Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Кърджали
От както се е родила ползваме на Памперс Sleep & play 3 номер... Що годе съм доволна от тях, тук таме ако се наака повече се зацапва малко дрешката, но това е май  заради това че мъничка много шава и не можем да и сложим както трябва памперса. 
Магаре честита количка.
Мъничка я мием на мивката само когато се ее наакала. Но като я къпем я къпем в легенчето. На нея и  харесва. Лесно свикнах и така си я къпя и сама. Иначе ако таткот си е тук, той я придържа аз поливам.

# 286
  • София
Ночко, 6-7 седмица, освен на растеж, е и период на много силни колики.
Ние след 3 дена навършваме два месеца, за това успява да прави толкова големи паузи.
Но ако продължава да яде по толкова малко , ще се наложи аз да й съкратя паузите.

Ох, Шайн, дано мине по-скоро този период Sad

Яна, мисля, че е колики, а не е недохранена, защото имаме електронна везна вкъщи и едно мерене пада - преди и след всяко хранене, сигурно много я изнервям, ама иначе нямам реална представа колко изяжда. Като не е изяла достатъчно й правя добавка Фризо ХА. Голяма е мъка - хем имам кърма, хем нямам достатъчно, едно хранене се проточва по 30-40 минути - първо едната гърда 15-20 минути, после малко от другата и ако не е стигнало - АМ Sad Гледам по 110-130 мл да изяжда

Чудя се дали не е от АМ в комбинация с кърма това, че има такива колики. Напоследък освен това много се дави и плюе.

За неспокойното спане - мен питайте - то е сумтене, мрънкане, шаване, почти не спи спокойно. Хърка, все има сополчета в носа, почти й е запушен, слагам физиологичен разтвор, ама нещо не се изчистват. Може би й влиза кърма в носа и затова и хрипти постоянно.

Аз си я мия на мивката, но 3 седмици няма да имаме топла вода, та е един ужас - загрявам канче, разстудявам, държа беба с едната ръка, поливам с другата, а тя си тежи вече, току й ударя главата в сапунерката, а и много се пъне, ужасно е шавлива. Ама няма как.

И мен ме е страх, да не я науча да заспива на ръце, след всяко хранене почти се разнасяме, като я оставя да легне и се събужда и започва да плаче.

# 287
  • На плажа
http://papa-bebe.com/pampersi.html,ето тази статия ме насочи към еви бейби-памперсите.Интересна е ,прочетете я.
no4ko25 да не я прехранваш,че се дави и плюе.Може би не е добра идея да спазваш грамажите,гледай бебо,ако е видимо още гладен,тогава дай добавка.

# 288
Момичета и аз се замислям да пробваме други памперси, в момента сме с Слип & Плей и Памперс - ню бейби, като цяло оплакванията ми са нищожни, но все си мисля, 4е може да има нещо по-добро. Трбява ли да е сухо детенцето, когато памперса е мокър и акото не трябва ли да попива в памперса  newsm78 Мисля да купя Хъджис следващият път, някой ползва ли ги?

Тина, каква цена са тези Еви бейби, доволна ли си от тях?

# 289
Аз и с голямата и сега с малкия използвам на "Памперс" и не мисля да ги сменям. С каката пробвах и няколко други, но ми се изприщваше от тях, затова сега няма да си правя експерименти, а всъщност пробвах един на " Еви бейби", но се изприщи при ластиците на кръстчето. Наистина са много по-евтини даже ги пакетират при нас (а може и да ги произвеждат тук) и мога направо от склада да ги купувам, но ще си остана на "Памперс". Сега взех 2, но май сбърках трябваше 3, ама ще ги изхарчим тези пък тогава  Wink.

# 290
  • София
Ние ползваме памперси 2 размер на Huggies, на мен много ми харесват, с едно-две изключения не са пропускали. Pampers Premium care  също имаме, харесват ми, но Huggies повече ми допадат.

Ночко, аз също го дохранвам, пробвахме Аптамил, сега му даваме Лактана- коликите са определено по-малко, освен това имаше проблеми със запек- след смяната на млякото се оправи всички- много доволни сме от това мляко.

Лелеее, момичета, да ви разкажа колко съм изперкала. Бяхме на разходка в парка преди малко и гледам пред нас една немска овчарка, приклекнала и ака. Първосигналната ми реакция беше да взема мокра кърпичка и да избърша дупето на кучето - това е то професионалната деформация Joy

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 19:40 от terpsyhora

# 291
Здравейте на всички!
На 4 септември се роди нашата дъщеричка - Александра. Преносих и всъщност накрая ми направиха секцио - оказа се, че изобщо не е толкова страшно като процедура и се възстановявам много бързо. Имахме малко проблеми в болницата - на бебето един от показателите на кръвта не беше добре и решиха, че има някаква вродена инфекция(която всъщност така и не се доказа за на 100 %), вливаха й антибиотик и сега сме добре. Това, че сме я извадили по този начин всъщност било добре за нея, защото така не сме я уморили много и по-лесно се е адаптирала. От вчера сме си вкъщи. В болницата изживях голям шок, но сега съм безкрайно щастлива - дано скоро се успокоя напълно.
 Simple Smile
Сега имам безброй въпроси по отношение на хранене и т.н., но ще чета първо, а после ще питам! Mr. Green

Честито на всички нови мами, които са се появили докато не съм влизала- да са живи и здрави малките бебоци и само да ги радват!   bouquetСигурно няма останали бебчета за чакане!  Simple Smile

# 292
Денди: абсолютно и аз съм на 100% за Хъгис!! От тези, които съм ползвала до момента, са най-добрите по всички показатели - издържливост, еластичност, мекота и т.н... И да, хубаво е памерсът да поема толкова добре пишканото, че като го сменяш детето да е сухо! А не като с тези скапани Пуфис, които се излъгах да взема  Crossing Arms За акото, ами хубаво е да поеме колкото се може повече от течността, да. Но никога не може да е толкова добре като с пишканото  Laughing

Статията на Но4ко общо взето съответства и с моите впечатления от марките, които съм ползвала до момента! Много полезна статия!  Peace

Терпсохораhahaha Joy Уникаааално!!  Joy hahaha

Силви: ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКАААА!! Жива и здрава да е!! Добре че всичко е минало благополучно и за двете ви!!  bouquet

# 293
Само на мен ли ми е дошъл МЦ?Доста ми се чудиха днес Thinking
ssiillvvyy ,честита ти дъщеричка   bouquet

# 294
Поли: защо толкова скоро ще се връщаш на работа? Sad

Ами защото покрай кризата Филипс доста го закъсаха и уволниха доста хора, други ги преместиха по други отдели и от софтуерната група дето аз работя, останах само аз. Ние пишем софтуер, с който се тестват разни прилежения на едни чипове за идентификация и просто няма как да ги оставя 3 години без да правя поддръжката на това което ползват, щото аз съм го писала. А понеже това мога да то върша и от къщи, и за това се разбрахме с шефа ми да почна сега на 4 часа седмично от нас (той прежълтя направо като му съобщих, че съм бременна). А освен това, понеже ние не говорим вкъщи немски, само български и искам Соня да научи и немски преди да иде на градина и мисля така и така като стане на година и половина да взема някоя жена да я гледа за няколко часа на ден.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 20:14 от poly_zoe

# 295
Dolls не си само ти с МЦ. Аз също съм цъфнала. Утре или в други ден го чакам да сбърши и подхващам мъжлето. В този ред на мисли вие как мислите да се предпазвате от следваща бременност. Ние до сега не сме се пазили, тоест не сме използвали контрацептива, а мъжа ми ме е пазил. Никога не е имало проблем,  но сега не знам защо се притеснявам. просто се страхувам да забременея на този етап, а ако се случи не бих направила аборт. Ще разпитам моя доктор  , но противозачатъчни не мисля да пия след като веднъж ми докараха бучка в гърдата и си изпатих. Може би ще помисля за спирала  Thinking

За памперсите аз ползвам памперс премиум кеар и съм супер доволна, взимам ги от метро 2 плика за 65 лв. Колкото и да се напишкала, когато го пипнеш от вътре е сух, което значи че и на беба и е сухо.

# 296
Joanna87 ,тъкмо започнах да се притеснявам,че съм само аз  Laughing.И аз мислех,но хапчета и аз няма да пия,че нали и кърмя.Ти кърмиш ли?За спирала не съм сигурна още.След като ми свърши ще отида на гинеколог и ще се консълтирам с него,че сега няма да мога да се справя с 2 бебета Laughing

# 297
 wavey wavey wavey

Аз да се изфукам, че днес направихме на Бобко такива снимки като на Дю  Flutter Flutter Flutter Адски съм доволна и щастлива и от снимките и от Бобко и от мацката Кали. Просто беше супер  Party Когато са готови ще ви ги покажа  Grinning Heart Eyes
Яни, не ми се сърди мила  Hug но майка ми е виновна да не ти се обадя и да дойда до вас след снимките. Ще ти се реванширам и разкажа на скайп  Praynig Hug  bouquet

Силви, честито бебенцеееее   bouquet  bouquet  bouquet Да ви е жива и здрава и се оправяй бързо!

Ние сме на Памперс премиум кеар ..... Е, жестоки са, но и на мен ми идват май маааалко по скъпи. Така като ви слушам да взема да пробвам Хъджис  Thinking Иначе нямат пропуск и винаги ми е сухо бебчето  Peace Но ще минаваме на 3ка.

А, имам за още нещо да се хваля  Blush  Laughing Аз се заинатих с тая кърма и май има ефект  Party Бобко е качил за 10 дни 600 гр и общо 9 сантиметра до сега  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Добавка вечер не давам и той не си я изяжда цялата като му дам  newsm44 Е, не може без добавката, но спокойно мога да кажа, че сме 50 на 50 вече  Party  Продължавам в същия дух. Ям всичко без бобови и зеле. Но ефект от кафето има!!!
Помните ли ме със силните колики, че ви се оплаквах?! Е, тия 2-3 бях пила 3в1 и беше ужасно раздразнителен, спрях го и бебчо Пак е кротък. Има колики, но нищо общо.  Thinking

Цикъл и аз нямам, но съм чувала, че като ти дойде цикъла и вече се отслабвало... Колко е вярно не знам, Долс да каже  Thinking Grinning

# 298
Цикъл и аз нямам, но съм чувала, че като ти дойде цикъла и вече се отслабвало... Колко е вярно не знам, Долс да каже  Thinking Grinning

И аз така съм чувала и за това толкова се радвам  Laughing
Данче,кафе и аз не пия,че са ми казвали ,че бебоците ставали нервни.А как ми се пиива Sad

# 299
Цикъл и аз нямам, но съм чувала, че като ти дойде цикъла и вече се отслабвало... Колко е вярно не знам, Долс да каже  Thinking Grinning

И аз така съм чувала и за това толкова се радвам  Laughing

Хванах теееее  Crazy Mr. Green И ти завиждам де  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да споделиш...  hahaha
И аз забравям за кафето вече, макар и не кафеното 3в1  Tired

Общи условия

Активация на акаунт