Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Честито на мама Гери. Да и е живо и здраво бебчето и много да се радват един на друг smile3525
За шезлонга и аз се замислям. Днес бях в магазинчето, от което си пазарувам всичко и момчето ми предложи няйакъв за 180 лб, които имал музики, играчки и не знам още какво, но не знам дали си заслужават толкова пари за такова нещо. Моята беба също постоянно иска да я разнасям, а мен кръста вече ме боли ужасно. Чудя се колко време ще се ползва това чудо.

За дерматикса [/b] - Янче права си , моят белег бече 2 см. , за това съм го ползвала толкова дълго.. Не се доуточних за какъв белег става въпрос

# 166
И ние имам шезлонг - подарък от дядо й и общо взето се ползва като им дадем Анди долу да я погледат за малко - слагат я в него. Но тя общо взето не му се кефи много много, трудно се кротва в него и заспива... Предполагам си е изцяло до бебе Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 22:26 от yana-sladurana

# 167
  • Sofia
Хей, Геринелка, браво бе момиче, устиска толкова дълго време  Laughing Жив и здрав да е Георги! Мама бързо да се възстановява и я чакаме скоро да разказва!  Hug Hug Hug

Честито бебче и на мама Бебешондел! Бъдете живи и здрави!  Hug

# 168
Честито на Гери и Бебешондел!Да са им живи и здрави дечицата!
didi_168,да знаеш че мнооооого ти завиждам,а и на всички на които има кой да им помага!!!Ако знаеш какъв късмет имаш,че свекърва ти ти помага!Може и да те дразни,обаче ако я нямаше....лошо.
Накратко историята при мен-гледам го абсолютно изцяло сама-от храненето до къпането и резултата е плачевен.За 27 дни съм станала с 2 кг. по-слаба от преди да забременея,дрехите ми падат,спя по 3-4 часа на денонощие,боли ме нон стоп глава и ям по 1 път на ден и то някакви глупости,понеже нямам време да сготвя,а и няма кой да ми помогне.Пералнята още си е развалена,та пера на ръка и то само когато заспи вечер след 22ч.,понеже по цял ден се дере от рев(колики).Дори снощи засякох за колко време си взимам душ-4 мин.-световен рекорд!Но това пък е,защото докато се къпя,го оставям сам и ме е страх.Епилация- newsm78 newsm78 newsm78 какво беше това????И когато най-накрая успея да си легна,го поглеждам и ми става мъчно и започвам да си скимтя и докато се усетя то станало време за следващото хранене Laughing  Абе,не се виждам да изкарам така още много...

# 169
ирина_85 ,и аз си гледам сама бебето.Мъжа ми е Сф и се прибира веднъж седмично.На никой не разчитам,но това не ми пречи.
Как отслабвате бе хора newsm78.Аз не съм мръднала от както ни изписаха Sad
Joanna87,не е нужно да е толкова скъп.Моя е 60 лв и ми върши идеална работа.Може да се застопори да не се люшка и да се използва и за столче за в бъдеще.

# 170
Иринче много ми е мъчно като чета това, което си написала Sad Защо го гледаш абсолютно сама? Къде е татито??  Cry А родителите ви?

# 171
Янче,таткото работи-даже току що се прибра,родители няма около мен понеже съм в чужбина,а всички работят и не могат да дойдат да помогнат.
dolls,аз написах моята рецепта за отслабване-действа безотказно!

# 172
A аз имам въпрос за кърменето.
Преди по-малко от месец ни се роди момиченце. Мъчихме се да се роди нормално, но след 9 часа опити ме срязаха и я извадиха. Беше 4,08 кг. а ни изписаха 5 дена по-късно 3,83 кг. По време на престоя си в болницата нямах кърма и едва последния ден тръгна някаква, но едва, едва... Разбрах го защото пробвах да се цедя с помпа но пряко сили събирах 20 мл. Беба свикна на беберон и то от най-злите - тези каучуковите, които продават в аптеките, които текат почти като чешма и щеш не щеш ти пълни устата...
Посъветваха ме да я слагам да суче преди да я нахраня и после да и давам беберон. Така и правя, но малката хитруша знае, че ще последва по обилно хранене след сукането и въобще не настоява.... Лапа зърното и заспива - може по час да ме държи така и после пак кисела и гладна. Аз естествено нямам много кърма, но след нейното "сукане" изцеждам поне 70 - 100 мл. с помпа. Давам и го с беберон. За 5-6 мин го изяжда и заспива. Това със 100-те мл. не мога да го повтотя 5 пъти на ден, но поне пряко сили, успявам. Другото е, че дори да изцедя всичко с помпата, след като масажирам основата на гърдите пак има мляко, което ме навежда на мисълта че помпата не ме цеди добре. Аз винаги масажирам като я сложа да суче, за да и помагам, но пак се отегчава бързо.
Та въпросът ми е  - как да я накарам да суче по- агресивно.
Как да предизвикам повече прилив на мляко.... опитвам се да пия много вода, но аз по принцип малко пия и ми е терсене да се наливам. Някакви билки предизвикващи лактазия няма ли?
Тя нандава много добре  (10 дена след изписването ни беше качила 400 гр)и се видяло, че няма да разчита на кърмата ми но поне 1-2 храненния да са от мама - другото нека да е от Nestle.
И не на последно място - какда се изцеждам качествено - явно мляко остава?
И още нещо - до преди да и почнат коликите - преди 5-6 дена, си изяждаше всичките 120 мл , но сега се справя с това количество на 2 пъти - все и остава половината. Не я насилвам но се притеснявам че не се хрании добре. Дали е заради коликите или .....
Та това са ми въпросите...
Мерси на всички предварително за помоща...  Simple Smile

# 173
ирина_85 направо ти съчуствам, но да ти кажа май е до организация. Аз през целия си живот съм свикнала всичко сама да си правя, никога помощ не съм видяла за нищо, защото моята майка е работохоличка - става да вадиш пари  не да е домакиня. Та в този ред на мислис аз лично предпочитам да си правя всичко както си знам - ще се оправя без проблем.

Ayra74
при нас положението беше същото т.е. с кърменето, Не можеш да изцедиш всичко - няма как. Моята беба също не искаше да суче - е аз се отказах в последствие, та е въпрос на упоритост. А за мибибитрите - явно имат такива моменти в които ядат по-малко. Ние се родихме малки и имаше чоченти чиналата седмица дето вместо 70 мл ядеше 35-40 мл, но доки каза да не я насилвам и сега си е добре яде си колкото трабва без проблем, така че не е страшно.

dolls
аз съм навита за среща в Тракия - свирни като се събирате.

Момичета, един въпрос - мога ли да давам Биогая и Инфаколик заедно? Утре смятам да пробвам Биогаята та да видим, и ако може комби да се прави .... чувала съм от други мами че ком\инират, ама какво - незнам  newsm78 newsm78 newsm78

# 174
  • София
ГЕРИИИИИИИИИ,ЧЕСТИТО МИЛА!АЗ ДОКАТО СЕ НАКАНЯ ДА ТИ ЧЕСТИТЯ ПЛЕМЕННИЧКАТА И ТИ СИ ВЗЕЛА ТА СИ РОДИЛА!ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ГЕОРГИ,МНОГО ДА ВИ СЛУЩА И ДА Е КРОТКО БЕБЕ!
  БЕБЕШОНДЕЛ,ЧЕСТИТО И НА ТЕБ!
  Да ви се похваля-конците ми паднаха,ужасно ме беше страх да не се наложи да ми ги махат!
  Иначе проблемите с кърменето продължават Sad Не мога да си обясня защо така изведнъж ми спря кърмата!
  Майка ми си тръгва в неделя и колкото и да ме разнеше докато беше ук направо не знам какво ще правя като си тръгне.От сега ме е шубе! Cry
  За шезлонга-аз имам от сестра ми,но малкта хич не му се кефи,не издържа и 30 сек в него.Виж ,коша за кола е друга работа.Особено ако има кой да я люлее в него умира от йеф,заспива за секунди.Затова се замислям за лщлка на Фишър прайз .Някой да има отзиви за тази:
http://bgdechko.com/product.php?id=890
  Янче,и Никол се роди с много коса и вече тук-там има косъмчета по възглавницата.Но косата се сменя поетапно (т.е. Анди няма да остане плешива Wink
  Утре сме на консултация,ще й бият и ваксина.Стискайте палци всичко д е наред.
  Целувки на всички! Simple Smile

# 175
Aууу,сега погледнах при майските бебоци.Много красиво са си направили темичката.Защо и ние не си сложим бебчовците на 1 страничка  Grinning

# 176
ЧЕСТИТО НА ГЕРИНЕЛА!!! СПОКОЙНО БЕБЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ, ДРУГОТО САМО ЩЕ СИ ДОЙДЕ!
 Laughing smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

# 177
За малко влизам и излизам..
Честито на Гери и Бебешондел и не сестричката на Гери, да са им живи и здрави бебешорите и те самите..
Имоята майка си тръгва в неделя и аз незнам какво ще правя без нея...идва свеки..да видим дали ке се потопим в същата хармония..
Лягам, че след малко ще ставам  Hug Hug Hug

# 178
Ето ги и последните бебчета. Честито на Гери и Бебешондел!

То хората са си го казали, ако имаш - подари го, ако нямаш - купи си (за свекитата иде реч Simple Smile ). Иначе и аз вече съм сама, само дето не ми се налага да готвя, поне за сега. Защото или тати готви вечер или сестра му. Макар, че вчера аз обелих и нарязах картофките, ама то колко работа е. И аз мисля, че всичко е до организация. Вчера жената дето идва да пломбира водомерите, каза, че мъжа й е починал преди няколко месеца, но понеже всичко тя си е вършела, не й липсва, т.е. липсва й, че го няма до нея, но като се справяла сама, не й липсва, че няма кой да и каже коя сметка да плати, или да си оправи нещо. Та май вярно си е до организация, макар, че и това всичко сами да правим пак не е хубаво, щото мъжете ни стават по мързеливи. Моя мъж например го свикнах, че винаги всичко е изгладено, и когато каката беше бебе нямах време да гладя веднага като изсъхнат (а и съхнеха по 2 дена, че беше зима) и дори веднъж ми направи забележка  Shocked Оправих го набързо, ама аз съм си виновна. Преди сам се е гладел, щото свеки това най не го обича. Та...не е на добре всичко сами да правим.
А тази вечер изкъпах и 2-те деца сама, и въобще нищо не съм го карала да прави, оправи си рибите, гледа си мача, не съм го закачала за нищо. Че и риза му изгладих, щото "нямал". Т.е. тези с дълъг ръкав са на 1-2 закачалки и са се измачкали, макар да съм ги гладила края на пролетта.
А аз днес не успях да изгладя, но и утре е ден Simple Smile

Хайде, сладки сънища и дано се наспите, че като чета Иринка, направо мъчно ми става за нея, ама пък поне килца е свалила Simple Smile Иринче, скоро ще се нормализират нещата, не се отчайвай  Hug

# 179
ЧЕСТИТО НА ГЕРИ И БЕБЕШОНДЕЛ!  newsm51 newsm51 Да растат здрави и безгрижни малките разбойници и много да ви радват!
Писах, писах и на края всичко изчезна  Laughing Не знам как успявате да се доредите до компа. Все не ми остава време. И ние се гледаме сами, таткото много помага, така ми се събират 4-5 часа сън. Обаче вече и ние можем да се похвалим с колики, до вчера бяха следобяд и вечер, но днес сме на ръце от 5 часа  Tired От инфакола като че ли хем не може толкова често да се изходи, а като го направи е по-рядко и много се мъчи  newsm78 Има ли доволни от Лефакс, някой май беше писал, че го ползва?! За вигантола, и на нас ни казаха след 20 ден по капки на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт