Доход от 3000 лв нормален ли е за България?

• 38 211
  • 579
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за отговорите. Ще гледаме да съгласуваме нещата с мъжката част на семейството Wink.
Ако някой друг иска да се включи в темата ,моля, нека заповяда.

# 31
мисля,че 3000лв е нормален доход за тричленно семейство.доход,достатъчен за един нормален живот,без кой знае какви ограничение и без кой знае какво охолство. Peace
ние сме двама човека и на месец имаме по около 2000лв-е,не бих казала,че ни стигат,но не се и лишаваме от важни неща.

# 32
Това е един супер доход,над средния за страната.
Като изключим столицата,навсякъде другаде би
се сметнал за много висок!
Ние лично трима човека живеем с половината на вашия.
Да,лишаваме се от някои глезотийки,но няма начин.
Човек наистина знае и 2 и 200. Peace

# 33

Бях чула,но отдавна,че според стандарта в БГ на човек му трябват по 500 и няколко лева.За да живее нормално.Виж циганите за 35 лв детски (които държавата смята за достатъчни за дете на месец) колко деца правят!

# 34
Най ми е чудно, не живееш ли в България, че да не знаеш този доход нормален ли е? Новини не гледате ли? Във вакуум ли живеете? Приятели нямате ли, които да са на заплата, че да направиш за себе си някакво сравнение?

# 35
Най ми е чудно, не живееш ли в България, че да не знаеш този доход нормален ли е? Новини не гледате ли? Във вакуум ли живеете? Приятели нямате ли, които да са на заплата, че да направиш за себе си някакво сравнение?

В България живея, но не коментирам с приятелите си колко получаваме, нито колко получават те, смятам го за проява на лош вкус Peace. Затова тук анонимно си пуснах въпроса, тъй като форумът е място посещавано от много и различни хора и тяхното мнение е все пак представително за определена извадка от населението на България. А по новините как бих могла да се ориентирам нормален ли ми е доходът, ако мога да те попитам? Гледам новини , но на такива, които коментират дали с 3000 лв се живее добре в Бг, не съм попадала Peace.

# 36
Креми, аз си мисля, че трябва да успяваш да заделяш на страна пари, не да харчите всичките 3 000.
Мое мнение, аз бих успявала да заделя, дори с 2 деца. Предполагам не давате повечето за храна, освен ако не сте по 100 кг.  Laughing В кръга на шегата

да кажем - сметки 300лв, за детето около 700лв всичко, за храна да давате колко, макс. 600 лв, заведения, бензин, дрехи ... абе едно 500-1000лв мисля, че могат да останат при добра сметка. Ако няма кредити.  Peace

# 37
Първо трябва да си много дезинформиран, за да не знаеш колко е примерно средната заплата в България, че да питаш във форума дали вашите заплати са нормални... #Crazy  Това е върхът на наглостта според мен.
Питаш нас дали харчите нашироко и дали да драпате за повече? Ами, прецени си сама. 
И не казвам, че трябва директно да питате приятелите си, но все пак искате да кажете, че ей така, индиректно, една цифра заплата не сте чули колко е....Ай, моля ви се!

# 38
 Е що пък да не пита, на мен пък ми хареса темата? Ако ставаше дума за 1000 лв нямаше да има коментари.

# 39
Добре, Захир, кажи кое не ти харесва по темата и ще се редактирам. Мисля, че зададох нормален въпрос, пък дали аз не съм нещо наясно-ами затова  очевидно питам. Темата няма да изтрия, щото не знам и как  Laughing, пък мисля и че другите не ги дразни толкова, колкото теб. Peace

# 40
 ooooh! Ти ме уби-ние живеем с доход от 1 200лв на месец и пак ни остава....Баба знае две и двеста-не се лишаваме от нищо. Е,СПА процедури никога не съм си правила....

# 41
Нито искам да триеш нещо, нито да редактираш, просто изразих учудването си. Обаче явно на всички ви харесва тази преструвка и маска  Peace

# 42
Ами за да стане по-ясно ще се опитам да обясня. Ние не пестим от:качествена храна, някои глезотийки, не пестим и от ток и други режийни(а трябва), помагаме и на родители (баби) финансово, даваме и доста пари за детето(глезена щерка Heart Eyes), аз си купувам това онова като видя нещо по витрините Embarassed, за почивка, културни мероприятия като концерт, изложба, кино и те, парите свършили. Общо взето това е, не че живеем в кой знае какво охолство, просто не се стискаме за нищо.

# 43
Добре, Захир, кажи кое не ти харесва по темата и ще се редактирам. Мисля, че зададох нормален въпрос, пък дали аз не съм нещо наясно-ами затова  очевидно питам. Темата няма да изтрия, щото не знам и как  Laughing, пък мисля и че другите не ги дразни толкова, колкото теб. Peace

Въпросът освен "нормален" е и супер наивен, на мен дори ми звучи глуповато. Освен ако не живееш на Луната. По стечение на обстоятелствата ние в момента / 4 човека/ живеем с 1050 лв, от които 450 отиват за покриване на кредити. Вярвай ми ,гладни не сме легнали, но пък сме замразили някои плащания. Но рано или късно палачинката ще се обърне, затова не се оплаквам. Сега  разбра ли защо въпросът ти ми звучи  и смешно , и наивно , и глупаво?!

Да , за 3-4 членно семейство е нормален, но за повечето семейства е в сферата на фантастиката.

# 44
От любопитство,какво работите,че получавате такива добри заплати за БГ?

Общи условия

Активация на акаунт