Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Момичета и аз се замислям да пробваме други памперси, в момента сме с Слип & Плей и Памперс - ню бейби, като цяло оплакванията ми са нищожни, но все си мисля, 4е може да има нещо по-добро. Трбява ли да е сухо детенцето, когато памперса е мокър и акото не трябва ли да попива в памперса  newsm78 Мисля да купя Хъджис следващият път, някой ползва ли ги?

Тина, каква цена са тези Еви бейби, доволна ли си от тях?

Dendy, аз съм на Хъджис и съм много доволна. Досега само два пъти ми е пропуснал памперса и то защото беше мноооого напишан. Акано още не ми е пускал. Дупенцето му е сухо и като е напишан, тоест всико попива в пампито. Аз съм само с такива от началото, племеницата ми беше с такива и кака беше също много доволна  Peace
И ние като спим много ръмжим от колики, но не плаше слава богу, само се напъва, като го взема и го гушна и се поуспокоява. Общо взето режима ние : до 4 спи в кошарката и после ни хващат коликите и спи при нас на спалнята  Hug.Храним се в 8, 12, 3, 6, и 8, малко начесто сутринта, ама яде по - помалко. Иначе през деня по разходките си ми спи почти постоянно  Hug
Шайни, и аз си мисля, че 8-9 часа е дългичка пауза, но ти си знаеш най -добре

# 331
здравейте момичета,как я карате?
виждам,че за памперси си говорите,та нека и аз се отчета.ние ползваме на Либеро и съм много доволна,ем са хубави и качествени,ем на добра цена за доста бройки(90бр. за 25лв.).преди тях бях взела на Памперс и не съм доволна ма грам  Crossing Arms

и едно въпросче:
взехте ли си парите от социалните,и колко време чакахте да ви ги дадат?

# 332
здр. мога ли да ви питам нещо?
Аз ще имам бебе сега октомври и вече от всичко съм се притеснила и направо главата ми ври и кипи! Нещата които най-мн. ме притесняват са тези свързани с документи, бихте ли казали от тази гледна точка какво се случва след раждането , за какво трябва да съм подготвена, как ще се запишем при детски лекър, личния ли лекър трябва да търся, има ли срокове, кога започва изплащането намайчинство, абе всичко, моля от сърце, че ми е мн. притеснено!!!!!!

Тити може да попиташ в Тази тема всичко,което те интересува за майчинството,там са най-компетентни. Wink
Иначе за педиатъра,трябва предварително да си наясно кой искаш да е лекар на бебето ти и след като родиш му се обаждаш,той трябва да дойде у вас още на същия ден когато ви изписват и да ти обясни най-важните неща,разбира се и да го прегледа де,след това трябва да дойде още веднъж във вас и на 20 ден да отидеш в п-ката за да му направи консултация.Поне така беше при мене,друго не се сещам,ако има нещо питай. Grinning

# 333
Денди, питала си за бебешкото акне също, и ние сме с такова. Отначало беше само тук таме, после за един ден се иьрина целия, не го мазах с нищо, само измивах личицето с преварена водя, ефект йок, на следващата сутрин намазах с кремче здраве и ми се стори по-добре, сега мажа по-начесто и сякаш има подобрение  Praynig дано да се оправи по-бързо и твоята принцеса  Praynig
Аз да питам - днес забелязах, че на Дани все по-често му се образуват горелчета, през 3 часа му чистя очичките и пак така стават. Някой има ли подобен проблем?
А за настроението - аз съм си супер, въпреки недоспиването, нямам депресии слава богу и ми е много весело и мило, мъжа помага вкъщи, грижи се за малкия и съм много щастлива, дано повече мамчета да се чувстват така.
Аз да се похвля, тези дни имам гости, мама, кака с племеницата ми и брат ми и всеки ден правя мъфини, много сполучливи стават Mr. Green

# 334
  • София
Здравейте,момичета,
Майка ми си замина днес и ми е ужасно притеснено Sad Хем ме дразнеше докато беше тук,хем пък сега ужасно ме е страх ще се справя ли без нея.То общо взето аз си правех всичко,но тя спеше с бебка,та поне малко се наспивах.А и ако е много  нервна само тя можеше да се справи с нея.
  Искам да ви питам за това ръмжене-направо ме побърква,вечер ръмжи и пъшка през 15-20 мин,нормално ли е?
  И аз се опитвам с 300 зора да си възстановя лактацията,2 дни беше на кърма,но днес пак й дадох малко добавка.Дано се нормализират нещата.
  Да ви се оплача за пъпчиците по лицето-нещата стават все по-зле особено последните 2-3 дни.Цялото й лице и тяло е в едни гнойни ранички от тези пъпки.В петък я водихме на кожен лекар в МД,но тя пък беше отпуска.Утре пак ще я водим,дано й изпишат някакъв антибиотик или нещо да се оправи по-бързо.Ужасно е да я гледам така,направо ми се къса сърцето Sad
  За праха за пране аз ползвам Сано максима (за по-измърсените) и тео бебе,доволна съм и от двата.Все още гладя дрешките й от двете страни Simple Smile Къпя я вечер във ваничката,а през деня й мия дупето на чешмата.
  За памперсите ползвам си на Пуфис и съм много доволна,засега не ми е пропуснал нито веднъж.Все още сме си на 2 размер Simple Smile
  Искам да питам още нещо-до преди седмица нощем си правеше паузи между храненията 5-6 часа,а от няколко дни се буди на 2.30-3 часа.Нормално ли е,все пак е на 40 дни вече,не би ли трябвало да им отпадне скоро поне 1 нощно хранене?Плийс,мамите ,на които им е второ да кажат.

Gemma, този пост все едно аз съм го писала - и за помощта от майка ти, и за ръмженето, и пъпчици има моето момиче, и за нощните паузи. С ръмженето и пъшкането изобщо не мога да заспя от нея, постоянно съм на тръни, че ще се събуди. Отделно има и сополчета в носа, които не мога да извадя и нослето й е все полузапушено. А ти през нощта кърмиш ли или сте на АМ? Аз веднъж й дадох само АМ и после беше най-тежката нощ досега - 2,5 часа разнасяне и рев. Не знам има ли общо разбира се.

Момичета, вие какво АМ давате? Аз давам Фризо ХА.

И аз пера със Сано, много съм доволна  Peace

А тези пъпчици стават все повече, по вратлето също вече има. Дали е нормално или да я водя на лекар? Аз си мисля, че се обрива от това, че плюе и после лежи на мокро. Ама знам ли, увеличават се.  newsm78

# 335
Джема, Но4ко: я за такива по-тежки случаи задъжително да идете на доктор! На мен ми звучи на стафилококова (но може и да не е) и по-добре да си ви ги видят на място+искайте да ви вземат секрет от нослето!!

Аз имам въпрос към мамите с още дечица, които са кърмили: след като спряхте да кърмите гърдите ви възвърнаха ли си нормалния размер??? Моите в момента са поне с половинка по-големи и много се притеснявам да не останат така (че по принцип съм Д, а сега сигурно 2Д...).

Дю: ама на тази снимка Косето пък как сте успели да го накрате да застане така облегнат на 2 ръчички, при това новороден??? УНИКАЛНО!  newsm10 smile3501

# 336

Аз имам въпрос към мамите с още дечица, които са кърмили: след като спряхте да кърмите гърдите ви възвърнаха ли си нормалния размер??? Моите в момента са поне с половинка по-големи и много се притеснявам да не останат така (че по принцип съм Д, а сега сигурно 2Д...).
Янче след като спрях да кърмя циците ми се стопиха горките,нищо не остана. Confused Но при всеки е индивидуално,при някой пък се оголемяват или пък остават такива каквито са били при кърмене,отговорът ти ще дойде като спреш да кърмиш. Laughing Hug

Джема,Ночко наистина заведете бебетата на лекар,може да е бебешкото акне,но може и да е нещо по-сериозно,най-добре се прегледат.

# 337
Дю, снимките наистина са много уникални, аз така искам да му направя и на моя юнак, ама няма как, много сме далече  Cry
Данче, чакаме да видим снимките на Бобко  Peace

# 338
Янче,аз по принцип съм с чашка C,а сега с DD.Плаче ми се направо.Те и да се приберат нали се сещаш на какво ще приличат  ooooh!
tracy_t ,и ние сме така с очичките от доста време.Започнаха да пооправят,но още се събират гурелчета,особено сутрин.Педито ми каза да капя Тобрин,но вече го правя само сутрин и почиствам с физиологичен разтвор или с чай от лайка.Прави и кръгови масажчета в ъгълчетата на очичките,за да се отпушат слъзните каналчета.
Дю,аз не знам какво се прави ,а и педито нищо не казва.Кога трябва да се води бебо?
Ние сме с двойката на Памперс,но май следващите вече ще са тройка Laughing
И аз съм в настроение само дето вече имам чувството ,че ми изтече кръвта .Такова чудо не съм имала  Shocked,а ми е трети ден вече.За щастие не усещам никаква болка поне.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 15:46 от dolls

# 339
Денди, питала си за бебешкото акне също, и ние сме с такова. Отначало беше само тук таме, после за един ден се иьрина целия, не го мазах с нищо, само измивах личицето с преварена водя, ефект йок, на следващата сутрин намазах с кремче здраве и ми се стори по-добре, сега мажа по-начесто и сякаш има подобрение  Praynig дано да се оправи по-бързо и твоята принцеса  Praynig
Аз да питам - днес забелязах, че на Дани все по-често му се образуват горелчета, през 3 часа му чистя очичките и пак така стават. Някой има ли подобен проблем?
А за настроението - аз съм си супер, въпреки недоспиването, нямам депресии слава богу и ми е много весело и мило, мъжа помага вкъщи, грижи се за малкия и съм много щастлива, дано повече мамчета да се чувстват така.
Аз да се похвля, тези дни имам гости, мама, кака с племеницата ми и брат ми и всеки ден правя мъфини, много сполучливи стават Mr. Green
По въпроса с очите всяка майка, която познавам е имала или има подобен проблем вкл. и аз. Иван има проблем с дясното око, което мисля че вече минава. Проблема си е още от родилното. Първо слагахме антибиотични капки Тобрекс, а след 26-и минаваме на Офталмосептонекс. Тези неща са доста упорити. Единият вариант е инфекция, която се лекува продължително, другия запушен сълзен канал, който се сондира между 6 и 12 месец

Искам да попитам имате ли проблем със запека? Как се справяте? Детенцетосе мъчи днез през целия ден. Два пъти правих опити с термометър и се изходи и двата пъти, но постоянно се напъва и почервенява. Може би трудно изкарва газовете. С много мъки му дадох вода от варени овесени ядки пък да видим.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 15:57 от fmania

# 340
  • Кърджали
И мъничка го има тези гурелчета и страшно мрази когато и почиствам окото. Но на нас лекарката не ни е изписвала никакви капки, не знам дали трябва. Само каза да и ги почистваме с чай от лайка, а ако нямаме под ръка -  преварена вода. Има дни в които и са по - малко, в други повече, но определено и се появяват като плаче или след сън.
За пране на нейните дрешки ползвам тео бебе, омекотител принципно за дрехите и не ползвам или слагам съвсем малко. Понякога пускам дрешките и заедно с наши хавлии или чаршафи, че ако чакам да и се съберат за една пералня ще остане без дрехи накрая. Това защото не съм и купувала много много дрехи, път тези дето и подаряват са за по нататък. Затова и в повечето случаи пера  на ръка след като я преоблека, но напоследък ме е хванал мързела. И дрешките и ме мързи да ги гладя, та ютията ми стои само за украса. Което ми напомня че сега докато симулира сън това дете да ида да изгладя.

# 341
ЗДРАВЕЙТЕ!
Нямам много време за компа.Simple Smile
Старая се да ви чета поне от време на време.

Бия,да,само накърма сме.Дано така да продължава! Praynig

За памперсите - ние сме с Хъжис и съм много доволна.Малко скъпички ми идват, но за сега не мисля да ги сменям.
За праха-ползвам Тео бебе, а  омекотител само понякога слагам и то щото имам едно цяло шише от мама.Иначе аз не купувам такова нещо.И пера в пералнята.
Какво стана със Сънчо?Янче,някакви новини от нея?Нали ти щеше да й звънкаш...

# 342
  • София
Ночко, аз и по-горе писах- ние пробвахме Аптамил, сега сме на Лактана-второто мляко е супер, бебето го яде с удоволствие, няма запек от него. Освен това казват, че от млеката, предлагани нашия пазар, това било най-близо до кърмата. А дали е така- кой знае.....
Аз използват Персил Сензитив и Сано Максима за дрешките. Пускам пералнята горе-долу през ден, а дрешките, ако са минали през сушилнята изобщо не ги гладя- мисля, че е достатъчно висока температурата в машината.
За хавлията и наакването и напишкването- когато го преобувам използвам еднократни пелени- супер удобни и практични са. Взех ги след няколко напишкани хавлии и се родих с тях.

# 343
  • София
Привет!
Ние сме си на премиум кеър на Памперс и все още на номер 1, ама усещам че сме попрастнали и нямам търпение да му дойдат на размер многократните пелени на Фъзи.

За нааканите хавлии и пелени по време на преобуването - най-лесно се изпират ако със студена вода се претъркат първо, иначе се фиксира жълтото и по-трудно излиза.
Ние перем с Surcare - течения за ръчно и с праха в пералнята. На омекотителите не съм им фен по принцип, та такова и не купувам.

Ние също имахме запушено слъзно каналче - направо му се слепваха 2та клепача и по съвет на баба му капнах в очето малко кърма - за 2-3 капвания се оправи. Естествено, ако имате проблеми с млечница, не е добра идея това де.

Иначе и Бобко е голям мрънчо и спи адски шумно, та аз все скачам да го гледам дали се е събудил.

Тия дни татито ни е много нервен, хем иска да помага, хем като го наакат и напишкат докато го преобува и направо лично го приема - все едно нарочно го е направил бебо. Не знам вече как да го успокоявам, че то и аз с тая липса на сън и да легна не заспивам - напомня ми на някогашните ми нощни смени и последващите лекции   #Crazy

# 344
Здравейте мами!искам да ви питам вие взехте ли си еднократната помощ?Този петък ходихме до социалните и ми върнаха акта за раждане на малкия и на гърба му пише''изплатени 250 лв''ама къде са изплатени като аз пари нямам,пък и номер на карта не съм им дала.Дали не трябва да отида от общината с бележката да си ги взема newsm78Помагаите

Общи условия

Активация на акаунт