Раничка на шийката на матката - тема 4

• 158 623
  • 689
  •   1
Отговори
# 525
Тип 52 е високорисков, пише го на първата страница на цитонамазките.
Не знам защо пишете, че обгарянето на раничките е безболезнено, но мен си ме болеше поставянето на упойката.
Мен не ме е боляло,само едно странно усещане имаше.
Упойка не са ми слагали.

# 526
Тип 52 е високорисков, пише го на първата страница на цитонамазките.
Не знам защо пишете, че обгарянето на раничките е безболезнено, но мен си ме болеше поставянето на упойката.

Да, така е. То по принцип теста си е за високорискови. Но от тях някои са по-опасни - като 16 и 18, другите по-малко....Този не разбрах точно от кои е  Confused

А и мен при ДТК-то не ме боля. Сложиха ми упойка локално, мисля че беше лидокаин. Е, не мога да кажа, че нищо не усетих, ама чак болка не е било в никакъв случай.

# 527
  • София
Като Тома Неверни, отидох си аз на колпоскопия, при д-р Карагьозов в Токуда. Оказа се, че кървенето ми е от повърхностни кръвоносни съдове, които са се образували на мястото на обгорената раничка. Докторът ми обясни, че това е недостатък на самия метод на обгаряне, не е опасно, не е спешно да се лекува, просто ще го имам това леко кървене всеки път при секс или по-интензивно вдижение - спорт, танци. Може да се обгори пак, с лазер, но не ми гарантира, че няма да се появи отново след това. Беше много мил и подробен, много съм доволна и го препоръчвам с две ръце. Второто обгаряне ще го направя след менструация, но не минава по ЗК и струва 250лв. Rolling Eyes
Важното е, че вече съм спокойна!

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:36 от belinda

# 528
  • Благоевград
Да ви разкажа как се развиват при мене нещата, понеже така и така ви направих съпричастни Rolling Eyes
Като Тома Неверни, отидох си аз на колпоскория, при д-р Карагьозов в Токуда. Оказа се, че кървенето ми е от повърхностни кръвоносни съдове, които са се образували на мястото на обгорената раничка. Докторът ми обясни, че това е недостатък на самия метод на обгаряне, не е опасно, не е спешно да се лекува, просто ще го имам това леко кървене всеки път при секс или по-интензивно вдижение - спорт, танци. Може да се обгори пак, с лазер, но не ми гарантира, че няма да се появи отново след това. Беше много мил и подробен, много съм доволна и го препоръчвам с две ръце. Второто обгаряне ще го направя след менструация, но не минава по ЗК и струва 250лв. Rolling Eyes
Важното е, че вече съм спокойна!
Дано всичко е наред и да не ти се появи кървенето отново   Praynig Hug
Би ли ми казала какво включваше прегледа и колко ти излезе, може и на лични, ако искаш  Hug Благодаря ти! Hug

# 529
  • София
Преглед, обикновен, вагинален - 40 лв.
Колпоскопия - 20 лв.
И сега за лазера - 250, ох! Много ми се вижда, но няма как...Докторът ми каза, че машината била ужасно скъпа, затова, но пък друга такава в България нямало. Колко е вярно, не се наемам да оценявам. То и предният ми каза, че ми гори раничката с лазер, пък после се оказа, че не било баш тъй Confused Не знам, много е трудно с лекарите в днешно време, трудно е да се довериш...

# 530
На мен раничката ми е горена преди да забременея. Вече имам две деца и при раждането не съм се разкъсала, при нито едно от двете. Казвам го защото имаше някакви питания по този въпрос. Лошото е, че ако попаднете при некадърен доктор да ви гори раничката, както стана и при мен, евентуално раково развитие ще се види много трудно, ако въобще се види. Горяха ме с ток без упойка. Трае се, но после не можех да си седна на Д-то няколко часа. Някой ако ходи да си я гори да го има в предвид, че аз едвам стоях в таксито  Whistling. Абе не при всички май е така, но и така се случва.

# 531
Аз пък сега да кажа на мен какво ми се случи....Оказа се, че след като си повторих теста за хламидия в Геника е положителен  Cry Не знам как е възможно, при условие, че този от преди година също беше ДНК тест и беше отрицателен, а от тогава секс без презерватив  Naughty И то при стриктно спазване на всички правила....Както и да е...явно може да се случи....Поне стана ясно, че третата група, вероятно е от инфекцията....
И отивам аз при един от хвалените тук лекари, който на всичкото отгоре ми е правил ДТК преди три години и изпаднах в ужас...Като го питах какво да правя по отношение на високо-рисковия папилома вирус, дето имам, ми каза  - нищо и ако много знам да питам сама да си го лекувам  #Cussing out За Изопринозин и дума не даде да кажа....За хламидията се консултира със сестрата какво да ми даде, най-накрая каза Сумамед, ама по много странна за мен схема.... ooooh! И на финала, след като нямам никакъв колпоскопски атипизъм, каза че ще ми направи ново ДТК в канала  Shocked  Cry
Та така с моята двегодишна сага....И сега не знам какво да правя. ДТК без да съм абсолютно сигурна, че инфекции нямам никога няма да позволя. Дали да ходя при друг лекар не знам, защото този все пак е един от най-добрите. Обаче загубих някак си доверие в него, заради несериозното отношение към хламидията и вируса  Sad

# 532
  • София
  Здравей   red_devil
!

Абсолютно  ясно ми е ,че  става  дума  за  Д-р  Божидар  Славчев ! 

Един , единствен  път  ходих при него  преди  години  , при това с резултат  от  биопсия  -дисплазия  І ст. , за която  ми  беше предложено   изгаряне  с  лазер  от  негова  колежка .  Но  и  аз    от  мненията  ,че  той  е светило  в  тази  област  се  подведох и реших  да  отида и при него за  второ мнение  . При  явен  резултат -черно на бяло  той  ми каза  ,че  изобщо  нямам  никакво заболяване  ???  Shocked #Crazy И  нищо не се  налага да се  прави  . Още  повече  ,че по  това време бях  нон  -стоп  с  бактериални инфекции (всяка  микробиология  беше с  различни бактерии  в  масов растеж ) , но  той  ясно ми  заяви- да не  очаквам  от него да се  занимава с моите бактерии........ Mr. Green  Така и  повече  не  стъпих  в  Медицинският  му  център в  Стреблище.  То  е  ясно  защо  иска да ти прави  ново ДТК  в канала  , като се  има  предвид  какви  са му  цените  ! Crossing Arms

Аз  те  съветвам  за  този проблем  да  се  консултираш  с  Д-р  Антоанета  Ганчева  от  Онкологията  Дървеница  .  Има  и частен  кабинет на  ул.  "Искър " 23  -  прави  подробен  преглед  с колпоскоп  ,с мазане с  оцетна киселина  и  всичко по  правилата  .  Изключително внимателна и  коректна  лекарка  . И  невероятен специалист  в  тази  област  -онко-гинеколог -хирург.

# 533
Gesika, позна....аз отидох с всичките си изследвавния и с две еднакви цитонамазки, той ми взе трета....в същата лаборатория....не можело да се верни....представям си как ми е направил ДТК-то преди три години с наличие на вирус и т.н.....А прегледа е 180 лева...направо ми се плаче и съм бясна!Имала съм късмет, че не се получи някое усложнение. Ще ти пиша на лични ако може да ми дадеш координатите на кабинета на д-р Ганчева   bouquet

# 534
Здравейте! Преди време ми откриха раничка на шийката на матката, направиха ми цитонамазка и ресултатът беше група 2. Докторката ми предписа лечение със Солкожин. След третирането с въпросното лекарство ми каза да изчакам да ми мине следващата менструация и да повторя процедурата. Единственото ми оплакване беше засиленото течение, за което бях предупредена.  Проблемът е, че вчера (около 2 седмици след третирането със Солкожин) имах полов акт и след него получих леко кървене/зацапване. Проблем ли е това?  newsm78 (до следващата ми меструация има около седмица и малко, т.е. не е от това) Така или иначе ще питам докторката в понеделник, но все пак се притеснявам и ви моля за съвет...

# 535
Привет и тук   bouquet

Аз съм с ПАП2 + ерозио и с препоръка от лекарката да отида след 5 месеца да ме погледне пак  #Crazy
Не съм гледана на колпоскоп и четейки тук си давам съвсем ясно отговор на въпроса защо сме на челно място по РШМ. Лекарското безхаберие и ниската ни здравна култура са двата неподлежащи на обсъждане основни фактора.
Хубавото е, че и с двете можем да се преборим някак, като се информираме своевременно, без да неглижираме каквито и да било странни или не толкова странни симптоми, ходим на редовна женска профилактика и си споделяме за всичко, което се слува с тялото ни, в места като този форум.

ДХЗ, Gesika, becky bloomwood - безкрайно съм ви благодарна и на трите за изчерпателната и точна информация! Желая здраве и повече усмивки на всички!

Hug Hug Hug  

# 536
Здравейте и аз имам проблем с така наречената, раничка на шийката на матката, която се появи след първото раждане.Сега вече след второто и след резултата от цитонамзка 2-3та група А, съм доста обезпокоена, назначено ми беше лечение с два вида свещички и сега си чакам резултата от новата цитонамазка.Докторката ме гледа с колпоскоп и според нея всичко е наред, но сега резултата ако не е добър какво да предприема не зная, утре ще си го взема

# 537
ДХЗ, Gesika, becky bloomwood - безкрайно съм ви благодарна и на трите за изчерпателната и точна информация! Желая здраве и повече усмивки на всички!

Hug Hug Hug  
 bouquet Hug

Здравейте и аз имам проблем с така наречената, раничка на шийката на матката, която се появи след първото раждане.Сега вече след второто и след резултата от цитонамзка 2-3та група А, съм доста обезпокоена, назначено ми беше лечение с два вида свещички и сега си чакам резултата от новата цитонамазка.Докторката ме гледа с колпоскоп и според нея всичко е наред, но сега резултата ако не е добър какво да предприема не зная, утре ще си го взема
Направете биопсия,за да е сигурно,че всичко е наред.След биопсия е добре да се обсъди дали да се премахне образуванието.Дано всичко е наред! Hug

Само да добавя,че др.Ганчева има нов кабинет на ул.Поп Богомил 23

( Съвсем  близо  до  Лъвов  мост ) .
Стационарен тел:             02 983 64 06       ,  Моб. тел. 0888754077  .

След 14-15ч.. се обаждайте за часове.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 16:26 от ДХ3

# 538
 Момичета интересува ме колко време след вземане на  секрет излизат резултатите ства въпрос за 
ЧПВ високорискови типове (детекция и генотипирне на HPV: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 56, 58, 59, 66 ) и
Микоплазми / Уреаплазми / Хламидия

# 539
  • София
  В  "Геника "  типизация  на  НРV  излиза  за  около седмица, а  Микоплазми / Уреаплазми / Хламидия  за  около   3 работни дни  . Можеш да проверяваш  кога ще  излязат  в  нета на сайта  им . Peace

Общи условия

Активация на акаунт