10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 268
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 2 865
И на мен ми харесеват старите мебели, точно същата беше в бабината къща, страхотни абажури, персийски килим, изящни сервизи, свещници и фигури от цветно стъкло,покривки и други неща( забравих как им викаше баба) плетени на една кука, всичко много красиво, но за нейната къща, нищо от това не би стояло добре в един съвременен дом, а и всяка жена иска да си подреди къщата според нейните виждания, както са го правили и те.

# 2 866
  • Северозапада
Не всеки обаче харесва стари мебели и въобще старинни предмети. Аз например не си представям такива в моя дом. Така че, ако баба реши да ми подари бюфета от къщата, ще се наложи да и откажа.

# 2 867
Не всеки обаче харесва стари мебели и въобще старинни предмети. Аз например не си представям такива в моя дом. Така че, ако баба реши да ми подари бюфета от къщата, ще се наложи да и откажа.
Като знам на баба ми какви са шкафовете и аз не бих. Даже и на нашите мебелите от соц времето не искам. Явно си е до човек.

# 2 868
И на мен ми харесеват старите мебели, точно същата беше в бабината къща, страхотни абажури, персийски килим, изящни сервизи, свещници и фигури от цветно стъкло,покривки и други неща( забравих как им викаше баба) плетени на една кука, всичко много красиво, но за нейната къща, нищо от това не би стояло добре в един съвременен дом, а и всяка жена иска да си подреди къщата според нейните виждания, както са го правили и те.

Плетиво на една кука от фини конци се нарича МИЛЬО.
Има едни други такива плетива, които се правят със специални совалчици и техниката се нарича ФРИВОЛИТЕ. Това е истински майсторлък и не всеки се научава.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 21:57 от K.A.G.

# 2 869
  • Бургас
K.A.G., разбирам защо говориш с умиление за тези мебели, все пак са били част от младостта ти. За мен обаче са абсолютни вехтории и освен ако не съм страшно финансово закъсала бих се обидила ако някой иска да ми ги пробута.

# 2 870
Ох, K.A.G.  Hug Върна ме в най-вълшебните ми времена - баба ми имаше  много красиви  мебели. Шкафът, в който бях влюбена - с едни малки чекмеджета,с халкички залепени  на  устата на  някакви тайнствени същества, шкафове пълни със "съкровища" -мощи на разни светцив кадифени  ковчежета, музикална кутия с балерини и пак с чекмедженца, които се отключваха с отделно ключе и балерините танцуваха на различна музика,  витрината с чайника, чашите и чинийките за сладки с много красиво нарисувани цветя по тях, на вътре юзчетата на дядо ми и едни  малки като кукленски чаши за ликьор  . Масичката беше със същите чекмеджета и същите извити метални крачета, библиотеката, която имаше тайници... -  цял приказен свят за мен, който умирах да изследвам. Много бих искала  тези неща да  са още с мен, всъщност прекрасно биха си паснали с вкуса ми...но ги няма вече Confused

# 2 871
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
част от детските ми спомени са едни мънички кристални чашки, в поито проблясва рубинен вишнев ликьор, производство на майка ми.
на децата не се даваше нито ликьора, нито чашките  Mr. Green за това ги докопвахме тайно, припряно и с ясно какъв резултат.
на стари години видях в едно магазинче три от същите (или поне много ми заприличаха) и ги купих. сега пийвам бейлисче в тях, но не е същото.

разбирам, или поне се опитвам да разбера, и двете страни, аз самата не бих приела нещо, което се натрапва силом, та ако ще от злато да е. но съм приемала и с удоволствие ползвам някои неща, които са от свекър и свекърва, та даже от свекървата на лелята на мъжа ми.
прекрасни супник и сосиера, баварски порцелан от '30,  от жена, отишла си преди още да се родя.
  Blush

# 2 872
Бях на гости в един дом със стари мебели.Оценката им сега е в десетки хиляди,непродаваеми са. Разкош ,който подхожда на дома,строен 30-те на миналия  век ,високи тавани и  големи стаи.Всичко там е   запазено.
Но  те не стават за тесните панелки.
Което става-става.
И малко тук казаха,че  вземат ,купуват и  ползват   неща от миналото.
Много хубави,но се разделяме с тях. И не върви  нещо различно, колкото да е запазено с новите неща.

# 2 873
Порцелан, кристал, прибори бих взела.
Но мебели-не! И не защото са демоде, ами защото съм си патила от дървеници-беше ад и ужас!
Затова по-добре талашит, но да е ново!
Едва се отървахме, викахме фирма да пръска  ooooh!
Повече няма да си причиня стари мебели, колкото и да са по-по-най, сори но не искам пак да ни напъплят разни гадини!
И вълнени неща също, заради молците!
Свеки ми е давала чаршафи, майка-хавлии-ами взимам.
Въобще всичко което мога да изпера и измия взимам (имам си специален дезифектант за пране на такива).
Количка и креватче-не, защото съм фен на кошарите от плат (отделно писах защо не приемам мебели), а количката, защото не знам как е била ползвана преди (има доста мизерни хора, все пак).
Иначе свеки ми е вземала дрехи с намаления от чужбина и ако ми стане нещо, също съм взимала.

# 2 874
И аз изобщо не съм фен на ретро мебелите  Rolling Eyes някой винтидж елемент тук-там приемам, но до там.
За деца пък- абсурд. Те си живеят в тяхното време и ще си пазят мили спомени за техните си работи...Ако покажа на дъщеря си снимката на показаните абитуриенти и и предложа този стил, ще ме помисли за луда  Laughing Имаше една съученичка, която се носи с дрехи на майка си, двете са с еднакви прически и момичето се изразява с думи като "шик" и "ухажвам". Всички страняха от нея.
Битови стаи и мебели ме потрисат. Някой спомена по-напред за завиване с козяци в стара къща- само при представата се изнервих и не е виновна августовската жега Crazy Хич не съм романтична, значи.

# 2 875
Елиас, не се изнервяй толкоз, де!
Мен ми свидят да ги изхвърля и понеже живея в къща и събирам на тавана и по шкафове.
Елементи пък от народни носии или ръчно пипнати неща кътам в стари сандъци. Имам доста книги, но и с тях ми е трудно да се разделя. Направила съм си едната стена в долния етаж на къщата в рафтове за книги и сега е като в библиотека.
Знам, че нито едно от децата ми не проявява интерес и може би ще отидат на боклука, но поне да им се радвам докато мога.
Вариант да ги дам в библиотека в града, в който живея няма/не приемат/. В селото, където съм родена мой близък е дарил миналата година над 500 броя и сега минал да види, така си стояли неописани, защото нямало интерес.

# 2 876
Писах и по-назад, че старите мебели/колички може да не са безопасни за деца. Да, вярно, че ние сме израснали в тях, но като има артикули, които са много по-безопасни, защо трябва сам да даваш възможност на белите да стават?

Ако човек няма възможност, нещата стоят по друг начин, разбира се.

# 2 877
  • I want it all and I want it now.
Съвременни романи приемат, но по старите произведения не.
Вече има всичко в електронен вариант. Дори и задължителната литература.
Аз също не съм фен на старинни мебели.
Не трупам вещи, всичко се подарява или изхвърля.
Предпочитам да ми е просторно и изчистено.

# 2 878
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Писах и по-назад, че старите мебели/колички може да не са безопасни за деца. Да, вярно, че ние сме израснали в тях, но като има артикули, които са много по-безопасни, защо трябва сам да даваш възможност на белите да стават?

Ако човек няма възможност, нещата стоят по друг начин, разбира се.

както и някои от новите  Peace

виждала съм обърната количка триколка с бебе вътре.
майката припадна, бабата пищеше, ние околните не знаехме на кого да помагаме първо.
слава Богу всичко се оправи, но не го пожелавам на никого, дори само свидетел да е.

да върна темата към първоначалния и замисъл  Heart Eyes
аз съм писала, че сега няма свекърва, но бате и братовчедката компенсират напълно  Mr. Green последния евъргрин беше: я измисли диета някаква, че ти си си такава, но нашия човек трябва да отслабне малко, че кой ще го хареса такъв!

май чакат да го вземе някоя друга  Whistling

# 2 879
Ааа, ето кое забравих да спомена  Wink книгите  Peace
Моите родители имат доста богата библиотека-да нея бих определено запазила, но останалото в апартамента- newsm28 newsm28 newsm28 (понеже порцелан и прибори няма запазени  Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт