Меню за детски рожден ден

• 15 965
  • 23
  •   1
Отговори
Детето ми става на 2 години скоро и ще празнуваме в детски клуб с още 10 деца и още толкова майки.
Чудя се какво меню да поръчам-засега само тортата съм избрала(Лагуна-таралежче някакво).Какво друго да предложа на децата?Сандвичи?Сладкиши?Соленки?Пица?
А за възрастните?
Първоначално се бях спряла на пилешки хапки за възрастните,даже ги заявих в бързината,но мисля да ги отказа.Рожденния ден ще е рано сутринта-в 9.30 и предпологам,че повече ще пият кафе,та това пилешкото хич няма да се върже...
Децата предполагам също няма да са закусвали и се чудя дали да не направя хапки и дали това ще е достатъчно?

# 1
За вторият рожден ден на дъщеря ми преди седмица и нещо за децата бях поръчала принцеси с шунка и кашкавал и сокчета.
Бяха доста големи, та от тях хапнаха и децата и родителите. )
Рожденният ден беше сутринта.
За родителите - фурнети сладки и солени.
Другият вариант е някакви хапки.
Но щом ще е рано сутрин всякакви готвени неща от сорта на пилешки хапки и др. подобни са неподходящи според мен.
Преди 2месеца бяхме на РД в 10ч сутринта на който имаше хапки кашкавал, сирене и пилешко (всичко това панирано и пържено). Ами никой не хапна от тях.

# 2
Ами и ние скоро е празнуваме   party023, но със седем свещички!
Тези дни и аз се чудя, какво да е менюто на децата и мамите!
Мисля да се спра : за децата - солети, сандвичи студени на хапки,забодени на саби /дано ме разбираш/, студен чай/предпочитам го/ или сок  Пом берс....
За мамите почти същото, но и кафе! Whistling

Ще следя темата с интерес!

# 3
А откъде ги купуваш тези саби(или пластмасови шишчета)?
Видях една картинка с такива и много ми хареса:)

# 4
Във всеки магазин за парти аксесоари има такива в различни варианти, също в Била, Кауфланд. Отделно сигурно в клуба ще ти предложат.
Ние празнувахме РД на сина ми в 9.30 ч. - бях поръчала малки сандвичи и складки - оказа се достатъчно, даже предостатъчно.
Успех и хубав рожден ден!

# 5
Сабите може и да са ефектни, но съвсем не са подходящи за двегодишни
Всъщност те и за по-големите не са подходящи, но това е друга тема

# 6
Записвам се да следя темата, тъй като скоро и моят син ще празнува.мислим да направим сутрешно парти, затова и аз се чудя за менюто.мислите ли, че ако децата са поканени към 10часа/ което предполага празнуване до обяд/ ще са подходящи пиците?
вариант със сладки и соленки го приемам повече като за следобедно празнуване, не зная, досега не сме празнували на обществено място.

# 7
  • Перник
Да се похваля Flutter и аз с нашия РД. Партито беше в къщи Hug http://picasaweb.google.com/nadiad79/2#

# 8
  • Варна
Сандвичи,ако предлагат триъгълни,някои клубове правят с кръгли,
имитация на лице, соленки някакви и хапки може има варианти в които
са добре слепени и без саби, от съображения за безопасност. Дребни сладки...

# 9
Детето ми става на 2 години скоро и ще празнуваме в детски клуб с още 10 деца и още толкова майки.
Чудя се какво меню да поръчам-засега само тортата съм избрала(Лагуна-таралежче някакво).Какво друго да предложа на децата?Сандвичи?Сладкиши?Соленки?Пица?
А за възрастните?

Аз за сутрешен рожден ден съм поръчвала соленки (всъщност си бяха банички, на място изпечени и съответно сервирани топли) и петифури (също на Лагуна - бяха доста добри). Петифурите бяха само за родителите, а за децата още нещо, но вече съм забравила - май бяха триъгълни сандвичи, но направени на малки триъгълничета. Щом тортата ти е на Лагуна, поискай в клуба трябва да имат и каталога на Лагуна за петифурите.

# 10
Да се похваля Flutter и аз с нашия РД. Партито беше в къщи Hug http://picasaweb.google.com/nadiad79/2#

Страхотно си се справила!  bouquet

Има ги в по-големите магазини! Има различни видове, дори и по "тъпички" отдоло.
Трябва да ги видиш отблизо и да прецениш, дали ще ти свършат работа.

# 11
Много ви благодаря за идеите.В крайна сметка се спрях на хапки с луканка,салам и кашкавал-40 бр и петифури-40бр.+сокчета и торта.Надявам се да стигнат за всички деца.За възрастните-кафета и безалкохолни и торта естествено.
Сега се чудя за менюто за вкъщи-ще е в 17:00 с баби,дядовци и други възрастни.Не ми се ще да готвя пържоли и тем подобни,но май и само ядки няма да са достатъчни.Една майка от друга тема ми подсказа за фунийки от шунка с руска салата.Дали ще е достатъчно,как мислите?

# 12
шоколадче, зависи на каква възраст ще са ти роднините. Но ако са от 60г нагоре, хората обичат да си хапват и такива неща от сорта на руска салата в шунка едва ли ще им стигне, или ще я одобрят. )

# 13
Като прочетох заглавието на темата, асоциациите ми са чипс, солети, зрънчо и подобни. На повечето детски рождени дни, на които сме били, това е неизменно. Не разбирам защо такива безполезни храни, които уж не се разрешават ежедневно, трябва да присъстват на празника като някакъв бонус. Не ги даваме, но за РД може. Нали това е специален ден, а децата се объркват и не разбират тези храни за празник ли са или са вредни. Защото, ако са вредни, не бива да се ядат и на празник. Нека родителите бъдем последователни!
Ще следя темата и ще събирам идеи за празнично детско меню.

# 14
Queen_of_wind, нито миналата година нито тази позволих да слагат подобни неща като чипс, солети и т.н.- от сорта.
Както казах в началото менюто им беше една голяма принцеса с кашкавал и шунка и по едно сокче.
Нито едно дете не остана гладно, да не говоря, че повечето изядоха по 4-5хапки (а принцесите бяха наистина чудесни).

За мен са подходящи всякакви малки сандвичи с масло, кашкавал, някакъв вид шунка и зеленчук - домат, краставица, чушка, също маслина.
Отделно хапки с плодове, да речем банан, праскова, грозде и др. подобни.

Общи условия

Активация на акаунт