ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 646
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
ЧРД, Яна, Александър, Вики и Даниел! Здраве и щастливо детство ви пожелавам!

Елси, скоро си мислих за теб. надвам се  сте добре!  Hug

пез, благодаря ти за коментара  Hug Изпробвани са всички видове шишета и всички видове млека. Предлагани са от всички - от мен, от таткото, от бабите /все пак Джи беше нколко дни при баба си и там АМ-то беше предложено по няколко пъти на ден... тц/
Параход, като повечето хора така и мен явно ме притеснява непознатата ситуация...  Rolling Eyes С първото ми дете преди 2 години си бях подредила нещата плавно и спокойно и за него, и за мен. С Джи всичко е различно. Така, четейки описаното от теб осъзнавам за пореден път, че нямам проблем... Да, действително мога да я кърмя още време. И я кърмя /друг е въпросът какво излиза вече - след няколко поредни раздели с по едно кърмене на ден количеството мляко със сигуност намаля/ Иначе просто ми се искаше да знам, че е независима от мен вече. Имаме планирани пътувания през следващите близки месеци и то пътувания без деца... Искаше ми се да знам, че детето ми приема нужните за възрастта си количества от подходящо, пригодено за нея мляко /без да ми се налага да смятам ежедневния прием на кисело мляко и млечни продукти в менюто й (а и по принцип не съм голям привърженик на тези храни в менюто на деца до 2 г)/... "искаше ми се"... явно не това, което й се иска на нея...

# 676
Ирини, да ме извинят другите, че се разливам по твоя въпрос и не им обръщам внимание  Wink - но познавам момиче, което продължи да кърми 2-годишната си дъщеря активно след едноседмично прекъсване за пътуване в чужбина... та няколко дни Джи все ще изкара и без тъй необходимото мляко... ми е мисълта. А кърмата ти е намаляла щото вече е по-малка част от порциона й, но... това дали значи, че ще спре скоро?! Асето да каже като по-компетентна, по моему - не е задължително.

Желанието за независимост разбирам и усещането да си по бели гащи пред непознатото също разбирам Grinning Добре, че ми е първо дете, та поне няма с кого да сравнявам (с чуждите отдавна се отказах).

# 677
Честит рожден ден на Яна, Алекс, Даниел и Вики бъдете zдрави и щастливи!!!
Ирини, аz явно не съм те раzбрала. Помислих, че или си решила да отбиеш, или вече си отбила малката. Та zатова и тоя въпрос... Иначе раzбира се, че така проблем нямаш  Peace И аz смятам (от поzицията на дъъългия ми опит  Rolling Eyes ), че можеш да си кърмиш един път примерно доста дълго.
Сега гледах новини и видях една майка, оставила момиченцето си на улицата. А то сладко, малко бебче в роzовко..Задаваха й въпроси, а тя отговаряше, все едно всичко е нормално  Cry Дори според мен не се чувстваше истински виновна, държеше се така само zа пред камерите. Прииска ми се да я осъдят  Embarassed Каквато и да е причината(пари, естествено), не го раzбирам. Винаги съм се чудела, какво трябва да не ти е наред, да родиш и просто да го.. zахвърлиш ей така. Не дори да го оставиш някъде, а да го хвърлиш.. Гледах я, слушах я и още повече от преди не раzбирам. Ходила да го вижда дори.... Поне е жива душичката. Но отива в дом.
Иzвинете ме zа поста в тия праzнични дни  Tired
Веч се zагуби.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 19:21 от Сова

# 678
Тресе ме лудост и съм в дупка.  Crazy
Затова само чукча-читател.
Поздрав за всички пропуснати рожденици!   bouquet

# 679
Честито на всички празнуващи!!! Извинете ме, че не споменавам поименно, но шефката ми е отпуснала кратко време, преди да дойде и да почне да удря с мишката по лаптопа  Crazy

Специално исках да се включа по въпроса на Иринии - мила, аз също имам такъв проблем с Дари - едно към едно е. Отказва биберон всякакви (не се и мъча от отдавна вече), отказа АМ още на 10 месечна възраст ли беше... , отказа киселото мляко преди месец. От млечните яде сирене и кашкавал с голямо удоволствие, сама. Тези дни мисля да започна да й правя овесените ядки сутрин с прясно мляко, не ми се иска толкова рано да го въвеждам, но... както ти казваш, малките сами определят правилата. Въпреки че аз сутрин след закуската я кърмя, но определено количеството на кърмата е малко. Може и следобед да започна да правя в някои дни закуската с прясно мляко (примерно когато давам грис, си мислех). Но не е гаранция, че ще й хареса де... (на Дари). Ако си склонна на такъв вариант, опитай дали Джи ще одобри. А... да - и вечер давам млечна каша за вечеря. Надявам се да достига някакъв приемлив прием на млечни по този начин... скоро пак ще пробвам киселото мляко дали ще го преоткрие  Simple Smile  Надявам се да намерите решение за вас  Hug

ВечиHug  Hug  цуни го тоз Хамлет от мен и Дарюгата!
Флу, егати (за тортата!)... А на снимката сте прекрасни!  Heart Eyes

Шефката пристигна  Tired   Mr. Green

# 680
Честит рожден ден на Яна, Вики, Даниел и Алекс! Растете здрави и щастливи мили дечица, нека детството ви е изпълнено с любов и радост. Честито и на вашите родители.

# 681
Няколко поздравления, някои на патерици, простете
baloni Много гушки на Любо сладура, Зоя Бузанкова, Ели, Антоанета, Египетският Ясен, Владчи любвеобвилният baloni
baloni и за днес (рано тукашно време) кацащият на канапето дивак Мартин + Илина и Елица baloni
 txtloves

Веч, каква дупка, мила? Не може дупки, освен ако не са в пясъка за да можеш да си наместиш циците като лежиш по корем Wink . Не се губи така.

Иринии, нямам съвет по въпроса, звучи като че си пробвала всички варианти. Едно мога да кажа, че млечните 'заместители' на кърмене не са нужни. Та ако малката си яде добре други работи, не е изобщо задължително да пие такива в големи количества.

Радвам се че намирате нещо полезно в моите писания. В повечето случаи се чудя дали изобщо мога да вкарам смисъла които се опитвам в тях. Имам нужда от повече трениране по Български Wink
Това за децата звучи добре и наистина работи много добре поне в моето семейство. Но, не е лесно. В нашите общества като цяло децата са разделени от истинският свят и отнема доста сили и убеденост да ги включим в него. Отгоре на всичко, цялата институциална машина и очакваното развиване на малките е около идеята как те трябва да са разделени от родителите/семейството си. Тези неща е важно да се видят и разберат за да могат да се контраатакуват, поне до известна степен,  и да се постигне това за което споменах преди.

Приятен ден!

# 682
Честит рожден ден на Яна, Вики, Даниел и Алекс!
 Hug Hug

# 683
Честито на днешните рожденници!!!Яна,Вики,Алекс и Дани щастливо детство ви желая!!!
Ирини и ние сме така никакво мляко и никакви шишета неше .Незнам кво да я правя като види шишето и почва да пищи.Иначе обича кисело мляко и със сукането и стига,ама ми се ще да спираме със сукането ,но нещо не ни се отдава...
Моарейн Вики като ме види  че седя на лаптопа и почва да го дърпа и да блъска по него.Ама шеф е и я слушам!
Ето няколко снимки от нас
http://www.facebook.com/profile.php?v=feed&id=10000014316750 … d=100000143167507

# 684
Само накратко, че ми се спи....
Честит рожден ден на нашата малка приятелка Яна - Миташки й поднася виртуално едно цвете:

Честит рожден ден и на Вики, Алекс и Дани - да носят много радост на всички около тях!
Пете, брой ме и мен към нямащите още цикъл - вече година и девет месеца Thinking
Суити, ние с Митака сме на една вила в Ботевградско, без кола и далече от цивилизацията. Прибираме се в София чак в неделя, може ли в понеделник сутрин да ти преведа паричките? ако не, здраве да е, отпиши ни, но иначе много ни се иска да присъстваме...

# 685
Доста рожденници пропуснах, за което се извинявам.  bouquet
Преди седмица обаче бяхме на 24 часовия маратон край Пловдив; тази седмица бяхме за 3 дни на състезание в местността Узана, и така... Покрай тези наши приключения и дечурлигата не остана време за форума.
Надявам се, че вече ще се включвам по-често.  Laughing

# 686
Честит първи рожден ден на Яна, Вики, Алекс и Даниел! Да са здрави и щастливи деца!
Флу, толкова сте милички двечките с Ели на снимката  Heart Eyes За тортата  #2gunfire
Juliko, чакаме снимки  smile3509
Та по темата със снимките - ей, че сте ми сладички, септемврийчовци засмени - Данчо, Любо, Хамлет, Вики с мама и тати (ама много елегантна мама, завижд  Blush ), Миташки   Kissing Heart lovekiss Kissing Heart lovekiss Kissing Heart

И моят цикъл го няма от година и 9 месеца, но в последните месеци ми излизат пъпки като преди цикъл. Засякох ги, излизат все около 15-то число. Ще видим дали ще ми дойде покрай тази дата.

Щеше ми се да ви споделя нещо за Надя, но май няма какво.... Постоянно трака с новите си зъбки, като щъркел с човка  Joy

# 687
  • Варна
Честит рожден ден на Яна, Вики, Даниел и Алекс!
Явявам се да изпълня пионерското поръчение - снимки от преди и сега плюс снимки от рожденния ден.

Ето го Ясен още мокър и топъл  Heart Eyes

Тук е първата му смешна физиономия  Laughing

А ето го моето порастнало момче сега  Heart Eyes

Липсва ми бебето, но не мога да спра да прегръщам мачкам и целувам прекрасното дете в което се превърна. Миговете летят толкова бързо. Да ви кажа, това че гледам Яси сама има едно огромно предимство, а именно че мога да му се отдам изцяло и да не изпускам нито миг от  неговото порастване.

Ето и снимки от рожденния ден http://www.facebook.com/photo.php?pid=30527466&l=7f612a6d80&id=1363368884

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 23:16 от Juliko

# 688
Здравейте, милички!
Тези дни са изпълнени с много радостно вълнение за мен и още не мога да се организирам да направя албумче със снимките. Малката е страшно щастлива - играе си с играчките до пълна преумора. Кумовете ни й подариха дървено люлеещо се конче и направо удариха джакпота Simple Smile Малката е влюбена в него - люшка се и се смее с глас! Ох, отплеснах се! Исках да честитя рождения ден на прекрасните Яна на Петка, Алекс на Сиси, както и на Дани и Вики! Бъдете щастливи, мили деца!

Стон, добре завърнала се! Чакаме снимки!
Джулс, много е сладък малкият!
Гарденийка, умрях от смях - това сравнение с щъркела е супер Simple Smile
А сега, моля открийте приликите  Grinning

# 689
честит рожден ден на всички септемврийчета,да са ни живи и здрави и много,много да ни радват.ние навършваме годинка на 30.09 и много се вълнувам и съм сигурна,че и другите мами са като мен.изпращам поздрави и целувки за всички малки слънчица и техните мами!

Общи условия

Активация на акаунт