Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Браво на Гери! Да й е жив и здрав Жорето! Голям да порасне и да радва мама и тати!
Мисля да я сложим в класацията "най-дългоочакваното бебе"

Аз изпуснах няколко темички,  newsm78 някой знае ли какво става с бебката на Ками, Ангелинка? Надявам се вече да са оздравяли и всички тревоги да са останали в миналото  Praynig

Рибката, не мога да ти изпратя лично съобщение  Sad Аз съм в стария град до училището, може да си направим една среща сега като се постопли Party

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 10:02 от napetia

# 181
Ааабе Цвети ти с тва гладене ме убиваш честно. Joy Hug
Иринче много мъчно ми стана като прочетох написаното Cry дано скоро влезеш в ритъм и се намери някой,който поне малко да помага. Hug

Пете за съжаление Ангелинка почина. Cry

# 182
Гери, виждам те, как сте?  Hug

# 183
Биби, ще ходите ли на площадката днес? Ние след 12 ще сме там сигурно, за да почине каката.

# 184
  • София
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН НА ГЕРИ И БЕБЕШОНДЕЛ!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ БЕБЧЕТА!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Буболече, БЛАГОДАРЯ- и Преславка е голяма сладурана!!!  Hug
Любопитка, ние ползваме Лефакс, и засега съм доволна... Плаче мъничето, но само вечер и то не много продължително, пък и аз се чудя дали плаче от колики или от нещо друго, понеже не си свива крачетата както при коликите, даже ги опъва надолу... Пък и напоследък съвсем си обърна режима Мими, цял ден спи блаженно, а вечер до 1-2 сън не я хваща, направо в чудо съм се видяла, как ще подредим нещата така, че да си спи нощем.

# 185
Честито на Геринела и Бебешондел  bouquet!Да са здрави и послушни малките съкровища Hug!
Буболече, много се радвам, че се завърна и сред нас Hug
Янче, и ние оплешивяваме, но не мога да разбера дали й капе косата или защото главичката расте, та изглежда много по-рядка newsm78.
Цвети, ти направо си шампион Crazy.Аз гладя само дрехите на малката, а нашите- веднъж седмично.До където стигнат- до там Crossing Arms.После минаваме на дънки hahaha.
Ирина, и на мен ми стана много мъчно , като те прочетох.Съвети не можем да даваме, защото всяко дете си е различно.Опитай се да не се престараваш толкова.В крайна сметка и ти си човек.Убедена съм, че след няколко месеца ще е много по-различно, въпреки нарастващите нужди на детето.Важно е да промениш нагласата си.При мен всичко е много леко, защото преди ежедневието ми беше определено по-натоварено.Прибирах се от работа в 9 вечерта и за това сега ми се струва, че имам безкрайно много време.
Някой беше написал, че първият месец е въпрос на оцеляване и за двете страни.Ще видиш, че нещата ще си влезнат в ритъм.В такива моменти си мисля за мамите с близнаци  Hug.

С кг е зле положението- имам 5 за сваляне и не съм мръднала и грам надолу Sad.Успокоявам се с това, че поне си влизам в старите дрехи и няма да се налага да си сменям гардероба.Вчера срещнах един познат и ми каза, че много съм се променила и никога не ме бил виждал такава Twisted Evil.Колко мило Twisted Evil!Как няма да съм се променила, като съм с бебе на два месеца?!
Уф, дано гърдите ми понамалеят, че се чувствам като дойна крава.

Имам въпрос.
Белослава вчера на няколко пъти изпищява на сън или докато се храни.Много силно и пронизително.После си продължава да спи или да се храни.И намали сериозно мл на млякото.Изяжда цял ден по 80-90 мл, а беше на 120-130.Днес сутринта в 9 едва я събудих и изяде само 40 мл.Не са колики, защото не се свива newsm78.Някой има ли идея дали е притеснително, защото до сега не е пищяла така?И се чудя дали да не и върна едното хранене.Сега прави пауза от 9 до 6, но с това никакво количество на млякото...
И вече сме пристрастени към залъгалката.Няма спасение ooooh!.
Отивам да се храним, че времето е страхотно и изчезваме навън Wink

# 186
здравейте мами и моето мъниче плаче доста често вечер .Не са колики, просто иска да я разнасяш на ръце. Така ми се искаше да не се учи така, но таткото е виновен. Заспива винаги различно , но не по-рано от 11,30. Педито ми каза да махам нощтното хранене, но тя не издържа 6 часа. Може би още и е рано. Thinking и за сега си се храним някъде около 4-5 часа сутринта.

Да ви се похваля, вчера колегите на мъжа ми подариха на мъничето 200 лв, за да и купя нещо. Много мил жест от който останах очарована. Не на всякъде хората имат такова отношение. Много се чудех какво да и взема тъй като тя си има всичко. Накрая реших, че ще е от онези въртележки за легло , които свирят музика и прожектират на тавана. Снощи с таткото я монтирахме и да ви кажа многооо е хубава. За сега аз и се радвам повече от нея Simple Smile Надявам се след месец и тя да я харесва колкото мен. Играчките се въртят , има дискретна лампа над главата и , а на тавана се разхождат пеперудки и листенца. Оффф страхотна е Simple Smile. Защо когато съм била дете не е имало такива играчки

# 187
Не знам дали я помните, но забелязах, че Boiana_P днес има Рожден Ден!
Жива и здрава да си, много обичана и грижовна майка    bouquet

Честито бебче и на Бебешондел! Много да ви радва с тати!  Hug

gemma, аз купих на Преслава това http://www.cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=131 Много съм доволна, макар че още не сме взели батерии и я ползва повече като шезлонг и като заритка по-силно се люшка сама. Доволна е и тя и това е единственото място, на което като я оставя след ядене не повръща. А цената е доста под тази на Фишър Прайз доколкото видях  Peace

# 188
Честито на Гери! Аз вчера съм била в болницата сигурно докато е раждала за съжаление не по хубави поводи. Нашата малка Анди беше в болница 4 дни. Огъна се дръжката на столчето за кола и се преобърна докато татко й я носеше и тя падна по лице на земята. Направо се побъркахме тия дни - какви ли не изследвания не й правиха, за радост вече сме си вкъщи.

# 189
  • Кърджали
Захира, радвам се че всичко е минало и вече сте в къщи. Не и ли бяхте сложили коланите на столчето? Питам, защото мъжа ми е заявил, че като ходим на гости някъде наблизо ще я носи в столчето, та сега се зачудих и при нас да не стане някаква беля...
А аз ... ще се самонакажа май.... Чудя се аз какво и има на мъничка, че цял ден само се нерви, прозява и не спи. Ами какво може да има, освен колики. Ама нали не са и били силни, и мъничка само се свива и мрънкаше от време на време, но не спеше като нормално бебе през деня. Вчер амайка ми беше тук и я пратих до дрогерията да вземе чайче за колики, да видим ще има ли ефект ако изобщо има колики. Защото до вчера бяхме много спокойни и свикнали с мисълта, че няма да имаме зор с тази напаст. Майка ми е взела "бебезан", пишше да се дава по една чаена лъжичка няколко пъти на ден. ОТ това ли, или просто мъничка е по - спокойна днес по други причини, но това дете спи втори път днес...  А досега през деня спеше по един път и то с триста зора заспиваше и бързо бързо се будеше.... Продължавам да и давам това чайче, да видим ще имаме ли такъв резултат и другите дни. Че досега и авахме Ь"Еспумизан", едно че не виждах ефект, второ че май я запичаха.

# 190
Ето ме!
Ние сме добре, сутринта засука моя юнак, но аз кърма още нямам така че му давам АМ. Много смешно се стряска и си вдига ръцете! Може би щото аз докато бях бременна много се плаших. За раждането какво да кажа. В 9ч ми пуснаха системата и в 14.15ч родих. Ама си беше голям зор, после ме шиха 1ч.
Страшно съм благодарна на д-р Илиев, невероятен лекар. Не се откъсна от мен дори и за минута.

Поздрави от нас двамата!!!  Hug

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 14:40 от Gerinela

# 191
Браво Гери,радвам се че сте добре и дано имаш мноого кърма,та да компенсираш и мен чак.. Hug
Може ли да помоля мамите,които нямат линийки да си сложат,че така по-лесно се ориентираме кои случки в коя възраст стават..
Ние бяхме на малка разходка,ама вместо да заспи се разсъни от друсането и после ме изнуди да му дам да яде..мъже..нямат наяждане..направо не са колики,а глад!
Айде, аз днес сварих чай от анасон и почнах да му го путам , той цока и така..да видим
Приятни разходки и  Hug

# 192
Браво Гери, супер се радвам за вас с малкия  Hug Това за стряскането тамън онзи ден го дискутирахме тук - това е синдром на Моро (или нещо подобно) и е авсолютно нормален при бебоците и отминава след няколко месеца. В този момент като вдигне ръцете има нужда да го хванеш за ръчичка да те усети! (това педи каза)

Ayra: ами първото, което ще ти кажа е, че до колкото АЗ знам вода кърма НЕ прави, та ти и да си се наливаш само с нея ефект няма да имаш. Трябва да пиеш много сокове (най-добре прясно изцедени, но ако не - поне гледай по-качествени натурални!), да се храниш нормално (а не само с боклуци и сухоежбини примерно), да спиш, да ядеш ядки, жито, да пиеш по 1 малка биричка на ден и куп други неща. Ако пуснеш една проста търсачка примерно 'увеличаване на лактацията, храни, напитки' ще излезнат куп работи  Peace Второ не знам каква ти е помпата, но да знаеш, че никоя помпа де изцежда толкова колкото суче бебето - винаги цедиш по-малко, така че не се ръководи от нея, може само да се депресираш както стана с мен и я захвърлих  Laughing Взимай топли душове (или прави само на гърдите по няколко пъти на ден),  слагай топли кърпи, масажирай с нещо мазничко от перифероята на гърдата към зърното. И най-вече слагай бебо на гърдите колкото се може по-често! Нека разбере, че като е гладна трябва малко да се потруди за манджата си, а не веднага биберон! Това знам аз. Но защо не пишеш на спеца по кърмене във форума АЙЛА на ЛС!! Тя наистина може да ти помогне!  Peace УСПЕХ и не се отказвай!!!  Hug

Захира: аууу ужас Sad  ooooh!ама не разбрах как така просто се е огънала дръжката докато я е носел??? Накъде се е огънала и накъде е паднала по лице??  newsm78 Кажи малко повече, че и ние да внимаваме с тези столчета. МНОГО се радвам, че Анди е добре и сте си вкъщи вече!!   bouquet

Иринче: аз май съм пропуснала диетата, за кърмачки ли е?? Моля те ми я прати и на мен на ЛС, ако тук вече си я публикувала...
  Hug

Джема: аааами, дано е поетапно смяната на косата, но да знаеш, че май доста бебоци направо си остават гологлави за известно време  Laughing При племенницата ми така се получи.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 15:11 от yana-sladurana

# 193
Честит рожден ден на Boiana_P,да си жива и здрава и много късмет ти пожелавам! Hug

Имам въпрос.
Белослава вчера на няколко пъти изпищява на сън или докато се храни.Много силно и пронизително.После си продължава да спи или да се храни.И намали сериозно мл на млякото.Изяжда цял ден по 80-90 мл, а беше на 120-130.Днес сутринта в 9 едва я събудих и изяде само 40 мл.Не са колики, защото не се свива newsm78.Някой има ли идея дали е притеснително, защото до сега не е пищяла така?И се чудя дали да не и върна едното хранене.Сега прави пауза от 9 до 6, но с това никакво количество на млякото...
И вече сме пристрастени към залъгалката.Няма спасение ooooh!.
Отивам да се храним, че времето е страхотно и изчезваме навън Wink

Шайн аз имам само едно обяснение,че е била в периода на разтежа,който е около 6-тата седмица и  за това е папкала толкова.Не се притеснявай де нека си хапва толкова колкото тя иска. Hug

Не знам дали я помните, но забелязах, че Boiana_P днес има Рожден Ден!
Жива и здрава да си, много обичана и грижовна майка    bouquet

Честито бебче и на Бебешондел! Много да ви радва с тати!  Hug

gemma, аз купих на Преслава това http://www.cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=131 Много съм доволна, макар че още не сме взели батерии и я ползва повече като шезлонг и като заритка по-силно се люшка сама. Доволна е и тя и това е единственото място, на което като я оставя след ядене не повръща. А цената е доста под тази на Фишър Прайз доколкото видях  Peace
Буболече страхотно е за колко го взе останаха ми очите,аз точно подобно търся в момента.

Мале Захирка как се обърна така детенце направо настръхнах само като си го представих,слава Богу,че всичко е наред и се е разминала без контузии.

Гери,аз вече ти честитих,но сега виждам,че на страхотна дата се е появил малкия,той човека си е знаел кога да излезе. Hug

# 194
За 105лв от магазин на Кенгуру в Илиенци я взехме Simple Smile

Захира, съжалявам за случилото се  Hug , дано не се случват такива неща повече на никой  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт