вашите родители манипулират ли ви?

• 3 507
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Баща ми, но с финес. От ти newsm48па на " А мислили ли сте...". Мразя го, че почти винаги е прав!

# 16
не,не ме манипулират. Mr. Greenа и аз не бих се оставила някой да ми нарежда какво да правя.

# 17
не,не ме манипулират. Mr. Greenа и аз не бих се оставила някой да ми нарежда какво да правя.

Там е работата, че то не е нареждане, а подмолно влияние. От типа: "Когато се роди ти, баба ти Пенка ми каза, че най-тежкото за една майка е детенцето й да се ожени в друг град, ох, ох" - това след като са разбрали, че се срещаш с някой от съседната околия. Или пък: "Аз толкова се лишавах, за да построя на село по един етаж за теб и за брат ти, все си мечтаех как ще живеете всичките заедно щастливо, защо сега ще ходите да давате пари по квартири." Примерите са измислени, но общо взето илюстрират казуса.

# 18
Ако можехме-хич и нямахме да се оставим да ни манипулират.Но понякога обстоятелствата са такива,че не можеш да им се противопоставиш.

# 19
  • Пловдив
"Аз толкова се лишавах, за да построя на село по един етаж за теб и за брат ти, все си мечтаех как ще живеете всичките заедно щастливо, защо сега ще ходите да давате пари по квартири." Примерите са измислени, но общо взето илюстрират казуса.
Много ми е странно това със строенето на етажи за всеки. Строена къща на 3-4 етажа, обзаведено, а възрастните се свиват в една стая, другото - "то е на сина, за ново". Пък сина я си дойде два пъти в годината, я не. Първо къщата е в село, и няма работа, далече е от града, а може и в чужбина да живее човека. Второ - може да не иска да живеят всичките накуп, колкото повече взаимодействия - толкова повече поводи за проблеми. Много ми е странно това в манталитета на някой хора, много често се среща, познавам няколко човека с такива къщи.

# 20
Родителите ми не опитват дори.

# 21
О, моята майка е велик манипулатор.Тя колкото и странно да звучи не може да понесе мисълта ,че някой от нас може да се забавлява и да се чувства добре без нея.Не знам защо мисли ,че на всички празници трябва да сме заедно и никъде другаде.Единствения начин да стане това е да се "разболее" много тежко.Чак личния и лекар вече е усетил тая зависимост и като ми чуе гласа вика : Какъв празник е днеска.Няма случай да отидем някъде и тя да не се обади ревяща посред нощ ,че е много зле и това при положение ,че баща ми е жив,здрав и има кола и телефони.А тя ми звъни  аз съм на 200,300 км .Какво да направя освен да се притеснявам .Сигурно не разбира как ни травмира всички и мене и децата и съпруга ми.Направо ми става лощо ,че сега ще се почива четири дни през септември.Ако посмея да отида някъде със семейството си и не съм до нея всичките четири дни да правя лютеници и там други разни не знам каква болест ще развие.Последния път каза ,че я ухапала пчела и ,че се подува и аз направо откачих,бях на 25 км от тях .Обадих се на личния,той вика вземи за всеки случай урбазон да и сложиш.Караме като луди ,отиваме на село и какво гледам татко пасе овцете на поляната .Викам тате майка как е ,той вика тя си лежи в къщи.Влизам и гледам тресе се под едно одеало обаче няма никакви отоци.Питам защо се тресе при положение ,че е 35 градуса,било реакция от ухапването????Какво да правя сложих и малко урбазон при това мускулно,абе плацебо ефект търсех и го намерих.Точно след две минути каза ,че вече е добре!Има много ама няма смисъл да ви досаждам.Лошото е ,че не знам дали  и кога лъже и трябва да проверявам.

# 22
Нямат тази възможност, защото не завися от тях по никакъв начин. Ако случайно имаше повод, биха пробвали със сигурност, защото са от хората, които винаги са прави и тяхното мнение не подлежи на обсъждане  Simple Smile Те и само те знаят истината за всичко.

# 23
Да, напоследък вече не издържам. ooooh!

# 24
  • София
Крайно непознато ми е това.
Никой от родителите никога не ми е навлизал в личното пространство.
Родителите на съпруга ми са от абсолютно същото "тесто".
Явно съм извадила голям късмет.

# 25
Милички,завиждам на тези,които са имали нормални семейства в детството си и са останали приятели с родителите си. Обожавам моята честна, добра и изстрадала майчица! Ненавиждам баща ми! Господ ще ми прости - има защо!

# 26
Не, защото аз съм много трудно предвидима. А и не се поддавам на манипулация.
Имах страхотна майка Peace

# 27
Не, не сме манипулирани нито от баща ми, нито от родителите на мъжа ми. Свеки е на принципа, вие сте си семейство, вие си решавате какво и как да правите, но ни подкрепя и помага. Баща ми никога не се мешал в живота ми, съвет дава, само ако аз искам такъв от него.

Аз съм излязла от дома на родителите ми на 18, по4ти преди 18г., с какво да ме манипулират?

# 28
Хах,никога не бих го позволила,но и майка ми не е човек,който би ме манипулирал...е са за некви мижави неща,като да ме накара да измия чиниите вместо нея или да прибера прането-да,но никога не се е опитвала да ми налага мненията и желанията си чрез манипулации!
Но пък аз не мога да разбера хора,които се оставят да бъдат манипулирани от родителите си Tired

# 29
Не, не го позволявам. Изслушвам учтиво мнението и правя каквото си реша. Но и после не тичам да ме утешават и спасяват.

Общи условия

Активация на акаунт