Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 3

• 85 857
  • 481
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Не съм сигурна дали точно тук трябва да попитам. Аз съм по майчинство, детето ми е на 1г и 10 месеца. Приеха ни на ясла и работодателя ме кара да се върна на работа. Тъй като работя за 350лева. (което е почти нищо) подадох молба за напускане. Въпроса ми е:веднага ли трябва да се запиша в бюрото по труда и имам ли право на това като съм напуснала преди да ми изтече майчинството.Не искам да ми спрат детските.Майчинството вече съм го отписала.

Не мога да разбера какви са тия паники. Щом имаш осигуровки 12 мес. отпреди, получаваш 90% от заплатата си 410 дена (от които 45 дена преди раждането) и още 12 месеца минималната заплата 240 лв....
Аз си мисля, че за втората година майчинство тези 12 месеца осигуровки "отпреди" не важат; нали това си е един вид отпуск от работодателя, т.е ако прекратиш трудовия си договор, вече нямаш взаимоотношения с този работодател и ти спират тези 240лв, освен ако не започнеш да се осигуряваш при друг работодател Thinking

# 271
  • до реката
Миналия месец си получих пом. за 1 клас заедно с детските. Peace

# 272
  • Варна
Goldie,
Благодаря ти за отговора, аз не съм си взела заповедта, миналата седмица нямах никаква възможност да изляза от работа за да отида до соц.служби, а мъжа ми единият ден успял да излезе след обед от работа и отишъл , но са го върнали , защото заповеди се давали само преди обед  newsm61  ( е сливи ли имаха в устата си да кажат това когато си подавах документите ), както и да е.
и така значи чакаме.
задължително ли е да се вземе заповедта ? newsm12

Goldie,
за паричките за първокласника , дадоха ли заповед или само за детските надбавки?

# 273
  • Бургас
Алекс, аз подавах само за еднократната помощ и за нея си взех заповедта, иначе за детските подавам през ноември Peace Мисля, че не е задължително да се вземе заповедта, преди никога не съм си търсила заповедите за детските, но да не те подведа, по-добре си я вземи Rolling Eyes

# 274
Дали има пуснати детски вече?

# 275
  • София

Едва ли,по скоро да ги забавят отколкото да ги дадат по рано Thinking

# 276
Поне в Стара Загора вчера нямаше.Моля, който изтегли да пише,че да сме в крак и да не ходим час по час до банкоматите. bowuu Mr. Green Hug

# 277
За да няма час по час ходене до банката направете си едно онлайн банкиране (то е безплатно Simple Smile ), поне от вкъщи ще може да се види дали са ги пуснали или не, а и проверката на друг банкомат, не на самата банка не взема ли пак някаква такса   newsm78

Детските по принцип не ги ли пускат на 20та дата или с такова впечатление съм останала аз? И съм по-склонна да се съглася с мама на Боби, че по-скоро биха ги пуснали по-късно, отколкото по-рано  #2gunfire миналия месец беше така...чак на 25-26 дойдоха  #Cussing out

Дано този месец ни изненада приятно обаче.  Peace

# 278
Цитат
За да няма час по час ходене до банката направете си едно онлайн банкиране (то е безплатно Smile ), поне от вкъщи ще може да се види дали са ги пуснали или не, а и проверката на друг банкомат, не на самата банка не взема ли пак някаква такса   newsm78
Ами така и бях направила аз,но с това сменяне на картите всяка година(кому е нужно ) и все не ми остава време да си я регистрирам отново картата. Но тук става въпрос и за други мами ,който нямат достъп до Интернет  денонощно ,като нас ! Peace

# 279
Все още не са преведени детските,днес проверих.Какво е това забавяне последните месеци просто не разбирам,преди ги превеждаха точно на 14 число.

# 280
Преди пак ги полчавах около 17-18(в Ст.Загора),а сега 26 и 7-ми и 8-ми  smile3515

# 281
Затова изобщо не си правя труда да ходя по рано от 25 да ръгам като ненормална  #Crazy картата и да се надявам Praynig да има преведени пари

# 282
  • София
По принцип точно на 17 число ги пускат,поне аз тук в София така ги получавах но от август вече не е така ooooh!

# 283
Детските към банка ЦКБ дали са преведени преводи? Миналия месец на 16,09,2009 имах детски.

# 284
Ами така и бях направила аз,но с това сменяне на картите всяка година(кому е нужно ) и все не ми остава време да си я регистрирам отново картата. Но тук става въпрос и за други мами ,който нямат достъп до Интернет  денонощно ,като нас ! Peace
Защо сменяте картите всяка година??
Можеш да си получаваш детските на каквато карта искаш - само трябва да занесеш удостоверение от банката, че е твоя..
Иначе детските продължават да ги превеждат на последната регистрирана при тях сметка, ако не си я промениш изрично..
А срокът на валидност на картите не е 1 година  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт