Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 130
  • 689
  •   1
Отговори
# 375
Правете си разтвор от смрадлика и сода вечер. Много помага !   bouquet

# 376
Wonderteddy,няма нясто за притеснеия на този етап,спокойно.Изчакай си цитонамазката и после пак ще говорим.Simple Smile

# 377
  • София
Здравейте, момичета! Simple Smile
Включвам се в темата с един въпрос - излиза, че само на д-р Илия Карагьозов може да се вярва, някакви други доктори, медицински центрове и болници можете ли да препоръчате? изчетох цялата тема, но останах с убеждението, че само при него е сигурно поставянето на правилната диагноза?
Днеска бях на профилактичен преглед в Дженерали Закрила и ми казаха, че имам раничка...записах си час при местния гинеколог, но все пак искам да намеря и второ мнение....не знам, дали да е при д-р Карагьозов, защото искам все пак да се установи какво има и какво не. А ако определено се стигне до нещо сериозно, ще търся него.
Simple Smile Със здраве и благодаря за отговорите!

# 378
teodopa, аз съм много доволна от д-р Илия Карагьозов, но всъщност раничката ми я гори Д-р Славчев. Той също е много добър лекар, но и там се чака с месеци за час. Слава Богу при мен всичко мина бързо и благоприятно. При когото и да съм ходила след това на прелгед, вкл. и д-р Карагьозов са ми казвали, че всичко е направено перфектно и професионално. Факт е, че вече нямам раничка. Единственото, което не му харесвам на Славчев е, че не обяснява много много. Докато Карагьозов отделя доста време за разговор и обяснения, което за мен е много важно. Единствено не разчитай на разни случайни лекари по поликлиниките, защото имам горчив опит в това отношение. От мотане насам-натам и неадекватно лечение стигнах до трета група ПАП... ooooh!

# 379
Здравейте,момичета!
Каквато съм заблудена,писах в темата за цитонамазките. ooooh!
Та,случаят ми е такъв.Преди две години гинеколожката,при която ходя от 8години ми откри раничка на шийката на матката.Правила съм всяка година цитонамазки и микробиология.Винаги резултата е ПАП 2 без отклонения.Раничката е с големина на монета от 50ст и при гинекологичен преглед кърви.Провеждала съм лечение на два пъти,както и обработка на раничката със "Солкожин".Реших и смених гинеколога-пак лечение,последвано от второ и евентуално обработка със "специална киселина".Т.к докторката е доста лаконична и така и не ми отговори на въпросите за въпросната киселина си позволявам да потърся информация от вас.За протокола-раждала съм,но вече искаме второ дете.Благодаря ви! Peace

# 380
  • София
  deyzi ,   аз  ти  писах в другата тема  за  цитонамазките !  Peace

# 381
здравейте, искам да споделя опит и да поискам съвет Simple Smile имам раничка, но понеже не съм раждала гинеколожката ми каза че няма да се лекува по никакъв начин и само на 6 месеца да си правя цитонамазки. не спомена нищо за колпоскопия и лекарство за мазане. трябва ли да се правят щом сегашната ми цитонамазка а 2-ра група и нямам никакви оплаквания?

# 382
Задължително отиди на колпоскопия и то  при специалист.

# 383
Колполпоскопия-да,намазване-не.Не се прави нищо,докато не се види какъв е видът на раничката и евентуално не се разбере какво й е състоянието/чрез биопсия/.Аз не бих си държала раничка,която не е изследвана изоснови.Цитонамзката има само информативен характер и вероятността за правилен резултат е само 30%,така че само цитонамазка не е достатъчна щом има видими изменения въху епителя на шийката на матката.

# 384
колпоскопията пак ли се прави при гинеколог, и ако може някой да ми препоръча къде в пловдив мога да си я направя, защото явно няма да продължа да ходя при сегашната ми гинеколожка

# 385
Да,при гинеколог се прави.Valiaaaa,за съжаление повечето лекари подценяват проблемите около епителните промени по шийката на матката и си знаят все едно и също консервативно третиране,без оглед на индивидуалната ситуация.

# 386
колпоскопията пак ли се прави при гинеколог

За предпочитане е   лекаря да бъде гинеколог-онколог.

# 387
здравейте, бях при поредното светило в пловдив и ми отказа колпоскопия, защото нещото наречено "раничка" било малко и на моите години (21) било нормално и нямало от какво да се притеснявам след като цитонамазката ми е 2-ра група и теста за високорисковите щамове на чпв са отрицателни. лечение щяло да има след години ако не се оправи сама до тогава. как ви звучи поредната ми диагноза?

# 388
Валя,звучи като бла-бла-бла....Това съм го учили в 4-ти курс.....така и така се прави..точка..Ама какво казват съвременните медици по въпроса и защо България е на челно място по смъртност в следствие на рак на шйката на матката,никой от тези "светила" не казва .И мен един такъв ми обясняваше,че нищо ми няма,а има-няма 6м. след това вече бях на операционната маса за ел.бримка/не е страшно/.Всичко беше ок,ама що страх брах,докато се установи диагноза,само аз си знам.Така че не отлагай нито колпоскопията,нито биопсията,ако се налага.

# 389
Какво ви е мнението за д-р Савов от клиниката ''Св. Пантелеймон''?

Общи условия

Активация на акаунт