Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 136
  • 689
  •   1
Отговори
# 360
здравейте мили дами, побърках се от нерви и вие сте моето единствено решение Simple Smile аз съм на 21 и не съм раждала и когато отидох за редовен гинекологичен преглед ми казаха че имам раничка както и някаква инфекция. предписаха  ми лекарства за инфекцията но за раничката нищо. да съм се надявала да мине и единственото нещо което съм можела да направя е да чакам и след 6 месеца нова цитонамазка ( сегашната ми е 2-ра група). не ми казаха нищо за горене или мазане, а от всички мнения на момичета от форума е че трябва да се лекува и гори. кажете ми какво да правя?

# 361
red_devil знам че  не е момент за бебе но ми казаха,че до месец два няма да има никакъв проблем да се започне по тоя въпрос.Аз нямам никакви инфекции,гъбички,кървене или нещо подобно(за което много се радвам).Просто не съм и подозирала но когато се открие навреме всичко се оправя.Мисля че няма да ми се наложи да чакам дълго за да започнем да работим за бебе Simple Smile.Понякога хора които не си обръщат толкова внимание относно генекологичните прегледи си забременяват и раждат с тези ранички.Надявам се аз да се оправя бързо и да си имаме едно малко сладко човече Simple Smile.

# 362
red_devil ,  може  ли  да  кажеш колко  време се  чака след записването  и  каква е  цената  на прегледа ?   Благодаря  предварително !   bouquet
Когато се обадих за час ми го насрочиха за след около два месеца. 40 лева е прегледа без колпоскоп и 20 допълнително за колпоскоп. Изследвания си имах - цитонамазка и микробиология и тях не ги правих. Така, че не знам към момента колко струват. Към 20 лева мисля е цитонамазката. Поне така ми каза едно от момичетата тук  Simple Smile Само, че като отидох на прегледа пред кабинета нямаше никой и лекаря си се разхождаше насам-натам. Мисля си, че ако опиташ и без предварителен час ще можеш да отидеш по-рано.

wonderteddy, това че нямаш инфекция е много добре. Но имай предвид, че самата раничка е предпоставка за такива неща. А по време на бременността се променя средата и много често се получават бактерии и най-вече гъбички. Да не говорим, че едно възпаление на шийката каквото горе-долу представлява раничката винаги може да доведе до усложнение при бременността. Наистина си направи преглед при гинеколог-онколог и бъди сигурна, че всичко е наред, за да си спокойна после. То и аз съм си малко черногледа, ама съм минала по доста дълъг път с тая раничка и докато бях бременна много ме беше страх. Още повече, че имах и проблеми в началото. Месец-два е смешен срок да ти мине, ако наистина имаш проблем де. Всички тук ще ти кажат, че това не е нещо, което минава от само себе си. Само кадърен лекар ти трябва в момента и спокойствие   bouquet

# 363
Просто се обадете на АГ регистратура в Токуда и ще ви кажат всичко, което ви интересува вкл и цени. Спешните случаи минават бързо. А то принципно всеки е спешен случай за себе си Simple Smile ..... Токуда си остава най-доброто място за адекватно лечение и го тествах на мой гръб като отидох на страничен лекар и ме подпали с безумни изследвания и страх -- естествено срещу немалко пари.
Не знам, аз не бих седяла да чакам 6 месеца или 1-2 години да ми се развиват ракопричиняващи клетки, но пък някои тук може да искат. После най-много да се наложи да ви режат. Лекари всякакви.... нямат отговорност след като ви приберат парите. В Токуда поне си поемат отговорността за лекарска грешка, ако се случи такова нещо.

# 364
Днес ми излезе изследването за 12-те високорискови HPV.Оказа се че 56-положителен SadРазбирам че не е наред нещо утре ще ходя да ми кажат как се процедира оттук натам.Споделете ако някой е имал същия проблем и дали и мъжът ми трябва да си направи изследвания в такъв случай?

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 18:54 от wonderteddy

# 365
  • Варна
Това ,че са ти открили от лошите вируси означава,че непременно трябва да излекуваш раничката.При мъжете доколкото знам не е опасно да са носители ,но може да му предложат нещо за имунитета.Спокойно,ще се справите.Много са така.Важното е да се предприеме адекватно лечение.За изчерпателна информация и приятелски съвети ела в темата за цитонамазките. Hug

# 366
Извинявай kikaha1, но то много са така именно защото много хора не се лекуват и има изкривено мнение, че мъжете са безопасни. Именно мъжете разнасят вирусите!! А ги прихващат от нелекувани жени, които си развяват раничките гордо сякаш нищо им няма.
Изследването при наличие на раничка, причинена от папиломи е леко безсмислено без лечение, а и не дава много информация - почти сигурно е, че при наличие на папиломна дисплазия има вирус в тъканта и трябва да се пият имуностимуланти. Може да се изгори раничката, мъжът и жената да си останат носители и жената отново след 1-2-3 години да се окаже с нова раничка, която е развила. Изследването е препоръчително да се направи известно време след лечението, за да се види дали тогава има останал вирус в тялото.

# 367
  • Варна
becky bloomwood ,относно мъжете -носители на вируса си ме разбрала погрешно.Имах предвид,че за тяхното здраве не е толкова опасно да са носители(при тях много рядко се стига до рак заради папилома вирус).

# 368
Докато спим с мъже носители на вируси, които ни причиняват такива мизерии, мисля, че трябва много да се безпокоим. Въпросът не е само в реактивно лечение, а все пак и в някаква култура на превенция, която да намали хората носители и следователно да ограничи риска на излагане към такива зарази. Все едно да кажем, ми кво като е носител на HIV, нали не е болен от СПИН.....  а и напоследък чувам за все повече случаи на папиломи в гърлото и при мъжете, което пак има сексуално обяснение.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 12:08 от becky bloomwood

# 369
Ами който спи с много мъже или ги сменя често би трябвало да е с предпазни средства,всеки си знае но ....

Аз не съм ходила на прегледа след лазера,отидох но док беше в операция чакх 2 часа,после все като звъня не вдигат,все отлагам

Сега ще ходим на море,някой знае ли дали мога да пийна примолют нор или ще навреди нещо? newsm78 Thinking

# 370
На мен др. Карагьозов не ми позволи да пия нищо за променяне на цикъла преди морето. Лично той ми гори раничка с лазер през ноември 2009.

# 371
И тук да питам... Оказах се с ПАП 3 тази година след цитонамазката, правих биопсия, отрицателна съм за рисковите папилома вируси, за гонорея, хламидии и разни други уйасии, правих микробиология, всичко е наред. е?На какво може да се дължи това именение?

# 372
И тук да питам... Оказах се с ПАП 3 тази година след цитонамазката, правих биопсия, отрицателна съм за рисковите папилома вируси, за гонорея, хламидии и разни други уйасии, правих микробиология, всичко е наред. е?На какво може да се дължи това именение?
Биопсията не обяснява ли освен наличие или не папиломавирус какви други находки има на епителя?По принцип биопсията се прави ,за да се види от патолог състоянието на определен участък от шийката.Биопсията след оглед с колпоскоп ли я взеха?

# 373
Не, на колпоскоп ще ходя сега, след тези резултати.

# 374
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте!Днес отидох да се прегледам профилактично.С мъжът ми искаме вече да работим по въпроса за дете и исках да си отида както всяка година да се прегледам.Отидох в Студенстка поликлиника защото ми е най-близо и не бях много очарована първо от държанието и второ от това което ми каза.Оказа се че имам раничка,а досега всяка година съм ходила на преглед всичко е било нормално...Основна диагноза-ерозио и ектропион на шийката на матката;Влагалище-хиперемирано с обилен флуор;PVCU-конично,ерозио колкото 20 стотинкова монета;Матка-в AVF с нормална големина;Андекси и параметрии-без изменения...Това е всъщност което пише.Направи ми цитонамазка и ми пусна влагалищен секрет и трихомони.След това ми каза че задължително трябва да направим и тест за 12-те високорискови типа HPV.Много съм притеснена,досега не съм имала никакви проблеми и сега така се наплаших....Сега чакам резултати и ще ми кажат какво ще правим оттук нататък.Но ме предупреди че за деца в момента не може,защото първо трябва да се отстрани раничката или да се излекува.Притеснена съм дали това после ще е проблем със забременяването ми Sad Моля кажете ако някой е имал подобен проблем.
обикновено на не раждали жени или на такива които искат още деца, не им горят раничките ,а използват някакъв по щадящ начин.Не се притеснявай, изчакай резултатите , всичко ще е наред Peace. Намери си добър лекар, на който да му имаш доверие и да можеш да обсъждате състоянието ти спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт