Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 126
  • 689
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Благодаря ти, Деси Hug Ще послушам съвета. Твоята лекарка обаче ми е малко далеч, може би ще пробвам да си запиша час в Токуда при този Карагьозов, че ми е близо. Ще презюмирам, че щом е на първа страница в темата, е читав Laughing
Пфу, сега съвсем се притесних, да му се не знае Sad

# 451
Благодаря ти, Деси Hug Ще послушам съвета. Твоята лекарка обаче ми е малко далеч, може би ще пробвам да си запиша час в Токуда при този Карагьозов, че ми е близо. Ще презюмирам, че щом е на първа страница в темата, е читав Laughing
Пфу, сега съвсем се притесних, да му се не знае Sad
Не се тревожи,може би нищо ти няма,но все пак е добре нещата да са ясно докрай. Hug

# 452
Здравейте момичета,
видях темата и реших да се обърна към вас с въпрос,макар че моята гинеколожка ме успокои че няма нищо притеснително за сега.Виждам че доста компетентно обсъждате темата,аз честно да си призная не съм много веща в тези неща.Но пък нямам време да прочета всички постове.
Ходих на гинеколог,рутинен преглед,който си правя редовно.Взеха ми секрет и  ми пусна цитономазка,като преди това при гинекологичния преглед видя че имам раничка,нещо което никога не съм имала,но то за нищо никога не е късно.Дори си нямам и на представа от какво се получава?Докторката казам,че това може да доведе и до папилома вирус,ей това вече като го чух и ми щръкнаха косите..... Cry
След като излезе резултата,докторката ме викна при нея и ми каза че няма нищо обезпокоително,резултатите са,сега може и да сбъркам но толкова ясно са го написали,че не се чете:PV-ПАП 2 А,а от долу пише СС- ПАП 2.Може ли да помоля за "превод" и май май си имам нужда от успокоение,защото не спирам да мисля за това.Следващата цитонамазка е задалжително след 6 месеца,докторката каза че за този период няма какво да се случи.

# 453
.Дори си нямам и на представа от какво се получава?Докторката казам,че това може да доведе и до папилома вирус,ей това вече като го чух и ми щръкнаха косите..... Cry
Tочно така ли ти каза??!!  ooooh!
По принцип папилома вирусът е причинител на "раничките".Прочети първа страница  линка,който е долу в подписа ми,темата за цитонамазките и ще ти стане ясно кое какво е.Ако имаш въпроси питай.  bouquet

# 454
  • софия
Здравейте момичета,
видях темата и реших да се обърна към вас с въпрос,макар че моята гинеколожка ме успокои че няма нищо притеснително за сега.Виждам че доста компетентно обсъждате темата,аз честно да си призная не съм много веща в тези неща.Но пък нямам време да прочета всички постове.
Ходих на гинеколог,рутинен преглед,който си правя редовно.Взеха ми секрет и  ми пусна цитономазка,като преди това при гинекологичния преглед видя че имам раничка,нещо което никога не съм имала,но то за нищо никога не е късно.Дори си нямам и на представа от какво се получава?Докторката казам,че това може да доведе и до папилома вирус,ей това вече като го чух и ми щръкнаха косите..... Cry
След като излезе резултата,докторката ме викна при нея и ми каза че няма нищо обезпокоително,резултатите са,сега може и да сбъркам но толкова ясно са го написали,че не се чете:PV-ПАП 2 А,а от долу пише СС- ПАП 2.Може ли да помоля за "превод" и май май си имам нужда от успокоение,защото не спирам да мисля за това.Следващата цитонамазка е задалжително след 6 месеца,докторката каза че за този период няма какво да се случи.
http://www.ivf.no-meat.org/gyn_health/papsmear/л Спи спокойно и си прави редовно цитонамазки. Simple Smile

# 455
.Дори си нямам и на представа от какво се получава?Докторката казам,че това може да доведе и до папилома вирус,ей това вече като го чух и ми щръкнаха косите..... Cry
По принцип папилома вирусът е причинител на "раничките".Прочети първа страница  линка,който е долу в подписа ми,темата за цитонамазките и ще ти стане ясно кое какво е.Ако имаш въпроси питай.  bouquet

Не,докторката не ми каза това,аз самата незнам от какво се получава.Благодаря ти за помоща,ако имам въпроси,ще се възползвам.

# 456

Не,докторката не ми каза това,аз самата незнам от какво се получава.Благодаря ти за помоща,ако имам въпроси,ще се възползвам.
"Раничката не води до папилома вирус,а обратното,той е причинител на ранички обикновено,но не и задължително.

# 457
  • София
Аз продължавам да си кървя полекичко Confused Вече почти седмица. Видях, че съм пред цикъл обаче и реших да изчакам да мине, за да се прегледам и след това и ако се наложи някакво лечение, да не го прекъсвам заради цикъла. Определено ми е притеснено Rolling Eyes

# 458
Аз продължавам да си кървя полекичко Confused Вече почти седмица. Видях, че съм пред цикъл обаче и реших да изчакам да мине, за да се прегледам и след това и ако се наложи някакво лечение, да не го прекъсвам заради цикъла. Определено ми е притеснено Rolling Eyes
по-добре отиди още утре (Карагьозов е точно в петък след 13 часа - просто отиди и се запиши по спешност), ако имаш проблем да го установят и да те лекуват веднага след цикъл, защото тогава се прави лечение. Иначе трябва да чакаш месец, а така изследванията ти ще излязат точно докато си в цикъл. Аз ако кървях, щях да съм доста по-загрижена. Не чакай, в случай, че имаш раничка и кървиш, положенито не е хубаво.

# 459
  • София
Защо да 4акам месец? Цитото става за 2 дни, а колпоскопията се прави на място. Какво имаш предвид Rolling Eyes Какви други изследвания може да се наложат? Биопсия ли Shocked

И още нещо. В Токуда има двама Карагьозови. При кого трябва да ида? Илко или Илия?

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 20:39 от belinda

# 460
В ,,Токуда'' цитономазката не става за 2 дни, аз чаках 2 седмици.Бях си записала час при Илия Карагьозов .Бащата  е Илко Карагьозов.

# 461
Не се хаби цитонамазка - това е крайно неточен тест. Направи си колпоскопия и ако имаш раничка, наистина е много препоръчително и биопсия. Задължително микробиология. Просто хинт какво да искаш дори и доктора, при който ходиш, да я пропусне. Раничките се третират веднага след цикъл. Затова ако си направиш изследвания сега и нямаш инфекции, но ти установят дисплазия, биха могли да ти оправят раничката доста скоро. Иначе ще чакаш до след следващ цикъл. Но при всички положения, не е нормално да си седиш и да кървиш....

Няма значение при кой Карагьозов. В петък работи д-р Карагьозов, професора беше в четв, сега не знам. Но при който и да отидеш за преглед, в крайна сметка лазер и операции прави само доктора. Може и при Стомнароска за преглед - също много добра, пак в Токуда и пак в петък.

# 462
  • София
Ама Блеки, моята рани4ка я гориха ве4е миналия месец. Тогава правих и цитонамазка, и МБ. Ти въобще про4ете ли ми първия постинг?

# 463
сори не съм. но според мен гледай по-бързо да отидеш на лекар. изобщо не е хубаво да има кръв.

# 464
Belinda,спонтанно ли кървиш или пак контактно и отново ли е ярка кръвта?

Общи условия

Активация на акаунт