ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 669
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Мацки, Стилиан цял ден е с разстройство а преди малко И повърна млякото си....
Дадох Ентерол.
Идеи други?

# 196
Ами, Инче, не zнам дали можеш да даваш друго на толкова малко дете. Но го наблюдавай, ако повръща(не дай Боже) и преz нощта, до сутринта ще се пообеzводни и веднага отивайте на лекар. Малките деца наистина невероятно бърzо се обеzводняват и отпадат. Не е страшно и бърzо се вдигат, само да не е някой гаден вирус  Praynig и да пие течности, ако може... Дано не повръща повече де.

# 197
Ами той Петър беше три дни с такъв вирус, повръщане, диария и лека Т. Той се оправи вече с един-два вида лекарства, и от днес дреб го хвана явно. Сега пратих Петър за някакво лечебно мляко, имало било на Хумана и на Милупа, казах му да попита в аптеката, аз не съм наясно и незная кое да предпочета и защо.

Стилианчика заспа сега, не е топъл, давах много вода, ама сега цяла нощ??? Лоша работа, толкова се трудихме с него да качи някое друго грамче, за всяко едно е било борба, сега за има няма ден - два ще дръпне назад сигурно.....

Ми .... кво да се прави, и такива неща се случват, да минава и да заминава, само да не се стигне до болница, че имам лош приер с на сестра ми малкия син. Същите симптоми, едно към едно и накрая в болница лежаха и двамата. Пуууууу, отивам да пуша, че станах нещо черногледа май, пък не ми е присъщо.

# 198
Ина,  няма значение. Аз намерих в първата аптека това на Хумана. 2-3 дни бяхме на него. Давах го като мляко, може и като каша.  Тези млека са лекички, и докато на дреб му е зле, ще му дойде екстра. Но като почне да се съвзема, почват да си искат и нещо по-солидно.

Оправяйте се. Следи го непрекъснато. Наистина при дребосите всичко се развива светкавично. Вода, много вода........(макар че малката изобщо не искаше да пие вода докато беше с розеолата).

Ентеролът нормализира чревната флора,а Хидрасек действа симптоматично като блокира действието на енкефалиназите (Хидрасек е инхибитор на енкефалиназата,потиска разграждането на ендогенните опиоиди,които имат затягащо действие  и така действа симптоматично за спиране на диарията) .Няма проблем да се взимат паралелно. Но за Хидрасек-а непременно педи да каже.  Смекта май е по-добре. Аз това мога да прераз-кажа (не съм много много по хомеопатията  Embarassed имам приятелка с майка лекар, оттам тия ти ми сложни терминологии)

# 199
Хора, не мога да стигна до компа  ooooh! Вчера цял ден приготвях изненадата за таткото и днес я изпратих по Спиди. Отделно търча по някакви други задачи. Обзело ме е много романтично настроение и спомени от миналогодишното появяване на Алексче на бял свят. Миналата година по това време вече бях в болницата  Heart Eyes
Иначе Алексче все още е с гадната хрема  #2gunfire Деси, Маслева каза да накапвам клеевата тинктура (20мл физ р-р и 5 капки тинктура), а ако нещата се усложнят (не дай си Боже!) - виброцил. Абе, гадна работа Sad
Иринии, завиждам ти много за Мейси Грей  Mr. Green Аз съм й луд фен и не си купих билет, защото смятах, че ще сме на морето. Много ме яд, че изпускам  Sad Да си прекараш страхотно!!!  Hug
Инче, можеш да дадеш оризова вода или чай от шипки за запичане  Peace Ох, много вируси има  Sad Дано бързо се оправи Сми-то  Hug За разстройство добре действа хидрасек - 3х1 прахче, но се консултирай все пак с педи  Hug
Момичета ставам да опаковам подаръци, да оправям щетите от вилнеенето на Алексче, да се къпя ... и ако остане време - да спя  Simple Smile

# 200
  • София
Инче, понеже са ми съвсем пресни спомените от боледуването на Галина в Бургас, мога да ти кажа какво ни изписа педиатърката:

- ако продължи да повръща- свещички Вомитусхил, хомеопатични са и много ефикасни. Слага се по една на 6 часа.
- лечебна храна на Хумана /или Милупа/ и зеленчукова каша на Блевит, която е специално за разстройство. Пюрета- само картофи и моркови. Може да даваш банан и пюре от ябълка.
- Ентерол
-прахчета Хидрасек или Хидратин

Дано да изкарате по-лека "версия"! Praynig

Флучи, честито ви пълзене! Simple Smile И аз съм забелязала, че колкото повече се усъвършенстват двигателните умения, толкова по-добре се занимават децата. Поне при моите е така.  Peace

Сова, никакъв проблем няма да дадеш на малката от двойката мляко. Peace

Днес за първи път дадох на закуска прясно краве мляко с овесени ядки. Иначе сутрин и вечер пие Junior на Нестле.

# 201
здр, момичета Simple Smile

минавам набързичко, когато всичко е спокойно и тихо вкъщи   Party

набързо да се отчета по темите:
обличането- вчера, както и днес Ивка беше с боди с късо ръкавче, чорапки и анцунг. На количката обаче сложих покривалото, защото духаше силен вятър, а тя нещо е сополива и не ми се искаше да ветрее. Днес беше по същия начин, но без покривалото. Сега като чета как сте обличали децата, се чудя дали не й е било хладно  newsm78

моарейн, Ивка заспиваше с последното кърмене. В последствие изместихме кърменето малко по-напред във времето. Съответно игра, занимание и се уморяваше достаъчно, за да заспи и сама. С шишето с АМ процедурата е същата. Разликата от преди е, че просто я оставях в леглото и  тя си заспиваше, а сега иска да я гушкам или да й държа ръчичката докато заспи. друг е въпросът, че ивка почти не спеше през деня и това ме улесняваше, а и вече не се будеше.... а бе идеята ми е защо тне пробвате да си поиграя, да се поизмори след кърменето и след това да я пробвате да заспи... макар че докато го пиша, виждам, че е малко тъп съвет  Embarassed

ирини , мн хубави съсбития се случват около теб - тук да се похваля, че на 27 съм на сватба  - малко да ми живне соц. живот  Mr. Green

Инче, тъкмо щях да пиша за тези свещички, и гледам, че Суит ме е изпреварила - на нас педи ни ги беше изписала по друг повод де, ама така или иначе действаха /когато ивка повръщаше АБ/

Иначе Ивката е сополива от 1 седмица. днес я водих на преглед - нищо освен леко зачервено гърло - даде проспан и сребро, и виброцил и така...в петък сме пак на преглед.

Дидка, честита годишнина - дълъг и щаслив семеен живот, който да подслаждаш с твоите вкусотии  Hug

добре дошли на новите мами  Hug

ники, мн хубави снимки. за говоренето - ивка не спира да нарежда на нения си език, но пък да говори с ясна мисъл за нещата. Напоследък усъвършенствахме "искам" в превод "Ъ-Ъ'' и протегната ръка лкъм нещото   Joy hahaha

ох мн дълъг пост ще стане....

п.п. Иринка, тоз хубавият ради, беее.... даже и сърдит мн сладък  Heart Eyes

# 202
сега се сетих - а как обличате бебо за сън?
Мен това повече ме притеснява? Засега е с боди с дълго ръкавче и лятното чувалче. От вчера слагам и едно одеялце, ама пак да питам  newsm78

# 203
От няколко дни обличам Сми-то за сън с боди с дълъг ръкав, тънка долница с дълги крачолчета и чорапки. Така не се притеснявам, когато се отвива постоянно, защото няма голо място по него. Ставам да го завивам всеки път, когато се пробудя, но той напоследък пък спи непробудно по 10-11 часа, пу пу пу, та понякога и отвит си откарва.

# 204
Здравейте, милички!
Досега гледах мача на нашите срещу Италия, но се ядосах и го спрях. Преди това гледах и малко от новото шоу с детектора на лъжата и от него се отвратих. На едно момиче му извадиха сърцето, родителите й потънаха в земята и накрая й дадоха 10 000лв. Толкова ли струва човешката душа? Много ми стана чоглаво, аз съвсем малко гледах, де, но Нико Тупарев вече съвсем се изврати! Въшлив стана от пари и все не му стигат! Ох, извинете ме за лиричното отклонение...
Суити, това твое изречение ме провокира:
"Днес за първи път дадох на закуска прясно краве мляко с овесени ядки. Иначе сутрин и вечер пие Junior на Нестле. "
да ви питам по колко пъти ядат вашите бебковци и какво? И ние сме на сутрешно и вечерно АМ (по 210мл) и нямаме закуска. Малката е на 4 хранения през 4 часа. На обяд е месно пюре със сиренце и хлебче (220-250г), а следобед кисело млекце с бисквитки и плод или каша (пак същия грамаж като на обяд). Да не би да държа малката гладна? Преди месец и половина като ви писах за това само Мирето и Дидишончето бяха с нашия режим. Има ли и други бебковци на 4 хранения? И понеже си повтарям питания от преди, та някой знае ли нещо за Адиктед? Много ми липсва.
Инче, дано Сми бързо се възстанови! Сигурна съм, че утрешният ден ще дойде с добри новини!  Heart Eyes

# 205
флу, ивка е с абсолютно същия тип хранене.
7.30 220 АМ
12 - 220-250 местно пюре /от кухнята/
17 - грис, плод, бисквита с мляко /отскоро не й стига специално следобедното , зашото си иска още и й давам останалат част от обедната супа,т.е. м/у 50 и 80 гр и се чудя дали пък не е прекалено  newsm78/
20.30 - 21.00 - 230 АМ

М/у др хапва по малко грозде, бисквотка, сухат, домат или нещо подходящо за нея, защото не спира да се нарежда на масата с нас и дори си поплаква  Crazy та се налага да я залъгваме с нещо  Mr. Green

а иначе и аз го загледах тва новото предаван - много пошло... както мразя всякакви риалити...  ooooh! цяла зима пак ще ни заливат с простотия

# 206
4 хранения
8.00 закуска: попара, кус кус, овесени ядки, каша с грис (средно 200-230гр), давах и елда, ама нещо не й достатъчно хранителна, защото правех от готовото брашно каша и нещо не я целвах;
12.00 обяд - 200гр готвено (не супа)+вече малко десерт от кухнята;

16.00 следобед - 6 лъжички Нутрилон (вече 7 в 210мл вода); 1ч преди или след това - 1 праскова/смокиня/ябълка-каквото и да е;

20.00 вечеря - 7 лъжички АМ в 210мл;

На подобен режим, малката през 9я и 10я месец вдигаше по 500гр-600гр (а пълзи активно, като изобщо не е изоставаща нито в сантиметри нито в килограми). Сега само 200гр и е 9300, 76см.

Солети, бисквити, чипсове и тн между храненията не давам. Малката има добър апетит, и не виждам смисъл да се наяжда с неща, които не са много много полезни.

Говорих с педи за режима - той каза, че до годинка поне веднъж на ден АМ/кърмене; 2пъти не е изобщо проблем; Имаше моменти когато малката изяждаше на всяко хранене по 250гр, след това по 180-200 макс, сега сме нещо средно.....

Започнах да давам по малко десертите от кухнята - мисля, че днес в гриса имаше все пак прясно мляко, утре ще ги питам. Супите нещо не са на почит при нас.....не са ни достатъчно субстантивни.

# 207
Лимонче, страшно много съжалявам. Не знам какво да ти кажа. Дано всичко замине бързо и да не се стига до болница.Мен от това най-много ме е страх, обезводняване. Стискам палци и за лечебното мляко. Маги категорично отказа да го пие, а имаше вкус на банан, пък тя обича. Сега е момента да питам, какво мислите за ваксините срещу рота вирусите? Много се чудя дали да не сложа. Те ваксините са нож с 2 остриета, но все пак...

# 208
  • София
Инче, цунки по сладката муцунка на Сми-то и да минава леко.  Praynig
Сега да попълня лексикона.
Първо да кажа, че и аз като Сончето съм в еуфория, че миналата година по това време вече бях в болницата. А тази вечер с Павчо украсявахме къщата с балони.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Отвинтих се и от чистене, а Ради милият си играеше около мен. Много добро дете. Дори и прозорците измихме с него.  Heart Eyes
Та сега лексикона.  Joy
На 4 хранения сме и ние.
Сутрин (9.00 часа  Embarassed) - попара с 3,5 сухара, сиренце, масълце и вода.  Laughing
Обяд (когато стигнем до кухнята  Embarassed между 12 и 13 часа) - половината супа и цялото второ - общо 300 г.
Следобяд (когато се събуди) - десерта от кухнята (200 г.) и плод или плодово пюре
Вечер (около 20 часа) - АМ 240 мл. вода с 8 лъжички. Доста си хапва детето, да е живо и здраво. И откакто мина на 4 хранения, винаги плаче, като му свърши. Явно се пренастройва, защото е по-гладничък и не усеща веднага чувството за ситост. Но и това ще премине.  Heart Eyes
Обличането:
Нощем: боди потник, мн.тънка блузка с дълъг ръкав, мн. тънки ританки, без чорапи и в леко чувалче. Май Май, аз не слагам никога одеало върху чувалчето. Но пък имам всякакви дебелини.  Joy
Денем: боди потник, тънка блузка, чорапи, анцуг долно и горно. Другото варира. Вчера и оня ден имаше и якенце отгоре. Днес беше с панталон надолу (по-тънък). като излязохме беше със суичър и яке върху блузата. По едно време свалих якето, после и суичъра и остана по блуза. Чарапогащник не съм слагала, ама аз не съм им голям фен и предпочитам по-дебели панталони, дори и зимата. Слагам в краен случай.
Суити, ами всички сме били къдрави като бебета. И аз, и брат ми, и мъжът ми, и девер ми, и Симеон (той беше с прелестни руси масури). Само Павел - не. Но никой от нас не е останал къдрав, де.  Wink Нито пък Мони - рус.  Joy
Дес, разбира се, че можеш да й дадеш 2-ката на Ана Мари.  Hug Пък като купиш 3-ка, можеш да го смесваш, докато свърши.  Wink

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 00:04 от *Ирина*

# 209
Маги спи с боди с къс ръкав или боди потник, обаче у нас е 27 градуса, така  че и това има значение. Другото е, че тя спи при нас или ние спим на смени при нея (няма начин да се наспивамме иначе) След едно гостуване при баба и дядо се чудим кошарата като музеен експонат ли да я ползваме или да сковем кочинка на кучето от нея Mr. GreenФлу, ние сме на 4 кратен от как Дреб направи 5 месеца. Сегашния:  8.00 АМ ( чудо  е ако изяде120 гр.) час по-късно плод+бисквитка. 12.00 основното от кухнята + десерта (само ако е мляко с грис или крем ванилия, иначе дава плодови дуети на Хипп) 16.00 попара  Embarassed (тук й намерихме място) 20.30 АМ ( 100 гр. най-много, пък го яде с удоволствие, но явно толкова й стига) в резултат на което на последната консултация нямаше 8 кг., но тя е свръх енергична. mai_mai, млякото от кухнята е прясно.

Общи условия

Активация на акаунт