10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 808
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 855
  • На един клон
В такъв случай с лек завой отиват долу в сладкарницата  Mr. Green

# 856
  • 1st floor
И аз не знам каква е цената на входа на делфинариума. Готова съм за свекърва! Mr. Green

# 857
Сега специално си погледнах златните бижута, сврени надълбоко в един шкаф (никога не нося и не съм носила злато) и открих, че действително имам подобни като тези на снимката Shocked Ще ги пазя за внуците Mr. Green
Пази, пази... ама гледай да ги подариш в точния момент - я рожден ден, я Коледа... ще спЕстиш от подарък  Mr. Green
Малко хора явно разбраха иронията на поста... Нямам нищо против самият жест - аз също ценя сантименталната стойност на вещите, предавани от поколение на поколение, но ме подразни факта, че използва празника на детето, за да си спести някой лев за подарък.

# 858
И аз не знам каква е цената на входа на делфинариума. Готова съм за свекърва! Mr. Green

И аз така Grinning
Но мен и без това отдавна са ме обявили за свекърва в съответните теми, при това от лошите Peace
(то има ли добри всъщност Wink)

Нямам нищо против семейните бижута! Намирам за много мил жест да ти ги подарят!

# 859
  • София
Скрит текст:

И аз така Grinning
Но мен и без това отдавна са ме обявили за свекърва в съответните теми, при това от лошите Peace
(то има ли добри всъщност Wink)

Нямам нищо против семейните бижута! Намирам за много мил жест да ти ги подарят!

Mr. Green  Зависи от бижутата, все пак ...

# 860
Всичко зависи Laughing
От значение са и възрастта, и акъла на получаващия. Така преди години преработих едно нещо, защото нали - за какво ми е, не мога да го ползвам, какво ще го правя... След време осъзнах каква глупост съм направила и ми иде да се ухапя отзад Rolling Eyes Добре поне, че не беше на свекървата, че тя щеше да ме ухапе със сигурност Joy

# 861
  • София
За друго намеквах.
На англ. изразът "сем. бижута" се отнася за мъжките полови органи. Има и още 1 значение, но не говорех за него.

# 862
Ако нещо е подарено на детето ми, не бих го пипала, колкото и демодирано и грозно да ми се струва.
Едно, че подаръкът не е мой, а на детето и не мисля, че е редно да му го пипам. Второ, не се знае самото то дали няма да го хареса, когато стане време да го носи. И трето, не се знае как ще се завъртят модите след време и демодираното да стане отново супермодерно.
Като пораснат децата, нека сами да решават какво да правят с подарените им бижута. Даже и да решат да ги преработят, нека и това удоволствие остане за тях.
Да не говорим пък, че съществува сериозен риск майката да не осъзнава какво е ценното на даденото бижу и да го "затрие" завинаги.
Спомням си като малка как си играех с едни сребърни пафти и гривни от прабаба ми. Много бабешки и грозни ми се струваха. Затрих ги някъде. Сега се пукам от яд, ама... Акъл патки пасе.
Също така не бих носила бижу, подарено на детето ми. Много хора го правят, но моето вътрешно усещане е, че не е редно. Не знам защо.

# 863
 Joy

Ми кажи по-ясно, бе, жена Grinning Не всички сме толкова на ТИ с английския, та да ти разберем намигването Peace

# 864
  • София
Да, трябваше още веднага да поясня в скрит текст, не се усетих. Извинявам се  Simple Smile

# 865
Е, ти пък, и извинения чак Grinning
В интерес на истината, усетих, че има някаква закачка-подкачка в подчертаното, но по-скоро си помислих, че аз съм сгафила нещо покрай бижутата. Не знам защо, но ми изплува споменът за една от поредния Биг Брадър, която на въпрос за семейните ценности започна да изброява златни пръстени, обеци... Помислих си, и аз ли Crazy

# 866
Сега специално си погледнах златните бижута, сврени надълбоко в един шкаф (никога не нося и не съм носила злато) и открих, че действително имам подобни като тези на снимката Shocked Ще ги пазя за внуците Mr. Green
Пази, пази... ама гледай да ги подариш в точния момент - я рожден ден, я Коледа... ще спЕстиш от подарък  Mr. Green

Ето това е проблема - не е важно какво точно е бижуто, важното е каква е същноста на човека, който го подарява. При едни и същи обстоятелства даден подарък е мил жест, при други просто скъперническа постъпка. По този повод се сетих за мои съседи - тъй като сина и снахата се разведоха - на всеки рожден ден на внучката демонстративно обявяваха на детето, че му подаряват определена сума пари, но й ги внасят по спестовен влог(защото майка й може да ги похарчи неразумно). Събраната сума и я подариха на сватбата!(Отново Mr. Green)

# 867
И моята свекърва подари на кръщенето на внучка си, златното кръстче на сина си. Той (ММ) беше много изненадан - ама това мойто кръстче ли е? И тя доволно - да! Не знам каква е логиката на такъв подарък - да си спести личен подарък на внучката или да предаде семейна ценност. Само дето мъжа ми не беше попитан дали може да му подаряват подаръците. Ама карай - кръстчето е голямо и определено мъжко (ММ е кръщаван на стари години). Дъщеря ми никога няма да го носи - но си го пазиме. Все пак е й на баща й  Laughing.

# 868
Е как така? Майка ми да подари нещо мое! на детето newsm78 Аз може и бих го подарила, но как майка ми разполага с него? Това вече са изг****и, без извинение.  Crazy

# 869
И моята свекърва подари на кръщенето на внучка си, златното кръстче на сина си. Той (ММ) беше много изненадан - ама това мойто кръстче ли е? И тя доволно - да! Не знам каква е логиката на такъв подарък - да си спести личен подарък на внучката или да предаде семейна ценност. Само дето мъжа ми не беше попитан дали може да му подаряват подаръците. Ама карай - кръстчето е голямо и определено мъжко (ММ е кръщаван на стари години). Дъщеря ми никога няма да го носи - но си го пазиме. Все пак е й на баща й  Laughing.
Ти бъди благодарна ,че е дошла.Моята не дойде в църквата(нямало нищо интересно).Дойде в ресторанта ,седна,наяде се и дори не ни честити празниците(тогава детето навършваше и 1г).Само да уточня,че ММ е едно дете и дъщеря ми им е първа внуче и е чакана 6г.Беше сърдита,че не сме били обсъдили как и къде ще правим кръщенето.

Общи условия

Активация на акаунт