Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 877
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
А да ви питам , в голяма чуденка съм,  newsm78 нали на 40 дни се ходи в църквата да ти четат някаква молитва и т.н.,  но с майка ми спорим сега кога са 40 дни, тя брои от деня на раждането от 26.08 и според нея е 04.10, а според мен на 05.10, моля помогнете, тези дето сте ходили на църква, как си изчислихте деня, и каквоносихте в църквата?
МАйка ти е права, брои се деня на раждането. В църквата занесох погачата да я осветят, вино и мед за църквата. Имай предвид, че може да не ти кажат цена, а попа да очаква да му дадеш пари на ръка, така че се приготви.

леле, като чета какви сте големииииииииии! на нас сега почват да ни стават дрешките за новородени!  ooooh!

# 496
kkalina благодаря ти за отговора, ама това зна4и ли 4е се падат 40 дни на 04.10, за6тото и по тия линийки тука се пада 05.10, затова  съм в такава 4уденка

# 497
Лелееееееееее, Танито, като гледам колко малък се е родил, направо ме разби с тези мерки, с какво се храните?

Калина, отдавна не си писала, кажи как сте, как е малката сладурана, има ли колики, хапва ли добре?

# 498
  • На плажа
Здравейте сладурки... и ние си имаме пъпчици по лицете от около седмица, не ги мажа с нищо, само почиствам с преварена вода и ми се вижда че са позавехнали; за кг и аз качих около 2 кг откакто се прибрах от болницата, ама хич не ми пука, по-добре  да хапвам , че да има кърма за малкия
А да ви питам , в голяма чуденка съм,  newsm78 нали на 40 дни се ходи в църквата да ти четат някаква молитва и т.н.,  но с майка ми спорим сега кога са 40 дни, тя брои от деня на раждането от 26.08 и според нея е 04.10, а според мен на 05.10, моля помогнете, тези дето сте ходили на църква, как си изчислихте деня, и каквоносихте в църквата?
Следи си линииката,като ти покаже единн месец и десет дни,тогава н о аз мисля,че майка ти е права   Peace
А при нас нищо не се носи
Хеее,Калина от кога не си се мяркала,как сте,добре ли сте?

# 499
A_S_Y_77 ,ние ходихме на църква на 40 ден и според мен вашия се пада на 05.10.Чете се чиста молитва.Носи се питка и мед,която се раздава на хората в църквата,като първо каниш попа да си отчупи и си топне в меда.Останалото си носиш у вас и даваш и на близките.Прави се,за да му е сладък живота на бебето.Ние платихме 5 лв. на жената,която продава свещите и тя ни даде някакъв лист и на него пишеше Ева с младенеца,тоест аз и бебо (между другото аз се казвам Ева,приятно ми е  Joy).После трябва да отидете на гости преди да се прибереш  Peace
Дю,стахотни снимки  Grinning

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 20:45 от dolls

# 500
Я кажете вашите бебчовци вече раздават ли усмивки, посягат ли съзнателно към играчка?  newsm78
За посягане към играчка е мнооого рано.Това става поне след 3-я месец.Може да я следи,но не и да посяга към нея.

Янче,хич да не ти пука за килцата хапвай си ще ги свалиш. Hug

Дани раздава усмивки,но не особено много,струва ми се,че сега започва да се заглежда в предмети,но все още не ги следи когато му размахвам нещо.
Аа и да кажа за днешната консултация качил е 1200кг. за месец и 4 сантиметра.Аз съм много доволна,за изцяло кърмено бебе е супер.Обаче е сополив заради сестра си понеже беше болна малко и ни изписа някакви капки дето се правят в аптека,само,че никъде не мога да ги намеря и няма как да му ги взема.Иначе и аз давам Низита и дърпам с помпа.Повече съм фен на Стеримара,ама сега взех другото да го пробвам.
Добре де как ги смятате тия 40 дена аз родих на 13.08 кога се пада 40-я ден?Аз си го смятам на 22.09,така ли е?

Абе Цвети на мене Бонева ми каза,че нямали налична ваксината и ми обясни,че не зависело от тях,ще я имат в края на месеца,на тебе не ти ли казаха такова нещо?Е не,че щяха да му я бият де той е сополив,ама все пак се учудвам,че  едни лекари я имат пък други не. newsm78

# 501
Биа,би трябвало 40 ден да е  23.09. Защо бройте и деня на раждането?Аз ги смятам от следващия ден.То за това се казва 40 ден от деня на раждането.А и като се брой нещо винаги се започва от следващото.
Ники се хили яко вече.Само да има кой да му се лигави и веднага дърпа едни усмивкиии Heart Eyes,а и сам добре си се забавлява Joy

# 502
Биа,би трябвало 40 ден да е  23.09. Защо бройте и деня на раждането?Аз ги смятам от следващия ден.То за това се казва 40 ден от деня на раждането.А и като се брой нещо винаги се започва от следващото.
Ники се хили яко вече.Само да има кой да му се лигави и веднага дърпа едни усмивкиии Heart Eyes,а и сам добре си се забавлява Joy
Eми да де,аз броя от следващия ден,демек,че на 14.08 вече е на 1 ден.14-първи ден,15-втори ден и така 22 се пада 40-я не е ли така?Защо 23 това ще е,ако 15 му е първия ден,е гати съвсем се умешах. ooooh! ooooh!

# 503
Точно 23 си е

# 504
Аз 22 го изкарвам newsm78.
Мами, като сменяте памперс навън къде си миете ръцете?Аз си взех едни медицински мокри кърпи за химична стерилизация, ама друго си е човек да си измие ръцете.
Днес забихме рекорд- от 12 до 8 навън Party.Толкова задачки отхвърлихме, и по магазините поскитахме, и в парка повисяхме Party.

# 505
Да Биа,22 е.Аз съм обърнала календара на комп от септемви и октомври.Права си Grinning.
Аз само си бърша ръцете с мокрите кърпи,с които бърша и него.

# 506
Калина, много се радвам да те видя Hug?Как е Ния Hug?Слагате ли вече ваксините или ви ги отложиха?

# 507
  • София
fifonka, аз имам английския Инфакол, предполагам,че дозировките са еднакви с гръцкия.  Пише, да се дава една пилета  на всяко ядене , а при необходимост дозата може да се увеличи на две пипети. Освен това пише, че е необходимо няколко дни да се приемат копките преди да се постигне максимален ефект.

Ние вчера ходихме при педиатъра и за мое успокоение се оказа, че Рошко е започнал да наддава нормално и вече отговаря на някакви норми. А иначе е пораснал с 5-5.5 см за 27 дни, което не е чак толкова много, но аз все пак съм доволна.

За усмивките- днес го оставих на баща ми за половин час и като се върнах да го взема баща ми беше просълзен от умиление- пуснало малкото десетина дълги и големи усмивки и дядо му се беше разтопил. На мен не ми се е смял още така.

И аз си бърша ръцете с неговите мокри кърпички.

# 508
здравейте момичета,да се отчета-днес бяхме при педи и ни измери 5450кг. Grinning и 54см. Confused,каза че много добре се развива,всичко е на 6,пу пу,да нема уроки,само,че като му би ваксината за ''хепатит'' ми идваше да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire милото така изрева #Cussing out чак на мен ми до циври.
и едно въпросче започнахте ли да давате на бебоците сокче?

# 509
Долс: абе мила, как така като броиш нещо почваш от следващото??? Брои се от 1, а не от 2  Peace 40 дни е от ДЕНЯ НА РАЖДАНЕТО, тоест включително!!  Децата ви са били живи в деня на раждането си, а не от следващия ден, нали така?  Hug

Руми: еее ти ме уби, какво сокче за бебета на няма и 2 месеца??  newsm78  #Crazy Дава се поне след 3 месеца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт