ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 680
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро. Чета ви, ама нещо не ми се пише.

Честит рожден ден на патерици на адашчето Симона, на щъкливия Оги и на прекрасната Моника.

botzi, да ти  е жив и здрав принца.   bouquet

niki97, хъмч, чоропогащнок ..., ами всъщност мен не ме гледай че аз доста тънко ходя облечена, съответно и Симона- вчера беше с чорапи- или поне в промеждутъка между моите обувания и нейните събувания беше с тях, панталон, боди с къс ръкав  и една жилетка отгоре. То за мен 17 градуса си е още топло.

# 181
Мен пък ме хванаха чак сега лудите с това обличане. Начи, докато Мартин беше новороден, го голещех, както си знам. Беше облечен колкото мен, проветрявах го гол по градинките.
Ся "на дърти години Mr. Green" вчера даже сутринта пусках за малко печката ooooh! Ани, днес като се видим, да ми се скараш!

# 182
ма Константин,Божидар и Мирослав! От здраве,късмет и щастие,да не се отървете!
Диде,честита годишнина  bouquetНека любовта ви с всеки изминал ден става все по-голяма и здрава!

Стон,дано тази вечер да успеете да се наспите.Снощи сложих Далия да спи към 21 ч.Към 23.30 минах през стаята да загася и я виждам седнала в леглото и играе тихо и кротко Heart EyesА ние си мислим,че диването отдавна е заспало,а то само се правело hahahaКато ме видя и не пожела вече да стои сама,че я взех при нас и така до 1 ч.Доиграло и се посред нощите ooooh!От 2-3 вечери все късно заспива.Може би пък да е някакъв период newsm78 Не ми пречи де.Сега ще чакам да идват за профилактика на климатика,баш в 14 часа,когато тя спи.Така че няма да има обеден сън,а и времето не позволява за разходка и ще е цирк Mr. Green
Като казах цирк,тука дойде един и си мислим да заведем дребното,само да се постопли малко.Ако до тогава не са си тръгнали де hahaha

# 183
ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДНЕШНИТЕ РОЖДЕНИЦИ!

Аз точно за това питам как да я обличам. В чудо се видях. Като новородена, а и цяла зима тя ходеше с прозрачно боди, ританки и тънък космонавт. Покривало на количката съм слагала в изключителни случаи. Нямаше и шапка, не ги понася, а беше напълно плешива, и топличка. Сега я обличам, играе, т.е. в непрекъснато движение е пък са й ледени ръцете, а вчера и краката, а врата й е потен. Странна работа, и като не може да си каже горкото...

# 184
Честит рожден ден на Константин, Мирослав и Бобо!

А ето и обещаните снимки:
преди
и сега
Ето и още няколко от рожденния ден: http://tanyaht.snimka.bg/baby/bebe-ognyan.285127.14735468
В крайна сметка снощи отидохме на гости на баба и дядо, защото дядо му също имаше рожден ден. Та там духна свещичката, т.е. батко му я духна. Няколко опита направихме, ама Оги така и не успя да се вреди. За сметка на това имаше голямо желание да хване пламъчето.  Laughing

# 185
Ехо, привет в днешния слънчев ден! Не съм се включвала от 5 септември и съм пропуснала много рожденици! Да са живи и здрави дечицата, с щастливо детство и с късмет в живота!

Диде, тортата за РД на съпруга ти е много сладурска! А мъфините май ще ги сънувам довечера  Mr. Green Може ли рецептата за тях?  Hug   chef

Гледам домакинската работа сте обсъждали - ами аз не си давам много зор. Принципно като съм вкъщи преди обяд докато още не сме излезнали на разходка пускам прането и прахосмукачка /10 минути/, докато Кали е още буден. На него му е много интересна прахосмукачката, както и пералнята и не го лишавам от това му забавление. Като се върнем от разходката проскам прането. Забърсването на пода, праха по мебелите, готвенето /аз не готвя всеки ден/ и разтребването /около 1 час/ оставям или като заспи на обяд или като го приспя вечерта.

Привет новодошли майчета - niki97 и aleksandra 85.  Hug

Флу, не мога и аз да не ти направя комплимент колко добре изглеждаш! Поздравления както за чудесната визия, така и за положените усилия!   bouquet И много се радвам, че ти е харесала моята идея за надпис ЧРД Simple Smile

Деси, кой те нарече хубавелка не помня, ама наистина си голяма хубавелка. Я по-честичко да пускаш и твои снимки Simple Smile А пък за немските сватби и аз имам впечатление, че са скучни. Ох, сега прочетох че сте имали неприятно преживяване с Ана Мари. Душица малка, предполагам, че е било от стичащите се сополки.

Мире, и ние още не се справяме с гърнето. Ама ще стане, няма къде да иде.

И аз не можах да видя снимките на РД на Спаси на Иринии   newsm78

Иринка, все се каня да те питам как се справихте с дневния сън на Ради? Нали беше писала, че не си сигурна дали не преминава към спане веднъж през деня. Питам, защото напоследък Калоян много удължи и двете си заспивания. Доскоро запиваше към 11 предиобяд до към 13 часа и после към 16 до към 17-17.30. А напоследък заспива към 12 на обяд и спи около два-два часа и половина и после му се приспива към 17 часа и така спи до 18.30. Е да ама с този късен следобеден сън после вечерното приспиване се удължава. Та си мисля дали да не опитам да го оставям да спи само веднъж  newsm78 Ух, сега видях снимките на Ради  Mr. Green Сладур е той Simple Smile

Лусисити, много сте хубави. И на мен ми приличаш на Покахонтас Simple Smile А Тино е станал още по-сладък!

Леле Мона, мен ме напуши смях, докато те четох. Не за друго, ами все едно виждах в твоето описание себе си и мъжа ми Simple Smile Та, както казва моят съпруг "Разбирам те и съм с теб"  Mr. Green

ssissi, и да пуснеш снимки  Heart Eyes

За килимите - у нас няма такова нещо. Макар че понякога ми се иска, някак създават уют. Но да си призная хич не ми се занимава и това да чистя. Навсякъде сме сложили ламинат, плочки има само в коридора, кухнята и банята и тоалетната естествено. Та по този повод взех сега да се замислям, че се захлажда и като сложих чорапки на Кали и той много се пързаля по ламината. Страх ме е, че ще вземе да падне и да не се удари лошо. Досега беше ОК, защото си ходеше по боси крачета, ама отскоро няма да мога да го оставям бос. Та питанката ми е - някой сеща ли се за подходящи чорапи, с които детето да не се пързаля на ламината?

Еос   Hug

Ох, аз май много писах.  Blush То и още имаше за писане, ама трябва да ставам. Хубав ден!

# 186
Айде добър ден, набърzо, че пак се мотая а времето е хубаво и трябва да се иzлиzа..
Боци, честит първи рожден ден на Константин   bouquet
Нени, мерси, мила. И веднага ти каzвам zа чорапите... Аz zа тая zима нещо се поиzхвърлям май и с дрехи и с всичко zа децата... Нещо само купувам, какво ли не, не zнам какво ми стана  Crazy Та съм купила пантофки (не zнам точно кога ще й станат обаче), едни като вълнени чорапи, но с кожена подметка, много са готини, и два чифта.. тука е водят ABS Socken, т.е. това са като термо чорапи, но с едни гумички отдолу на стъпалцето, точно zа да не се пърzалят, zнаете ги със сигурност. Та ако искаш чорапи, това са твоите, да zнаеш  Wink Мисля, че ще се ходи добре с тях... Та така.. А, дописвам, Григи, Ана Мари сега ходи с едни като цвички кожени, ей скапахме ги тия обувки. От 6месечна ги носи, до сега не съм й ги свалила, е само в жегите в БГ не й ги слагах.. Обаче й омаляват, искам пак да й вzема и такива, но не намирам zа съжаление в момента. Е има де, ама само едни дето са ми доста скъпички и чакам някъде да пуснат. Това са ми любимите бебешки обувко_пантофи. Абе универсални са.
Иринко, тоя Ради е като херувимче  Hug
А zа хремите.. явно е и до дете, и до хрема, zа това си права. Моите явно преz първите поне около 2г много тежко понасят хремите, ама ужас направо. Поне две до три нощи е кошмар, после като че ли посвикват да спят с врящ нос.. Но определено си е раzлично, ето каzваш пречи им да сучат. Ами, да ти кажа, на малката (май и на брат й) никога хремата не й е пречела да суче(пие мляко), неzависимо колко е била малк. Ври, кипи носа, тя си цока. Обаче ужаса идва нощем, ужасно й пречи да спи. Естествено още по_zле е, zащото тя си цока нощем биба, която сама си намира и принципно не ме "zанимава" дори.. Ама така, като се zапуши оня ми ти нос, тя се събужда от това, иzнервя се, опитва да си лапна бибата и тогава настава голямата истерия... Ей такива работи при нас  Wink , одисея zа хремата написах  hahaha
Стон, малкия е много голям, так иzглежда  Flutter

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 15:28 от Сова

# 187
Заспа най-накрая Whistling Измъчи се тия дни с пустата Т, но му се вижда края Grinning

Честит първи рожден ден на Симона, Моника и Оги! Бъдете здрави, весели деца Heart Eyes

Честито и на днешните рожденици Константин, Мирослав и Божидар!

Ирина, много е пораснал Ради и какъв е хубавец, страхотни къдрици Heart Eyes

Моарейн, нямам съвет Sad И при нас заспиването е трудно и ако не заспи с вечерното сукане, повече не търси гърдата и започва един рев...

Нени, има едни чорапи с гумени фигурки отдолу, те са за тази цел Simple Smile А, Деси ме изпреварила Hug Аз съм решила да й взема цвички - хем целите са кожени, хем меки Wink

Деси, когато Хриси ми е била много хремава, нощтно време повдигах дюшека, за да спи под наклон (слагах едно одеало отдолу). Така поне не се давеше толкова много и като че ли минаваше малко по-леко Peace

Толкова от мен, да не вземе да ми дойде в повече писането Wink

# 188
  • София
Здравейте мили мами.  Hug
Честит първи Рожден Ден, милички дечица Миро, Бобо и Косьо!
Нека жизненият ви път бъде успешен!
Аз днес взех на Ради резултатите от кръвните изследвания и съм много щастлива. Нали имаше високи тромбоцити. Е, вече са 367, което си е супер! Хемоглобинът е пушка също - 127!  Party Днес занесох и два грама урина.  Joy Казаха, че стигало обаче.  Laughing Та сега чакаме и тях, и микробиологията и сме готови. Още не сме решили дали да не скокнем донякъде през следващата седмица, като за последно през майчинството ми.
Стон, нямам проблем със сушенето на буйната грива на Ради. Тя само има обем. Иначе е тъничка и редичка.  Heart Eyes Като го изкъпем, е достатъчно да му вържа една тензухена пеленка като забрадка и докато си изпие млякото е съвсем сух. Дори и хавлиена кърпичка не му трябва.  Heart Eyes
Нени, при нас проблемът с дневното спане беше от друго естество. Като си измести първия сън, почна често да пропуска втория. Иначе, ако си заспиваше, дори и до 19 или 19,30 - след това си заспиваше пак вечерта. Та сега почнах (може би от седмица някъде) направо да го слагам в 14.00. Спи така 2-2,5 часа. Вчера например спа около 1,5 часа, съответно към 19 се вкисна и го паркирах веднага. Дремна 40 мин, стана, погушках си го малко, изкъпах го, нахраних го и в 20,30 се заспа пак душата.

# 189
  • София
newsm38Честит първи рожден ден на Константин, Божидар и Мирослав!

newsm38Честит празник и на вчерашните рожденици Симона, Моника и Оги! Желая им най-вече здраве, много сладки пакости и смях!  bouquet

botzi, добавих те в списъчето. Хубав празник ви желая! Hug

Голяма радост днес с това топло временце! Simple Smile Малката умря от кеф, че най-после я изведох! Grinning Доскучава й вкъщи и вечер след 18ч. вече се чуди какво да прави. Rolling Eyes Облякох я с боди с къс ръкав, отгоре една лека блузка с дълго ръкавче и якенце; на крачетата- къси чорапки и тънък джинсов панталон. По обяд, естествено, съблякохме якенцето. Grinning  Така ще е сега през циганското лято- ще се обличаме, събличаме....

Иринко, все повече хубавее тоз Ради! Станал е като херувимче! Heart Eyes Откъде е наследил тези къдрици? Rolling Eyes

За хремата-  общо взето, докато не се научат да си духат носа, нощите са мъчителни. Sad Някъде след тригодишна възраст започват по-леко да я понасят, но пак има 1-2 неспокойни нощи. Все пак, като се научат да издухват сополките, става малко по-добре. Peace

Григчо, да се похвалиш с оздравяло момиче! Hug

# 190
neni78 вече са ти казали, но и аз да се повторя. Зимата изкарахме с едни термо чоряпи с гумени точки от долу. Купихме си ги от магазин на Колев и Колев, но няма начин да ги няма по всички детски магазини.

# 191
Здравейте, милички!
Малката от вчера започна да пълзи. Преди само правеше опити, но помръдваше по малко и си тупваше на дупето, а сега овършава апартамента! Много съм щастлива! Направо се родих - сега тя си пълзи и си ровичка по чекмеджетата, а аз спокойно домакинствам или седя в нет-а. Супер е, а и така имам стимул да мия пода по няколко пъти на ден  Laughing
Честит рожден ден на порасналите Косьо, Миро и Бобо! Бъдете здрави и много щастливи, милички! И слушайте мама и татко!

# 192
Честит Първи Рожден Ден на Константин, Божидар и Мирослав! Да сте много здрави, щури и усмихнати деца!

Ние днес ходихме на консултация и ... О, чудо - Надя наддала 500г и +1см  newsm44  Естествено пак не дава да я пипат и орева болницата докато й премерят главата и гърдите. После още една доза плач докато я боцнат по пръстчето, че сега се правели изследвания.
Опита да обърне целия кабинет наопаки, което не ми позволи да поговоря по-дълго с педи. Трябваше да вървя след нея и да подреждам всичко  Blush Иначе много й се радваха на самостоятелността и характера  Flutter
Превенара уж влязъл в имунизациония календар, но реално нямат спуснати заповеди и чакат "тежката дума" на новото правителство. Предположиха, че напролет ще могат да ги слагат новите ваксини.

# 193
Привет и ЧРД на празнуващия Константин.
При нас периодът е приятен.
Снощи изкарахме чудесно и на двата рождени дни. Много ми се танцува напоследък...  Simple Smile Джи спа при баба си, която пък днес има РД и съответно на обяд бяхме там  Simple Smile Сега чакам да се приберат момчетата от ДГ и ще тръгвам към концерта на Мейси Грей.  Grinning Доста ангажименти имам всеки ден, но попрочитам новините около вас.
По темите:
с обличането - вчера Джи си беше направо с есенен екип. Боди с дълъг ръкав, панталони, чорапки, много тънка жилетка и шушляково яке с качулка. При нас термомтъра показваше 10 градуса плюс вятър и дъжд... днес вече е друго, но предпочитам да е по-топло облечена и да се движим спокойно по улиците, вместо постоянно да мисля духа ли много или не...
приспиване - уча я да заспива... всякак... Някои вечери Спаси много настоява да си държим ръцете и да си говорим докато заспи - тогава таткото приспива Джинджи. Той това го умее подобре от мен даже. Друг път се изкъпваме двете и директно си полягваме. посуква си и я премествам. Поне това усъвършенствах на 100%  Среднощните програми са... разнообразни. Но не се оплаквам.
Еос, пожелавам ти сокро да е разсеят облаците около теб.  Praynig Зная, че когато на човек му е тежко едва ли поучения и позитивните послания биха оправили положението му, но все пак ми се иска да ти кажа, че сигурно ще ти е полезно ако малко и ти промениш гледната си точка и погледнеш не толкова негативно на нещата. Поне моите впечатления от постовете ти са, че си по-скоро песимист, по-скоро самоиронична., по-скоро критична... Всичко това неизбежно се предава и на детето и понякога безпричинните периоди на нерви се дължат на по-дълбоки причинители от прякото обкръжение. Аз самата също имам по-тъмни дни и състояния... и почти винаги са се отразявали индиректно в поведението на децата ми.  Ако искаш опитай се и положи усилия да промениш малко себе си, когато не можеш да промениш напрягащите те обстоятелства.
А за външния вид - изобщо не съм съгласна, че елементарното поддържане зависи от време и средства.  Crossing Arms Това да се срешиш, да сложиш един гланц за устни, една пудра и един руж отнема точно 3 минути и се прави, защото човек има потребност за се чувства по-добре като погледне в огледалото. И съвета на Бора за фризьора /ама че рима/ - също би проработил. Ако искаш да го направиш и аз мога да гледам малкия ти за 20 минути, колкото да ти спретнат 1 сешоар. Опитай!
Надявам се  да не приемеш думите ми като критика, а като друг подход към ситуацията.  Hug

# 194
Флу, айде честито ти спокойствие  Hug
Ирини, весело иzкарване и после да раzкажеш  bowuu
Такааа, сега не ми се смейте, ама аz с моите смотани въпроси.. Та zначи съм вzела една кутия мляко двойка(от 6месеца) беz да искам. Не ми се връщаше от нас пак в магаzина. Ана Мари пие трийката(от 10месеца) от вече доста време. Ама реших и това да си й го дам да го иzпие, не ми се zанимава. Няма проблем, нали? Така мисля, ама да си питам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт