Есента наближава, а АПРИЛчето е готово на дупе да сяда!

• 23 888
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
chockolina, страхотна стая! Поздравления! Аз отдавна съм намислила да й закача на малката пеперудки, но никъде не съм виждала или може би не съм търсила достатъчно. Би ли ми писала от къде се сдобихте с тях.
yana_kuncheva, аз също започнах с морков, а от днес вкарвам и тиква. Следващото ще е картоф и после картоф с  тиквичка. После ще въвеждам месните. Всичко ново го давам в рамките на 9-10 дена /слушам педиатърката си/. По-рано бях писала, че това е лично мое решение и че всеки сам решава по колко дни да въвежда всяка нова храна.
Gaja, напълно те разбирам. Преси си хапва около 80 мл пюре на обяд и има 7 кърмения. Въобще не са намалели от раждането й. А вечер пак започна да суче по два пъти. Явно я сърбят венците.

Честити ученици на всички мами с такива! Лека и интересна учебна година!

Да ви се оплача момичета, че на нашето бебенце се налага да поставяме обувчици с шина отдолу на подметките, която ги държи само в едно положение-извити стъпала на 60 градуса навън. Според ортопеда /Райков/ Преси има леко извиване на стъпалата навътре. Аз не го виждам това нещо да е постоянно, а само на моменти като си върти стъпалцата, но той го вижда и препоръча тези обувки. Трябва да се носят 24 часа с почивка като излизаме на разходка. Много ми е мъчно за малката, защото така й се ограничава движението, не може да се преобръща, не може да пълзи с тях, не може да си лапа крачетата и е много неспокойна  Sad . Вчера й ги сложи, но милата издържа 4 часа само. Приспах я после вечерта с тях, но тя е свикнала да си ритка и да си подпъхва одеалцето под крачетата и се събуди с рев като усети, че не успява. Е, не можах да я приспя с тях и ги свалих. Днес издържа 2,5 часа /до преди малко/ и сега й ги смъкнах. Ами много се кефи на свободата, обърна се веднага по корем и започна да си гука. Милата ми. В понеделник ще я водим на друг ортопед. Надяваме се да има начин да избегнем тези обувки като на затворник и да може вече като проходи, тогава направо да си й обуваме ортопедични. Стискайте палци да има такава възможност. Не мога да си гледа детенцето така, особено след като вече откри крачетата си, като започна да се забавлява чрез шаване.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 16:04 от sisely

# 256
Sisely стискам силно палци да се оправят нещата! Хиляди прегръдки  за теб Hug знам че си силна и ще се справиш с положението Hug и се моля на господ да помогне на сладкото ти ангелче да се оправи бързо и от самосебеси без тези обувки Praynig

# 257
sisely , много ми стана мъчно за малката душичка.Дано всичко бързо да се оправи Hug
chockolina стаята наистина е много хубава, може да открадна някоя и друга идея  bouquet
*dessi* много хубав разказ със много сладки герои Hug
Ето малко снимки и от нас:
http://aprilki2009.snimka.bg/baby/aprilcheta-na-5-meseca.420475.14850099
За Каролинка специални  Hug

# 258
  • Някъде там...
sisely, много мъчно ми стана за малката кукличка като прочетох. Дано се размине носенето на тези обувки, задължително потърсете второ мнение. При един от прегледите като бях бременна д-р Сигридов забеляза подобно изкривяване при Яна (еквиноварус се нарича). Наистина като се роди имаше леко изкривяване, но се оправи в рамките на първите два месеца, но краченцата и тя си ги върти навътре. Водихме я на ортопед след като ни изписаха от болницата, ортопедът ни каза, че не се налага взимането на специални мерки. В подфорума за деца със заболявания има тема за еквиноваруса с доста информация. А как чак сега го забеляза ортопеда?  newsm78

Слънчо ви е писала и за втория начин на захранване - без заместване на хранене до годинката. Аз мисля да приложа него, но няма да започвам всеки път от една-две лъжички, а ще спра да увеличавам количеството като стигна до 50-60 мл. Първо кърмя, после давам твърдата храна като въвеждам новата и добавям вече въведена до достигане на 50-60 мл. Естествено може да си правя сметките без кръчмарите, ще видим децата какво мислят по въпроса.
Само не знам по кое време на деня да започна да въвеждам храните, защото с това кърмене на поискване ни е доста плаващ режима. Иначе спят горе долу по едно и също време всеки ден.

Деси, личи си, че сте си прекарали страхотно. Много са ви слънчеви децата.  Hug
Миме, каква е щастлива Диди. И по голи кълки. Искаме и ние така, ама няма вече. Тези дни прибирах летните дрешки и ми беше едно такова тъжно, че бебешкото ни лято си отиде. От една страна на мен ми беше лесно - дълги разходки, голям ден, малко дрешки за пране и гладене, децата босички и голички - кеф ти рокличка, кеф ти гащеризонче или само боди. От друга страна догодина вече няма да са бебета, а ходещи човечета и всичко ще е толкова различно.  Blush

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:42 от Жабче

# 259
"ми беше едно такова тъжно, че бебешкото ни лято си отиде. От една страна на мен ми беше лесно - дълги разходки, голям ден, малко дрешки за пране и гладене, децата босички и голички - кеф ти рокличка, кеф ти гащеризонче или само боди. От друга страна догодина вече няма да са бебета, а ходещи човечета и всичко ще е толкова различно. Blush " Жабче имен такава носталгия ме гони от време на време, но децата растът не можем да ги спрем само да са ни здрави  Peace Heart Eyes
Трън в Очите честита 5та месечинка на твоя бебо сладък да ви е здрав и много добър!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 18:04 от mimeto80

# 260
  • Враца
момичета, моя бебо днес става на 5 месеца, та ви черпя всичките нещо мнооого вкусно- на която каквото и се яде Laughing

бих искала да напиша и аз по нещо за всяка, ама не можах да запомна всичко от темата, така че накратко
- гуш за кафенцето за случилото се ,
- целувки на жабчето и на малките жабенца, и
- много хубава мома, миме 80 Mr. Green

айде засега бай- бай, че сам на пиратски нет въб браца Crazy

# 261
  • София
... в този смисъл за племеничката ми питах за логопед без да знае сестра ми исках да помогна и се оказа че най рано се ходи на логопед на около 7 годинки/първи клас/ Логопеда не помага на децата да проговорят, а да си оправят речта. Не се притеснявайте мили майки, децата ще говорят, щом общуват с вас и се опитват, да говорят ще стане. /аутистите не говорят, но те и не общуват по ниаккаъв начин/.
yana_kuncheva, нали не говориш сериозно? Shocked Да не се води дете на логопед до 7 години??? ooooh!
Това ако го напишеш в един друг подфорум в този сайт, направо ще те линчуват. Sick Логопедите не поправят само говорни дефекти, те учат децата да общуват и колкото от по - малки им се обърне внимание, толкова ПО на време се хваща проблема и съответно се отстранява по - бързо. Чакането и отричането на факта, че детето ти се различава от другите по нещо само задълбочава нещата и после може да е късно. Аутизмът, като "диагноза" виж, може да се постави след 6 -7 годишна възраст, защото тогава приключва един етап от нервното съзряване на детето, но пак нищо не може да се каже с точност на 100%. А и всички неговорещи деца, извън "стандарта" за говорене по възраст, попадат в аутистичният спектър, за съжаление.
Вярвай ми, че като майка на дете с такъв проблем, в т.ч. включвам всички майки на деца с НЯКАКЪВ проблем, съм изчела де що има инфо по въпроса. Това внимание, което ни "обръщаш" е меко казано некомпетентно. Нямам нищо лично, но постинга ти малко е в сферата на научната фантастика.  Mr. Green Малко, "чакай да се изкажа, нали на мен не ми е дошло до главата"...  Sick Вярвай ми, наслушала съм се на приказки, за "изведнъж проговарящи деца", и т.н., и т.н., но на практика всички знаем, че това не са нищо друго, освен градски митове и легенди. Всички детски психолози могат да го потвърдят.
Извинявам се за оспамването на бебешката тема, но просто не се сдържах. Защото на мен подобно "успокоение" много навреди. Ако не бях вярвала на подобни глупости, да си бях завела детето на терапия на 2 г, а не да чакам да стане на 3... Пиша го единствено, за да предпазя другите майчета от подобна грешка тук. Никой не е застрахован от ваксина ли, от боледуване ли, от силен стрес и пр. детето му да спре развитието си на определен етап от живота си. В който има нужда от нашата ПОМОЩ, а не от празни приказки. Peace

Сега по същество: Grinning

*Деси*, БАШ ми е драго да те "видя"! Hug Твоят цветен разказ е радост за сетивата! Разкошни сте ЦЯЛОТО семейство, пупуу мога
само да кажа. Heart Eyes
sisely, дано на мъничкото Преси му се размине това мъчение, много жал ми стана. Задължително искайте второ мнение. Praynig
velvet, бързо да оздравява малкият бандит. Praynig Не е честно бебоци да боледуват. С това не мога да свикна. Sad

Ето една фотосесия и от нас Sunglasses:
Мама ме разсмива. Grinning
Еее много смешна тая мама бе! Mr. Green
С моя мек приятел.
Искам само така. Crazy
Вижте мее. Laughing
Усмивка за ЧАО! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 18:20 от ol4eto

# 262
Благодаря ви, майчета!
 Hug

# 263
ЕЙ Олче от кога чакаме да видим малката бузанка, тя е станала много слънчева и лъчезарна да я изпапкаш  Heart Eyes Mr. Green

# 264
  • София
  Олче напълно съм съгласна с теб. Имам много близка приятелка с момченце колкото моите каки в същото положение. Нашите дечица бяха от последните проговарящи, но аз вече съм спокойна за каките защото определено има напредък и започват да говорят. Докато неиния младеж е все още почти само на посочване и издаване на някакви звуци. Опитахме се да поговорим с още една наша приятелка с нея, но тя беше категорична че след третата годинка ако нещо ще го води на логопед. Не сме се чували за да разбера как се развиват нещата, но май има лек напредък.
   Исках още нещо да споделя. На една от лекциите за кърменето попитах д-р Попиванова за моята приятелка, а и за моите каки. Тя ме поразпита за тях и ме успокои че щом вече правят изречения от няколко думи и просто проблема е че още не бяха почнали да повтарят и бавно си запълваха речника няма страшно. Но за моята приятелка каза че е хубаво да ги види специалист. Сподели че в такъв случай обаче е хубаво да се направи консултация не само с логопед, а и с психолог. Знам в Бг като се чуе психолог как звучи, но тук става въпрос просто да се види как да се достигне до детенцето да се стимулира да започне да комуникира с думи и да му се помогне. А колкото по-рано толкова по-добре. Повече от ясно е че ние родителите им говорим и се опитваме да им помогнем, но специалистите са затова защото знаят как да стане по-лесно и по-бързо  Hug

# 265
  • not found
sisely, защо не отидете и при друг лекар ?
Миме , Жабче   , аз все мрънкам , че искам Тони да порастне по-бързо , но когато осъзная , че това се случва и пак изпадам в депресия  Sad
Сега сме у свеки и съм в бившата ни стая  Cry и си плача , защото вече е почти окупирана от едно от децата на сестрата на мъжа ми . Прави са , нали не се ползва  , но като знам с колко труд и любов я правихме за нашето семейство и сега стои така ... направо ми се къса сърцето .  Cry Cry CryСкоро ще се изнесем напълно за да може малката спокойно да я ползва . Връщане назад няма . Сигурно до лятото ще живеем в къщи , защото за да отидем на вилата трябват много пари още .  Cry Cry Cry

# 266
ЗДравейте момичета!
Аз да се оплача,че мойто Емо пак е много сополиво.Днес пак го водих на лекар и тя се съмнява за алергия  Tired изписа му противоалергично-Фенистил   ooooh! само се моля да греши и да не е алергия,но май нямаме шанс,той вече 4 месеца се сополиви с по няколко дни отшумяване и пак!И питам аз как ще разберем от какво е алергичен-ами до 2 години не можем да разберем-ще го тъпчем с лекарства  Shocked това беше отговора.
Десси чудесен разказ в снимки-цялото ви семейство е много сладурско-татко и дъщеря са кото 2 капки вода и мама и син също! Heart Eyes
Олче, Елина е много красива на последната снимка,не че и на другите не е  Wink
Камбичка много голям изглежда Ицко!
Емо вече е 8250гр и 66.5 см!
Целувки на всички!

# 267
dessi  Hug Hug Hug Hug много ми е готин зетя  Heart Eyes и Анито и тя  Party
олче   много сладки снимки  Heart Eyes кукла голяма  Hug дано с баткото проблемите ги преодолеете скоро  Praynig, 1000000 x  Hug за теб,надявам се по-бързо да премине този лош период
Камбичка много пораснал този Ицко  Mr. Green Hug
Velvet_s,desi054224 бързо оздравяване на малките сладурчета
Жабче,Slyn4o срещала съм за тази схема за захранване,ще споделите ли повече как точно ще провеждате храненията,следобяд ще има ли хранене с пюре/каша освен на обяд?по колко ще давате по-нататък?все по 50-60 мл ли?
ние бяхме вчера на консултация- +600 г.,2.5 см резултата е 6700 г,65 см  Heart Eyes Aila вечно ще съм ти благодарна  Hug

голеееми усмивки
с тати

# 268
Благодаря на всички за пожеланията HugДа ви се връща,днешния празник е голямо събитие за всеки родител.
Аз пак си признавам не успях да  изчета всичко.Ето и нашия отчет в картинки.
Партито беше много весело Ето и най-малкия участник в купона
Тръгваме към училище
На мама ученичката
Не мина без емоции
Влизаме в училище
Запознаваме се с госпожата
Тук ми харесва
Ето и малко снимки на Ники
chockolina стаята е страхотна.Много е хубаво ,че Мони спи вече сама.
*dessi* честит ти ученик,нека ходи с желание .Ще чакам да споделиш първия празник и емоцията от него.Добре сте си изкарали на морето,много са сладки и двамата Hug
sisely стискам палци и се надявам да намерите друго решение.Пиши веднага след прегледа Hug
Щях да пиша още ,но Ники е много неспокоен напоследък и отивам да се гушкаме.
Лека Hug

# 269
desi054224, като предположение- да не би хрема от домашния прах?
Дена, много хубава ученичка!!! А тати на снимката изглежда страшно горд! Ники с тези дрешки и седнал, направо голям мъж!!!  Heart Eyes
Сисели, наистина виж какво ще каже друг ортопед. Но все пак ,ако се наложи да слага тези обувки, нека да изтърпи сега, отколкото после! Гоооолямо гуш от мен  Hug
Олче, Айла много верно каза всичко  Peace Вярвам че Велито ще се оправи! Той е толкова лъчезарен! А Елина като винаги сладък-сладък бонбон! И тези палави искрици в очички  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Миме 80, голямо сърце си ти!  Hug

Днес все пак се престраших и направих на Мишка кашка от елда. Не че не я хареса, но изяде без особен ентузиазъм. Направих я с водичка и моята кърма. Остатъци Маги направо изблиза, и все викаше да й пръсна още малко кърма в чинийка  Simple Smile
Жабче, и ние така сме на "плуващ" график, но горе-долу следобедно хранене е в 17 часа. Точно по това време дадох каша.

От утре Маги на градина. ПРиготвих ме нова раница, дрехи, обувки, цвете... Вече е трета група... Как лети времето....

Общи условия

Активация на акаунт