Темата на ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ мами, с малки бебета шавливи и засмяни!

• 36 901
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Добре дошла на новата мама.   bouquet
Аз пак нали ми е навик да се оплаквам, да го направя и сега. Онзи ден, след втората инжекция Гентамицин Галка цялата се изрина. Много се уплаших  Shocked. Пъпките бяха по корема и гърба, сутринта ставаме и я оглеждам, мале те плъзнали навсякъде. По цялото тяло, грабнахме я и хайде пак на Сливен при "джипката". Тя каза че е алергична реакция или от Гентамицина или от прекомерна употреба на антипиретици. Ами то като не спада температурата как да не й давам Калпол.
Доки спря всички лекарства и изписа Фенистил, днес пак бяхме при нея и ни сложиха вече Урбазон. Сега сме на Фенистил и на капки Калциев глюконат.
Дано мине бързо  Praynig че вече ...
Еми Крис е сладурко голям  Heart Eyes

# 121
Ками,дано бързо да се оправи Галка  fingerscrossed

# 122
Ками,големи преживявания...  ooooh! Скорошно оздравяване! Peace

# 123
  • София
Ганева, добре дошла.  Hug Голяма красавица е малката Калина.

Ками, много ви се е насъбрало, дано не оправи скоро детенцето.

Вчера не можах да пиша дълго, обаче сега имам малко време и аз да се пооплача  Mr. Green От около седмица или две Марти има обриви по коленете, съвсем малко пъпки, обаче големи, релефни. И вчера лекарката ни изписа капки Зиртек и Елоком. С Елокома упорито отказвам да го мажа, защото пише, че е силен кортикостероид, нищо, че е локален. А за Зиртека прочетох, че не е препоръчително да се дава на деца под 1 г. И сега се чудя какво да правя. Дали да не изчакам нашата лекарка, която се връща след месец?  newsm78 Не ми се ще да му давам силни лекарства за толкова малки обривчета. От друга страна, ако наистина е алергичен, положението не бива да се подценява. Та така, това са вълненията при нас.

# 124
Ками благодаря ти мила  Hug дано бързо мине, много неприятни емоции сте изживяли дано са за последно   bouquet

# 125
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ками дано Галка се оправи по-бързо!  Praynig

maigto  тридерм му вземи и след второто мазане сте ОК!  Peace

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 07:31 от ninanb

# 126
maigto,Зиртека е едно от най добрите лекарства ,така че не се притеснявай,та те дет се казва са почти на година,невиждам да има нещо да те притеснява.

# 127
Ками, избягвайте урбазона, питай за нещо друго! ooooh!
Иначе Зиртека са много добри капки, з а Майгто казвам Peace

# 128
Привет мацки!
Добре дошли на новите мами и сладките бебоци!
Честито на всички нови християнчета!Нека бъдат благословени!
Честита сватба и на Пупинка!Страхотна булка!
А бе честито на всички които са имали повод за празнуване!Бъдете здрави!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА СЛАДКАТА ПАОЛА НА БУБЕТО И НА БОИЛ НА ЛАТКА!ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И БЕЗГРИЖНИ! Hug Hug Hug
Ние за сега сме добре.Нашето кръщене беше на 15.08.в Несебър.Ама снимки ще ви пусна тия дни,че още не съм ги качила.Все още нямаме зъбки /Дая де/но имаме малка дупчица на венеца от която се надявам да се покаже някое зъбенце.Не лазим,а достигаме до целта си търкаляйки се.Много е смешна.Все още се кърмим/дори по-често/хапва готвени зеленчукови пюренца,купени месни,каши попарка и от днес кус кус.Много и харесва.То си ни и личи де Grinning
Относно не спането явно всички са влезнали в някакъв период защото и ние сме от групата на събуждащите се през час.Ама аз я слагам при нас и давам цица Mr. GreenИ тя доволна и аз спяща GrinningЛош пример ама с друго не става.Ни биба ни водичка.Иска си и това е Crossing Arms
Гледам пак много болни дечица.И моя Алек нещо се опитва да се разболее.Оф,една седмица на градина и се започна.....
Голямо ГУШ и бързо оздравяване на болничките!
Офф,извинявам се за дългия пост ама Blush......
Лека нощ и сладки сънища!

# 129
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Изтрих час от старият си пост, защото съм малко куку!
maigto Зиртека наистина е велико лекарсв. Йоана го пие от 7или 8месечнаи след 3-5дена кашлицата изчезва/тя има кашлица с неизяснен произход, най-вероятно от прах и животни/

# 130
  • София
Добро утро!
Нинка, благодаря за кафето  Hug
Еми, много хубави снимки видях, голям сладур е Крис  Heart Eyes Честито ви християнче!
Ками, дано се оправи бързо малката сладурка! Аз миналия път да ти кажа ама нали съм заплес  ooooh!...понеже видях че слагаш вит.С в нослето - по-добре недей. Знам че много бързо пресича хремата, но според УНГ лекарите е изключително вредно и разказва играта на носната лигавица.  Peace
maigto Напоследък има тендинция при лекарите масово да се изписват антихистаминови и кортикостероидни препарати с повод и без повод. Зиртека наистина е много хубав лекарствен препарат. Изписват го над 6-месечна възраст възраст, така че това да не те притеснява. Но все пак е антихистаминов препарат и според мен е редно да се използва само при доказана нужда. Ако тези обриви са локализирани само на едно място, то по-добре опитай с локални препарати от рода на Фенистил, Алергозан, Адвантан мляко (ако се налага кортикостероиден). Ако Марти лази може обривите да са именно от това - реакция на кожата от триенето.
Хайде лек ден от мен, че пак се извъдих голям професор  Mr. Green

# 131
Ками, Скорошно оздравяване. Урбазона е много вреден, ако е продължителна терапия. Но иначе, много помага. Още днес ще видиш разликата. Поне при нас беше така. Зиртека и ние сме го пили и съм много доволна от него.

# 132
  • София
Ками, бързо да оздравява Галка Praynig

# 133
Благодаря Ви момичета за милите думи. Сега сме по-добре само от един Урбазон. И аз знам че не е хубаво да се слага, но при нас нямаше накъде. Цялото тяло беше в петна, чек в ушите имаше, очите й бяха отекли от реакцията. Нямаше накъде. Те мислеха дори да я вземат в болницата да й вливат малко системи, ама се разминахме на косъм
Я кажете знаете ли дали пречи на кърменето когато те ужили оса?
То не ми стигат другите ядове ами сноще ме ужили една по ръката и сега се чудя дали ще подейства по някакъв начин на кърмата

# 134

Общи условия

Активация на акаунт