ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 12 982
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
  • Canada
Здравейте мамчета,
Цветен прашец, азвъобще не давам чешмяна вода , а само изворна на Девин.
Лорка, и на мен 500мл ми се струват доста. Нико пие много чай в сравнение с други бебета на неговата възраст , а се получават 100-150мл на ден.
Дейзи, много кофти. Българска работа... ooooh!
Деси-дес, ние също бяхме на дактарин. Изчисти ни след 3 намазвания, но аз мазах цяла седмица по съвет на педито. Беше ни изписано 3 пъти на ден по около едно грахово зърно. Мажех с клечка за уши.
Добре дошла на Надя!  Радвам се че отборът ни се увеличава...
Миа-ата, дано по-скоро се оправите. Ти пишеш все едно за моите страхова - каката ин ще тръгне на градина сега на 23 септ. и аз съм в ужас какво ще правим ако вземе да мъкне болести през 3 дена... Whistling Като знам какво беше ня яслата... Tired
Ние днес изкарахме страхотен плаж с Кари. Тя се заигра с една какичка - скачаха на вълните, плискаха се и въобще беше голям купон...Сега спи като трупче... Laughing

# 91
  • USA
Добро утро.Добре дошла на Надя. welcome

3дес , благодаря за активната гимнастика. Hug

Вече съм сигурна защо плаче моята бебка след баня-просто и е студено.медула-това е хубава идея със сешоара , не бях се сетила Peace.

За уригването-и аз вечер не мога да я уригна,може би защото защото е заспала вече.

На нас не са ни изписали нищо за рахит. newsm78

Момичета, страхотни сте на снимката.  Peace

lilcho13,и аз имам помпа на Aвент,някой път изстисквам по 15 мл.някой път по 60 мл. на гърда, въпреки че имат еднакво количество, еднакво са пълни.Сигурно има някакъв начин на помпене за да става така, а аз да не мога да го направя newsm78.И също съм съгласна с това , което е казала Мимето.

дейзи$ - неприятна случка, но както казва Карелия българска работа.Моята количка стои по-цял ден пред входа и никoй не я е пипнал досега.
И аз я кърмех през нощта по 6 пъти 1crib, но сега сама започна да разрежда и стигаме до 2 пъти.но пък предпочитам да е по-често,защото сега трябва да се изцеждам,което ми отнема половин час, а ако беше тя, за 5 мин.и пак  обратно в леглото.  sleepuuда уточня че се цедя,защото тя сучи спейки и то много малко,само от едната гърда,ако реша да я преместя на другата вече не мога да я събудя. иначе пък през деня се храним доста често.

Последните два дни коликите ни бяха леки, и направо си починах.Дойде една позната вкъщи, и каза че бебето ми било много неспокойно, представям си,ако бeше я видяла със силните колики,сигурно щеше да се хване за главата.  newsm62

Ох, сетих се едно от нещата - когато ядете дадена храна, кога дава отражение в кърмата?
И аз това се чудя. newsm78

bye

# 92
  • Canada
Маймун, и на мен колежката ми, с която се опитваме да работим в присъствието на Нико каза, че бил голямо мрънкало... А пък съседите ни от входа (през два етажа) казаха, че редовно го чуват... ooooh! Обаче аз реших че няма да се притеснявам защото и без това нищо не мога да направя, пък и скоро като направим 3 месеца се надявам да има разлика...
Маймун, дано вече да ви отпускат коликите. А през нощта Стейси спи ли добре или пак я мъчи коремчето?

# 93
  • София
Дейзи, много неприятно, колкото ида не ми се вярва все си имам едно на ум, че е възможно дасе случи. Аз живея на петия етаж в кооперация на която входнатаврата е с топка твън и сме по един апартамент на етаж и в началото  мислех да си държа количката на площадкта на етажа, защото като е валяло (а сега това предстои) колелата са много мръсни и по около 15 мин. трябвада ги бършапредида я вкарам вътре, но едни съседи казаха, че са им откраднали, преставете си саксиите с цветята, такакво остава за количката и се отказах.
За кърменето съм напълно съгласна, че всичко е в главата. Не ви ли прави впечатление, че тези които още преди да родим се бяхме пренавили, че искаме да кърмим на всяка цена после нещо не ни сеполучи както трябва. Аз така се тормозих в началото, че не става, купих и електронна везна да видя колко изяжда бебка от мен и пих чайове и още какво ли не, кой каквото ми каз и не и не и после се отказах и го оставих като естествен процес, колкото може бебка си изяжда от мен и дохранвам колкото тя поиска и така и двете сме по-спокойни. Е трябва да кажа, че още ми е криво, че не ни се получи да сме изцяло на кърма, и някой път като е много гладна и отказва гърдата малко си поплаквам, но вече не насилвам нещата.

Хайде тига, че стана цял ферман.

# 94
Аз бях и съм от пренавитите за кърмене сега. С каките спрях да кърмя рано, само защото е нямало кой да ми каже какво и как да направя. Сега като видях с колко малко усилие могат да се поправят всички проблеми с кърменето, направо си изядох калтърмите от яд, че съм била толкова невежа  smile3514 smile3511. Било е въпрос на мъничко информираност, но тогава нямаше откъде.

# 95
Виж ти колко малко активност в такъв валежен ден, кво правите бе мами? Сигурно татковците са си в къщи щото е неделя  Twisted Evil Аз откакто ми откраднаха дънките от простора изобщо не си правя илюзии, че можеш да оставиш нещо за секунди... Виж сега като пиша се сетих  - онзи ден на улицата до нас беше зарязано бебе в количка - не пред магазин а просто на улицата пред една строителна каравана - дори не и пред къща. Доста се въртях да видя някой ще се появи ли - никой. Много смели хора. Аз пред магазини не смея да я оставя по никакъв повод...
За кърменето - акушерката дето ме мъчи толкова дни в родилния да засуче малката срещнала онзи ден майка и изключително много се зарадвала, че сме само на кърма Simple Smile

# 96
Здравейте момичета..
Срещата онзи ден беше чудесна. Трябва пак..  Hug

Емили, права си .. днес е неделя, таткото си е вкъщи и ... едвам го преместих от компютъра.

И аз постоянно си мисля, че може да не й стигне кърмата (нали не съм купила никакво АМ и нямам както да й дам, ако няма) .. а ако съдя по буците, най-вероятно имам повече от необходимото. Пълна идиотия.. ooooh! Поне изглежда се отървах от последната бучка. Crazy

Дейзи, гадост.. за съжаление именно колички се крадат. И аз си мислех да си паркирам количката на етажа, но в крайна сметка не посмях. И добре че така, защото вече разбиха един апартамент на долния етаж, а представям си колко лесно е да измъкнеш количка.
Лилчо, аз Калина я храня само с кърма и дори и не се опитвам да изцеждам, за да видя колко е, защото с помпата никога не е излязло достатъчно и само се стресирам, че няма, а то даже е повече.

Ние трябваше да дойдем тези дни към морето, ама като гледам този студ.. Момичетата от морските градове, кажете как е при вас и дали има смисъл да спретвам багаж. Ако се оправи към сряда, четвъртък може и да тръгнем.

# 97
  • варненка от София
Като стана дума за кърмене и дохранване, споделяла съм, че с каката правих същите грешки като вас, драмите ми бяха същите в началото и естествено започнах да дохранвам. Спазвах строг режим, дори и да оставаха 5 минути до определения час не давах, щото видиш ли режима се нарушава. Детето плаче, аз чакам часа. Кърмех я с хронометър по 10 минути от едната и 10 минути от другата гърда  ooooh! ooooh! ooooh! Естествено нощем наливах вода, че да си почивал корема  Sick Ами стигнах до дохранване. Започнах да давам АМ и да тъпча детето с него. Добре че поне първо давах цица, после шишето. Така продължихме до 4-тия месец, когато постепено намалих добавката и я елеминирах, като си казах, че ще кърмя по-честичко, ако се наложи и о, чудо! Детето сучеше и се оказа ,че няма нужда от добавка. Аз обаче като лудите продължавах вечер да цедя и да давам от шише, че да видя кво изяжда  Tired Тормоз за мен и нищо повече. Кърменето продължи при нас 2 години и 4 месеца, на практика като забременях и се отбихме.

Сега кърмя на поискване, кърма бол, детенце наддава и сме доволни и двете. Та след тази тирада исках да успокоя майчетата с терзания, че никога не е късно да се махне добавката и да се мине само на кърма, иска се желание и упоритост от майката. Като си казвате ми аз нямам, ми много малко цедя, ми да дам аз АМ да не е гладно, просто отивате на отбиване. Лошо няма да се отгледа дете с адаптирано мляко, но ако наистина имате желание да кърмите не търсете оправдания пред себе си, за да отбиете детето, а покажете, че го искате. Peace

И да кажа, че по-ефикасна и по-добра помпичка от самото бебе, НЯМА!

# 98
Марулке все се каня да ти кажа, че това с хронометъра е направоооо ....  то всъщност няма думи - как ти хрумна изобщо  Crazy  Mr. Green

# 99
  • Canada
Днес наистина никаква активност... Hug И на мен ми е чудно - все пак времето навън не е перфектно...
Ние сме си вкъщи - тати монтира шкафчето на Кари и нови лампички - калинки за стаята й... А аз вардя двете дечица. Днес Нико си е за хвалба - много ми е спокоен и добричък милия, ама май коремчето го боли по-малко... пу-пу-пу... Hug

# 100
Здравейте и от мен  Hug
Тази тема определено я изтървах, ама гледах да сме навън докато е хубаво времето. А и последните дни съм сама с децата  Rolling Eyes
И аз съм доволна от нашата среща, наприказвахме се едно хубаво, можехме и още разбира се  Hug
Аз бях и съм от пренавитите за кърмене сега. С каките спрях да кърмя рано, само защото е нямало кой да ми каже какво и как да направя. Сега като видях с колко малко усилие могат да се поправят всички проблеми с кърменето, направо си изядох калтърмите от яд, че съм била толкова невежа  smile3514 smile3511. Било е въпрос на мъничко информираност, но тогава нямаше откъде.

Това все едно аз съм го писала  Peace Порасна ми детето и с АМ, но и до днес ме хваща яд, че не успях да се справя първия път. Че допуснах един куп грешки, както е писала Марулка . Emily_ така ни съветваха в болницата докторите, не беше наша приумица  Rolling Eyes

дейзи$ много неприятно, този дето я е взел количката да го намериш, че да го смачкаш. Не ги е срам значи  #Cussing out

За мое най-голямо съжаление лятото си заминава  Confused Тук днес е влажно и студено, снощи валя, не е за разходки. Jillian цяла седмица го дават да е смотано времето, да тръгнеш за морето и да си седиш само в хотела не си струва  Rolling Eyes

Светле, аз не мисля че проблема е във водата. Ако това беше причината, нашите деца щяха да са целогодишно болни от чревни вируси. Повечето лекари при които съм водила сина си, са казвали, че това е вирус на "мръсните ръце". Разбира се се предава и по въздушно капков път  Rolling Eyes

А бебето си само в коликата, без надзор не бих го оставила. Винаги ми е било чудно как някои го правят. И аз скоро видях как една жена близо 20 мин седя в книжарницата, а количката с бебето отпред, точно под блока. Как не ги е страх тези жени, че нещо може да стане?!

# 101
Честита първа месечинка на Катерина на zara75  и Николета на Sandra_1984!  newsm51

Народа в къщи се изпотръшка по креватите, а аз с чаша фрапенце в ръка, като бял човек седнах малко да релаксирам. Днес цял ден ми е много смотано с това дъждовно време навън. Свикнах да съм по цял ден по градинки и паркове и сега като си представя, че идва зимата и ще сме затворени през по-голяма част от времето между четири стени и ми става едно криво. Дано поне есента се смили над нас и отпусне повече слънчеви дни.

Надя, добре дошла в нашия отбор! Страхотно име има твоята дъщеричка! Да ти е жива и здрава! Heart Eyes
Дейзи, честита ти нова количка!  Mr. Green Малко черен хумор, надявам се да не се обидиш. Наистина много кофти се е случило, но аз вече на нищо не се учудвам в нашата мила родина!
Та като казах родина, се сещам че днес е национален празник.
Хайде да ни е честит празника на Съединението, момичета!  bg
Марулка, аз пак да помоля за рецептата за тортата!  Grinning:
И мен много ме е шубе да си оставям количката без надзор. Затова пазарувам от магазини, където мога да вляза с нея. Като знам колко луд народ има по улиците, изобщо не ми се рискува дори и за минутка. То лошите работи стават за отрицателно време.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 22:21 от cherry girl

# 102
Здравейте, аз съм от мамите, които повече четат от колко да пишат, но вие отговаряте на въпросите ми преди да съм ги задала, а и научавам много от вас. Ние сме изцяло на кърма, но бебечо започва постепенно да се отказва от нощното хранене, вечер като го нахраня в 9 и след това име се събужда в 4 или 5, а аз явно имам кърма и започвам да се оливам за сега, та въпроса ми е дали да ставам да се цедя, какво правите вие? защото ме е страх да не започне да ми намалява, какво да правя?
От днес започнах да давам Вигантол по 1 капка, защото педиатърката ми каза от септември.
Приятен ден на всички, въпреки студа и мрачното време!

# 103
  • Велико Търново
Честит празник на всички ни! Нека бъдем по-обединени и по-задружни!

Ние днес няма с какво да се оплачем или похвалим, освен че малката много спи - явно е от студеното. Обсъждате кърменето гледам - да се похваля основно, продължаваме само на кърма да сме и сме и двете много щастливи. Сега остава в петък и педи на консултацията да е и всичко ще е ОК Peace
Малко Ви завиждам за това че можете да излизате заедно, аз тук излизам с мами с по-големи деца и са ни различни проблемите, но не е болка за умиране:)
Svetliana, според мен не се цеди, спинкай си... Аз лично не бих, а и не вярвам да намалее кърмата Peace
Хубав ден на всички Simple Smile

# 104
  • Русе
И ние все още сме само на кърма.Наистина нещата се получават от само себе си когато не ти е фикс идея.Аз също не се цедя,оставам изцяло малкия да ми регулира кълмата според нуждите му.Нямам идея по колко грама изяжда,а и не ме вълнуват милилитрите,важното е че бебка изглежда щастлив,качва и расте много добре.Сега на 10.09 сме на консултация и ще видим колко точно е пораснал малчо.
Снощи като заспа към 22:00 и по едно време в просъницата си чувам как мляска нещо,ставам да видя какво става - Амислав си лапнал юмручето и като смуче едно сладко-сладко и продължава да спи  Laughing поглеждам часовника...ами то 06:54  #Crazy
Нахраних си детенце и като откъртихме пак,че сме спали до 10:30   bowuu
В това време много добре се спи  Naughty

Благодаря за отговорите относно Дактарина.Реших да мажа по 3 пъти на ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт