АПриЛчЕтА 2008!!!

• 16 372
  • 225
  •   1
Отговори
# 75
SUNI_22, имали сме и ние на моменти подобни проблеми. И при нас решението беше както ти е казала perla - нощем спи с петица, денем си караме с четворката. И така няма подмокряне ( поне при нас)  Peace

# 76
Здравейте, майчета на априлчета,
Включвам се за първи път, но ви чета много и без вас съм за никъде.
Хубав ден на всички!

# 77
  • Popovo
Здравейте да дам и моят скромен принос за изписване на дългата тема от 50 стр.
galiiiva, добре дошла   bouquet

Да ви се оплача: ходихме при докторката защото дупето на Гого е много червено и се оказа, че сме си донесли гъбички от гръцкото море и пясък. Само един ден беше без бански и ето го резултата. Още тогава се беше зачервил леко, но си мислех че е от памперсите, а то какво се оказа  ooooh!

Съни, аз избягвам да давам много течности вечер и през нощта, така се подмокря по-малко иначе и ние така като вас. Но памперс не сменям, той така или иначе не спи кой знае колко и ако го разсъня съвсем.

Ритка, да се оправяш   bouquet

# 78
  • Варна
Здравейте!!! Hug

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Кръсти на Гергина!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Миленче, много сте хубави, ама пусни и на нас снимки да видим...
Мирка, радвам се че сте добре, чакаме с нетърпение снимките  Peace
Съни, Малвина много рядко се събужда мокра сутрин и то най-вече ако е изпила едно шише чай през ноща. Иначе пие от биберон чай и мляко, вода от накрайник, сламката нещо не й харесва като средство за пиене  Laughing
anabana, аз също съм съгласна с теб, и най-вече с това за личните контакти между повечето мами  Peace
galiiiva , добре дошла, дай повече инфо за вас и се включвай редовно, ще се радваме   bouquet

Някой сложи ли вакисна по ЗК за реимунизация. Споделете дали има странични реакции, че ни предстои такава Tired

# 79
  • Русе
Браво,браво!Лека полека напредваме със страниците  Joy

Трябва да измисля повече неща да ви питам,че да пишете  Crazy

Благодаря на отговорилите мами    bouquet ! perla ние по принцип сме с 5-ца (или 11-25кг)  Колко по-големи памперси да му взема  Crazy (все пак сме 13кг) .По едно време си мислих,че са му големи и за това пускат и реших да му взема по-малки 4-ка на памперс.Е няма такава простотия ви казвам  ooooh!  .Две сутрини събирах от леглото гелови топчета и на третата вечер се отказах  Crazy .Сега  изтиквам през деня 4-ката ,а вечер пак с 5-ца,и пак мокриииииииииии.Днес взех поредната марка за проба(добре ,че на магазина продават и на бройка ),и утре ще ви кажа как е  Peace

galiiiva добре дошла при нас   bouquet .Пиши по-често и не се притеснявай да ни питаш ако имаш нужда  Hug .Стига да сме компетентни ще отговаряме  Wink

Сега ще мисля какво друго да ви питам и ще пиша пак като го измисля  Mr. Green

# 80
ааа..не само Кръсти е именник днес Naughty сещам се за поне още две варненски Крисита,които празнуват  Grinning Да са ни живи и здрава всички!!!  bouquet

Съни,един час мина още ли не си измислила нещо да питаш? Дани рядко се събужда мокър,за последно онзи ден.Не знам какво да те посъветвам.
Анабана,прекалено много сме тука (или поне бяхме) за да можем да  обръщаме внимание на всеки зададен въпрос.Какво толкова като някой е пропуснал да ни отговори?Питаш пак и пак....сменяш подхода,тактиката  Wink има и друга причина според мен да спрат да пишат някои мами....просто са започнали работа и не им остава нито време,нито желание за форума.Нормално е с времето редиците да оредеят още повече ( за съжаление) Peace
Галива,здравей...имаме си една galivo тука (която не се е мяркала от 100г Crossing Arms) сега си имаме вече и galiiiva  HugКажи нещо повече за себе си и за детето.

# 81
  • Русе
*Сиска* не че не съм измислила,но чаках някой да пише,че да не станат 2 поредни поста  Mr. Green  .Нали трябв да пълним темата  Whistling

Я сега споделете учите ли децата на гърнета и ако да, то  как ?Моят син  само си играе с него.Или стъпва в него и подскача или си го слага на главата  Joy  .Сложа ли го обаче да седне и почват едни крясъцииииииииииии  ooooh! .

И другото е :Какво мислите за здравословното хранене и прилагате ли го.Аз до сега слушах за него и стигнах до заключението,че нашето семейство(и  малкия  включително) се храним адски нездравословно  Embarassed

Айде за днес стига с въпросите,че да има и за утре,че сега ще ми отговорите с по един пост на тези ,а трябва да пълним темата  hahaha

# 82
  • In someone's dreams
Съни, аз ще съм първата дето ти отговаря ..... /мисли, мисли още въпроси Simple Smile/

По въпроса с гърнето - същите маймунджулъци ги правеше и моят хубавец, НОООО откакто е на яслата няма пет шест, сяда си на гърнато и седи. Може нищо да не свърши, но не си го разнася под мишница както преди.
По повод яслите, да се похваля че дребчо е един от най-примерните, плаче само малко сутрин и край. Спи, яде, се*е .... Обаче речника му тотално се сви, единственото което повтаря след като го заберем следобед е "Неееее", ама с такава искрена интонация, че страх да те хване да пипнеш нещо. По колко ли пъти го чуват това "не" децата на ден  Crazy

За здравословното хранене - мноооооого съм далече от него. Мъжо е още по-далеч  Laughing Ама не ми и липсва де, въпреки че не *рупам марули до позеленяване, успях да си заслабна и със сандвичи и вафлички. Важно е количеството според мен, ама това е една друга тема .....

По повод утрешния ден: Пожелавам на всички ученици много усмивки и само шестици през новата учебна година!!!!

# 83
За мокрите памперси сутрин аз си реших проблема с памперс гащи на либеро- с тях всичко е ок.

За здравословните храни сме мноооооооооооооого далече, направо не ми се говори- ледена бира и кола, шоколад, здрънчо и т.н. Опитвам се да не ги давам много, но е трудничко.

С гърнето също сме доникъде-пробвах в началото на лятото, махах го сутрин и по малко след обяд и я слагах на гърне-резултата беше постояно чистене на ламината и хиляди мокри гащи.Отказвам се засега с ученето на гърне.

Айде допринесох и аз Peace, че нямам търпение за колажа на Сиска Hug

# 84
Привет момичета  Hug
Не съм много редовна напоследък, но ви следя горе долу да знаете  Wink
Аз да си призная не пиша често заради работата, вечер като се прибера направо не ми се сяда на компа. Но много ми липсвате да знаете, ей  Heart Eyes
Разгледах снимките на всички, страхотни сте, а малките бонбони още по-страхотни  Heart Eyes

ritka, бързо да се справяш с тази гадна депресия. Много хубаво и слънчево време ви пожелавам  Grinning

По въпросите на Съни, ами с гърнето добре се справяме засега. Само където напоследък мойта щерка имам чувството че нарочно започна да си върши работата по килима. Иначе се научи да казва кога има ако, дори и пиш понякога, е понякога го казва след като е свършила белята, но аз се радвам че поне знае за какво иде реч  Mr. Green Проблем с пропускащи памперси почти нямаме, не знам какъв съвет да дам  Thinking По отношение на здравословното хранене, май сме някъде по средата. Избягвам да и давам вредни храни, но си мисля че това е мишън импосибъл.

galiiiva, добре дошла   bouquet

Със сигурност пропускам нещо, но това е щото ми се размазва погледа за сън.
Нищо де, ще се връщам пак да пиша, така или иначе имаме сума ти страници за изписване  Mr. Green

лека и мека от мен smile3524

# 85
  • София
Suni, аз съм върл поддръжник на здравословното хранене за деца и малко по-мека за възрастни. Давам много плодове на Рада и това го постигнах с много тичане след нея и пробутване на всякакви "буламачи", както ме определи собствената ми майка. Но ние си имаме зрдавословен проблем с акането и е много важно да се храни с повече плодове,зеленчуци и манджи /по-течни/.Не давам зрънчо,чипс и сладки- вафли,бонбони и т.н. Когато сме навън винаги имаме нарязан плод,например ябълка на пръчици.  Солети давам като е изпълнила "здравословната програма" , но като пътуваме с колата съм принудена да я черпя щедро, че иначе е голям ад.
Според мен мацките почнаха работа и нямат кой знае колко време за писане, миналата година като се разхождахме из парка беше пълно с познати,сега няма никой. Днес ми се наложи цял ден да изкарам навън,че до нас има ремонт и направо откачих.

# 86
Привет! Какво да добавя в този късен час?  newsm78  Поради яслата, се отказах да уча за гърнето- сигурна съм, че като доиде момента- ще стане. Иначе по техни уверения- там също нямат голям успех, но тя там е най-малка и не я мъчат много (не че с този нейния инат има полза...).
 Иначе проблеми с мокри памперси нямам, но моето дете не пие толкова много.
По въпроса за неписането- смятам, че сме възрастни хора и няма смисъл да спорим за глупости. Пораснаха децата и първоначалната еуфория премина, но сега остана чувството за общоност и приятелство. По-малко врмеме имаме всички- независимо дали работим или не!
Лека седмица и само да се похваля, че днес не плакахме сутринта, на яслата. Освен това смятам, че се храним умерено- хем хапваме плодове, зеленчуци и готвенко, хем по малко джънк, според настроението.  Mr. Green
 newsm23  Аз не съм от бременската тема с вас, но споделям, че и на мен ми липсват много хора. Хиксита помните ли я? Galiivea  welcome 
  grinning012 :

# 87
Мерси, мили мамита за отговорите ви за шишетата! Hug Пак сверих часовника! Hug Laughing

Миленааа, Мимето е чудна шаферка! Просто е приказна! Hug Heart Eyes

Веси, оххх, какво да ти кажа... Лидия пия мляко в 23.00-24.00 и към 4.00-5.00. Някой път сутрин като ставаме и питам мъжо - абе ставахме ли за мляко нощеска, че не помня!?! Whistling ooooh! Просто съм на автопилот и така. Rolling Eyes

Аквариелка, радвам се, че сте добре вече с Габа!  Heart Eyes Ей, не прекалявай с тия вампири, бре! Crazy Hug

Съни, аз вече почнах да сменям пампата през нощта и спи много по-добре. Peace ПУ-ПУ-ПУ-ПУ!!! Praynig Praynig
Явно досега винаги е ставала толкова рано, помните че съм се оплаквала, че не спи след 6.30, а сега взе да си спи детето и по до-късно. Явно пампата е мокра и не й е приятно. Като сменя памперса, процедирам както на приспиване, набързо изчезвам от стаята и толкова. 1-2 пъти рева и това беше!  Naughty  Ползваме Памперс 4+. Simple Smile Идеята с Памперс 5 много ми хареса, ще я приложа, че и аз не държа да сменям памреси като къртица в тъмното! hahaha

Алокация, на нас ни предстои реваксинация за ваксините за шарка. newsm78

За здравословното хранене - вече и двамата с татито се храним основно така, ще се опитаме да го приложим и при Лидия, естествено без да прекаляваме. Например ние ядем месо все по-малко, наблягаме на плодове, зеленчуци, ядки,т.н. На нея й давам кроасан всеки път след взимане от яслата, така я свикнахме, пътят ни оттам до вкъщи е 30 минути с колата и почва да реве, не става без да похапва нещо. Simple Smile Солети много рядко давам, основно парчета плод - ябълки, бананчета.  Peace

За гърнето - сутрин пишаме там, в яслата също ги почват скоро да ги учат.
Като тръгнахме на яслата след отпуската и ми казаха да занеса четка за зъби, че след обядват ги карат да си мият зъбите! Mr. Green Искам да ги видя отнякъде, представям си каква са картинка! Grinning Heart Eyes

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 23:44 от ЛУРДЕС

# 88
  • Бургас
Привет и от мен в този късен час  Grinning
Да допринеса и аз към изписването на темата, пък и гледам въпроси за отговаряне има  Grinning
Здравословно незнам дали се храним, но гледам да ограничавам солта и мазнините, като цяло лятото е лесно, защото сме предимно на салати и плодове /това между другото, както и личния ми фитнес-инструктур /Мимето/, допринесоха към това до момента да съм качила само 7 кг.  Blush/
Проблем с нощно пропускане на памперса съм нямала до сега, въпреки, че нощем поне веднъж ставаме да се поим - за протокола - на памперс 5-ца сме  Peace
С гърнето сме до кривата круша и все около нея се въртим - стъпва в него, сяда като квачка, ама нищо не прави де, като я сложа с голо дупе, седи около 2-3 минути и после скача. Пробвах около седмица, ама единственото което се случи, че се напишкваше в гащите и явно усещането не й хареса, защото почваше да плаче. Явно ще купуваме по-нататък два размера памперси  Thinking
Тъй, понеже имаше интерес към снимките от сватбата, на която кумувах, днес успях да кача около 200, така че на който му се гледа - Да заповяда!  Wink Сиска, първо тук ги качвам, да не кажете, че ви предпочитам пред декемврийките...  Wink

# 89
Разделих си поста на две, че като го видях.... Sick

Мами, ще споделя с вас и за нашето заспиване от известно време. След като бяхме вече средата на август, бяхме се върнали от море и заспиването се превърна в още по-голям кошмар откакто беше преди, взехме спонтанното решение да я оставим малко да пореве. Бяхме стигнали до ситуацията, след къпане около 20.00, да се опитам да я приспивам на ръце, от което тя е почти умряла за сън, но току не мине и дигне клепачите да ме фиксира там ли съм и пак същото нещо. Така една вечер, влязох да я приспивам към 20.00 и към 21.30 излязох бясна от стаята, и я оставих да реве, защото не иска и не иска да заспива, а иначе едвам, едвам, едвам гледа от умора. ooooh! Rolling Eyes Рева около 15 минути, но бях решила да изчакам и какво мислите стана - заспа естествено! Simple Smile
На следващия ден пак същата работа - давам й млякото както съм я гушнала, слагам я в креватчето, естествено почва да мрънка, но аз бързо,бързо я целувам, милвам по главицата и й казвам "спинкай, мама е наблизо чедо" и изчезвам от стаята. Пак рев, но много по-малко рева. И така всеки ден, вече кога промрънква като излезна, кога надуе гайдата за малко и това е.
Прецених, че е достатъчно голяма да разбира някои неща, да не кажа колко много разбират децата, вие знаете. По-натам ще се пробваме и за млякото, и за бибата. Но засега да стабилизираме съня, че с това нашето приспиване с часове......  #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт