Към любимата си ЯСЛА,тръгвам с мама за ръка-ЯСЛА 20

• 16 204
  • 424
  •   1
Отговори
# 285
При нас днес цял ден е било рев, рев и пак рев. С рев си влезе и като отидох да я взема пак си ревеше. Бяха и опънали една кошара за игра и я бяха напълнили с играчки, но тя не пожела да стои вътре. Общо взето си е изкарала преди обеда до врата с викове "и'кам мама". Ще видя утре как ще е и може би в петък ще си почине.
Лошото е, че някак си пренася страховете и вкъщи. Снощи се събуди в 12 и до 5:30 е плакала. Това се случва за пръв път, тя дори не се буди нощем, камо ли да плаче толкова. Днес след яслата беше една унила, раздразнителна, хленчеща Confused

Гита Ог, как точно използваш сребърната вода?

# 286
  • Ланкър, планините Овнерог

Гита Ог, как точно използваш сребърната вода?

..........р-р 10мл сребърна вода+4-5кап. клеева тинктура. Пръскам в носа всяка сутрин............

За раздразнението - при много деца го има. Констанца беше така - кошмари, кисела..........ужасна. Отделно, че все гладна се прибираше. И не само тя - почти всички познати деца след ДГ бяха гладни. Че ядат, ядат, ама защо така се получава, не ми е много ясно. Емма не е така - същата си е, както преди да тръгне на ясла.

# 287
  • в Надежда-та
Ники пък точно обратното много е весел след като го вземем. Започнал е и да се заиграва с колички (то това 2 дена преди да тръгне на Я де).  Говори си мн на бебешки (неразбираемо), досега не го е правил само повтаряше "ъъъъ", "мъъъъ".Но спи по-малко след обяд, днес пак само 1.30мин.
Иначе и той след като го прибера иска да яде Thinking един познат каза, че това било навик децата да си хопват, когато си приберат и сина му правел така newsm78

# 288
Хайде отчет,днес сме слушали много,изяла си е целият обяд и след това я взех.Най-вероятно другата седмица ще оставяме да спим там.Това ще е по-големия проблем,но да видим какво ще се случи. Rolling Eyes

И аз мислех, че ще е проблем, но ето че днес не беше. Успех Hug

# 289
  • в Надежда-та
Добро утро.
3-ти ден влязохме с рев за тати Tired

# 290
Добро утро

ВиФреш,всички плачат за мама,твоето дете за тати........да го води тогава той.

Къдричка,ти казала ли си на персонала,че кърмиш малката?
Нашето приятелче и той още цоцка и моята позната леля от яслата,каза въобще да не го споменава това.Защото всеки плач,дискомфирт на детето ще го свързват с това и все ще викат майката да си го взима когато им омръзне от него.Вместо да се постараят да го приобщат към обстановката и т.н

Аз да ви попитам.

По ваши наблюдения как е по-добре?

Да сме в една група с приятелчето ни или да са в различна?
По едно и също време ли да ги водиме?
Моята ако види познато ревящо дете........дали и тя няма да плаче?

Имаме приятелче,което е 1 год по-голямо от нас и не плаче,ще гледам да са в една група с моята.Директорката каза,че може да размества децата по групи

# 291
  • в Надежда-та
Ние мислим точно обратното, понеже до сега всички отиваме заедно и тати ни чака в колата - от утре само аз ще го вода. Ако и съпруга ми е там ще е още по-зле изобщо няма да иска да влезе.
Аз затова и вчера се успокоих след като каза "Ау ау тате" (чао чао тате) това направо си е голям напредък.
Ние познати деца нямаме в групата. Даже единственото от Сл.Бряг не знаем кое е newsm78

# 292
  • София
Добро утро

Аз да ви попитам.

По ваши наблюдения как е по-добре?

Да сме в една група с приятелчето ни или да са в различна?
По едно и също време ли да ги водиме?
Моята ако види познато ревящо дете........дали и тя няма да плаче?

Имаме приятелче,което е 1 год по-голямо от нас и не плаче,ще гледам да са в една група с моята.Директорката каза,че може да размества децата по групи

До колкото знам е добре да са в една група. Малката израстна с още 2 момиченца с които ще са заедно и  в яслата. Другите две още не са тръгнали но ще ги заведат в един ден / по-лесна адаптация, по-малък стрес за децата/.

# 293
Привет и от нас.

Днес отново рев Cry И сестрата, която беше първа смяна беше отвратителна. Децата реват, а тя отиде в другата стая да си полива цветята Crazy Дойде закуската, разхвърли я по масите и пак зачезна на някъде. Добре че се появи една лелка, че да поуспокои и да се опита да нахрани Алекс.

Гита Ог, мерси Hug Хем чета всичко, а това го бях пропуснала Peace

# 294
Къдричка,ти казала ли си на персонала,че кърмиш малката?
Нашето приятелче и той още цоцка и моята позната леля от яслата,каза въобще да не го споменава това.Защото всеки плач,дискомфирт на детето ще го свързват с това и все ще викат майката да си го взима когато им омръзне от него.Вместо да се постараят да го приобщат към обстановката и т.н

директорката като записваше данните пита до кога е кърмена и като казах - още - реагира много остро Confused
на друг не съм казвала Whistling

моето дребосъче днес не е искало да се откъсне от баща си Cry
ако я водех аз сигурно нямаше изобщо да я дам  Sad

# 295
  • София
Добро утро.
За списъка-моето дете е в 8 ОДЗ,ж.к. Красно село.
От този понеделник и той е на ясла там.Първия ден влезе,но оттам нататък плаче още от вкъщи.Това,което ме ядосва е,че лелята нищо не прави за да успокои децата.Намерих едно прозорче,от където мога да виждам вътре.Телевизора работи,гледаше си сутрешния блок,а около нея децата си плачеха.Вчера на обед пък гледаше някакъв сериал.То е ясно ,че са претръпнали към плача на децата,ама ние майките не очакваме такова отношение все пак.
Още от първия ден моето дете има нова дума в речника си-Мъкни!
Правете си изводите сами.

# 296
  • София
Здравейте мами!
Нямаше ме два дена понеже Ники е вкъщи, защото е със сополки. Тъкмо започна да свиква, да спи там и сега пак вкъщи... Но положението не е сериозно, лекарката ни каза, че е хрема, дишането е чисто, гърлото спокойно, засега караме само на физиологичен разтвор.  Имуностимуланти не давам, но и незнам какво точно да дам... Дано по- скоро да се оправи!
amarinova, дано Алекс свикне по- скоро, незнам какво да кажа за персонала.
Marsa, наистина кофти, можем сами да си правим извода какво става там и какво им се говори.
Къдричка, аз отбих Ники месец преди да тръгне на ясла, защото много се притеснявах именно от приспиването. И сега иска все да го гушкам и да го държа с едната ръка за дупето и все повтаря "дупа, дупа" и сам ми слага ръката там. Навик от кърменето  ooooh! Но в яслата започна спи самичък, макар и по малко. Те децата са доста по- адаптивни, отколкото ние си мислим. Можеш спокойно да кажеш на персонала, че дребосъче е кърмаче, не виждам нищо неестествено в това!  Hug
Успех на всички майки и дечица, много спокойствие, усмивки и ... здраве!   bouquet

# 297
  • София
Добро утро.

За храненето - и при сина ми се случваше същото. Понеже го вземахме от ясла към 18 ч., редовно му даваха филия хляб да си хапнел, че бил гладен. Даже веднъж ме бяха помолили да съм занесяла някакви бисквитки да му давали. Според мен, на децата просто не им стига явно, а и там няма междинни похапвания, както ако са вкъщи.

# 298
Здравейте и от мен! Яна вчера беше горе-долу добре като за първи ден, но днес като видя вратата на групата и не искаше вече да влиза, каза, че иска да ходиме в колата. Една леля я взе и това беше. Много ми е мъчно така, но гледам, да не се отчайвам бързо, че така и детето няма да свикне. Притеснявам се да не почне да реве още от вкъщи, че тогава как ще я водя незнам  Sad
Гита Ог, с какво пръскаш сребърната вода с тинктурата в носа  newsm78

# 299
Добър ден Simple Smile

При нас ходенето в яслата все така добре се приема. Не съм забелязала някаква промяна в поведението й, нито в апетита й. Хапва си добре там, според лелките. Засега яде вкъщи следобедна закуска и вечеря, но вчера й дадоха закуска и от яслата за из път.

Днес пак е до 15ч, но аз мисля да отида към 15.30ч да си я взема. Да се наспи хубаво Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт