Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 126
  • 689
  •   1
Отговори
# 405
  Как  се  прави  пластика  на   мат.  шийка   и  с каква цел ?  Rolling Eyes   Чувала съм  за  пластика  на  шийката и  влагалището  , която  се  прави  след   големи разкъсвания  при  раждане  ,  но  при   такива  състояния   не  бях  чувала  ,че  това  се   практикува  ..........
Прави се,когато се е наложило голямо изрязаване на шийката или цялостното й ампутиране.Дане имаше термин за тази операция,но забравих как се казваше.В България на 1-2 места се практикува само,поне доскоро бе така.

# 406
Момичета, извинявайте, но явно не съм обяснила правилно. За въпросната пластика става въпрос просто да се зашие повече, защото след раждането е отворена повече от необходимото и това е предпоставка за бъдеща инфекция , както и за помятане през бременността , но не е чак толкова зле, говоря за шийки, с много по- отворена шийка от моята. Докторът каза, че спокойно мога да си забременея и да не се притеснявам от помятане и това му е препоръката всъщност. Раждане и след това ако се наложи, корекция, или по- ясно казано- ''позакърпване''. Аз си го обяснявам с това, 4е при предишното ми раждане не съм била зашита добре, но той ми обясни, че шийката на една раждала вече жена се деформира, лигавицата се отпуска и е възможно да се поразшири.

# 407
На мен днес ми изгориха въпросната раничка...Корема ме боли все едно съм в цикъл. А самата процедура беше супер неприятна> Хубавото беше, че е за 5 минути, който на мен ми се сториха цяла вечност. И така, моя доктор ме посъветва една вечер да си слагам Лактажин и една тампон с мед. Въпроса ми е вие какви грижи сте полагали за себе си след горенето?

# 408
  • София
И така, моя доктор ме посъветва една вечер да си слагам Лактажин и една тампон с мед.

Shocked   Това  да се слага   тампон с мед  на  току  що  горена  шийка не съм  го чувала никога  ?    #Crazy

# 409
То и аз не съм го чувала именно за това питам. А той ми каза не тази вечер да правя каквото и да е, ами от другата, като започна с Лактажина. Много ми е странно и притеснено...

# 410
  • София
  Лактажина   се слага  поне  10  поредни  вечери - за  възстановяване на   микрофлората на  влагалището  .  За  меда  не те  съветвам  ,не  знам  да не стане  някой фал ?  Питай  и  друг лекар  ,ако можеш......

# 411
  • Варна
При мен беше така-10 дена след изгарянето на раничката правих промивки (1 път на ден) с прахчета тантум розе.На 5 ден от изгарянето ,след оглед,док ми изписа Азилин рапид-2 вагинални глобули.(по 1 на ден).След това ми препоръча единствено да правя промивки с Тантум розе-първите 2 чисти дни след мензис.И така до сега,защото моята раничка не е изчезнала напълно.

Това с меда и на мен ми е странно.

# 412
След горенето не съм правила нищо,освен ежедневната външна хигиена.

# 413
Благодаря ви за мненията. Аз се консултирах с още едно медицинско лице и за меда ми обясни, че няма да навреди.

# 414
  • София
  Според  мен  по  добре  е да   не   слагаш мед  поне  месец след   горенето  -  все   пак  там    сега е   отворена  рана .

# 415
Момичета, много ви моля да ми кажете добър гинеколог -онколог в София , който работи със здравната каса.
През април месец цитонамазката ми беше РАР 3д,  а биопсията показваше ерозия, имам и ракообразуващ човешки вирус, както и раничка, която е  голяма.
 Страхувам се ,че вече може да имам и рак Cry ,заради некомпетентността и несериозността на някои лекари...
Благодаря ви предварително! Hug

# 416
Д-р Ганчева в Онкологията,но не знам как точно става приема там,може би трябва да звъннеш по телефона да информация.Успех и не се притеснявай толкова.И аз бях ПАП 3а-д , с ЧПВ 16/един от най-гадните/,папиломатоза с рецидивираща раничка,умерена дисплазия.Др.Ганчева ме оперира чрез електрическа бримка и всичко бе ок.Пиши какво става с теб ,а ако искаш влез и в темата за Цитонамазката/линкът в подписа ми/,там се пише активно,има много момичета в подобно състояние,както и доста събрана информация.

# 417
Много ти благодаря  Hug А дали има някакъв тел на който мога да си запиша час при лекарката?
И сега след като те оперираха дали се излекува от Човешкия вирус или все още го имаш? Аз се чудя, ако човешкият вирус не се лекува, то тогава каква е ползата от опрациите и горенето, като раничката пак ще се появи?  newsm78

# 418
В много голям процент от случаите имунната система потиска вируса и той "кротува" или пък организмът често успява да изгони ЧПВ от клетките,след като локалното огнище/раничката в случая/ е премахнато.
Ако не се третират тези образувания по шийката,има голям процент шанс да се развия някакво злокачествено образувание.
Не знам дали съм се излекувала от ЧПВ,за това ходя на редовни профилактични прегледи.Около година след конизацията имах рецидив,излезе ново малко образувание по шийката,но го изгорихме и след това всичко бе ок.След няколко дни съм отново на преглед,да видим как ще съм.

# 419
На мен докторът ми беше казал, че при наличие на вируса, трябв да се третира имунната с-м.

Общи условия

Активация на акаунт