Темата на ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ мами, с малки бебета шавливи и засмяни!

• 36 898
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Велико Търново
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, ЦВЕТИНА!!!

ura  newsm59   ura
СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ! newsm51

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 21:47 от :)sun81

# 571
  • Panagyurishte
Момичета, може ли да се присъединя към вас. Ники е роден на 5.12.2008.  bouquet

# 572
Здравейте мамчета,
И ние много отдавна не сме се включвали, но нали се гледахме сами, а когато тати ни се прибра започнахме едни ремонти-всяка година едно и също.
Иначе Летисия е добре-пълзи с пълна пара навсякъде, но изгледи за прохождане няма-нали и така си ходи където си поиска  Simple Smile
Ние вече трети месец сме на кухня и наистина си е голямо облекчение, особено когато малката си хапва всичко с голямо удоволствие, но когато сняг забръска ще си готвим в къщи   chef
Да попитам има ли други бебета, които денем да спят три пъти по поне час? А за нощното спане нямам думи-по-скоро е нощно будене! Shocked
И накрая да почерпя за последната ни месечинка

Честито и на останалите празнуващи днес  1swing  Nature Sunny

# 573
честит първи рожден ден на Цветинана патерички
да расте здрава и усмихната дама

# 574
                                      Здравейте мами
 Да ви сервирам по едно скромно кафенце Coffee
mariela78, добре дошла Hug
Хубав и слънчев ден
 Честити месечинки на разстящите бебоци, и на всички, които днес имат повод

# 575
  • около ВАРНА
И азсе включвам- моето юначе е р. на 16. 12. 2008г. с т.4150 гр. и р. 57см.Един истински балканджия.Много съм горда със съкровището ми. Като пеленаче имах много голям проблем с дрехите дори комплекта който му закупих за изписването му беше малък( стандартните са с р. 56см - най-големият).До момента се развива много добре-разте на дължина отколкото на килограми от самото си раждане. Вече е на 10м. и 19дни и тежи 10кг и 450 г. и е дълъг 80 см. В момента носи анцузите на кака си която ги носеше над 1,5г. ПОЖЕЛАВАМ и на други мами да имат такива хубави бебета защото се гледат много по лесно. newsm10[/color]

# 576
     Хей, ама къде се загубихте всички Laughing
Видяхте малко слънце и хоп, а тук нЕма никой Wink
qni4ka05, добре дошла при нас
Синът ми също се роди едро бебе- 4.600, а сега вече е над 80см. и тежи 12.500, и наистина купувам дрешки по етикет за над 2год. Grinning Не мога да кажа, че се гледа по- лесно, защото ми е първо дете, но знам, че за всяка една майка нейното дете е най- хубаво. Та така че си в декемврийския отбор с най- прекрасните дечица и мами.
  Имам едно въпросче към мамите, които взимат храна от ДК- какви десерти правят при вас, че вече 4 ден взимам само нишесте( ползвам кухнята в кв. Дружба-1)

# 577
Здравейте момичета,

Днес моята сладка Борянка става на 10 месеца.

И макар да не съм редовно тук, ми се прииска да го споделя с вас и да ви видя как растете. Повечето мамчета сте ми познати, радвам се за всичките бебеци, да ни растат здрави и умни. Скоро ще започнем да си честитим годинката.
Колко бързо мина тази година.
Помните ли миналата година по това време какво вълнение беше, какво чудо?!  Simple Smile Simple Smile

# 578
  • София
Жени - ние сме от 4 дни на кухня в Обеля и също десерта е само нишесте, макар и с различен вкус, утре ще е мус, което не знам какво точно е. Иначе другите мами казват,че дават и мялко с ориз, бисквитена торта, грис и други подобни,ама киселът е най-честото.

Добре дошла на новата мама! Браво на големия юнак, жив и здрав да ти е!

# 579
Здравейте добре дошли на новите мами! Ние вече втори ден сме на детска кухня, но в нашия квартал (Мусагеница) няма държавна кухня и аз го записах в Ози за сега да чукна на дърво ядем всичко, но аз съм го записала за диетичното меню, защото там готвят с яйце и прясно мляко, а ние още не сме яли мляко (прясно  икисело имам впредвид).

Честита месечинка на всички, аз вече започнах да се замислям как и къде ще празнуваме първия си рожден ден.

Лека вечер на всички.

# 580
Добре дошли на новодошлите!! В отбора на най-хубавите бебета Laughing

Аз пък вече щях да питам, има ли човечета, които да са заменили АМ с кисело и прясно мляко.  Ние вечер пием 50 на 50 адаптирано с кисело млекце, но мисля вече да го правя с прясно и кисело краве мляко. Ние дефакто си ядем прясно мляко с десертите и дори си ядем мляко с ориз от 2-3 месеца, та мисля че няма да ни е проблем като се има предвид, че след 20тина дни ставаме на годинка.

Ние също си се придвижваме лазейки и като я гледам скоро май няма да предпочете придвижването на два крака. Проблем обаче ми е вече обличането и събличането, хич не ги понася камарата дрехи, които сменяме, а пък това ръкавите, голям вой настава. Памперсите също са ни много омразни, голям хленч и съпротива, извива се като змийче и няма обуване. Започваме борбата от легнало положение, минаваме през седнало и лазане и накрая се мъчим прави да си ги обуем и ако нещо не е на кеф направо изпада в изтерия. За съжаление зимния сезон няма начин да отпаднат, пък и все още не можем да се похвалим, че не пишкаме в тях. Иначе с акането отдавна си знаем как и къде става, което ми е голямо облекчение.

Лека и поспалива на всички!!

# 581
  • На брега на реката
Санчес, на кисело мляко сме от 6-я месец някъде/ От начало си правехме домашно, вече й давам купешко. Но мляко яде малко на вечеря и малко през нощта. Другото е закуската и храната от ДК. 
Днес бяхме на консултация. Мимата вече е 9,100 и 74 см, но за см мога да споря, защото изобщо не й харесва да я мерят легнала. Как така ще е пораснала със 1 см, при положение, че половината дрехи са й малки  newsm78
Не съм разглеждала назад, исках само да честитя на всички бебоци месечинките или годинката  Mr. Green Ние ставаме на 11 месеца и гласим голям купон по случай Рд-то. Един бабешки и един бебешки купон ще спретнем, та дано няма мн ревящи дЗверчета  Joy И после гости с главоболие  hahaha Но имаме месец, да го изкусурим.
Нощното спане е кошмар, много се върти, много се буди, все още яде и така. Ако има как ще се долепя до леглото, и няма да мигна, ама и аз искам мааааалко сън. И още повече, че долепихме леглата и ми е на ръка разстояние. Пак е неспокойна и нервна. От време на време я вземам при нас, колкото да поспим до към 7:30, ама не винаги се получава. Иначе през деня си знае, задължително на обед да спи поне час, но като цяло, това й е съня  #Crazy И по цял ден обикаляме апартамента, разхожда ме, играе на гоненка и маца огледалото в коридора  ooooh! Очертава се беладжийка, жива и здрава да е, нека е буйна и любопитна  Mr. Green
Лека вечер и спокойни бебоци. Целувки на всички!

# 582
добро утро,я да сервирам аз кафето
тази сутрин съм станала в 5:30,изпратих мъжа ми за София и сега си пия моето кафенце
за Киселото мляко-ние напълно сме заместили АМ с кис мляко.Марти пие по 220 гр ве4ер и горе доло толкова и сутрин,понеже ми отказва всякакъв вид закуски,търси си млякото и това е...може би не е правилно,но не ще дру 4овека
Добре дошли на новите мами  bouquet

# 583
  • Panagyurishte
Добро и утро и от мен! Благодаря за кафето! Да се включа и аз малко по-активно в темата Grinning .Киселото мляко го въведох някъде около 6 месец, но малко след това разви някаква стрептококова инфекция, изразяваща се в гнойни пъпки по главата и доц. Маринова ми препоръча да го спра, тъй като усилвало сърбежите newsm78.След отшумяване на инфекцията отново минахме на кисело мляко. Прясно давам под формата на десерти откъм осмия месец. В момента пием кисело мляко два пъти на ден и веднъж през ноща, но с него не замествам хранене. Давам по 150 преди сън. Ники спи от 9.30 един час и около13.30 час/ час и половина. Вечер ляга към 21ч, сутрин става към 7.30ч, като през ноща се буди поне 4-5 пъти, мисля че зъбите го мъчат, тъй като на този етап имаме само два. Относно лазенето, нито лази, нито ходи, но той и батко му първо започна да ходи и след това да лази. Иначе като се хване за нещо,  примерно стол си ходи около него. Това е, надявам се да не съм ви отегчила с дългия си пост Hug. Лек ден на всички, поне при нас днес се очертава слънчево време!

# 584
  • София
Добро утро!

Ние киселото мляко преди около месец го въведохме, и понякога след кърмене вечер му давам и кис. мляко и си изяжда 1/2 кофичка без проблем, но после забелязвам, че се буди повече през нощта и пръцка, май не му понася много на стомахчето. Възможно ли е да има колики от кис. мляко?
А АМ изобщо не ще и да помирише, пък кърмата очевидно не му стига вече. Не знам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт