10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 774
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 810
Чета, и то доста.

Знам и обратните аргументи.

Както съм написала по-горе, но явно вие не сте прочели, нещата опират до ниво на толерантност към риска.

# 811
Това с гледането на котки е такава смешка при днешните ваксини, че.... В Австралия се препочъчва на бременните да не ядат сирена и суши.
не знам кое е добре и не, но си мисля, че във франция и италия оцелляват ядейки сирена (че и в БГ), в Япония, най-вероятно сушито не им вреди, така че...

# 812
Down Under, лекичко допълвам само за сирената, не споря и не се заяждам. Wink
В Австралия не препоръчват да се консумират само неузрелите, меки сирена (това е така и в Англия, където пък аз бременях), тези които са от пастьоризирано мляко са ок. Моя дружка беше бременна до скоро и ги коментирахме тези неща точно, защото в Бг сирене (фета) се яде на поразия! Simple Smile Ох, имаше нещо друго, което ме изненадат по тази тема, но не си спомням сега.
Ха-ха, за Япония и сушито не бях се замисляла, навярно не биха спряли да се хранят бъдещите майки с него, макар че и без суши гладни няма да останат.

Извинете за разводянването на темата!

# 813
  • Бургас
То в нашето сирене фета няма нищо истинско в него - бухат палмово масло и боклуци.
Сори за спама.

# 814
То и тук не се препоръчва на бременните да ядат френските меки непастьоризирани сирена заради високата опасност от листерия. И сурова риба в суши не се препоръчва заради риск от всякакви бактерии, както и някои видове риби, които има вероятност да съдържат много високи нива на някакво токсично вещество. Все пак сурова риба на суши може да се яде, ако преди това рибата е била дълбоко замразена едно денонощие, за да се убият евентуалните паразити по нея. Също и колбаси, които не са топлинно обработени заради токсоплазмоза май беше. Не че всяко суши ще те разболее и всяко френско сирене, но рискът е там и ако може да се избегне като се въздържаш от тези храни няколко месеца - защо не? Сирена и кашкавали, които се слагат например на пицата и се пекат на висока температура, се считат за сигурни, защото високата температура убивала листерията.

А, да - и разбира се котките като носители на токсоплазмоза. Както и измиването на плодовете и зеленчуците, за да не остане по тях пръст с токсоплазмоза. 

# 815
Моите са направо като щатни актьори от Сълза и смях. Неизчерпаем извор на бисери.
Излизаме със свеки на кафе, аз бременна в шестия месец. Лято е.
Аз: Горещо ми е.
Свеки: Горещо ти е, защото си дебела.
Аз: Не съм дебела, бременна съм.
Свеки: Е, да де, дебела си, защото си бременна.
 Joy

# 816
  • София
От как се знаем, съм уведомена, че жената е алергична към млечни продукти. Това сирене, кашкавали у тях може и да се предлагат на масата, но тя никога не ги яде. Нищо не се застройва с кисело мляко, прясното мляко е табу. Внимавала съм и аз, когаот на нас ни гостуват и ако взема, че се разсея и застроя супа, моментално се приготвя нещо друго за нея. Да не говорим с какъв страх аз и педиатърката подходихме към първите ни 2 бебета при захранването с млечни продукти, колко пъти сме се шашкали при коgни проблеми и пр.

И един ден жената влиза в болница за да й диагностицират проблем на крака. Налага се да пренощува там и ние следобеда преди нощувката отиваме на свиждане. Виждаме се с нея, бърборим си, накрая излизаме от стаята да си ходим и срещаме една мила сестра, която реши да ни даде сведение за болната и между другото, за да подертае, че жената се чувства добре, каза и как си изяла обяда и следобед киселото мляко и пр. При което ние с ММ в паника:
- Но тя е с алергия към млечни продукти!!!
- А, с алергия!
- Да, алергична е, какво кисело мляко?!?!?
При което дамата влиза най-спокойно, още й се чудя на стоицизма, и с най-голямата усмивка пита:
- Абе, Хххххх, каква алергия си имала, бе?
- Каква алергия?
- Ми, синът ти каза, че към млечни продукти.
- Ами, просто не са ми вкусни.
Ние ей така  Shocked Shocked Мен кучета ме яли, но цял живот да заблуждаваш собственото си семейство...

Но не е алергична жената, наистина. Ей на последния път на гостуването й пюрето беше с прясно мляко вътре. Е, наложи се да нарежа набързо едни продукти за гръцка салата в отделна чиния, че бях наринала вече сиренето на кубчета, но...

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 20:02 от Coming 2 life

# 817
Да бе, стига бее ooooh! свекърва ти изби рибата!

# 818
Coming 2 life - е това е то - да ме извиняват другите свекърви, ама на малкия пръст на твоята не могат да се сравняват! Mr. Green

# 819
Тази година моята убавица пропусна да направи подарък на внучката си за рождения ден. Не че нещо, ама...  Rolling Eyes
Помислих, че не е  имала пари, че ще й го подари по-късно, пък с течение на времето взех да се ядосвам.  #Cussing out
Един ден /около месец след РД/, ми казва по телефона, че й е взела златни обици. Зарадвах се аз, викам си - глей ся ква съм мнителна, тя жената... се е охарчила, златни обици купила, пък аз - злобюл, веднага да я оплюя. Накратко - посипах си главата с пепел!  Embarassed
Няколко дни по-късно ми връчва едно найлоново пликче с треперушки  Shocked Shocked Shocked
Аз... направо...  Crazy Мрънкам: "Ама... то... сега... никой вече не носи такива... Ти от къде ги купи?"
А тя ме успокоява: "Не съм ги купила, те са мои, от както съм била на нейната възраст!  bowuu"

И така... с нашата щедра баба  Mr. Green

# 820
Ами всъщност жестът е мил. И аз не бих ги надянала на детето, но би ме трогнало.

# 821
  • 1st floor
Ами всъщност жестът е мил. И аз не бих ги надянала на детето, но би ме трогнало.
Мдааа. И баща ми подари на щерката моите детски златни обички. Не помня дали съм ги слагала, но си ги пазя и много им се радвам.  Heart Eyes Предполагам, че не го е направила от нещедрост, а просто на тях още им харесват такъв тип обици и мислят, че правят хубав подарък!

# 822
Какво представляват тия обеци? Едни дребни като малки халкички ли newsm78

# 823
  • Пловдив
Какво представляват тия обеци? Едни дребни като малки халкички ли newsm78
http://detstvoto.net/uploads/posts/2010-03/1269644589_treperu6ki-heart.jpg Как си нямала?! Всички имахме Simple Smile

# 824
  • Бургас
Оффф, как ги мразих тези обицииии.

Общи условия

Активация на акаунт