщност някой може ли да ми каже "раничка", която е останала бяла след намазването с йод, какво точно представлява. Аз ли не намерих правилната информация или съм я пропуснала? И значи ли една такава раничка, че нося HPV? Съжалявам, но в главата ми е пълна каша в момента.
Нещото, което не ми стана ясно, е (преди да пристъпя към горенето и след като съм си излекувала гъбичките)  мога ли да правя секс с презерватив? Това ще има ли някакво отражение на раничката и на общото ми състояние? Разбрах, че вероятността да предпазя партньора си е малка.

второто мнение не е непременно, но аз специално гледам да меря по няколко пъти преди да режа.
снимките ти трябват, за да види някой друг лекар къде се намира раничката. лекарите с добра практика и апаратура дават такива, макар че и без тях можеш да минеш.
бялото петно, което се разкрива при намазване с йод е мястото където има изменение на клетки (койлоцити). с биопсия се тества разпространението (на дълбочина) и също така в койлоцитите има ли папилома.
ти извън заразената тъкан може и да носиш, може и да не носиш HPV вирус, но там където има папилома изменени клетки, има вирус. оттам партньора ти ги прихваща и става преносител, в по-късна фаза, ако има силен организъм, имунната му система може да го отхвърли (но при постоянни контакти това е невалидно), но ако не му е силна, вирусът може дълго да си живее в него, латентно или дори и на него (в редки случаи) да му развие нещо.
след махане на инфектираната тъкан (няколко месеца след това), е хубаво да се направи изследване с проба взета от вече почистеното място и да се види в здравата тъкан има ли вирус. Пиенето на изопринозин помага на организма, ако има вирус, той да бъде отхвърлен. Ако резултатът от типизацията е отрицателен, можеш само да се радваш и да се молиш за късмет да не попадаш на мъже-преносители на вируса. или просто можеш да спиш с презерватив. за съжаление нелекуването на ранички (практика на много лекари, която е безумна и съм защитила тази теза вече) излага женското множество на много повторни проблеми от този род.

# 261
здр-те. Да пиша и тук Simple Smile
Искам да ви попитам, по точно пиша от името на етърва ми. Януари месец и обгоряваха раничка на шийката на матката, резулата от цитонамазката е 2 група. Днес беше на преглед при друг лекар той каза, че мястотот е зачервено, още не е зараснало, лигавицата е гладка, но на този етап не може да каже нищо- трябвало да се изчака поне 3 месец ???
Бих искала да ви попитам, на тези, на който им е обгаряна раничка, след колко време е била зараснала???

# 262

Бих искала да ви попитам, на тези, на който им е обгаряна раничка, след колко време е била зараснала???
6-8 седмици...

# 263
На мен след "обгарянето" ми изписа лекаря и хормонални таблетки, за да ми забави цикъла. Това било необходимо за да се избегне евентуална инфекция. Даде ми и листовка за информация, където беше описано, че поне един месец не трябва да се пътува, да се избягват физически натоварвания, басейни и секс. На контролен преглед ходих след три месеца май - до тогава спазвах всички по-горе изброени неща и всичко беше ОК. Вероятно при всеки е индивидуален периода на възстановяване и зависи от общото състояние.

# 264
Здравейте!
Да споделя и аз моя горчив опит с "раничка" и ходене по лекари или по-скоро "по мъките".
След много лутане по лекари последното ми посещение беше в модерната "Хил Клиник" при д-р Банчева. Отидох в тази клиника за второ мнение и заради видоколпоскопията, която предлагат. Малко предистория: преди година и половина-две ми бе открита "раничка" на шийката на матката.Първата ми цитонамазка беше лоша - 2-3 гр. по Папаниколау, след лекуване с какви ли не лекарства следващите две цитонамазки бяха 2 гр., ДНК теста за човешки папилома вирус - отрицателен. Въпреки това оплакванията ми от течение и болки не спряха. Потърсих друг лекар,който ми каза, че всичко ми е наред. Отидох на трети лекар - препоръча ми мазане със Солкожин. Намерих го доста трудно, но при първата процедура лекарката се осъмни, че раничката ми се е влошила, взе ми нова цитонамазка, която излезна отново 2-3а гр. с препоръка за биопсия. Обхвана ме голямо притеснение, страх и ужас. И естествено съмнения. Реших да отида в Хил Клиник, след като прочетох, че имат модерна апаратура. Цитонамазката, взета от д-р Банчева, повтори резултата 2-3а гр. и за съжаление ДНК теста за папилома вирус се оказа положителен тип 56 /високорисков/. Лекарката ми препоръча горене с лазер. Аз се съгласих, но след много четене на информация относно ХПВ и "раничките" (тук искам да благодаря на becky bloomwood за ценните и компетентни препоръки като преминал през това) стигнах до извода, че преди горенето е наложителна биопсия, за да се знае колко надълбоко трябва да се гори раничката или, не дай си боже, дали е необходима конизация. Запазих си час за д-р Банчева (второто ми посещение) - казах й, че искам да направим биопсия, тя каза, че нямало нужда и че ще вземе биопсия по време на горенето с лазер (под пълна упойка), за да не ме тормози излишно. Въпреки това аз настоях. Взе ми биопсията (не боли толкова много, но понеже прокървих повече, тя включи някакъв ел. апарат, за да спре кръвта (така ми обясни). Но, за мой ужас беше забравила някакъв накрайник от уреда под дупето ми  #2gunfire и при всяко включване аз подскачах  и изпитвах пареща болка (малко е смешно, но тогава повярвайте ми никак не ми беше до смях). Сега имам рана като от изгоряно. Ужас! Беше много груба, не ми хареса отношението й, каза "така е като не слушате лекарите какво ви казват, затова учим толкова години". За пореден път се убедих, че ЧАСТНА КЛИНИКА = ЧАСТЕН БИЗНЕС, който (в случая) се рекламира добре в медиите и единствената цел е ПЕЧАЛБА. Сега единствено се надявам на добри резултати от биопсията, но за горенето с лазер във въпросната клиника ще се замисля и то не заради цената, а заради отношението, което е толкова необходимо на един притеснен и стресиран пациент. Ако някой може да препоръча добър лекар за горене с лазер (може и в Пловдив), ще се радвам. Четох за Карагьозов в Токуда, но там много се чакало. Има много противоречиви мнения за всеки един лекар, затова мнението ми не означава, че лекарката не е добра. Разказвам какво преживях, други може да са много доволни. Аз лично се изморих от търсенето на добрия лекар, който бързо и ефикасно да ми излекува проблема. Пожелавам ви да имате повече успех в това отношение!

# 265
Здравейте.Имам въпрос към тези от вас претърпяли горене на  раничка. Изгориха ми раничка преди месец и половина.Доктора ми обясни, че след 10-15 дни ще прокървя, но не по-силно от цикъл, след което ще си дойде нормалния цикъл.Така и стана.Около 12 ден се появи течението точно като цикъл.Но самия цикъл не дойде и вече 15 дена ми закъснява.Въпроса ми е това нормално ли е?При вас така ли беше?

# 266
ДесиХ3 аз това всъщност исках да кажа, че най-важен е лекаря и ако има някой съмнения, да ходи при втори, трети, десети , да иска мнения за добър лекар, а не какво да прави при н'ам какви показатели. А превенцията от рак е следене и да се хване преди да се стигне до там, а специално при маточната шийка иска редовно ходене при генеколог- като има съмнения - прави се намазка, биопсия и каквото трябва и се действа според резултата. А че съм попаднала на страхотен лекар - абсолютно! Но стана с препоръка - приятелка на приятелка и тя на мен- за съжаление истинските лекари са малко Sad

zveti, би ли споделила кой е този страхотен лекар? Извини ме, ако си отговорила вече на този въпрос. Но, ако дадеш малко повече информация, ще ти бъда признателна! Благодаря предварително!

# 267
Периодът на физиологичното възстановяване на тъканите е 6-8 седмици.В сила е пазенето от: секс,басейни,тампони,тежка физическа работа.
Нормално е цикълът да се забави,поне това показва опитът на много момичета от форума.За мен е плод на стрс./при мен също се обърка/,бях на лекар и ми предписаха медикаменти за регулиране.
Аз ходя при др.Антоанета Ганчева,която препоръчвам с две ръце,но и при нея има голям наплив и много се чака.

# 268
Периодът на физиологичното възстановяване на тъканите е 6-8 седмици.В сила е пазенето от: секс,басейни,тампони,тежка физическа работа.
Нормално е цикълът да се забави,поне това показва опитът на много момичета от форума.За мен е плод на стрс./при мен също се обърка/,бях на лекар и ми предписаха медикаменти за регулиране.
Аз ходя при др.Антоанета Ганчева,която препоръчвам с две ръце,но и при нея има голям наплив и много се чака.

ДесиХ3, а на теб др. Ганчева с какъв метод ти обгори раничката? Тъй като не съм раждала се смята, че с лазер е най-безобидно. Потърсих повече информация за нея и ми направи впечатление, че тя е онкогинеколог и работи в онкодиспансер, т.е. би трябвало да е с доста опит и наистина да знае какво прави с пациентките си, а и доста добри отзиви има за нея. Но ми се иска да разбера какви методи използва.

# 269
  • София
     Д- р Ганчева  работи  в  Онкологията  в  Дървеница , а не  в Онко  диспансер . Частният кабинет   е  на  ул. "Искър " 23 - записването  става  за  около  месец  и половина  напред . Мисля  ,че  лазер  няма  при нея , знам  че  със сигурност прави  електрокоагулация ( горене  с ток ).

Общи условия

Активация на акаунт