Доход от 3000 лв нормален ли е за България?

• 38 215
  • 579
  •   1
Отговори
# 15
Не ми е ясно с какво ще промени нещата субективната оценка на непознати хора. Всеки гледа от собствената си камбанария. Виждаш, че има хора и с по-малък, и с по-голям доход. Ти си тази, която трябва да прецени дали парите ви стигат и дали имате нужда и възможност за повече.
Лично по моите преценки - зависи от града, разходите, условията на живот /дали сте на квартира, примерно/, броя на децата и мн.др./ - доходът е около средния, но не е достатъчен, ако наистина имаш желание да задоволяваш всички потребности на семейството ти, да имаш повече деца или да отделяш настрана.  Peace
На мен тези пари не ми биха били достатъчни за моя начин на живот /при това, семейството ни живее без излишества/, ама на друг може не само да му стигнат, но и да спестява...
Пък и няма ли да имаш амбиции за повече, ако тук ти кажем, че са достатъчно  newsm78? Странна логика. Аз винаги съм се водила от максимата на Мечо Пух. Whistling

# 16
  • София

Сега ще се появи Селтакис, който ще каже, че 2 200 е един приличен доход за едно дупе.  Mr. Green

# 17
Дупе знае 2 и 200 Wink Доходът ви е среден, не живеете в лишения, но и не можете да си позволите кой знае какво. Ако имате още две деца, ще ви е крайно недостатъчен, ще трябва да свалите стандарта сериозно. Ако сте щастливи - не драпайте за повече, повечето пари не значат повече щастие.
Надявам се, че отговорих на всичките ти въпроси.

Наистина ли смяташ, че 3 деца не могат да се гледат добре с 3000 лв? Не знам ,може и да си права. Tired

# 18
Висок е, ако го сравняваш със семейните доходи в България в момента;
но ако въпросът е дали е висок - в смисъл да покрива нормален стандарт на живот - ами... нормален е.

# 19
За моят начин на живот и моето семейство, тези пари са повече от достатъчни и спокойно мога и да заделя. Сравнявам с Азаф, примерно.

# 20
кремито, мисля че прозрях болката ти. ако мъжът ти не иска повече деца и се оправдава с пари, темата е съвсем друга.
Един от възможните изходи е, като истинска жена, с памук да му вадиш душата да изкарва повече...
Тоз съвет обаче не съм го дал аз, да остане между нас си...  Mr. Green

# 21
Ти сама си отговаряш на въпросите, които задаваш.
Има семейства с много по-малък и такива с много по-голям.
За мен обувки за 30 лева за детето са нормални, на теб да ти се струва пренебрежително евтино.
За мен за една почивка може да ми стигат 2000 лева за всичко, имаше тема в туристичкия къде да почиваме за 700 лева за цялото семейство, а теб може и 5000 да не те устройват.
Хората са казали, че човек знае 2 и 200, а и 2000.
Спокойно с тази сума може да гледате и 3 деца, вярно е.
Виж ако сте решили да заложите на частно образование няма да стигнат до никъде.

# 22
Според мен за БГ и за София дори това си е доста добър доход. А това доколко стига е съвсем отделен въпрос. А за децата  - вие си знаете и май не е свързано с  дохода.

# 23
  • София

Сега ще се появи Селтакис, който ще каже, че 2 200 е един приличен доход за едно дупе.  Mr. Green
хахахах, хубав лаф Mr. Green

Авторката, хората са различни, приоритетите им са различни, начинът на живот - от небето до земята. Наскоро видях дома на познат, който демонстрира висок стандарт. Какво да ти кажа - врати от преди 20 години, секция като от 80-те, каренца по масите Grinning Ако съм аз, да съм изтърбушила всичко и да съм го ремонтирала до основи. Да, ама човекът си живее така и си дава парите за други неща. Сигурна съм, че той пък ми се чуди на мене как съм дала толкова пари да си купувам апаратмент...Казвам това не за да критикувам хорския вкус, а за да ти покажа колко различни може да са нещата, за които харчим. Няма общи правила.

И, не, не смятам, че с 3000 лв. не могат да се гледат 3 деца - казах, че стандартът ви ще падне чувствително, ако имате 3 деца, а доходите ви се запазят същите.

# 24
няма лошо ,но тук го обърнахме на хвалби
2и 200 че и2000 важното е да се харчат със здраве а не за НЕГО

# 25
  • Варна
кремито, мисля че прозрях болката ти. ако мъжът ти не иска повече деца и се оправдава с пари, темата е съвсем друга.
Взе ми думите от клавиатурата! Simple Smile Май това е по- същественият проблем, а не добър доход ли са 3000лв. или не.
А тук, форума едва ли би могъл много да помогне.

# 26
Ами точно това е, Белинда, мен не ме притесняват толкова каренцата и дали вратите са отпреди 10 или отпреди 5 години, тези неща не са толкова съществени. Което е важно е децата ми да са здрави, да им осигурим приличен дом и добро образование(но не най-скъпото възможно). И си мисля, че ще успеем и със сегашния си доход. Пък Здраве да е, ще видим Flutter

# 27
Взе ми думите от клавиатурата! Simple Smile Май това е по- същественият проблем, а не добър доход ли са 3000лв. или не.
А тук, форума едва ли би могъл много да помогне.

По принцип и двамата искаме още деца, но ни се разминават становищата за това кога Tired. За мъжа ми трябва да си увеличим дохода с поне още една трета, за да си позволим още едно дете. А на мен ми се ще сега Embarassed

# 28
  • София
Ами щом така ги чувстваш нещата, ако и мъжът ти така ги чувства, давайте смело. Колкото повече децат се раждат в тази държава, толкова по-добре. Аз лично също искам още едно дете, но искам преди това да си купя друго жилище, с още една спалня. Както вече стана ясно - всеки с приоритетите си. Важното е здраве да има Hug

# 29
Някои нямат за хляб, други за луканка......

Общи условия

Активация на акаунт