10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 826
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 795
хаха, това с пълзенето и на мен се опитаха да ми го пробутат... Grinning Grinning Grinning колкото до кърменето - след раждането се изказа, че съм нямала кърма и трябвало да го дохранвам (но не я послушах), а сега само ме питат няма ли вече да го отбивам... (на 1,2г е)  Whistling

# 796
Абе какви са тези изцепки,стари ли са тези жени или нещо друго?Стари ли са или се шегуват като споменават  отдавнашни  традиции или навици .Грижа и отговорност на една майка е какво да става,другите подкрепят без да мъркат,освен ако майката  липсва там и си решават те.

# 797
хаха, това с пълзенето и на мен се опитаха да ми го пробутат... Grinning Grinning Grinning
хаха, моята пък ми казваше, че ако не я уча да пълзи няма да проходи! Абе май все не постъпваме правилно!

Сигурно съм го писала, но пак да си го кажа - моята много настояваше да осолявам бебето, да го повивам, след баня да го мажа със свинска мас и сурово яйце и така да го чакам да си засъхне по него и още куп други обработки дето повечето са кулинарни! Mr. Green

Когато съм я питала: Добре де, чувала ли си някой сега да си гледа така детето!? - Тя отговоря - Не съм, ама този е най-добрия начин за това ти го казвам! Crazy

А за възрастта - моята не е първа младост - на 70 е, но баба ми на 85 имаше далеч по-модерни виждания за живота, така че възрастта не е чак от толкова голямо значение!

# 798
  • На един клон
Ееее, никакъв рИспект нямате!
Да взема да си сменя аватара поне, щото ника чак няма да променям.  ooooh!

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 14:52 от Кукумявка под прикритие

# 799
Ееее,как ,ние постоянно го играем тоя цирк - ти мен уважаваш ли ме  Laughing

# 800
  • София
Здравейте, доста се посмях с вашите свекъри и свекърви Simple Smile Дойде време и аз да се разпиша Simple Smile
Майката на МП беше в чужбина и баща му отиде да я посрещне вечерта. Не живеем заедно, но ние сме близо до летището, и сборния пункт беше вкъщи. Съответно аз и майка ми бяхме запретнали ръкави, за да посрещнем подобаващо свеки - манджи, салати, питиета... Поради различни причини, започнахме по-късно готвенето, а и се оказа, че свеки няма да остават да вечерят. Завариха ни по средата на готвенето. Нашата главна героиня влетя от входната врата директно в кухнята за да поучава майка ми как да готви - намали директно котлона на една от най-ниските степени, без изобщо да знае дали не сме почнали преди малко, и почна "Аз винаги първо го пускам на най-висока степен, после, като загрее, на много ниска! Така се готви!". Само се захилих тихичко, защото майка ми не вярваше досега, когато съм й разправяла за подобни случки Simple Smile

# 801
хаха, това с пълзенето и на мен се опитаха да ми го пробутат... Grinning Grinning Grinning колкото до кърменето - след раждането се изказа, че съм нямала кърма и трябвало да го дохранвам (но не я послушах), а сега само ме питат няма ли вече да го отбивам... (на 1,2г е)  Whistling
Хаха, колко познато, все едно аз съм го писала  Laughing

# 802
Здравейте, доста се посмях с вашите свекъри и свекърви Simple Smile Дойде време и аз да се разпиша Simple Smile
Майката на МП беше в чужбина и баща му отиде да я посрещне вечерта. Не живеем заедно, но ние сме близо до летището, и сборния пункт беше вкъщи. Съответно аз и майка ми бяхме запретнали ръкави, за да посрещнем подобаващо свеки - манджи, салати, питиета... Поради различни причини, започнахме по-късно готвенето, а и се оказа, че свеки няма да остават да вечерят. Завариха ни по средата на готвенето. Нашата главна героиня влетя от входната врата директно в кухнята за да поучава майка ми как да готви - намали директно котлона на една от най-ниските степени, без изобщо да знае дали не сме почнали преди малко, и почна "Аз винаги първо го пускам на най-висока степен, после, като загрее, на много ниска! Така се готви!". Само се захилих тихичко, защото майка ми не вярваше досега, когато съм й разправяла за подобни случки Simple Smile
Коте, добре,  че ви е казала - как сте оцелели досега!

# 803
1.
Оженихме се септември, а декември се обзаведохме с едно бебе коте (от доста време си го мислехме  Heart Eyes ) Първо посещение при свекърите след това - барабар с котето, по Коледа, у тях. Тя първоначално "ух, колко е сладко" ама погледа й един сериозен и ме гледа втренчено. След вечеря изплю камъчето:
- Ми то на мен една колежка ми каза, че от котешките косми жените правели аборти...
Не че бях бременна, тя просто да си каже.

Между другото, котките носят токсоплазмоза, нещо с което ние се справяме, но може да е фатално за плода. Така че котка и бременна жена са две несъвместими неща. Тоест, ако току що сте се оженили и си вземете котка, и аз бих си помислила, че нямате намерение скоро да имате деца.

# 804
Бременните и котките не са несъвместими  Simple Smile Единствено трябва да внимават повече, когато чистят котешката тоалетна (или по възможност да не я чистят, а да предостъпят тази "приятна задача" на някой друг). Ако жената е имала контакт с котки и преди бременността не би трябвало да има никакъв проблем!   bouquet

# 805
Бременните и котките не са несъвместими  Simple Smile Единствено трябва да внимават повече, когато чистят котешката тоалетна (или по възможност да не я чистят, а да предостъпят тази "приятна задача" на някой друг). Ако жената е имала контакт с котки и преди бременността не би трябвало да има никакъв проблем!   bouquet

Е, дали жената ще си запази котката или не, зависи от толерантността и към риска. Хората са различни. Идеята ми беше, че включването на свекървата не е толкова неадекватно.  Simple Smile

# 806
  • Be realistic - plan for a miracle.
1.
Оженихме се септември, а декември се обзаведохме с едно бебе коте (от доста време си го мислехме  Heart Eyes ) Първо посещение при свекърите след това - барабар с котето, по Коледа, у тях. Тя първоначално "ух, колко е сладко" ама погледа й един сериозен и ме гледа втренчено. След вечеря изплю камъчето:
- Ми то на мен една колежка ми каза, че от котешките косми жените правели аборти...
Не че бях бременна, тя просто да си каже.

Между другото, котките носят токсоплазмоза, нещо с което ние се справяме, но може да е фатално за плода. Така че котка и бременна жена са две несъвместими неща. Тоест, ако току що сте се оженили и си вземете котка, и аз бих си помислила, че нямате намерение скоро да имате деца.

Първо, тя каза че от "котешките косми" ставали аборти. За токсоплазмоза не е ставало дума.

Взехме си котето точно след като се оженихме. Едно от първите неща, които направихме беше да го изследваме за токсоплазмоза. Няма.

Имаме намерение скоро да си имаме бебе  Heart Eyes Откакто започнахме с опитите, единствено и само мъжа ми чисти котешката тоалетна. Въпреки, че котето няма токсоплазмоза. Въпреки, че живее само вътре и не излиза вън, въпреки, че не яде сурово месо и е редовно ваксинирана. Просто се презастраховаме.

Невнимателната употреба на не добре измити плодове, зеленчуци или на непречистена вода би могло да доведе до заразяване с токсоплазмоза, без изобщо да сте имали котка някога. Ясно е, че вкъщи си мием всичко старателно, но гарантирано ли е, че в заведенето са ни измили добре доматите в салатата?

Това, което се опитвам да кажа е... Рискове винаги има. Но моята котка е член на семейството и никога не бих я разкарала само защото се появява и бебе. Единственото, което може да ме накара да я махна, е ако прояви агресия към него, но вероятността за това е нищожна.

# 807
О, разбира се, не съм искала да оспорвам изборите ти или да те нападам заради котката, ти си имаш право на избор. Съжалявам ако е прозвучало така. Просто казвах, че хората са различни и че за други  рискът е неприемлив. Всеки има право на решение, стига да подхожда информирано и отговорно.  Peace

Стана ми смешно, защото се сетих за точно обратната ситуация - докато бях бременна близки на свекрва ми се скъсаха да ми предлагат някакво малко коте, ама трябваше много пъти да отказвам. Мен това ме беше втрещило Laughing

# 808
С моята свекърва нямам проблеми. Рядко се виждаме и сигурно затова.
Скоро ни беше на гости. Излязох да простирам дрехи и тя по едно време вика: Абе, тези гащи твои ли са? (сини гащи на розички) Викам, че са мои. И тя: Ама как така ти стават? Нали си вече с голям корем? Е, обяснявам, аз никога не съм носила гащи, които да ми опасват корема... беше искрено учудена, че нося бельо отпреди да забременея  Mr. Green

# 809

Четета малко, преди да давате категоричното си мнение по теми, за които не сте подготвени   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт