Алтернативна козметика - тема 2

• 64 847
  • 801
  •   1
Отговори
# 300
Кюбит, купих си крема на Грийн Бийвър и не е никак лош Peace Няма аромат също като кремовете на Веледа т.е. няма изкуствени аромати, попива много бързо и усещам добре кожата си от него.

Аз пак за маслото от ший да питам - на вас не ви ли мирише или аз съм попаднала на стара опаковка? На мен ми мирише отвратително и не мога да го ползвам в такъв вид. Знам, че е добро за суха кожа, а моята е много суха ,особено на ръцете и го купих точно за тях, но просто миризмата е  Sick

# 301
Деси, права си. Една позната видях днес, тя каза същата сума 150 евро, но не ми обясни чак така подробно като теб. И не зная за какви стоки, но мисля, че може би няма значение.
Отворих го пак да си припомня:
"Не подлежат на освобождаване от мита и ДДС алкохолни проду … ви изделия." Значи е ставало въпрос за парфюми и сътветно за козметиките не би трябвало да има проблем.

# 302
Камбанка, на моето масло пише, че е без аромат и наистина е. Може да погледнеш ревютата. Аз преди си бях купувала някакво друго, но също ми миришеше неприятно и си намерих причина да го изхърля когато Клер ме светна на тоя сайт с рейтингите. То беше буквално натъпкано с разкошности вътре, та замина по каналния ред. Но за това старото си мислех, че е миришело заради някоя друга съставка...  newsm78
Мерси за инфото за крема.   bouquet Може да го опитам. Аз съм изключително доволна от Ла Рош Посе за сега.  Flutter

Деси, значи може да поръчате.  Peace Аз за жалост няма да идвам скоро в БГ иначе с удоволствие бих понапълнила куфара с поръчки.  Grinning

# 303

в пратката ми имаше и козметичен продукт - 1 камък за обезмирисяване при изпотяване. Доволна съм от него, а беше само 3.99 $, доколкото помня.

Би ли дала сайта,от който си го поръчала,че и аз искам да си взема   bouquet

# 304
# 305
Здравейте,
 включвам се с  изпитана рецепта за домашно кремче дано ви хареса,
 иначе ако си намерите двата тома на Петър Димков народна медицина първият от тях е за разкрасяване и рецептите са от там. :
за суха кожа : 15 гр. бял восък от аптеката 60 гр бадемово масло слагат се на парна баня, след като восъкът се разтопи се сваля и се бие докато стане подобно на пяна, тогава капка по капка се сипва розова вода първак докато сместа поема и се сгъсти като крем.
за нормална кожа се препоръчват вечер парни бани с лайка и нямало нужда от крем, прави се и масаж.
за предпазване от изгаряне  един жълтък се разбива с няколко капки бадемово масло маже се вечер за 10 - 15 мин., ако кожата е мазна без бадемово масло.
За идващата зима ръцете се мажат с лимон и после крем. Simple Smile

# 306
Благодаря ти!  Hug  А в рецептата за кремчето, ти си го правила, разбирам, колко мл розова вода сложи, горе-долу? Зная, че е въпрос на предпочетание, в зависимост от това дали искаме по-гъст/мазен крем или по-ефирен и редичък, тип емулсия, но все пак питам за ориентировъчни количества за съответните варианти при този грамаж на останалите съставки в рецептата.

Момичета, пак се включвам, защото забравих да ви питам за витамин Е. Какъв точно трябва да си купя, за да мога да го ползвам в козметични кремове или така директно за мазане на лицето, както някой беше сподели, че го ползва. В 3 аптеки потърсих, но имат само добавка - на капсули. Дадоха ми съвет да потърся марка Актавис (? така ли беше), тъй като се виждат поне какъв тип са капсулите (прозрачна опаковка), а другите шишенца са запечатани. Вие така ли ползвате в. Е - от капсулите, разрязвате ги или как? Има ли друга форма на пазара? Може би в нета?

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 14:40 от desi_sunshine

# 307

Момичета, пак се включвам, защото забравих да ви питам за витамин Е. Какъв точно трябва да си купя, за да мога да го ползвам в козметични кремове или така директно за мазане на лицето, както някой беше сподели, че го ползва. В 3 аптеки потърсих, но имат само добавка - на капсули. Дадоха ми съвет да потърся марка Актавис (? така ли беше), тъй като се виждат поне какъв тип са капсулите (прозрачна опаковка), а другите шишенца са запечатани. Вие така ли ползвате в. Е - от капсулите, разрязвате ги или как? Има ли друга форма на пазара? Може би в нета?

Деси, вит.Е, който се продава, е синтетичен. Можеш да го замениш с олио от пшеничен зародиш.
Тук можеш да прочетеш за него в последния коментар под статията.

# 308
Много интересно инфо, благодаря ти, Грейс!  smile3525
Ще имам предвид олиото от пшеничен зародиш, като източник на значително количество вит.Е, но ето и един друг вариант за включване на вит.Е в козметиката:
Оризово олио
Хем вкусно, хем разкрасително, а не е скъпо:
В "Слънце и Луна"
Ако някой знае да се предлага и другаде - по магазини или сайтове - споделяйте! Че за един продукт само не си струва скъпата доставка от този сайт!

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 01:12 от desi_sunshine

# 309
Деси, не пише в рецептата, а и аз не помня, не съм правила кремчета от поне 5 години ползвам само масла, до преди година си купувах от една стара козметичка тя слагаше китова мас. Ако кожата ти е към суха мие се с преварена вода или с чай от розови листа(което аз не съм правила с чая), а тук по предписанията след това се маже с натопен в неварено мляко памук, със смес от равни части лимонов сок и сметана ( каймак) или със смес сок от краставици размесен наполовина счисто неваренио мляко и 1 ч.л. глицерин - и това не съм пробвала, пък и сега не знам къде може да се намери хубаво чисто мляко.
А за кремчето както ти харесва на гъстота . Успех

# 310
Момичета, да се похваля - направих един домашен крем. 1:2:3 - кокос : зехтинова настойка от невен и тетра : макадамия. Сложих най-много макадамия, защото кожата ми е доста мазна на челото, и носа малко лъщи. Зехтина го сложих, щото мазен, немазен, чакала съм го 40-50 дни с тия хубави билки в него и затова направих компромис. А кокоса - не зная, доколкото виждам от рецептите, в повечето случаи се слага и един вид твърдо масло (кокос, какаово, ший  Rolling Eyes), но може и да греша. Както и да е - каквото имах, сложих. И бадемово имам, но щеше да стане много мазно вече, не ми харесва, не ми попива на лицето и не сложих от него, оставих го за косата. Също - пчелен восък, боракс и накрая чаено дърво. Първия ден ми се стори доста мазен, но на втория видях, че никак не е толкова мазен и ми се отразява засега страхотно! Особено на устните най-бързо се видя благотворния ефект! Дори се обелиха на другия ден малко, което показва лечебния ефект (бяха много зле в последно време и нищо не ми помагаше  Sad  ). Хайде, че ми пристигна хималайската сол и ме чака долу куриера, ще пиша пак после, ако се сетя за още нещо.  Hug

Искам да попитам по-вещите - знаете ли какво е действието/ефекта на пчелния восък от гледна точка на консистенцията на крема (не действието му върху кожата - за това уж четох добри отзиви, само дано не е вярно това, че създава комедони)? Т.е. каква е разликата, когато е по-малко и когато е повече - примерно в един крем за шията, който видях в нета, беше много повече. Доколкото разбрах поддържа емулсията да не се разслоява, но пък нали и боракса има такава функция и ако е така, защо е нужно и двете да се сложат, по-точно не може ли без боракса (защото восъкът си го приемам за полезна съставка)? Всъщност за боракса зная, че осапунява, което не съм наясно едно и също ли е?  Embarassed
Та с 2 думи за какво служи восъка и боракса и какво се променя в крема при малките и при големите количества от тези две съставки?

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 11:01 от desi_sunshine

# 311
Деси, браво на теб  bouquet  Пиши по нататък как ти се отразява  Peace
Оризово олио гледах днес в Пикадили.

# 312
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте!
Искам да поискам рецепти за ръцете. Сега през зимата просто стават много сухи и имам нужда от нещо! Прочетох това за лимона, но после какъв крем, D+D+D? Може ли само с масло някакво да се мажат или трябва да бъде консистенция като крем?

Благодаря предварително, ще се радвам на всякакви рецепти!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 313
  • GYM
Здравейте!
Искам да поискам рецепти за ръцете. Сега през зимата просто стават много сухи и имам нужда от нещо! Прочетох това за лимона, но после какъв крем, D+D+D? Може ли само с масло някакво да се мажат или трябва да бъде консистенция като крем?

Благодаря предварително, ще се радвам на всякакви рецепти!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

За ръцете и петите ползвам едно злополучно масло от Ши, за което споделих по-горе, че мирише противно и ми изпъпчи лицето Sick За това пък е мнооого мазно и за сухи ръце и пети е екстра Peace

# 314
Здравейте!

Здравей,  ползвам само масло и лимон, но аз както споменах чета от Димков ето какво препоръчва той за ръцете:
да се пазят по време на шетането у дома с ръкавици, да не се киснат дълго в студена вода, да се бършат старателно всеки пръст. при зацапани или на петна от домакинстване ръце се прави смес от 50гр. розова вода, 40 гр. кислородна вода и 20 капки амоняк с това се третират петната.
средство за запазване на ръцете:
 ето два крема които може да ти допаднат: 1.   масло от бадеми125 гр, бял мед 25 гр., трагант на прах(това не го знам даже какво е) 8 гр., бял сапун течност 10гр., есенция от горчиви бадеми 25 гр.,и лимонова есенция.
този е специално за студ: 2. 100 гр глицерин, одеколон 50 гр., и сок от 1 лимон преди употреба да се разклаща. Помага и измиване на ръцете с отварка от трина или домашна помада 60 гр глицерин 16 гр. стеарин  калий карбонат 2г., пчелен восък 2г., момина сълзица есенция 1г.
 Дано намериш съсавките и ти помогнат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт