Пухкава и бяла зима пак в ТЪРГОВИЩЕ ще имa!!!

• 43 293
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета в този снежен и БЕЗ ВОДА-ОТНОВО ден...какво  правите  Grinning
кафенце

ето ви по едно питие за настроение...

ето ви и едно букетче което да внесе топлина във вашия дом

това е за сега от мен...сега запрятам ръкави в чудене какво се прави и как се прави всичко което му трябва вода ...без вода  newsm78 Joy

# 481
merydit, мерси за кафенцето. Тъкмо много ми се пие! Щерката е родена на 18.11.2008г. Но празнувахме рождения ден на 21, затова са от тогава снимките. Ако забелязваш снимката с подноса с фигурките е снимана доста по-рано, защото трябва да изсъхнат малко, иначе от топлото се размекват и обезформят. Затова фигурките на фондана се правят по рано, примерно седмица, а покритието на тортата може да е и със смес от фигурките, защото фондана се съхранява херметически затворен в хладилник. После се оставя на топло да се размекне и се работи. Аз използвах боя за яйца, на всички пише, че са безвредни, гаранции, разбира се няма, но става много цветно и хубаво. Рецептата ще ти пусна на лични, че ще ми стане много дълъг поста. Ако някой друг я иска, няма проблем.
nikitta_82, напълно разбирам притесненията ти, мила! Но знай, че такива е имала всяка от нас преди раждането. Не е задължително да си със широк ханш, за да родиш по-лесно. Аз съм едра жена, но не ми беше никак лесно. А имам две дребни, слабички познати, които са като ученичета и родиха за час. Всяко раждане е уникално и изисква уникални грижи, затова е много важно да вярваш на лекаря, който си избрала и да следваш напътствията му. Секцио в медицината се прави само в мноооооого краен случай и това си има много основателни причини. Можеш да намериш инфо в нета по въпроса. Когато преносваш, те прибират в патология, за да следят, как се развива бебето, дали плацентата продължава да го храни, дали водите са започнали да помътняват и други признаци за преносване. Ако няма такива признаци, значи просто термина е объркан и детето може да си закъснее до 2 седмици. Ако се появят притеснителни признаци, първо ще ти сложат системи за предизвикване на контракции и ако вече не се получава и има опасност за бебето или за теб, тогава ще режат. Но рязането е по-непрепоръчително, основно за детето. Не че половината свят не се е родил така, но донякъде затова има толкова проблеми по света, защото отхвърляме всичко естествено, което природата е повелила. Това разбира се е мое мнение, не е задължително всички да го споделят!  Hug
Моят съвет е да си избереш лекар и да се уговориш да бъде на раждането, да те следи до тогава. Ако имаш съмнения и се окаже, че не му вярваш достатъчно опитай при друг. Не знам колко време имаш. Не слушай никакви страшни истории за кофти раждания и нещастни случаи, това са редки изключения. По начало раждането е нормален и естествен процес и в повечето случай организма на жената съвсем добре си изпълнява задълженията. Желая ти успех. Информирай се за всичко, за да не те е страх. Все пак всички минаваме през това и дори повтаряме  Laughing

# 482
LaMariposa,защото аз съм на 21 и затова попитах  Peace
Подкрепям напълно това което е казала LaMariposa ,за ражданията!
За тортата ,значи ще ползвам бои за яйца  Peace

# 483
  • до една звездичка
Много рехаво присъствието днеска тука... Що така? newsm78 Да не сте по разходки? Laughing

Момичета, я кажете, виждали ли сте по детските магазини детски лаптоп?

# 484
Здравейте момичета  Grinning
 за кого е кафето не знам като никой няма тук да го пие...но все пак ви благодаря за икономията  Wink

٠•● Dega ●•٠ , доколкото знам от една приятелка /защото те търсиха за тяхното детенце/..има и в тонито и на центъра в детските магазини.Но нищо чудно да са свършили и да няма сега...според мен все в някой от всичките магазини в трг трябва да има... newsm78...не ти помогнах много ,ама поне се опитах  Peace

# 485
  • София
Ааа тук сме, пих вече кафе, но имам нужда от още 1... след като съм ставала тази нощ на почти всеки час  ooooh!

٠•● Dega ●•٠ май в Кауфланд гледах по Нова година  newsm78. Зависи какво точно търсиш, защото и функции и цени доста варират. Ако мога от тук нещо да помогна и да ти изпратя, пиши на ЛС  Peace

# 486
Здравейте и от мен! Малко късно се включвам, но кафенцето добре ще ми дойде. И ние тази нощ не спахме. Малката се събуди в 2 часа и не искаше да ляга за нищо на света. Цяла нощ сме играли, едвам гледам. А бе, да няма пълнолуние, бе, какво им става на тия деца?
Дега, аз не мога да ти помогна с инфо, защото не ми се е налагало да търся, но нали знаеш, в тукашните магазини и да нямат, ще ти доставят, стига някъде да ги има.  newsm10
merydit, 21 ноември е много хубава дата. Дано да ти е на късмет!!!    bouquet
Отсавна не е писала Мимолетка, какво ли става, дали са добре?  newsm78

# 487
  • до една звездичка
Благодаря, момичета! Аз намерих, всъщност, но май се разколебах... Не е много подходящ още за нас, като че ли. Rolling Eyes

# 488
опа аз пак съм тук  Grinning...да се отчета...днес ходихме на консултация и вече сме 5870гр и 59см  Peace  ...не знам как ще сме със спането довечера...защото днес и ваксини ни биха  newsm78....дано много не плачка детенцето  Praynig
LaMariposa ,благодаря ти  Hug ...не знам на късмет ли е /надявам се да е/,но на мен си ми харесва много  Wink
٠•● Dega ●•٠ вие на колко сте всъщност?

# 489
  • до една звездичка
٠•● Dega ●•٠ вие на колко сте всъщност?[/b]

Почти на 2.

# 490
Хайде, добро утро, милички! Днес кафенцето е от мен!

Да ви се оплача, на мен този месец още не са ми превекли майчинството. Предния месец подавахме документи за втората година. В началото ми бяха изплатили само малка част, а на 30 декември ми доизплатиха останалата, но очаквах, че този месец ще си получа редовно парите, уви! Няма нищо. С това ново правителство всички плащания започнаха да се бавят.
В понеделник ще отида до НОИ да питам какво става.
Ох, имам една страхотна рецепта за мъфини, аз им викам магдалени де. Черпиха ме с тях и аз изядох почти всичките  Embarassed, ама много бяха вкусни. Взех рецептата, само че нямам форма за тях. Сега ще чакам да си купя форма. Обаче са убийствени. Жената беше запалена по тях от няколко дни. Беше свалила от нета много рецепти и тези се оказали най-вкусни. Наистина бяха   chef Моят мъж едно време закусваше с такива и много му липсват. А и аз ги обожавам. Освен това са чудесни и за поотрасналите ни бебешоци.
Ами, това е, мами! Хайде на кафенце!   bouquet

# 491
Марипоса, мъфините може да ги спретнеш в купички за крем карамел, ако имаш  Wink
И аз още нямам пари и се изнервям много  Sick
Мерси за кафенцето  Hug
Дега, те наште деца май са още малки за лаптоп, или поне за тия дето аз съм ги гледала - те са с някакви образователни програми и игри дето не са за най - малките.
Пък и по - голяма играчка от истинския компютър няма, чак се замислям да му купя накакъв стар лаптоп, окаян и евтин, да си джътка на него и да ме остави намира  Tired

# 492
Здравейте момичета  Simple Smile
LaMariposa ,мерси за кафенцето  Peace Да ти кажа аз имам форма за мъфини ,обаче още не съм правила защото ми се вижда много сложно и времемко за такива кексчета  newsm78 ...ако искаш да ти я дам да си направиш мъфините   Wink...пък ние другите  правим кафето и слагаме сока от тебе мъфините  Rolling Eyes
За майчинството и аз още не съм го получила....и прекаляват вече...може ли всеки месец едно и също....искам да ги видя  ония ми ти там политици да карат само с по 300 лв на месец  само няколко месеца ...как ще стане...пък и да им ги забавят парите ..това си е чиста подигравка вече  Naughty
tony1166 , къде се изгуби?....Мимолетка и нея я няма.... newsm78 ...ако нещо специално правите казвайте и ние да идваме да помагаме  Wink

Dandi и аз от кауфланд си ги вземах ,заедно с други форми за коледа и аз правих други неща в тях но не и мъфини  Grinning....БРАВО  smile3501 ,поне някой си е получил майчинството  Wink

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 11:02 от merydit

# 493
LaMariposa, ще пуснеш ли рецептата на мъфините? Свекърва ми си купи формички от Кауфланд и й бях обещала да намеря някоя хубава рецепта. Досега само соленки е правила в тях. И аз съм навита да си купя формички, в Кауфланд бяха само за 10-на лв., но питай ме защо не си взех тогава.  Rolling Eyes
Моите майчински пристигнаха миналата седмица, мислех си, че ще ги забавят като миналия месец, но този път бяха по-навреме.

# 494
Това е рецептата за сполучивите и много вкусни мъфини (сладки):
1 чаена чаша размекнат маргарин или краве масло
1 ч.ч. пудра захар,
1 ч.ч. брашно,
3-4 суп. лъжици вода,
5 гр бакпулвер,
3 яйца
сушени плодове и орехи по желание.
Всичко се разбива добре с миксер, като се започва от яйцата+захарта(пресята)+маргарина+водата+брашното и бакпулвера(пресяти)+ сушените плодове и орехите. Пече се като кекс в предварително загрята фурна.

Тези, които опитах бяха с натрошени орехи, стафиди и нарязани сушени кайсии. Комбинацията е великолепна. Есенцията може да е по избор.
Аз за съжаление й шоли за крем карамел нямам. Става и във форма  кекс, но няма да е същото.
Да ви е сладко, който пробва да пише отзиви, моля!   chef

Общи условия

Активация на акаунт