10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 847
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 165
  • Варна
Е, ако се е падало събота или неделя, няма какво да се сърдиш... Помен обикновено се прави почивен ден преди датата на смъртта.

# 3 166
През седмицата беше организирано, не беше в почивен ден, отделно беше около седмица преди годишнината, та не е като да не можеше в друг ден.

# 3 167
  • Бургас
Отдавна ви следя, ама след "свинското погребение" ще се включа и аз. Моята мила проекто-свекърва тази година отбеляза РД-то ми с помен за бабата на ММ, която почина миналата година. Не беше на датата, спокойно можеше да се организира в друг ден, но не. Аз, естествено, не присъствах, но тя като ми се обади да ми честити, ми даде пълен отчет как е минало.
Какво ти пука кога организира каквото и да било. Ти си празнуваш рождения ден пък тя да си организира каквото си иска.

# 3 168
  • Варна
Отдавна ви следя, ама след "свинското погребение" ще се включа и аз. Моята мила проекто-свекърва тази година отбеляза РД-то ми с помен за бабата на ММ, която почина миналата година. Не беше на датата, спокойно можеше да се организира в друг ден, но не. Аз, естествено, не присъствах, но тя като ми се обади да ми честити, ми даде пълен отчет как е минало.
Какво ти пука кога организира каквото и да било. Ти си празнуваш рождения ден пък тя да си организира каквото си иска.
Вероятно се е очаквало, че синчето ще трябва да присъства на помена на баба си... 😉 И ако са в по- отдалечени населени места, това значи, че няма да присъства на рождения ден на приятелката си.

# 3 169
  • София
През седмицата беше организирано, не беше в почивен ден, отделно беше около седмица преди годишнината, та не е като да не можеше в друг ден.
Лелееее още си проекто-снаха, а вече искаш и графика да и правиш  Shocked Laughing
Може да има стотици причини да е избрала точно този ден и даже не е длъжна да се обосновава.
За мен това е дребнаво, но аз все пак съм проекто-свекърва (дай Боже да доживея)  Laughing

# 3 170
Не, мъжът ми отиде в обедната си почивка, драма с това нямам. По-скоро имаше очакване аз и децата да присъстваме също, придружено с леко нацупване, че ще пропуснем. За мен лично проблемът беше в това, че съвсем умишлено и целенасочено се избра тази дата при много възможности да е в друг ден (включително от към анагажименти на всички присъстващи). Мина и замина, де, аз мнението съм си го изградила преди това. Остави ми горчив вкус в устата просто.

Дописвам в движение: проекто-свекърва е защото нямаме брак  Laughing иначе след осем години съвместен живот със сина й и две деца, считам, че поне малко от малко сме длъжни да се съобразяваме една с друга  Mr. Green

# 3 171
  • София
yav4e_mrav4e, а дали проектосвеки щеше да пропусне да изкоментира отсъствието на сина си от великото събитие?
Ахаа, вие сте си семейство на практика. Да бе, ще ходиш точно на РД по такива весели мероприятия
Аз съм ходила на моя ИД на погребение на сестрата на свеки, но беше свестна жена, пък и няма заради мен да го отменят.
Ох, тези помени, Задушници и изобщо действия постфактум... Изприщвам се. И деца да водиш...

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 16:00 от Cuckoo

# 3 172
Вие се преместихте тука, а? Онази тема стана съвсем свекървенска ииии..... Аз се чудя къде се изпокриха свекитата ви...

Вчера дадох детето пак на свекито, да видим кога ще я подстриже пак. Да видите, колко съм великодушна Wink

# 3 173
Мда, много е било важно покрай поздрава за рожденика да се вметне и помена.  ooooh!

# 3 174
Мда, много е било важно покрай поздрава за рожденика да се вметне и помена.  ooooh!
Някои и не поздравяват!
А иначе едва ли е нарочно вметването на помена. Просто споделила жената.

# 3 175
  • София
Е, хайде сега, колко пък нетактичен трябва да е човек, за да сподели за помен, при условие, че се обажда да честити рожден ден?! Да си го признаем, някои хора си го правят нарочно, не виждам защо трябва да се търси извинение на въпросната проекто-свекърва или пък да се обвинява. Момичето сподели просто, вие веднага се хващате да нищите случката. Темата е за евъргрийните, не я бъркайте с другата.

# 3 176
Уф, благодаря  Hug Точно се зачудих колко нормална и в реда на нещата им се стори на някои цялата история. Действително се присетих за събитията покрай споменаването на свинското погребение, организирано навръх рожден ден. Иначе още след повода това просто го изтрих от съзнанието си - все пак, за толкова години си имам изградено мнение и отношение.

# 3 177
  • до едно тепе
Моята тая вечер разправяше на дъщеря ми,че батко и прилича на горила. От седмица се е заинатила да сме го подстрижели-рошав бил, космат бил, обрасъл бил, що не сме го завели( в събота това) през фризьорския салон, щяла да го подстриже с ножицата за стригане на овце. Абе пълна програма. Колкото пъти го види, толкова мели ли мели, колко е рошав. Аз си го харесвам така. Искам да им минат снимките в градината,че с неговата права като клечки коса редовно го орезиляват фризьорите.  ooooh!

# 3 178
Преди няколко години бабата на Мм почина на рождения ми ден. Няколко помена са правили след това, но никога на датата, май се прави малко по-рано, не знам и не съм наясно. Да решат, обаче да правят няма да ме разстрои, ще кажа Бог да прости, беше добра баба.

# 3 179
  • Бургас
Вероятно се е очаквало, че синчето ще трябва да присъства на помена на баба си... 😉 И ако са в по- отдалечени населени места, това значи, че няма да присъства на рождения ден на приятелката си.
Да бе, направо ще зареже жена си на рождения й ден, за да ходи на помени. ....особено пък в друго населено място. Ако го направи то проблема няма да е свекървата /за пореден път/. 

Общи условия

Активация на акаунт