Раничка на шийката на матката - тема 4

• 158 618
  • 689
  •   1
Отговори
# 540
на мен ми гориха и сега всичко е ок, не съм раждала още. но чух мнение,че след като е горена раничка не трябва да се пият противозачатъчни от една гинеколожка, но друга каза,че това са глупости...та???

# 541
Здравейте,
според вас кой е по-добрия вариант за третиране на раничка - със Солкожин или лазер?

Благодаря предварително за отговорите

# 542
Не е важно според нас  кое е по-добро, важното е че добрите доктори препоръчват лазер. Аз съм потърпевша от Солкожина и съм писала доста по този въпрос.Солкожина изгаря горния слой на раничката а навътре продължава да работи и след години отново се появява.Правих лазер преди почти 2 години в Токуда при Карагьозов.

# 543
Здравейте и от мен.При профилактичен преглед се видя раничка.Чакам си резултатите от цитото.След прочетеното в темата се очертава следното: резултатити от цитонамазката, колпоскопия.Евентуално биопсия след това, ако колпоскопията покаже патологични изменения /правилно ли съм разбрала?/Лекарят при който ходих спомена за лечение чрез локално мазане на раничката.
Та, ако колпоскопията не покаже нищо обезпокоително възможно ли е да се премине към мазане на раничката или все пак трябва горене? Въпросното изгаряне с лазер болезнено ли е /понеже съм с нисък праг на болка/?

# 544
при мен не беше болезнено, по-скоро леко пареше, но нищо непоносимо. не се трвожи...

# 545
Аз бях с мазане и съм много доволна става за секунди и не се усеща нищо.

# 546
На мен също ми откриха раничка. Цитонамазката - 2-ра група. На резултата пише контрола след противовъзпалително  лечение, доктора искаше да правим биопсия. Отидох при друг лекар за консултация и той ми предписа първо лечение и ми каза като свърша с лечението да отида на преглед пак. И аз сега не знам да се притеснявам ли и колко да се притеснявам. Не съм раждала, но вече мислим и по въпроса за бебче...

# 547
Mushista, mim0585 Благодаря ви!

# 548
На мен също ми откриха раничка. Цитонамазката - 2-ра група. На резултата пише контрола след противовъзпалително  лечение, доктора искаше да правим биопсия. Отидох при друг лекар за консултация и той ми предписа първо лечение и ми каза като свърша с лечението да отида на преглед пак. И аз сега не знам да се притеснявам ли и колко да се притеснявам. Не съм раждала, но вече мислим и по въпроса за бебче...
A защо не си направиш биопсията? Гледаха ли те с колпоскоп?

# 549
Здравейте и от мен.При профилактичен преглед се видя раничка.Чакам си резултатите от цитото.След прочетеното в темата се очертава следното: резултатити от цитонамазката, колпоскопия.Евентуално биопсия след това, ако колпоскопията покаже патологични изменения /правилно ли съм разбрала?/Лекарят при който ходих спомена за лечение чрез локално мазане на раничката.
Та, ако колпоскопията не покаже нищо обезпокоително възможно ли е да се премине към мазане на раничката или все пак трябва горене? Въпросното изгаряне с лазер болезнено ли е /понеже съм с нисък праг на болка/?
Proчете ли горния постинг?

# 550
newsm78 ДХЗ-  Кой постинг по-точно?За биопсията? Утре ще имам резултатите от цитото и ще говоря с въпросният лекар за преглед с колпоскоп.Малко ми е мътно там защото отидах с направление, обаче трябваше да си платя цитонамазката /след мъгляви обяснения как здравната каса не отпускала пари за това ала-бала/.Иначе и аз не съм раждала, а тази година живот и здраве ще стана на 35...

# 551
newsm78 ДХЗ-  Кой постинг по-точно?За биопсията? Утре ще имам резултатите от цитото и ще говоря с въпросният лекар за преглед с колпоскоп.Малко ми е мътно там защото отидах с направление, обаче трябваше да си платя цитонамазката /след мъгляви обяснения как здравната каса не отпускала пари за това ала-бала/.Иначе и аз не съм раждала, а тази година живот и здраве ще стана на 35...
от кога не отпуска?
и ноември и януари си минах по здравна каса

# 552
от кога не отпуска?
и ноември и януари си минах по здравна каса
Отпуска разбира се, просто трябваше да ми вземе парите.Та обяснението видиш ли беше, как НЗОК щяла да поема ваксините за рак на маточната шийка и едва ли не за цитонамазки нямало да има средства...

# 553
Аз като веща и в мазане, и в горене ще разкажа,че имах раничка, която мазаха със Солкожил и уж изчезна, след което се появи пак.  Wink След това се наложи да я горя-с ток обаче, поносимо беше. Не са ми правили обаче нито колпоскоп, нито биопсия. Мисълта ми беше,че Солкожила наистина е неефикасен препарат за такова лечение-трябва си горене, но чак след като лекар каже и прецени.

# 554
Мили момичета, моля за помощ. Не съм раждала, а имам 'раничка', която трябва да се гори. Казаха ми, че най-подходящо е с лазер. Моля ви за информация къде в София правят тази процедура с лазер освен в Токуда и кой лекар може да ми препоръчате. Моля и за координати. Просто доста съм уплашена и не знам към кой да се обърна. Вярно ли е,  че горенето с ток не се препочръчва за нераждали жени. Охх и аз не знам какво да правя-просто в Токуда няма сега дати - всичко е заето чак до юни месец. Сърдечно благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт