Темата на ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ мами, с малки бебета шавливи и засмяни!

• 36 893
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Привет и от мен! Аз пък имам съмнение, че нашият човек получава колики от АМ. Възможно ли е, не знам? Днес ще питам педиатърката. Първо си мислех, че е от плодовете и киселото мляко, които давам следобед, но не бях убедена, защото такива следобедни закуски му давам от няколко месеца. А рева и пръцкането започват половин-един час след като си пие вечерното АМ и заспи.
Честити месечинки на бебчовците ни днес. Съвсем скоро ще почнем масово да честитим и годинки! Много е хубаво, а като украсим и коледно, съвсем ще придобием настроение.
Аз днес минах през едно изпитание - гледах Митко и двамата му братовчеди (кака на 6 години и батко на 2,5 години). Лудницата беше пълна, всеки искаше нещо, баткото ни е мноооооооооооооого палав и със собствено мнение, като не му дадеш нещо и се врътва и тръгва нанякъде. Добре, че каката е послушна. Хайде, малко да почина, че сега ще се събуди моят юнак, който между другото спи през деня два пъти по 30 минути. #Crazy
Лек ден

# 586
  Еееехххооооооо, има ли някой?
 Днес нямя кой да сервира кафенце и няма никой Simple Smile
Александър от петък вечерта е болен, и има постоянна температура, която варира, но е около 38 гр. Sad За пръв път вдига Т, но се държи мъжки. А на мен сърцето ми се е свило.
Имам съмнения, че откакто започнахме детската кухня и той се разболя. Поставям под въпрос хигиената, но.....да видим
   Ех....., споделих, хайде да се захващам със задачките
       П.С. Някой позвал ли е капките за нос, които се правят- Collargoli( Кафяви капки), че педиатърката от спешното му ги изписа с още сто илачи, но пък неговата педиатърка почти всичко отрича да се дава, а аз съм в чуденка
  Лека и спокойна вечер

# 587
Жени , жалко за малчо, дано бързо се оправя, че с този грип... ooooh! В Европа тези капки са забранени /но тук са много тачени/ , не бих ги ползвала...
В този дух и ние семейно сме окапали, хикавици и сополи, ужасно е!  Crazy

# 588
Жени ,тез капки ние ги ползвахме преди около 2 месеца като бяхме болни,и абсолютно не съм доволна от тях и изобщо пове4е не бих му ги дала,така 4е не те съветвам да ги използваш.тогава вместо тях бях му слагала Виброцил и ни помогнаха  Peace
от в4ера и ние сме болни4ки  Tired Марти в4ера през деня вдигна висока Т и през нощта пак и не сме и спали,на вси4кото отгоре от в4ера сутринта таткото ни е в София и аз съм направо ... и само това ми липсваше-детенцето ми да е болни4ко...

# 589
И на нас последно ни изписаха тези капки, но след 5 дни нямаше кой знае какъв ефект та минахме на други. Аптекарката ми обясни, че ако съм капела само от тях нямало да има ефект и винаги се изписвали заедно с други та било то и стеримар или тонимер. Каза ми жената че нямали кой знае какъв ефект. Но някой доктори наистина много обичат да ги изписват  newsm78 А как цапат всичко не е истина  #Crazy

# 590
Момичета, благодаря
Миленче, скоро да се оправя и Марти Praynig И аз сега съм самичка и те разбирам напълно.
бързо оздравяване на всички болнички дечица и мами, и татита
   П.С. А как се справяте с Температурата, че Панадола и Нурофена не се справят успешно? Вече втори ден не може да падне, а Нурофена  и той не се справя. Явно си трябва време, за да премине вируса

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 16:31 от Жени

# 591
Здравейте, Аги съм! 55
За хремите - борим хрема много време с баткото, за съжаление е с бронхит вече.
Но, при всички положения да кажа, че Стеримар не са капки, а морска вода/като физ.р-р/, която се ползва задължително, за да промиете нослето - пръскате, за да се отмият секретите. После чакате да кихне бебо, или ползвате аспираторче за нос, за да изтеглите сополите. И чакате 5 минути някъде, хубаво да киха, да тече, да чистите и след това се поставятъ капките. Иначе каквото и да капете , да се цапат сополите без да стига до лигавицата няма смисъл.
Коларголът обикновено е 1% или 2% /понякога 5% при по-големи деца/, хубави капки са това, имат трайност 7 дни. Представляват сребърен прах + дестилирана вода ако не се лъжа. Да, цапат, но правят и дезинфекция на гърлото като се стичат по носоглътката.
Ние с Дидко сме разделени, майка ми го гледа, защото  с баткото се тръшнахме с хрема и кашлица, без Т. На Тони му изписаха АБ, на мен ципрофлоксацин, надявам се да се преборим с бацилите.
Ако Т ви се задържа, вярвам че е добре да имате ПКК /пълна кръвна картина/, както и урина, за да се види на какво може да се дължи Т , а и дали не правите някакво усложнение. Под 38 градуса казаха да не се дава нищо температуропонижаващо , над 38 е ясно, знаем си, че се дава. Панадола нали е на минимум 4 часа, обаче той декства по-плавно, така че не сваля отраз темпрературата. Аз го ползвам /калпол/, когато Т не е много висока. Ако вдигне над 38,5 към 39 е за нурофен или за свещички ефералган /ако е даван панадол пак трябва да е с пауза 4 часа, защото са парацетамолови и те/. Ако е на 39 и не дай Боже 39,5 да кажем - хексалгин капки.
С тези болести е ужасно....ама няма как, само да минат се моля, ще преживеем и безсъние, и трвоги, само да са здрави после децата и ние!

Детската кухня, вярвам, че е под добър контрол. Готвят добре и разнообразно. И там понякога има кризи, но все пак...десертите про нас бяха /понеже Дидо още не съм записала/ - крем нишесте, крем с банани, крем с ябълки, грис, кисел, бисквитена торта.

# 592
Ееее много съжалявам  за всички болни дечичка!!  Пожелавам на всички скоростно оздравяване.  Битката със сополите ми е  позната, и мое мнение е, че трябва да се вадят по някакъв начин, аз ги дърпам с помпичка и Ачата протестира в началото, ама после се предава и мога да кажа, че спасяваме положението само до хрема. Гърлото и гърдичките остават чисти. Нямам много опит с медикаментите, но съм пръскала Низита - шпрей, което си е физ.разтвор и както казва Чаената, важното е да отмият секретите. Последния път ми изписаха Макситрол, което е капки за очи за възрастни, но като прочетох, че е кортикостероиден ги спрях. Иначе от 2 капки и пресушиха нослето. Не го препоръчвам, даже повече при тази докторка няма да ходя.

Ние утре ще имаме имен ден. Ще има и гости. При всичката работа, която имам реших да си направя френски маникюр Laughing Laughing И аз съм човек я Laughing Laughing

Лека и поспалива на всички и най-вече здрав сън за болничките, това е най-ефикасното лекарство. Ачката като ми е киселка и болничка си я гушкам непрекъснато и тя спинка спокойно до мен и оздравява Laughing

# 593
А ние утре предвид ситуацията няма да имам егости. Това май ще ми е първия досега Имен Ден, който няма да празнувам с роднини и приятели Sad Ама нищо де, едната приятелка е малко бременна ин витро, а другата ще й предстои ин витрото, та затова не ща й да ги виждам, само да са добре и да се радваме на коремчета!

# 594
Честит имен ден на буйната Ангелина на Санчес! Да е жива и здрава и все така палава!

Честито и на Аги! Бъди здрава, обичана мама и съпруга!  bouquet

Честито и на всички останали именници днес! Много здраве и да почерпят!  Grinning

# 595
                      Честит имен ден на малката Ангелина и
на Чаено момиче  bouquet , и на всички останали, които днес имат повод

Ние още се борим с вируса, но температурата почти вече е овладяхме и бебо тая нощ спинка по- добре, а и аз се понаспах. Даже и хапва по малко да не излезе от форма Wink И така...., а на вън е толкова хубаво времето, но още малко ще пазим стаята и излизаме на въздух
    Усмихнат и хубав ден

# 596
4естит имен ден и от мен на вси4ки празнуващи
4естита последна месе4инка на Митко на Кара4евийска,и на Никола на tsveta_pile

# 597
Честито на Ангелинка! Да е много здравичка и щастлива! Да е усмихната и с името все напреди и нагоре да върви в живота! Hug

Благодаря за пожеланията, момичета! Blush Grinning

# 598
Аз пък от Коларгол-а съм много доволна. Носа на Галка течеше като река. Сложих й два-три пъти и всичко секна. Галка и тя беше болничка но да чукна на дтърво лесно ни се размина, без антибиотици и разни такива лекарства. Давах й о един Осцилококцинум всеки ден дори като беше болна. Така ми каза педиатърката и може заради това да мина леко. Опитайте Осцилококцинума ако не помага и не вреди  Peace
Честит имен ден на малката Ангелина Да расте голяма и да слушка мама и тати!

# 599
  • Panagyurishte
Честит имен ден на всички празнуващи днес! На малките пожелавам най-щастливото детство, изпълнено с усмивки! На майките много здраве, щастие и любов! И  да ви попитам давате ли вече от ястията приготвени за вас на мъничетата, ако е подходящо разбира се? Давате ли все още пюрета, защото Ники започва да ги отказва? И последно Laughing нещо за засилване на имунитета на толкова малки деца? Благодаря предварително за отговорите  bouquet . Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт