Пухкава и бяла зима пак в ТЪРГОВИЩЕ ще имa!!!

• 43 288
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря!   bouquet

# 496
Благодаря за рецептата,само не знам кога ще ми остане време да ги направя  Grinning ...но все пак ще ги направя някой ден....затова давай Dandi като ги направиш и снимки да покажеш  Peace

# 497
Айде на кафенце и интернет мафинки,то само аз май не бях черпила.

# 498
Здравейте момичета  Simple Smile
isana84 ,благодаря за кафенцето...ама другото по късно ,че ми е много рано за ядене  Wink
Май ще познаят за времето ...само много сняг да не вали все пак...,че да може да излизаме с детенце.Някой гледа ми вече филма "Аватар" на 3Д?Аз още не съм  Cry...
LaMariposa ,днес ако ми остане малко време,ще направя фондана по твоята рецепта..така ,че стискай палци да стане...аз даже в нета намерих адрес на борса във варна и ще пратя човек да ми купи сладкарси бои от там...имало и готова моделираща маса....ако не е безбожно/защото така съм чувала/ скъпа ще си купя и готова направо....Dandi ,ти чувала ли си нещо за тази борса намирала се на Български орел-8?
Хайде ставам сега мацки ...до по късно ,приятен и весел ден ви желая  Peace

# 499
Да, чувала съм за тази борса, даже и аз мислех от там боички да си купувам. Обаче тогава някой ми беше казал, че били с отдавна изтекъл срок на годност /не си спомням дали от нета го гледах или моя приятелка ми беше казала/. Не съм проверявала дали е вярно, но се отказах. Купих си от Метро. Немски са, не са много силни, но като за украса за няколко тортички са предостатъчни.
А по Великден трябва да се заредя с подходяща за сладкиши боя за яйца, че миналата година пропуснах. 

Да раздуя какви мързеливи баклавички правих вчера, а на вкус са като истински. Правят се от бутер тесто. Взема се листът от тестото, върху него се слагат наситнени орехи и канела. Навива се на руло и се реже на охлювчета. Изпича се добре във фурната и като се охлади, се залива със захарен сироп /500мл. вода с 500 гр. захар е по рецепта, но на мен ми дойде много това количество/. Трябва да престоят малко /добре е 1 нощ в хладилника/. Снимков материал няма, защото свършиха. Много обичам мързеливи рецепти.  Mr. Green

# 500
ей го на  Thinking....само пак ние сме тук май....Dandi  Peace.....аз тъкмо си пиша ....и сега прочетох и твойто...браво и ти си правила вкусотии..жалко че няма снимков материал...но нищо ще ги пробваме наистина изглеждат много лесно правими... Peace
аз малко да се похваля с моята измишльотина днес която сътворих...при липсата на сладкарски бои,а нямах и бои за яйца...и като се има напредвид че за първи път правя фондан  ooooh!.....все пак май стана нещо....

що да не е шарения до шия  Joy Joy

# 501
Супер е тортичката! Каква е отвътре? А зеленото с какво го постигна, станало е добре наситено? Зелено ми е най-трудно да намирам, когато нямам боички.

Забравих да напиша, вчера правих и едни бутер панделки, пак са много лесни, а са много приятни на вкус. Отгоре са намазани с жълтък, наръсени със захар и сусам. Комбинацита много ми допада. И от тях нямам снимка, но имам една, която съм правила преди на същата рецепта:

# 502
Браво, момичета! Кулинарствали сте днес!   chef Този наш форум май в готварски го обърнахме малко,ама като е зима и всички са го ударили на плюскане  Laughing Какво ще обличаме напролет незнам!  ooooh!
merydit , като за първи фондан, много добре изглежда! Но лично аз сякаш не искам да ям торта цялата покрита с това, не ми е особено вкусно. За фигурки, обаче е идеално!  

Днес ходихме в кауфланд и трябва да си коригирам информацията за марципана. Има натурален шоколад на блокчета от по 200гр за готвене на цена 1.69лв., но не е под фигурките за украса на торта, както бях писала, а под течните есенции, т.е. няколко стелажа по-навътре. Гледайте най-отдолу, почти на земята. Не знам, обаче как се приготвя за глазури, никога не съм ползвала, а ми се иска. Моите хора много обичат шоколадови торти.

Исанке, ти се появи бе! Как си? Как е работата?  Hug
хайде, мацки, приятна вечер!!!   bouquet

# 503
Dandi ,благодаря ти  Hug използвах едно от степчетата беше ябълка но да ти кажа на една топчица фондан почти цялото изсипах...но каква марка е степчето не знам,аз не пия такива сокове ,а това изпадна от една кутия бонбони навремето ....
тези бутерки изглеждат супер...скоро нищо не съм правила с такова тесто...но утре може и да се заема по въпроса  Wink
За тортичката ми..отвътре направих крем от бита сметана смесена с течен шоколад-нутела ,но става и  с какъвто имаш под ръка..подобно на този за тортата с рулата но без желатина  Peace..ти знаеш  Wink ...лесен бърз и вкусен  Grinning
LaMariposa ,благодаря ти и на теб....да има нещо такова,че малко си говорим тук за готварство...ама другите майчета не се включват да сменят малко темата ние с Dandi,като това правим през целия ден вкусотии и не се сещаме друго да говорим...пък и нали трябва да се хвалим  Laughing ...а за това какво ще обличаме ..не знам освен направо на лято и по бански  Joy...За шоколада в Кауфланд ,за него знам аз го ползвам,но не за глазури ами за шоколадов мус като правя.
Хайде кажете сега как е политиката днес  Wink ,че от готвене не можах да я проследя  Simple Smile...майтапя се....пишете хайде..не се скръндзете на няколко натискания върху клавиатурата   Wink Приятна вечеря ви желая ...до по късно  Hug

# 504
Здравейте момичета  Grinning да сложа и кафенце...

Честит имен ден на всички които празнуват на този празник!Да сте живи и здрави и много щастливи!

оф да ви се и пооплача малко...единственната играчка която  забавлява Велиана и аз мога да си свърша някоя и друга работа....е тази която се върти над леглото....много и се кефи   Peace...да ама до днес.....  Naughty..първата счупи се механизма който се навива...купих втора ..не издържа и седмица....поправиха ми механизма от двата стана един-вчера...и днес докато го навивам така се върна това ми ти нещенце/механизма/че ми пресрешна пръстта и като  се ядосах и го стъпках три пъти да знам поне защо все не работи  Joy
ок това е за сега от мен лек ден ви желая

# 505
Здравейте, момичета! Днес цял ден се опитвам и не мога да вляза във форума  Mr. Green
Честит празник на имениците и от нас!
Надявам се утре да е хубаво времето, че да излезем, но май няма да е  Cry
Хайде лека нощ!  luvbed

# 506
Здравейте момичета, в този прекрасен зимен ден  Grinning

хайде и кафенцето да сложа

Честит имен ден на всички именници!Да са живи и здрави!

LaMariposa ,така като гледам вие май ще може да излезете,само вземате шейната и сте готови  Grinning...ама ние пак ще си стоим у нас.... Sad ....но ще чакаме по хубавко време няма как  Peace...ставам сега че съм се метнала едно сладко да правя и докато малката спи да използвам момента..до скоро  Hug

# 507
Ох, здрасти! Пак не сме спали цяла нощ и едва ли ще я изкарам малката дивотия!Вече нямам сили чиниите да си измия. През нощта се разплаква, отивам да я успокоя, но като усети, че я приспивам, все едно я коля, започва да крещи и да реве истерично и накрая отиваме да играем за около 3 часа, докато пак й се доспи! Ох, не издържам вече!  Cry Mr. Green #Crazy Оплаках ви се!  Hug

merydit, мерси за кафенцето, на мен ми е нужно в двойна доза!
Хайде, мами, пишете нещо весело, че да се развдря малко. Рзкажете за някоя смехория на дребосъците ви, че да не й се ядосвам толкова на малката!  Hug  bouquet

# 508
LaMariposa ,сигорно е нещо временно....и ще отмине  Peace не се ядосвай на малкото човече  Hug то ако знаеше да пие бира нямаше да те буди нощем  Wink...и при нас е така от няколко дена по няколко пъти се буди нощем или иска чай или бибата си търси...,най смешното е че като се нахрани рано сутрин вместо да започва да заспива ,започва да ми се смее и...аз и давам бибата и се крия за да заспива...ама тя я изплюва и се чува "зовът за биберона"...поглеждам тя се хили и ме гледа и така сто пъти докато наистина осъзнае че е 5ч сутринта и трябва да спи  Joy
...а сега приказва ли приказва душичката на цветето на стената  Grinning много го харесва...ако можеше да си откъсне от него листенце  Grinning..също така много харесва и патето ако се сещате има едно такова с голяма глава и малко тяло....като заприказвах за него някой да е виждал такова но голямо и евентуално цената ако знае ?....ако намеря снимка ще сложа за кое точно говоря....
Направих сладкото   chef....гледам как вали и не спира ....излязохме с малката на терасата за 2мин...тя горката гледа и се чуди какво става, какво е това..ама как да излезем на по дълга разходка като вали  newsm78 ...в общи линии и хареса  Peace
Ами това е от мен за сега...хайде къде се губите в това време...драснете някой ред..

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 13:38 от merydit

# 509
И ние да ви драснем, много вкусен форум се е за формил тука, аз и за това избягвам да влизам и да вземам участие, не че не съм и аз от ващата партия в кулинарията, ама за мен сега не е време за готвена, а за диети, та затова само понадниквам и изчезвам, че вече осми ден съм само на течности! Но не ме съжалявайте smile3518, това си е мой избор, аз сама съм си стигнала до това дередже с килцата и трябва, да се взема в ръце най - накрая newsm10!
Така, че докато вие печете вкусотийки, аз само ще гледам и ще записвам рецепти.
А нашата беборана е вече толкова голя, растат като гъби тези деца, вече си стои дълго време седнала на пода и си играе, когато я държиш изправена кляка и става, само стои изправена, като я гледам каква е голяма имам чувството, че скоро ще провърви. А и е голяма дърдорана, не спира да си ги говори едни, само да можех да я разбера Laughing. Утре сме на консултация и ще ви се похвалим колко сме големи, на миналата бяхме 71 см. и тежахме 9.150 кг., ама да видим сега вижда ми се вече доста тежка. А със зъбки не можем да се похвалим, нашите нещат да никнат.

Общи условия

Активация на акаунт