ЯНУАРСКАТА дружина порастна с още две дами - Катрин и Калина!

• 28 780
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Все забравям да кажа за говорните умения на Дая, правим изречения и всеки ден вкарва по някоя нова дума, опитва се да пее, долу-горе изпява едно-две изречения.Брои до пет Simple Smile и много обича книги, разглежда и коментира всяка страница.
Иначе витамини- адес , педито и ги спря юни месец, сега дадох еднократно една ампула витамин д, която ще ни изкара цяла зима, пак по препоръка на педиатърката ни.

# 691
Мидичка, честит рожден ден на малкото ти слънце и от мен.
Натали говорни умения има слаби. Знае около 20 думи, но да върже изречения не може. Иначе не спира да бърбор. Изкарва по няколко минутни тиради. Най-вече когато се е ударила- бърбори толкова изразително, показва кое си е ударила и къде.  Simple Smile
А в каква паника бях сутринта не е истина. Всичко започна добре- сина закусил и заминал на училище, Натали измита облечена и нахранена гледа листовката на Кауфланд и се звери на предложенията им за Хелоин, супа ври на котлона , курабии във фурната, мъжа се обади че е пристигнал в ИталияНатали измита облечена и нахранена гледа листовката на Кауфланд и се звери на предложенията им за Хелоин. Идилия. Направих си кафе и излязох на терасата да го изпия с първата си за деня цигара и да си поговоря тпо телефона. И на дивака явно вече не му се ръмжеше на маските и дойде до вратата на терасата. Както си натискаше носа и ме гледаше през прозореца се пресегна и натисна дръжката. Ужас. Преди 2 дни я гледах как се опитва да я докопа и не я стига. Паника страшна. Добре че телефона е в мен. Почвам да звъня на сина ми. Той явно в час 3 пъти ми отказа разговор и накрая си изключи телефона. Като го знам какъв е заплес предположих че може и да не го включи до края на деня.Натали реве пред вратата. Звъня на приятелка да отиде да намери Милен в училище и да вземе ключа от него. Натали изчезна някъде из другите стаи. Аз вече се чудя дали да счупя стъклото обаче скарата която 1 седмица стоя мръсна на терасата, точно сега а накиснах в мивкага да я мия. След 10 минути приятелката  вече е взела ключа. След още 5 ми звъни че е пред вратата, но има ключ отвътре. Докато ми го казва това ез се сетих, че сутринта не заключих след малкия, натисна тя бравата - отключено. Та така за половин час побелях двойно. А Натали я намерих прилегнала на спалнята. Усилията да ме затвори и да ми пореве явно са я изморили. Добре че мразя да пия кафе сама, затова винаги си говоря по телефона с някой.

# 692
Силви - ужас  Shocked направо не ти завиждам! Наистина е много неприятно и дано не ви се случват вече такива неща!

Дани не е от много приказливите, той много се заиграва с определени вещи и играчки и не говори много, но пък иначе като му се прииска да ми се поглези идва и започва да ми говори ... нарежда ми ги  едни "мами ади кокооооУ" - превод - мамо искам при кокошките в зоопарка,  иброява ми останалите животни, и такива разни....
С гърнето сме на "случайно уцелване" казва при свършен факт.
Нищо не давам на Дани за подсилване на имунитета, защото не знам какво точно да дам, замислих се дали пак да не му давам клеева тинктура, педито ми вика сироп да давам на Актавис, който го имам от както беше болен миналия месец, но не мога да му го пробутам с нищо, усеща го и плюе.
Яде ябълки, давам чай с мед.... това иска само.

# 693
  • София
Тук сме...
Прочетох ви и отивам да спя...
Ние сме без таткото тази седмица. Аз сополива и с болно гърло, децата само сополиви и леко, дразнещо ме подкашляне...
Времето отвратително...
Подготвям се за операцията на Алекс за сливицата психически...
По темата...Косе не говори, Алекс не млъква, а аз не спирам да подвиквам подир някой от двамата...
Това е..
Желая ви лека и спокойна нощ.  Hug

Хихи Отчетох се.  Wink

А Силви, страшна работа това със заключването. Мен Алекс като беше малко по малък го е правил но след много усилия успя да се справи с дръжката... Тогава простирах.  Mr. Green За сега Косе не я стига.  Grinning

# 694
Силви, аз съм го правила това на баба ми, лека и пръст като малка, но не съм мърдала от стъклото и тя едвам е успала да го счупи и да влезе. У нас това не може да стане, дръжките на вратите са много високо, а са на друг принцип и малкия не ги схваща. Виж у нашите е възможно. Важното е, че всичо е приключило добре.
Аз откакто съм болна и времето така се влоши съм в някакъв унес, сутрин ставам механично изпълнявам всичко, а преди като беше по-топло си приготвях дрехи от предната вечер, сутрин с Мърко си излизаме заедно, наслаждавах се, сега не знам къде съм. Надявам се, скоро пак да пекне малко, че да се усвестя. Днес Мърко сутринта много ме притесни, всикчо си беше наред и като влезе при гардеробчетата, да го преобличам за яслата и целия трепери, душичката нищо не казва и така си трепери, направо сърцето ми се скъса, нямаше Т, гушнах го силно, спря, и го заведох   в групата, защото бързах за работа, нямах избор, да му се не види, така ми е гузно, Лелята каза, че цял ден е бил тъжен, мрънкал, даже на обяд имал 37.4, нещо му било криво на детето, ааз не можах да си го взема. CryТа утре пак е под въпрос, аз имам час от 7.30 и няма да мога да го водя, мъж ми ще прецени дали да го води , но като го знам най-вероятно няма да го заведе и по-добре, душичката ми. Нещо и той не може да се оправи с това време и тези болести. ще ми се да го спра за 1 седмица и да почнем всичко отначало.......

# 695
  • Пловдив
Силви , ужас просто Shocked . Сега се замислих и а з за нашите врати . И на мен все ми се струва , че Ива не ги достига още , но ще взема да я премеря днес, че аз какъвто съм заплес...
По въпроса с подсилване на имунитета давам Есенциални мастни киселини и Коластра, но се чудя дали да не сменя с клеева тинктура само , че нещо полза голяма не виждам. Замислям се и за Колактив 3 на Аквасорс, амане съм го измислила още  newsm78.
За соковете - пие всякакви : цедени , купени , в кутийни , в бутилки , сок от компот. Принципно съм предубедена към бутилираните, въпреки че на детските пише , че са без консерванти , но това са единствените течности , които Ивето пие. Чай давам, но по-скоро се лигави с него , защото иска да го пие с лъжица . Simple Smile
Плодове и зеленчуци сурови яде всякакви с изключение на круши и банани. Отскоро откри и ядките и й давам орехи или бадеми като се сетя.

# 696
Добро утро

Силви,много неприятна случка.Дано повече нямате такива случки. Hug

Сокове му давам прясно изцедени или от детските в кутийка.Чай   пие от тези разтворимите на Хипп,от този на пакетчетата не иска или пък ако се съгласи пие 2-3 глътки.
Плодове яде само ябълки и банани,а от зеленчуците домати и краставици.
За подсилване на имунитета му давам Саностол.

Илия също започна да прави изречение,да казва какво иска,ако го питам нещо ми отговоря.Общо взето вече почти всичко му разбирам.
За гърнето - вече си казва като му се пишка и ака,само за обедния сън и за през нощта му слагам памперс.Но обедния от 1 седмица е сух.За разходка също не му слагам.

Еви,Луси,бързо оздравяване на Мърко и Стефчо.

Дама,бързо оздравяване и на теб.Кога е операцията на Алекс?

# 697
Силви, преживяла си кошмар! Добре, че вратата е била отключена, при положение че ключа е бил в бравата, а и най-вече че телефона е бил в теб! При нашите като отидем Боби достига дръжката и така бяхме излезнали с майка ми на терасата и той затвори вратата и точно щеше да заключи и аз нахълтах със 100км. Като ходиме там все съм на тръни за тая тераса Rolling Eyes
Сокове Боби не обича, чай също ми отказва напоследък, само чиста вода пие Peace Плодове яде всякакви, но нарендани и намачкани в кисело мляко Peace Зеленчуци консумира предимно в манджички.
За говоренето - нищо не му разбирам. А звънне ли ми телефона веднага тича да го вземе и започва да говори по 5 мин. на китайски, голям телефонист е, така си говори с бабите и дядовците Simple Smile Много бърбори и ме гледа в очите като ми обяснява нещо, но нищо не му разбирам, а нямам търпение вече Rolling Eyes
Гърнето, изобщо не иска и да го погледне, поздравления за научилите се сладурчета  bouquet

# 698
Силве, ужас! Не искам да си представям какво ти е било Praynig Добре, че се е разминало всичко! Моят племенник, когато беше на 2 годинки заключи майка си в банята. Но тогава преди 14 години нямаше ГСМ-и.... Вечерта брат ми го е намерил заспал на пода, а снаха ми едвам е била жива.... тя изобщо не е знаела какво става, тишина и това е.... какво ли й е минавало през главата.... Shocked

Беа е добре вече, но ще я държа още една седмица в къщи, за да я укрепвам Peace

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 13:57 от Зимна приказка ♥

# 699
Силви, много страшно ми звучи  Hug
Болничките да оздравяват  Hug
За подсилване не давам нищо. Каляваме се заедно като излизаме на терасата или тичаме до парното без връхни дрехи  Grinning
Сокове - прясно изцедени или компоти, които аз приготвям специално с минимум захар, други не давам, освен ако е крайно наложително (пример - РД и сме на кръчма)
Плодове - грозде, банани, круши, ябълки и диня.
Зеленчуци - никакви, ако не броя едно чесънче нагризано преди два дни  Crazy
Яде само леща, картофи със сирена и едно пюре на хип с риба  ooooh! Отказва всичко друго от манджите, пробвах и с детска кухня, но плюе всичко (то и аз бих плюла - по-солени манджи не бях пробвала скоро  Rolling Eyes може и в мен да е проблема, но тооолкова сол мисля е ненормално)
Гънето е проблем  Embarassed казва като се наака и иска да си сваля памперса, за да седне тогава на гърнето  Crazy
Говоренето също е проблем - воф е вода, кок е тук, зизи са звезди, фаф е жираф и т.н.

# 700
Силви, като ти четях поста, все едно аз го бях писала, с тази разлика, че мене редовно ме заключва големият ми син или мъжът ми(просто по навик като влязат и заключват), малкият още не се сетил, но при нас 3 врати излизат на терасата и почти винаги поне още една е отключена. Вече ще проверявам като излизам на терасата, за друг вариянт за влизане, че малкият може и той да ми спретне такъв номер.
Крис пие сокове всякакви, чай, от плодовете обича всичко, но грездето му е най-интересно за ядене, защото като го по дъвче после обича да го маже. Към зеленчуците също не капризен. Скоро започна да ми отказва храната от кухнята, явно на яслата храната е по овкусена и за това.
С говоренето има напредък, но като чета вашите изричения правят, мнооого сме назад.

# 701
Зравейте,
Silvipl това си е страшничко, Сашко също започна да достига дръжките. Даже на вършната врата си отваря спокойно. Но така да останеш на терасата и то вътре с включена печка да се мотае си е страшничко. Опитвала ли си да обясняваш как да отвори. Защото в един подобен но доста по-лек случай аз обяснявх на Сашко, внимателно и с много търпение точно когато бях истерясала. И то детето с доста изчакване включи какво се иска от него и в крайна сметка отвори. Но не беше толкова страшно. Пак с вратата на терасата, но мъжа ми беше в другата стая.

Днес моя мъник, отказа да му събличам пижамката. Не даваше въобще и плачеше. После като минахме покрай неговите гумени ботушки, ме накара да ги обуем. До обяд ходеше с тях и обясняваше как отивал на Иба като Еме. Това е мъжа на сестра ми, голям смях падна. Да видим сега като стане какно ще измисли.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 15:36 от Ane

# 702
  • Пловдив
Силви, ужасна случка   Hug
Зимна, голям смях с твоя Боби  Joy Joy Пред очите ми е как казва английските реплики  Grinning (макар да съм го виждала само на снимка де). Беа има от кого да се учи  Wink

Сокове пие всякакви. Майка ми ми прати цял кашон ябълки. Цедя всеки следобяд по 1 ябълка и 1 морков.
И тя като Ива на Монд почти не пие вода  ooooh! Обаче млякото и сока се пие на един дъх  Crazy
(Монд, къде се губиш? Включвай се по-често   Hug )

Я дайте идея за някакъв вкусен чай да я уча да пие поне чай   Rolling Eyes
Аз давам мед, тъй че ще мога да и го овкусявам.

п.с. Тъй като отново виждам малко снимки за колажа, предлагам направо да го направя за месец Ноември  Laughing Тъй че още 10 дни има за качване  Simple Smile

# 703
  • до една звездичка
Здравейте, малки и големи. Hug Не съм писала отдавна, но за сметка на това ви чета. Нямах време, нито вдъхновение покрай "учението" ми за шофьор. Blush Днес, обаче, мога да се похваля, че станах шофьор наполовина  hahaha, т.е., взех теоретичния изпит. Остава ми кормуването. Praynig

Силви, добре, че сте се отървали само с уплаха. Не, че е малко... Моя приятелка имаше същата случка, само че без телефон в нея. Определено после каза, че и се скъсил живота, докато е гледала без да може да направи нищо как синът и е паднал с главата надолу от леглото си, повръщал е от рев, затова, че е самичък, а мама - навън, а за капак се е нарязал със стъклата на стъклото на вратата, които тя е разбивала с ръцете си, за да влезе при него! Cry
Никой не е застрахован, а малките вършат такива щуротии като растат, че....

За соковете - пием ги на екс. Mr. Green Няма спирка ни от грамаж, ни от вид. Blush Чайове - от време на време. За мое щастие, миналогодишната и любов към броколите не е увяхнала и ги яде пак с огромен апетит! Както и ориза със зеленчуци - любимото ни ястие.

Напоследък и правя за закуска коктейлни хапки    bowuu, забодени със сабички (какво ли не измислям, за да е ново и интересно!). С каквото и да са хапките, обаче, задължително ги гарнираме с.... кетчуп! ooooh! Това и е новата приумица и още със ставането отваря вратата на хладилника, за да го извади и вкара в действие! ooooh!

За говоренето имам чувството, че от ден на ден става все по-комуникативна. Нови думи, нови обръщения. Иначе още сме с бубата-залъгалка  Tired Tired Tired, макар, че едната е надупчена от зъбите и като гърмян фазан. Как я смуче, какво и харесва.... newsm78. Гърнето ползва вече по предназначение, само че не казва предварително, когато има да върши нещо в него. Wink

Стана дълго и многословно, за което се извинявам, ще опитам за напред да съм по-редовна и кратичка. Blush Hug

# 704
За чайовете, аз не мога кажа, не пием, по едно време пиеше лайка, но за кратко, Сега ив  сялата като му дават чай или мляко за закуска , така си и остава. Пие само някои сокове, купени, защото той повече от 2-3 глътки не близва и е безмислено да цедя. Вода пие много и кисело мляко изяжда почти цяло на ден, но с лъжица. АМ не пие отдавна.
Кажете ми моля, клеевата тиктнура има ли гаден вкус, дали ще трябва да я замаскирам с нещо и как беше дозировката, ако не пише на опаковката?Вече с тази болест, дето ни гътна всички, направо искам да изкупя всичко, което има за подсилване на имунната система, такъв ужас и още не сме 100 % добре, Мърко ще почива и утре от яслата, да му мине един път като хората, аз направих грешка, че го пуснах на втория ден, а трябваше да го задържа цялата седмица миналата, че да се оправи като хората.
Дега, бравос! Ще черпиш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт