Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Ribka, а ти като подава молба за еднократната помощ не ти ли искаха даже документ за сметката в банка? Другият вариант ако нямаш сметка ти откриват служебно в Инвестбанк /поне тук в Бургас е така/ няма вариант за пощата. Аз подадох на 2-ри септември молбата с всичките документи и ми казаха, че ще получа парите около 20-ти октомври!!! Тогава им било време за разплащане. Няма значение на коя дата от септември подаваш молба , получават се около 20-ти октомври!

# 346
Здравейте мами!искам да ви питам вие взехте ли си еднократната помощ?Този петък ходихме до социалните и ми върнаха акта за раждане на малкия и на гърба му пише''изплатени 250 лв''ама къде са изплатени като аз пари нямам,пък и номер на карта не съм им дала.Дали не трябва да отида от общината с бележката да си ги взема newsm78Помагаите

И на моя акт пише същото.Моите документи са подадени около 10 август и ми казаха,че ще ми ги преведат след 15 септември.Даже искаха копие от банаката с номерата на банковата ми сметка.Би трябвало и на теб да ти искат,то иначе къде ще ти ги преведат,освен ако в Поморие не трябва да ходиш сама да си ги вземаш newsm78

# 347
Здравейте мами!искам да ви питам вие взехте ли си еднократната помощ?Този петък ходихме до социалните и ми върнаха акта за раждане на малкия и на гърба му пише''изплатени 250 лв''ама къде са изплатени като аз пари нямам,пък и номер на карта не съм им дала.Дали не трябва да отида от общината с бележката да си ги взема newsm78Помагаите
Провери в пощата да не би да има нещо на твое име.Ама за детски не подаде ли документи?Защото ако си подала и си написала номера на картата там ще са ти и парите от еднокрактаната помощ.На мен ми казаха да си ги търся след 20 септември преведени по картата.Може да питаш и в социалните.те най-добре ще ти кажат къде са ти паричките. Peace

# 348
Fmania, на нас във болницата ни дадоха Офталмосептонекс, казаха да капя на всеки три часа като кърмя. Бяха се оправили и сега започнаха да се появяват отново. И сега се чудя по колко да капя. Ти как го капеш Офталмосептонекса, ако може да ми кажеш. Иначе ние проблем със запек нямаме, има колики, но като се напъне и винаги се изаква. Ака ми по 7 - 8 пъти на ден, понякога и повече, тоест на всяко кърмене.
Долс, Силви Д, мерси много за съветите, ще пробвам с кърма и масажче, дано да помогне  Hug
За праха за пране, аз съм със Персил Сенситив, доволна съм като цяло, не е алергичен и няма странични реакции, но някои упорити петна не ги изпира  Shocked

# 349
На нас педиатърката ни каза, че гурелчетата леко жълтеният и затова ни изписа тобрекс, днес за първи път му сложих един път сутринта и до сега не е имал пак, пък  ще видим тази нощ. На нас също ни каза кърма, аз само веднъж капнах и нищо не стана, пък ме е страх повече, че може и да не е положително.
За циците на мен ми пораснаха много през миналата бременност и така си останаха. Въпреки че след това отслабнах 20 кг, после качих още 20 тази бременност пак са си същите, пък сега ще видим този път какви ще станат.

# 350
Сънчо е супер! чухме се преди малко. докато намеря време и се наканя да й звънна, тя отишла и се върнала от едно море в гръцко  Laughing

# 351
Здравейте!

Ние сме си веме вкъщи и лудницата е пълна. Добре, че е майка ми. Моя юнак непрекъснато е буден и иска да е на ръце. Всички ли бебета са така? Аз си мислих, че новородените спят по много, а той като отвори едни очи и само мрънка. Ако може да е 24ч на цица това е спасението ама аз не издържам. Още го дохранвам, защото не ми е тръгнала както трябва кърмата. Но дори да е изцокал едно шише после няма проблеми да цока и цицата.  Simple Smile
Ако има съвети за окротяване на бебе - моля очаквам с нетърпение!  Simple Smile

# 352
  • Sofia
Гери, добре завърнали се с макия Героги!  Hug

Незнам какво да ти кажа относно укротяването на бебчо. Моята принцеса все спеше, тя пък другата крайност - не можеш да я събудиш да се нахрани. Тя и сега си е така, спинка доста и е много кротичка. Но постепенно ще се нагодите един към друг, бебчо сам ще ти покаже. Много целувки и за двама ви!  Hug Hug Hug

Напетя, беше предложила да пуснем на бебчетата по-актуални снимки. Та аз сега ви питам къде да ги пускаме тези снимки, в същото албумче ли, където са снимките от раждането?

Аз да се похваля, че София вече гука, раздава по-често усмивчици и следи играчките с очички. Хехее, ще стават все по-забавни малките ни душички ... Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 19:36 от Hariela

# 353
Здравейте!!!!
Ние се родихме на един от най-светлите български празници, почти на шега Simple Smile
В 17:00 ми изтекоха водите. Съпруга ми тъкмо беше излязъл да купи продукти за вечеря. Веднага след изтичането започнаха по-силни от нормалните за мен контракци директно на 5 мин. Звъннах на д-р Георгиев, лекаря с който имах уговорка, и зачаках съпруга ми да се прибере, защото си беше забравил телефона и нямаше как да му кажа да побърза. И така доприготвих чантата за болницата и в 17:20 си дойде Калоян и тръгнахме към билницата. Приеха ме в 18:00 ч., в 18:30 дойде д-р Георгиев и проверихме разкритието - 3 см вече с контракции на 3 мин. Лекаря каза към 23:00-24:00 часа ще родя и аз зачаках. Легнах си аз в предролина и се заприказавах с едната акушерка. И така контракциите доста бързо зачестиха и започнаха адски да болят, вие си знаете как. В 20:30 отново дойде доктора на проверка - вече бях с пълно разкритие. Казаха 15 мин ще понапъваме и отиваме да раждаш и аз  Shocked , викам нали в 12 казахте, и те се хилят. Не се справих блестящо с напъването, но все пак в 20:55 се появи на бях свят моето съкровище Явор, с едни голеееми бузи. Най-ме боля шиенето - 5 шевчета, уж с месна упойка, ама мнооого гадно. И така общо взето за 4 часа си родих като пич. Всички се учудиха че такова голямо бебе излезе  Party Донесоха ми го на следващия ден и от тогава си се гледаме. Ето малко снимки http://bebeshondel.snimka.bg/baby/yavor.419087.14683858 ,  по-късно ще кача и в албума Simple Smile
Това е от мен за сега, много прегръдки на всички  Hug

# 354
  • Sofia
Бебешондел, добре дошли с малкия Явор!  Hug Много да слушкате и да се гледате  Hug Hug Hug

# 355
Само запис и отивам да ви чета.

Мнооого пишете бе хора  Hug Hug Hug

# 356
Бебешондел,добре дошла отново,малкия Яворчо си прилича на теб,много е сладък.само да те радва и слушка Hug

# 357
Геринела, Бебешондел, добре дошли Hug!
Денди, за 12 дена 500гр е супер.Белослава повръщаше  поне един път на ден на фонтан, а при оригване връщаше по малко.В един момент спря от само себе си и сигурно поне 20 дена не е повръщала, въпреки, че сменям памперс след хранене и това си е предпоставка да повръща.
За пъпчиците- ако не стават видими бели връхчета не е страшно.Педи беше казала да чакам да минат сами, но те си стояха повече от месец, появиха се и по гърдичките.Накрая започнах да ги мажа с Бочко и изчезнаха за 3-4 дена.
Янче, Трейси, стреснахте ме за храненето, та звънях на педи и се рових за разни формули за количество мл на ден.Е, в нормата сме си.Ние сме изцяло на АМ.В родилния дом бяха на 7 хранения, после аз започнах да й давам и през нощта, та станаха 8.И сега за около 2 седмици сама отказа това в 12 и после още едно -или в 3 или в 6.Ще видим на консултацията какво е положението, но каквото и да е тя не търпи нито да седи и минута гладна, нито да я храня на сила.
Дю, д-р Янакиев и д-р Хазбун са най-спряганите имена във форума.Д-р Янакиев прави и домашни посещения.Но направлението не покрива ехографа и той се заплаща, така че направлението не върши никаква работа.Другата седмица ще трябва и това да свърша.
Тази седмица отивам да подам молба за ясли и детска кухня.Сега ми напомнихте, че не съм пуснала молба и в социалните.
Днес бяхме уникални скитни- от 12 до 7 навън Grinning.Накрая стана доста хладно, дано не съм я простудила.
За настроенията- яко ме тресе следродилна еуфория.То си ми и личи де Laughing.хем се чувствам невероятно, хем не е зле малко да се кротна, че ако се продължава така, в скоро време се виждам с още едно дете Joy.
Момичета помните ли как пълнихме малко по малко темите с положителните тестове и снимахме коремчета, а вече къде стигнахме Hug

# 358
От сега ли се пуска молба за детска кухня? Имам една точно срещу нас и да побързам да се запиша,ако се прави толкова рано.
Мами,замръзявате ли кърма? Мен на скоро ме подсетиха и мисля да започна да складирам по малко за черни дни Laughing. Имало някакви контейнери на Авент ,но една мама ми даде идея да съхранявам кърма в стерилните чашки за урина.Стрували стотинки и вършат същата работа.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 21:43 от dolls

# 359
Долс, попитай на място в кухнята.Някои са много натоварени и от сега се подават молби.

Общи условия

Активация на акаунт