10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 846
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 270
Девойката е можело да донесе веган сладкиш, с който да почерпи и от който да яде, в случай че няма друго подходящо за нея. Или примерно пакетче ядки, отново с тази цел. На гости така или иначе не се ходи с празни ръце. И нямаше да изпадате в конфузна ситуация.

# 3 271
vihrogonche, благодаря Hug
♥ HAPPY ♥,
Да , могла е , но ей го  Laughing . Поне се държа възпитано , щях да умра от ужас и срам , ако на масата ми беше казала в прав текст , че ми благодари за подканянето , но е веганка . И синът ми да  беше натъртил на моето изумление - е аз нали ти казах.
Освен това , тогава беше прясна, прясна връзка на мой златен , той ме заливаше с ентусиазъм , сигурно в потока думи и това е споделил , но аз не съм обърнала внимание . /Ето доколко съм против веганите  Laughing/
Виж , запомних друго- че е на диета и веднага го отразих , защото си представих някакво момиче с наднормено тегло  Laughing. Та тогава , на вечерята , по-скоро мислех , че е на вид разделно хранене , а не по вегански  причини. Щото мръвката ми беше фантастична . Яд ме беше , че и не боцна , за да я поразя.
Та такива ми ти . Случки разни.  Rolling Eyes

# 3 272
Не е ли по-възпитано да ти каже, че е веган и затова не може да ти уважи гозбите? Аз бих се притеснила защо след толкова подканяне не иска да опита нищо от това, което съм сготвила с толкова желание.

# 3 273
  • София
Не е ли по-възпитано да ти каже, че е веган и затова не може да ти уважи гозбите? Аз бих се притеснила защо след толкова подканяне не иска да опита нищо от това, което съм сготвила с толкова желание.
И аз така смятам. Ако имам гост и той/тя не опита част или изцяло от основната храна, без да каже, че е веган/вегетарианец, бих си помислила, че толкова не го е харесал/а на вид и мирис, че го е отвратило до степен да не го опита. Пък то можело да е веган Crazy.

# 3 274
Скрит текст:
И аз така смятам. Ако имам гост и той/тя не опита част или изцяло от основната храна, без да каже, че е веган/вегетарианец, бих си помислила, че толкова не го е харесал/а на вид и мирис, че го е отвратило до степен да не го опита. Пък то можело да е веган Crazy.
Точно това си мислех през цялото време  Shocked
А златен лапа и Фали , но не настоява тя да опита newsm78. Да приемем ,че ми е голям урок. Просто се случи така. Недоразумението впоследствие се изясни. Тя може би е смятала ,че той ми е казал / той твърди ,че ми бил казал / , аз пък го приех като някаква нейна  демонстрация, после пък се засрамих. Защото възрастният съм аз . И не допуснах / че  е веган/. И не съобразих. Пък иначе- всички сме възпитани . Ситуация просто. Mr. Green
И на кандидат-свекървите не ни е лесно  #Cussing out, да знаете.
Със сигурност можех да прочета тук тема със заглавие : Свекървата не ме иска дори на трапезата си
Приказката за лисицата и щъркела беше нашето  Laughing
Кой знае какво съчувствие би получила. И изводи за мен , че съм показала очеизвадно неуважение към начина и на живот. И че съм показала ясно никога повече да не ми се вясва. Всичко е въпрос на гледна точка в една ситуация. ooooh!

# 3 275
Абсолютно съм съгласна с paranoir, че след като каниш някой на гости трябва да съобразиш поне малко с това какво той яде...
О, разбира се, стига да си информиран относно хранителните му предпочитания. А на теб какво ти попречи да прочетеш в поста, споделящ казуса, че никой не е информирал жената, че гаджето на сина ѝ е веган? А, забравих, че чукча е писател, а не читател. Също така забравих, че трябва да разполагаме с кристална топка, за да сме наясно с хранителните навици на непознатите.

# 3 276
  • Стара Загора
Абсолютно съм съгласна с paranoir, че след като каниш някой на гости трябва да съобразиш поне малко с това какво той яде...
О, разбира се, стига да си информиран относно хранителните му предпочитания. А на теб какво ти попречи да прочетеш в поста, споделящ казуса, че никой не е информирал жената, че гаджето на сина ѝ е веган? А, забравих, че чукча е писател, а не читател. Също така забравих, че трябва да разполагаме с кристална топка, за да сме наясно с хранителните навици на непознатите.

Всъщност споменах 1-2 пъти, че напълно редовно си чета темата и постовете в нея, може би трябваше още 3-4 пъти да кажа, ама то какъв е смисъла след като всеки си прави удобна за него извадка.
Мисълта ми далеч не е от това защо свекървата не е сготвила за снахата.  Naughty А защо е счела напълно нормалното поведение на момичето за бисер готов за форума. Тя каквото и да беше казала и направила пак щеше да е постната тука, не заради държанието си, а защото трябва да се изкоментира, че снахата е веганка.  Flutter Което даже в случая не е подразнило изобщо свекървата, а нейните съфорумнички  Laughing

Да де... мисля че вече се изясних, кое точно ми е направило впечатление, пожелавам лека вечер.  bouquet

# 3 277
Всъщност споменах 1-2 пъти, че напълно редовно си чета темата и постовете в нея...
Като четеш редовно темата и постовете в нея, би трябвало да си прочела и това:
Тя ме неглижира , и аз- съответно.Разделихме се с хладно безразличие.
 А то-тя била веганка. Ама като никой не ми е казал навреме Sad. Голям провал. Според мен-мой.
С две думи, аз съм веган, канят ме на гости, но понеже аз имам сливи в устата, не предупреждавам домакинята, че съм веган. За сметка на това, се цупондря и неглижирам човека, в чийто дом съм гостенка и се  разделям с него с хладно безразличие. Сори, моята представа за добро възпитание е далеч от краткото резюме, което направих. Сега стана ли ясно кое дразни? Да те улесня, не е точно веганското хранене.

# 3 278
  • при късмета

Мисълта ми далеч не е от това защо свекървата не е сготвила за снахата.  Naughty А защо е счела напълно нормалното поведение на момичето за бисер готов за форума. Тя каквото и да беше казала и направила пак щеше да е постната тука, не заради държанието си, а защото трябва да се изкоментира, че снахата е веганка.  :
Ако беше чела по-внимателно, щеше да разбереш, че четеш тема за бисери и издънки на свекървите. Всъщност самата свекърва се изтипоса сама и сама каза, че гафа е неин. Изобщо не е написала, че бисера е на момичето. Ти си първата, която го пишеш

# 3 279
ей, това с веганите аз не знам дали ще мога да го преживея, ако ми се падне такава снаха.
Разбирам, че този начин на хранене им харесва. обаче ...
моята снаха, тоест жената на брат ми - не знам каква ми се пада, е вегетарианка.
Оф, да знаете какъв ужас е за мойта майка, като идват на гости.
То всеки път се мисли за менюто поне 3 дена в аванс.

А ако и млечни продукти не ядеше, тогава горката ми майка ...  какво щеше да готви, хич не знам. Сигурно само салата маруля + леща + боб  newsm78 Peace
абе, не е лесно - трябва да готвиш отделно ... готвиш двойно всеки път ... не е лесно

# 3 280
Румка, вегетарианците нямат нищо общо с веганите. Първите са нормални хора, които просто не ядат месо. Много от тях ядат риба. Имам приятели вегетарианци. Не е проблем нито готвенето за тях, нито общуването. Докато на веганите най-малкият проблем е хранителният режим. Ама най-малкият.

# 3 281
  • където ми харесва
Оставам с впечатлението, че веганите се смятат за специални. Прави впечатление и че са лесно обидчиви.
Например, това което пише по-нагоре мацката, която натърти, че не е веган, но смята че всички се подиграват на веганите. Защо? Защото една свекърва изтипоса СЕБЕ СИ, в темата за бисери на СВЕКЪРВИТЕ, че не е разбрала, че гаджето на сина й е веган.
И веднага се появи някой, който смята, че Тайс изтипосва не себе си, а веганката.
Много интересно, как само тя го видя?
Ми, съжалявам, за мен веганството в по-големия си процент, не е начин на здравословен и природоопазващ живот, а биене в гърдите "Аз съм по-добър от вас, защото не убивам животни, за да ги ям".
Защо трябва са изтъкваш себе си и начина си на живот като нещо велико, а всички останали сме убийци, карнисти и там както викаха ма трупоядните?
Защо този начин на живот да е по-добър от този на консумиращите месо?
Не ме разбирайте погрешно, всеки е свободен да избира как да живее, какво да яде, и какво да не яде. Но, постоянното изтъкване и обидните квалификации са проява на неуважение, липса на възпитание и откровена простащина.

# 3 282
Румка, вегетарианците нямат нищо общо с веганите. Първите са нормални хора, които просто не ядат месо. Много от тях ядат риба. Имам приятели вегетарианци. Не е проблем нито готвенето за тях, нито общуването. Докато на веганите най-малкият проблем е хранителният режим. Ама най-малкият.
Уиш , наистина много добре си ме разбрала. И дори по-добре от мен го обясни bouquet
Аз виждам , че темата продължава да предизвиква дебат , и затова ще споделя , че наистина не познавам много веганци /само тази девойка и една бивша/ и нямам наблюдения върху тези хора , за да се изкажа много компетентно. Чета във ФБ огромните престрелки и антагонизъм , и  общо взето , се опитвам да ги схвана като психология. Та- мнението ми в подчертаното  , съвпада с твоето. Само че се замислих и за нещо друго- дали веганството обуславя промените в поведението им , или самите бъдещи веганци имат нещо , което предразполага посвещаването им на веганството / не твърдя , че е дефицит в никакъв случай/ newsm78. Малко въпросът ми е като за яйцето и кокошката Laughing, защото веганството , според мен е следствие.
За въпросната девойка и поведението и на тази вечеря , аз разказах нещата от моя гледна точка и възприятията ми към конкретната вечер. Написах , че впоследствие са се разделили. Аз определено не можах да общувам с нея пълноценно в кратките ни и малобройни срещи, но проблемът не беше  веганството. А това , че  беше темерут като поведенчески модел. С такъв човек трудно се общува / аз съм открита / , а отсреща една напълно безизразна маска. Сменям теми , питам я в нейната професионална област, а тя, вместо да отговори , започва да ми задава насрещни въпроси , като че ли ме изпитва. Изобщо , контактът ми с нея беше труден и това го споделих и със златен. Защото винаги съм добронамерена към момичетата му. Дори, с това момиче , вече опознавайки го , установихме някакви отношения , които тя е определила като възторжени. За мен си бяха мъка . Честно си казвам. Просто не харесвам такъв тип хора. Не че , ако ми беше станала снаха , щях да го показвам. Щом изборът е на сина ми , той ще си я ползва и живее с нея.
Та колкото до веганството , май не и беше това основният проблем / не съм питала за причината за раздялата им, в детайли/. Изяснявам тези неща , защото съм оставила грешни впечатления очевидно у някои четящи темата , че това е първопричината за самия ми първи пост-че  е веганка. Не , просто направих гаф. Не че впоследствие не сготвих за същата тази девойка разкошно веганско ястие. И то , направих го с кеф. И тя го хареса. Изобщо , на мнение съм , че когато човек кани гости , удоволствието трябва да е двустранно и не бих си позволила да положа такива нечовешки усилия , с храна ,за  да уязвя гост. Naughty
 Дълго стана .

# 3 283
Ох, Таис, добре че Говендър Мой е силно мръФФФкояден, та шансовете му да се хване с девойка веган са минус 100. Споменавам веганизма не заради хранителния режим, а заради огромните проблеми с комуникацията и цялостната ценностна система на тези хора.

# 3 284
  • Бургас
Вие сигурно сте общували с ВСИЧКИ вегани за да генерализирате така на едро, нали?
За протокола не съм веган.

Общи условия

Активация на акаунт